Майчин дом Варна - тема 11

• 62 859
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Забравих да спомена, че акушерката не знаеше, че съм ин витро, когато ме пита кой пакет съм си избрала. Този в ФМ или с ДНК тест.  Доколкото разбрах ако се прави ДНК тест, няма нужда от ФМ.
Аз също съм с инвитро , правено в София, но имах трансфер на ембрион, който имаше Прединмпланционна диагностика, не че това гарантира всичко да е наред, но увеличава шанса да няма проблем. Ако ви е неспокойно посетете и друг АГ, аз така направих но се убедих , че няма нужда и се доверих на следящия ми АГ в Майчин дом, но въпреки включената фетална морфология в пакета аз направих 3 фетални при друг специалист.

# 316
Дориана, аз ще правя ФМ задължително и в Тутракан и тук. Не, че имам притеснения за сега, но не ми е приятно да ми вкарват "мухи в главата", и то без основателна причина. Не, че няма да ги дам тези пари, ако има основание за съмнение, но целият разговор за ДНК теста ми приличаше на бизнес разговор.

# 317
На мен не са ми предлагали този тест, при все, че смених две АГ в М.дом с тази бременност. Но имам приятелки, на които доста настойчиво са го предлагали, при това едно и също АГ и имам подозрения кого имате пред вид. Иначе ако правите ДНК тест няма нужда от скрининг. ФМ обхваща обстойно оглеждане на органите и видимата физика на плода, а скрининга дава оценка за ДНК изменения

# 318
На моя скрининг ми излезе съмнение за Даун, малко, но все пак съмнения. После правих втори, пак така. АГ огледа плода, каза, че всичко е ОК, но все пак аз си решавам за ДНК тест. Въобще не ме е притискал. Акушерката каза да си избера някоя фирма и да и кажа дали ще правя. Аз избрах  и о, чудо, девойката цъфна веднага в болницата. Изглеждаше в свои води, познаваше всички, с всички си беше на "ти". Как да кажа, получи се в мен съмнение дали тези скрининги не са манипулирани, за да си правиш после тестовете. Щото системата е доста добре организирана, т.е. бая хора си правят тестове. Никой за нищо не е ме притискал, но все пак така си остана 1% съмнение, щото в днешния свят за пари какво ли не се прави. Важното е, че накрая всичко се оказа наред.

# 319
  • Варна
По въпроса с тестовете: за щастие нямам лош опит конкретно с лекар от Майчин дом, тъй като се следях при друг АГ и два-три месеца преди термина започнах да посещавам паралелно и д-р Георгиева. Писала съм покрай преживяванията ми в темата за АГ Варна, но ще пиша и тук. Общо взето съм убедена, че този "рекет" с тестовете ще стане много сериозен в бъдеще. Бях притискана доста да правя тест още в края на 3 месец, след като резултатите ми от двата скрининга не бяха стряскащи, всичко вървеше добре, бях минала и два прегледа при д-р Балев, изведнъж наблюдаващата ми лекарка получи просветление в края на 6 месец, че детето ще е със синдром на Даун, тъй като носът му бил много чип. Може да си представихте какво преживях, беше и събота, нямаше как да отида по спешност за второ мнение някъде другаде. Аз съм твърдо убедена, че всичко беше за пари, посочи ми конкретно име, конкретна лаборатория за тест, който беше напълно безмислен за нас вече почти в началото на 7 месец. За щастие прегледът при д-р Давидков ни успокои и не треперих до 9 месец, а бях спокойна, това беше много важно за мен(на неговата врата имаше реклама на друга фирма за пренатален тест). Имайте си едно наум, в днешно време, уви, повечето лекари са готови да те съсипят психически за пари и всякакви други придобивки като екзотични екскурзии, поети от фармацевтични компании и т.н. За щастие детето ни е с много чип нос, но напълно здраво.

# 320
Благодаря на всички, които ми отговориха. Бяхте ми полезни Simple Smile Винаги трябва да имаме едно на ум, явно. Дано взема правилното решение за мен и бебето Simple Smile Успех и здраве на вас Blue Heart

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 10:53 от ariel27

# 321
Здравейте! Предстои ми да избера къде и при кого да раждам (и дали да си избирам екип като цяло) и искам да попитам, ако има някоя мама, която е запозната, колко струва раждане в МД без избор на екип? Не можах да се ориентирам в сайта им 🙄

# 322
Цените са тези, които виждате, без значение избор. Дори и при дежурен екип си е същата цена.
Звъннете все пак на рецепция, може да има промяна през последните няколко месеца.

# 323
Здравейте! Предстои ми да избера къде и при кого да раждам (и дали да си избирам екип като цяло) и искам да попитам, ако има някоя мама, която е запозната, колко струва раждане в МД без избор на екип? Не можах да се ориентирам в сайта им 🙄

Няма иЗбор на екип ... цените са тези ,които виждате ... казвам информация от 21.10.19г ... независимо дали ще е дежурен или ще изберете лекар Simple Smile

# 324
Момичета, цените, които виждам в сайта са, например 1600лв. за нормално раждане. Вие говорите за 800-1000лв. за същото. В сайта са цени за неосигурени лица ли?

Цените тук: https://www.maichindom-varna.com/%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5% … D0%B3%D0%B8%D1%8F

# 325
Звъннете на рецепция и ще ви дадат най-вярна и подробна информация.

# 326
Предо няколко месеца когато разглеждах сайта пишеше, че с избор на екип без упойка цената е 950, но явно доста са ги вдигнали. Simple Smile Благодаря.

# 327
Някой знае ли дали д-р Митев е още в МД? Днес исках за запазя час online, но не го видях...

# 328
Някой знае ли дали д-р Митев е още в МД? Днес исках за запазя час online, но не го видях...

Не, вече не е в МД.

# 329
Момичета, цените, които виждам в сайта са, например 1600лв. за нормално раждане. Вие говорите за 800-1000лв. за същото. В сайта са цени за неосигурени лица ли?

Цените тук: https://www.maichindom-varna.com/%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5% … D0%B3%D0%B8%D1%8F

В сайта цените са за неосигурени лица - точно така ☺

Общи условия

Активация на акаунт