Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 ян. 2019, 22:22 ч.

Мъжът ми изневерява

 • 8 375
 • 66
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 820
Какво точно имаш предвид, че няма къде да живееш? В чужбина ли сте, болна ли си, родители или близки роднини, които да ти помогнат имаш ли?
Няма какво да му казваш, мисли как да се справиш без него.

Осиновена съм, родителите ми починаха. Нямам близки хора, само той ми е
Но си здрава, работиш и имаш собствени доходи, нали?
Писа и че се срещате с някакви приятели, не си съвсем сама. Започни да мислиш как би се справила без него, а докато го измислиш, нищо не му казвай.

# 16
 • Мнения: X
Не смея да го питам нищо, защото ме е страх от това да махне с ръка и да остана на улицата, а и го обичам. Вкъщи почти не си говорим, най-много да си разкажем как ни е минал деня, чат пат се срещаме с приятели и това е.
Не знам как да постъпя, за това се обръщам за съвет тук! Дали ще ме остави според вас? Дали ще си признае сам? Наистина не знам как да се справя със ситуацията!
Не съм сигурен какво питате, много различни въпроси, не са насочени към траен изход от ситуацията....

1. Дали ще Ви остави. Възможно е да не Ви остави. Вероятно Ви обича и той, по сходен начин както го обичате и Вие - навик, привързаност, без страст.
2. Къде да живеете - не става ясно къде живеете сега, но от думите изглежда като негов апартамент придобит преди брака? Ако нямате къде да живеете, действайте в тази посока - пестете нещо за да можете да плащате квартира поне няколко месеца, търсете някаква работа, с която да се разкачите от общата фирма и т.н.
3. Дали ще си признае сам - искате ли наистина да си признае сам? Този въпрос противоречи на въпроса "дали ще ме остави", който на практика е "дали ще ме изгони от дома (ни)ми и ще остана на улицата". Ако си признае сам, почти сигурно ще Ви и изгони. Ако питате дали ще си признае, ще се разкае и ще си върнете романтичната любов от преди 10-11 години - много малко вероятно е.

Така че първо се погрижете за себе си - за депресията, смачканото самочувствие, чувството че сте предадена. Вероятно пътят към това и при Вас ще е смяна на работата, за да придобиете някакво чувство за самостоятелност, контакт с други хора и т.н. Ако всичко това не помогне с депресията - говорете с психиатър, може да Ви предпише антидепресанти, които да Ви помогнат да си стъпите на краката психически, макар че сами по себе си няма да решат проблема.

Следващата стъпка е да се почувствате малко по-независима финансово, да не треперите дали няма да Ви изхвърли като мръсно куче.

И накрая като вече се чувствате по-добре, със самочувствие и т.н., тогава преценете дали да повдигнете въпроса за изневярата. Много вероятно е ако го попитате директно да си признае, от това обаче най-верояно ще следва раздяла, за каквато в момента не сте готова. Има някакъв шанс, макар и неясно колко голям, да е просто платоническо влюбване, което не е консумирано и да му мине. Или пък някаква връзка, която също да му омръзне. Ако е така, може и да си закрепите брака, ако това искате. Важното е да имате избор, защото в момента оставам с впечатлението, че нямате такъв, а това е най-спешното и основното.

Горе главата, потърсете промяна в живота си, първо лично за Вас, после в отношенията си него, всеки човек заслужава да е щастлив, пък Вашата житейска история е достатъчно тъжна, че да имате двойно и тройно право на това. Искрено пожелавам да намерите път към щастието, независимостта и истинската любов - с този човек или с някой друг.

# 17
 • Мнения: 5 858
Явно имаш доста здрави нерви. Гледай да не си съсипеш здравето заради великото жилище, в което живеете.

# 18
 • Мнения: 10 518
Защо нямате деца? Извини ме за нетактичния въпрос, но е от значение.

Пътят е само един: самостоятелност.
Разбирам, че в момента нямаш сили.
Аз пък си мисля следното. Може мъжът ти отдавна да иска да се разделите и просто да не знае как да постави въпроса. Може би се чувства виновен пред теб, ако вижда колко си зависима от него. И все пак имате много години заедно зад  гърба си. Възможно е да държи на теб чисто приятелски. Може би е свестен и отговорен човек.
Какво е твоето отношение? Би ли била способна на такъв тип връзка?
Ако седнеш и говориш с него откровено, може би точно той ще е човекът, който ще ти помогне да направиш прехода най-безболезнено. Може би ще ти помогне да си намериш работа, жилище, да се устроиш на първо време. Може би дори ще го направи с облекчение и ще може да продължи напред с чиста съвест.

Всичко това са много "може би". Ти ще решиш дали имат връзка с реалността.

Не смятам, че имаш моралното право да го застопоряваш в един брак, който за него е изчерпан. Той и за тебе е изчерпан, ако си честна пред себе си. Държи те инертност, навик, страх от бъдещето. Самият факт, че не се разкъсваш от мъка, че ти изневеряват, а само си скована от ужас, че ще трябва да напуснеш дома си, говори, че ти всъщност вече не го обичаш. А и двамата имате право да бъдете обичани.

# 19
 • ES
 • Мнения: 2 131
Жилището, в което живеете само негово ли е? Все пак имате 11 години съвместен живот. От родителите си нямате ли нещо в наследство?
Мисля, че чувствата и при двама ви са изтляли, просто той е изпреварил в намирането на отдушник. Опитайте се да потърсите и вие вашето щастие навън. Наистина да останете без дом в първо време не е лесно, но ако е разбран човек и вижда ситуацията може да постигнете консенсус по тази тема.

# 20
 • Мнения: 512
Изневярата е най-малкият проблем. Предвид трайно разстроените отношения помежду ви, тя е логично следствие. Дали ще е тази жена или друга е без значение, на практика вие отдавна не живеете заедно.
А вас устройва ли ви животът със съквартирант или всичките терзания са заради жилището?

# 21
 • Мнения: 1 290
Какво точно имаш предвид, че няма къде да живееш? В чужбина ли сте, болна ли си, родители или близки роднини, които да ти помогнат имаш ли?
Няма какво да му казваш, мисли как да се справиш без него.

Осиновена съм, родителите ми починаха. Нямам близки хора, само той ми е
[/quoteРаздялата е ново начало може да срещнеш този който да осмисли живота ти.Ако имаш пари зад себе си по добре на квартира за да ти се изчисти главата и да живееш пълноценно тоя живот.За какво да сте заедно след като нищо не ви свързва.Може открито да му кажеш своите мисли да знае,че не лапаш мухите
за да видиш на къде ще тръгнат нещата.

# 22
 • Мнения: 280
Амбицирай се и докажа и на него и на себе си, че ти можеш да се оправяш в живота сама. Ако няма здравословен проблем, който да ти пречи, намери си по-доходоносна работа, за да не зависи от него,там ти също ще срещнеш нови хора, нищо чудно и някоя потенциална любов. По промени малко външния си вид, така за повече самочувствие, нова прическа, смяна на цвета на косата, малко грим и тн, да започне той да се чуди ти за кого се гласиш толкова. През това време си мълчи, дръж се мишо с него, прави се че нищо не знаеш. В момента, в който станеш малко по-независима, сключиш трудов договор на добра заплата, получиш я някой друг месец вече съвсем спокойно без скандали постави въпроса за изневярата, изяснете си кой какво чувства и как вижда нещата. Твърде вероятно е и да си му станала без интересна, предвид това че си зависима от него и той знае, че няма къде да ходиш, негова си си. Да, обаче като ти му покажеш, че можеш и без него той ще обърне листото, почти съм сигурна, особено ако найстина другата жена е някакво мимолетно увлечение. Ако ли пък не, горе главата, продължи напред, ще намериш друг човек, който ще те заслужава и ще бъдеш щастлива. За съжаление така е в живота възходи и падения. Искрено ти желая успех и както и да се развият нещата, накрая да излезеш много щастлива от тази ситуация. 🤗

# 23
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 443
Аз бих ти казала да изчакаш и междувременно да видиш какво може да направиш само за себе си. Хич и не го улеснявай да прави признания, нека се пържи в собствен сос. Ако и теб те устройва такова съжителство, не е този зор да се изнасяш веднага, че не е лесно и сама да си. Толкова години си му търпяла простотиите, сега ако се изнесеш, само му осигуряваш терен и спокойствие да се вихри с новата връзка. Деца имате ли?

# 24
 • Мнения: 670
Авторката очевадно стои с него заради това,че няма къде да отиде. И както сама е отбелязала гледа да не коментира нещата,за да не я изгони от жилището. Отдавна връзката е безперспективна, тя много добре го е виждала. Липса на интимност, общи цели и интереси.
Кой нормален мъж ще продължава да живее като братче със сестричка?
Не удобрявам изневярата в никакъв случай, но всеки има право в даден момент да потърси щастието,щом не е щастлив.
Тя живее с него само заради жилището и защото е зависима. Обичала го... Дрън дрън, не мисля, ако обичаш някой, то показваш привързаност, близост, интимност.

# 25
 • Мнения: 1 083
Не виждам защо е нужно да го дразни, кара да ревнува и т.н.
Авторката каза, че нямат деца, не е споменавала и да му търпи някакви простотии.
Просто са се отчуждили и живеят като съквартиранти, без драми.
Да се поддържа за собствено самочувствие - да, но какво ще постигне като го кара да се чуди за кого се гласи?
От написаното за мен връзката им е изчерпана и не виждам смисъл от пробуждане на нови страсти.
Щом до сега няколко пъти са стигали до раздяла и не са успели да съхранят любовта си, с трети човек положението става още по-трудно и опитите безсмислени.

Според мен, авторката единствено трябва да търси вариант как да се установи самостоятелно.
Смятам, че и двамата само биха спечелили от раздялата.

# 26
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 443
Не е написала, ама едва ли това е първата му забежка. Толкова време в отчуждение, едва ли е седял мирно.

# 27
 • Мнения: 5 858
Да живееш с някой като съквартирант е нещо крайно гадно. Говорим ако още имаш чувства към този човек. Раздялата е направо песен пред това.

# 28
 • Мнения: 478
не е този зор да се изнасяш веднага, че не е лесно и сама да си. Толкова години си му търпяла простотиите, сега ако се изнесеш, само му осигуряваш терен и спокойствие да се вихри с новата връзка.
Една колежка в работата наскоро разправяше как нейна позната разбрала, че мъжа ѝ изневерявал, но рекла - няма пък да му дам развод, няма да го напусна, ей така - да му е гадно!
Чудех се много тогава как може да има такива хора, но ето че и други си го мислят същото, че даже и го дават като съвет.

За мене няма място за чудене, то работата ясна. Нямала си жилище, живяла си 10 години в неговото - хубаво, за това време значи без да плащаш наем или ипотека, би трябвало да си спестила доста пари, нали? Възрастен човек, работоспособен, какво има да се чуди къде ще живее - ми като нямаш жилище, жилища се отдават на пазара и под наем.

# 29
 • Мнения: 1 083
Не е написала, ама едва ли това е първата му забежка. Толкова време в отчуждение, едва ли е седял мирно.

Ние няма как да знаем, авторката не е писала да са й известни други изневери.
А и в случая не мисля, че това има значение.
Така или иначе, тя се притеснява от това да не я изгони на улицата, а не заради това, че й изневерява.
Отчуждението не е било единствено от негова страна, а и от двамата.
Със или без изневярата, от споделеното аз не виждам перспектива във връзката им, затова най-добрия вариант и за двамата е да се разделят.
Не искам да защитавам съпруга й, изневярата със сигурност не е за пренебрегване, но и от негова гледна точка предполагам не му е лесно.
Принуден да живее в брак без любов от съжаление заради това, че тя няма къде да живее. Колко хора ще бъдат щастливи в такава връзка?

Общи условия

Активация на акаунт