Декемврийски бебета 2018

• 65 063
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да оздравяват всички бебоци!

Пробвахме и ние да излезем вчера на слънчице. Съдра се да реве това същество. Общо 20 минути сигурно обикаляхме, накрая тати я носи на ръце, а аз бутах количката. Хич не очаквах такова чудо и много тъжно ми стана че така ни мина първото излизане 😣

Събуждат ли се спокойно бебчетата ви? Всяко събуждане ни започва със силен жален вой сякаш някой я е ощипал. След минута-две нежно говорене дори без да я вдигна започва да се хили като зелка, сякаш не е било. Предполагах че сънува, но то е вече почти всяко събуждане в продължение на три дни.

Ние сме другата седмица на ортопед при Фурлакис по съвет на Лаленце, ще споделя как е минало.

Оливия, и моята едва пишка докато спи вече. А като я кърмя понякога я надушвам че точно се е изпишкала 😊

Което ме подсети, мирише ли вече пръцкането на бебчовците? При нас мирише от няколко дни, не съм яла различно и се чудя дали е нормално.

# 541
На моето бебе си мирише пръцканото Grinning

# 542
И аз вчера забелязах, че Лора не беше пишкала цели 3 часа докато е спяла, но като се събуди след няколко минути се изпишка. Явно е нормално Simple Smile
Много благодаря за дозатора за АМ. Аз съм имала такова ама изобщо не знаех за какво се ползва Simple Smile (свекърва ми го беше купила, ама и тя не беше много наясно - харесала го и го взела пък можело да ми потрябва Simple Smile )

# 543
И аз се разболях, днес бях на лекар Sad Само гърлото ми е раздразнено, дано успея да пресека нещата на време. Бебка засега е добре, надявам се да й се размине..Вчера и днес доста се задави от капките си и се бях притеснила да не би и нея да я дразни гърлото, но си изглеждаше нормално после. Лекарката ми каза, че когато ги боли гърлото, отказват да ядат. Иначе на нея й харесва и въртележката, и играчките от люлката, и самата люлка, и една ръкавица с разни шарени дрънчащи животинки по пръстите... Grinning Наваксва вече и с усмивките инс цвърченето (не бих го нарекла гукане) Grinning Активни гимнастики имам две от сестра ми, но още не съм ги сглобявала.

# 544
За ортопед ние сме ходили с голямата ми дъщеря при доктор Драганов от ВМА, но доколкото си спомням той не преглежда със направление- платен е прегледа. Наистина е много добър. Има малко странно чувство за хумор относно бабите Simple Smile

gallia - при излизане може в термос да си носиш топла вода а адаптираното мляко в контейнер. Аз ползвам този на авент.

# 545
Beaut,  как само се размичтах за ваканция. Ние сме планували края на февруари да ходим наа ски в Банско та се надявам да се осъществи.
В петък средния се прибра с течащ нос и веднага го изолирах два дни в спалнята, излизаше само да яде. Днес забраната му я вдигнах, а той каза че ще прекара цялата ваканция там да не сме го закачали.
И аз вчера прекарах три часа на вън с бебето, но толкова беше трудно да бутам количката по неизчистените тротоари та се отказах и я оставих да спи пред блока.

# 546
Флъфи, аспиратора на Агу от кой вид е, Дейзи или другия, който прилича на играчка? Доволна ли си от него, удобен ли е, успява ли да почисти добре нослето? Така или иначе вече реших, че ще вземем електрически, чуденката ми е Cangaroo или Agu.

# 547
Епълче, ето този е моя https://agu-baby.bg/agucategory/zdrave/daisy.html

Доволна съм, имам и такъв ръчен като помпичка, ама е абсолютно безполезен. Този изкарва сополките, но аз и много внимавам да не го вкарвам много надълбоко или да не му засмуча кожа 😇. Ако е повърнал през носа и му ври нослето и са по-дълбоко сополките по-добра работа върши да му пръсна Стеримар и той да се изкиха едно хубаво, да ги побутне навън и тогава да ги изсмуча с аспиратора. От Носко за прахосмукачка също има много доволни, но вкъщи като пусна прахосмукачката става ужас - кученце започва да лае до откат. Отделно си представих как трябва да включвам прахосмукачка по нощите и затова се насочих към електрическия.

# 548
Флъфи, благодаря. Днес минах през две аптеки, но имаха само този, който прилича на играчка, а не съм сигурна колко е удобен, та ще потърся утре отново. Това с прахосмукачките ми звучи ужасно страшно, а ръчния аспиратор не върши почти никаква работа, поне този, който имаме ние.

# 549
Епълче, то си е преценено за прахосмукачката да не го нарани, само дето си е шумно. Иначе моя го гледах в Ремедиум 10 на Шипченски Проход, а го поръчах покрай промоцията на Комсед декември, че имаше тогава 30% намаление.

# 550
Здравейте момичета!
Имам въпрос, извинявайте ако е глупав, просто ми е притеснено.
Брат ми работи в офис, а там има болни от варицела и от хепатит А.Той е прекарал и двете заболявания като малък.
Въпросът ми е, дали може да е преносител за бебчо?
Вече не смея да пускам никой в къщи... толкова болести има през този сезон

# 551
Като заговорихте за разходките и съхранението на АМ, да попитам дали има мами, на които се налага да се цедятби да дават кърма от шише? И съответно как мислите да я съхранявате при по-дълги разходки? Аз си мислех да си я затопля и да я държа в термобокс, но не знам до колко време ще е годна за консумация? На стайна температура знам до 6 часа, но ако е затоплена до около 30 и няколко градуса примерно? Мислех и за вариант да я нося студена и топла вода в термос и да я топля някак си, но ми се струва много сложно. Grinning

На болните бебоци - бързо оздравяване! Heart

# 552
Флъфи, благодаря. Намерихме го, преди малко го купихме, дано да върши работа. Всъщност със сигурност ще върши повече работа от помпичката.
Ние днес бяхме на първа разходка около блока за 15 минути, на малката много и хареса, беше много спокойна и си поспа даже малко.

# 553
Сладкатакака, бързо да се оправяте! Кураж!
Аспиратор за нос с баткото имах от онези, които се засмукват. И бях много доволна от него.
Сега не съм ползвала, пупупу. Промивам със стеримар и чистя с клечки за уши.
До сега не съм вършила такива велики простотии, но сега ми се иска. Та ... Някоя от вас била ли е на хранителен режим докато е кърмила!? Имам 10кг отгоре и адски много ме дразнят. След около 20-ина дни ще започна леки упражнения. Но ми се иска и режим.

# 554
Здравейте момичета!
Имам въпрос, извинявайте ако е глупав, просто ми е притеснено.
Брат ми работи в офис, а там има болни от варицела и от хепатит А.Той е прекарал и двете заболявания като малък.
Въпросът ми е, дали може да е преносител за бебчо?
Вече не смея да пускам никой в къщи... толкова болести има през този сезон

Не можеш да носиш вирус, от който не си болен, не се притеснявай Simple Smile
Както и за грипа - не можеш да се заразиш ако около теб няма болен.  Лошото е, че симптомите не се появяват веднага, така че някой може да е болен в момента, а да се почувства зле след 5-10 часа, затова не е хубаво да се събираме с много хора.  Но няма как да се разболееш просто от въздуха, отваряйки прозореца или на разходка в парка, където няма хора - там можеш да си настинеш, но не е грип.

За аспираторите - засега ползваме такъв, в който възрастен "смуче" сополите и е окей, макар и малко бавно.  Поръчахме си обаче термометър Myki и с него сега има подарък аспиратор, ще видим по-ефективен/бърз ли е Simple Smile

За изцедена кърма на разходка - мисля си, че най-оптималният вариант е ръчна помпа и цедене на момента, може да се ползват стаите за кърмене или да се процедира както при самото кърмене - с един шал наметваш и така. 

Общи условия

Активация на акаунт