Майчин дом Варна - тема 11

• 62 863
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Да, има си предимства, особено като не пускат посетители, но първите 2 вечери, щерката спеше постоянно, замина мм и туй бебе забрави да спи, да яде, само рев Rolling Eyes Иначе ми помага за ставането, защото в началото е малко по-трудно, подава малката, разсейва те, чисто психологически е опора. Да ядене има за него, за мен чай Grinning, е после нещата се нормализираха. Като знам моето как си плачеше, представям си повече бебета и посетители..Общо взето, въпрос на предпочитания.

# 301
А ако майката желае да остане бебчето още първата нощ при нея оставят ли го, говоря когато има придружител?
Ние с Tess бяхме по едно и също време в болницата, та както и тя каза тогава беше грипна и не пускаха посетители, отделно имаше много раждания. Аз бях абсолютно сигурна, че искам да съм сама и предварително бях заявила такава стая, мъжа ми беше с мен  първите 2 те вечери ( ако сега раждам, сигурно няма да го взема Grinning ) беба я взеха само първата вечер в 00 и я върнаха в 6 сутринта, после само за къпане). Само приятни емоции имам от целия престой Simple Smile

# 302
Не знам, казват че е за да си почине майката, предполагам че ако поискате ще го оставят, всички бяха много отзивчиви и любезни. Но тя първите 24 часа поне докато беше при мен, спа изцяло, даже едвам я карахме да се буди за ядене, без особен успех Simple Smile

# 303
Силно ме вълнува как е положението в родилна зала.
Каква е вероятността да се засекат раждания и да бъда свидетел на чуждо раждане?
Отделно тая зала за активно раждане съществува ли наистина, какво струва и какво предлага?
Не държа на е да е във вода, вероятно няма да успеят да ми напълнят басейна, но много държа да бъда подвижна и без други родилки в компания.
Да се засечете вероятността е много по-малка отколкото в другите родилни домове. Но вероятно има, никога няма гаранция на коя ще й изтекат водите или ще тръгне разкритие Simple Smile но аз и двата пъти раждах в предродилна, защото в родилна имаше току що родила, и двата пъти не разбрах изобщо, чувствах се отлично обгрижена и въобще нямам онези травмиращи спомени като много мои познати, а само мноооого положителни. Бях подвижна до момента, в който се наложи да ме вържат за тонове (второто раждане, първото отидох с 8 см и нямаше време за нищо Simple Smile ), като след това след има-няма половин час отидох да раждам. Помолих без окситоцин и лекарката уважи желанието ми.

# 304
  • Нейде из лудите гори...
Да се засечете вероятността е много по-малка отколкото в другите родилни домове. Но вероятно има, никога няма гаранция на коя ще й изтекат водите или ще тръгне разкритие Simple Smile но аз и двата пъти раждах в предродилна, защото в родилна имаше току що родила, и двата пъти не разбрах изобщо, чувствах се отлично обгрижена и въобще нямам онези травмиращи спомени като много мои познати, а само мноооого положителни. Бях подвижна до момента, в който се наложи да ме вържат за тонове (второто раждане, първото отидох с 8 см и нямаше време за нищо Simple Smile ), като след това след има-няма половин час отидох да раждам. Помолих без окситоцин и лекарката уважи желанието ми.

А има ли опция за гарантирана самостоятелност?
Не съм раждала в МД до сега. Акушерката ли да питам там, доктора ли? Кой според вас може да ми отговори адекватно и пълно на въпросите относно условия и план за раждане?
Цените предполагам ще разбера на регистратура.

# 305
Здравейте, може ли тези които са раждали да споделят - по 3 жени ли са в стая, бебета при Вас ли са, посетители кога пускат и дали не става пренаселено? Аз обмислям дали има смисъл да се плаща за отделна стая,аз неискам да съм сама, но ако ще е по - добрия вариант...
А и трябвало по- рано да се каже за самостоятелна стая.

Аз бях в самостоятелна стая , като реших ,че нямс смисъл от придружител ,но на втория ден ММ дойде като придружител ,защото щях да се побъркам сама .. а и бях секцио ... първо бебче и чисто психологически много ми помогна ,но и физически (сменяше памперси ,взимаше го, приспиваше го ) Бебчо го дадоха на следващия ден ,първата вечер го взеха да си почина ... посещения от 15:30 до 16:30ч ( родих на 21.10.2019г - скорошна информация Simple Smile

# 306

А има ли опция за гарантирана самостоятелност?
Не съм раждала в МД до сега. Акушерката ли да питам там, доктора ли? Кой според вас може да ми отговори адекватно и пълно на въпросите относно условия и план за раждане?
Цените предполагам ще разбера на регистратура.
Поинтересувайте се при акушерката, която Ви води женската консултация, тя ще Ви бъде полезна, на регистратура също (предполагам)

# 307
  • Варна
Аз родих миналата година в края на октомври секцио и също през август 2009 пак секцио.Първия път през нощта бебето беше при мен в реанимация, поисках и я оставиха, ако имах нужда от нещо просто звънях и идваха.Втория път миналата година бебето го взеха под наблюдение вечерта, защото връщаше по малко води, а и се роди с възел на пъпната връв и старшата акушерка го взе под наблюдение, заедно с още едно бебе и каза, че сутринта преди визитация ще ги върне.Да, ама в 5ч. сутринта ни ги донесе.Много ревливи излязоха и двамата с другото бебе, та рано - рано си ни ги върнаха Grinning По време на престоя бяхме много родилки, едния ден казаха, че сме станали около 28 май...и ВИП-а беше пълен, даже имаше майки, които на втория ден след секцио ги заведоха във ВИП-а.
За свижданията - те бебетата ги вземат в отделна стая и се гледат през прозорци.В стаите идват посетителите.Вече е според зависи с кого се паднеш.При мен идваха само мъжът ми, дъщеря ми и майка ми, а имаше едно момиче в друга стая, бая народ дойде да я види.Хем даже не беше от Варна, а околията и специално дошла тук да роди.

# 308
Здравейте,
Искам да ви попитам, дали като пациенти на клиниката, при установяване на бременност, са ви препоръчали МНОГО СИЛНО да си платите и направите един точно определен ДНК тест за хромозомни аномалии /не е пренатест, но на същите цени и същите изследвания/? Бях доволна  от моето АГ, но след последната ни среща у мен остана горчивина, че на всички пациенти се опитва да предлага точно конкретен ДНК тест /с даден телефон на който да се обадиш/. В 9 г.с. преди да са направени каквито и да е изследвания, да ми препоръча този тест ми се стори като бизнес. Потвърдих съмненията си и с последващият разговор с акушерката, с която разговарях за записване за ЖК. Първият и въпрос беше - какво си избрахте с или без ДНК тест? Та въпроса ми е дали и при вас се е случвало?

# 309
  • Нейде из лудите гори...
Никой не ми е предлагал този тест. Не минавам по каса, в 27 гс съм.

# 310
Здравейте,
Искам да ви попитам, дали като пациенти на клиниката, при установяване на бременност, са ви препоръчали МНОГО СИЛНО да си платите и направите един точно определен ДНК тест за хромозомни аномалии /не е пренатест, но на същите цени и същите изследвания/? Бях доволна  от моето АГ, но след последната ни среща у мен остана горчивина, че на всички пациенти се опитва да предлага точно конкретен ДНК тест /с даден телефон на който да се обадиш/. В 9 г.с. преди да са направени каквито и да е изследвания, да ми препоръча този тест ми се стори като бизнес. Потвърдих съмненията си и с последващият разговор с акушерката, с която разговарях за записване за ЖК. Първият и въпрос беше - какво си избрахте с или без ДНК тест? Та въпроса ми е дали и при вас се е случвало?

При кой доктор си ? На мен лично нищо такова не ми е предлагано ...

# 311
Не желая публично да злепоставям АГ-то ми, заради мои съмнения. Просто исках да разбера дали е практика. Благодаря на отговорилите Simple Smile

# 312
И при мен не са, дори и за пренатален тест не са ми казвали. Вие имате ли някакъв фактор за това?

# 313
И при мен не са, дори и за пренатален тест не са ми казвали. Вие имате ли някакъв фактор за това?
Инвитро съм. С мъжки фактор, а при мен всичко беше наред с хилядите изследвания преди и по време на процедурата. Първи опит ин витро ни е, едноплодна бременност и според АГ-то от Майчин дом и според доктора, който ми прави ин витрото, всичко засега е чудесно. И аз се чувствам добре. Ин витрото го правих в Тутракан, и макар, че още си посещавам доктора там, предпочитам тук във Варна да ме следят, че в Тутракан зимата е много снежна. Та след прегледа ми, се кансултирах и с него... Той категорично каза, да не го правя без причина, а инвитрото само по себе си не е причина. Каза, че ако на ранната ФМ и БХС, има някакви съмнения, та дори и на следващите в 20 г.с., тогава ще мислим да го правим, но е категоричен да не давам 1500-2000 лв. на този етап.

Забравих да спомена, че акушерката не знаеше, че съм ин витро, когато ме пита кой пакет съм си избрала. Този в ФМ или с ДНК тест.  Доколкото разбрах ако се прави ДНК тест, няма нужда от ФМ.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 13:40 от AnMary

# 314
  • Varna, Bulgaria
Ариел, и аз съм като теб с инвитро в Тутракан и следене тук Simple Smile Инвитрото ми е при д-р Б. Бойчев. Твоето при кого е? В МД се записвам в понеделник на ЖК при д-р Жасмин Костов Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт