Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 780
 • София, London
 • Мнения: 14 716
На кой човек му казват алкохолик?
Може би става въпрос, че просто злоупотребява с алкохол.
Ама на село се пие повече, поне у наше, щото зимъс трудно се отопля къщата, а и за ляк е по-евтино греяна ракия на закуска.

# 781
 • Мнения: 11 917
Не съм кьорава и мога да чета. 2-те момчета отстрани са братята ѝ, 2-та мъже в центъра са Низамов и адвоката. Кой ти каза, че майка ѝ е алкохоличка, социалните ли? Сигурна съм, че ти пиеш повече от нея. Simple Smile

Във вестника грешат. Този човек не е брат на Симона. Низамов го представя като неин съселянин, който понастоящем дори не живее в селото:
https://www.facebook.com/PetarNizamov.co/videos/860064534346602/
https://www.youtube.com/watch?v=NaCvBPQaJpw

Силно подозирам, че от братята интервюта няма да бъдат взети, тъй като те вероятно също имат проблеми с комуникацията.

Бъди сигурна, че не пия изобщо от месеци-година, а никога не съм се почерпвала видимо до степен да се насвяткам посред бял ден, каквито са показанията за бабата. В село Арда няма безброй магазини и частни лица, от които може да се закупи алкохол, нито варенето на домашна ракия е особено дискретен процес, така че не би било трудно да се докажат потребителските навици на бабата. Тя доста уклончиво призна, че пийвала с гости, "мама Симона" също доста гузна-негодна бягаше по въпроса с пиенето на бабата, та вероятно няма да имат никакви затруднения социалните да си докажат твърденията, които са дали и публично за медиите, не само в социалния доклад.

Герда, наистина ли? След като трудно отоплят къщата до степен температурите да са поносими, без да се нафиркат, как ще гледат новородено в същат тази къща? По някоя и друга чашка ракия сигурно ще му сипват в млякото, че да се затопли?

# 782
 • Мнения: 1 178
Ако адвокатът остане без работа, може да се пробва в бизнеса с продажба на недвижими имоти: "двуетажна еднофамилна къща в китно и уредено родопско селце"...

# 783
 • София, London
 • Мнения: 14 716
Накарахте ме да се замисля, кога за последно съм си сипвала (алкохол - в това число и бира), не можах да си спомня точния ден, но беше скоро.
Ама то с малко дете и образованите жени си сипвали, поне така пише във една група за майки във фейса.
Та, що и бабите да не си сипват?Хм!?

# 784
 • София
 • Мнения: 3 601
Ама то с малко дете и образованите жени си сипвали, поне така пише във една група за майки във фейса.
Та, що и бабите да не си сипват?Хм!?

Не я слагай Симона и майка ѝ в една група с образованите. Те, освен че са образовани, са и еманципирани, с мъж или без мъж, трудно може някой да им вземе детето.

# 785
 • София, London
 • Мнения: 14 716
Разбира се, че ще ги сложа в група с образованите.Майката навдякъде е майка.
И образованите могат да се озоват в положението на Симона.

# 786
 • Мнения: 11 917
Това, че някакви битови алкохолички си оправдават алкохолизма в групи за майки, не прави по-реден алкохолизмът на бабата. Отново използвате похвати в стил на циганите не им отнемат децата, въпреки че също не са способни да ги гледат добре.

Леле, добре, всяка образована жена може да изпадне в положението на Симона да не знае кога се е запознала с бащата на детето си, да смята за нормално да ѝ искат ДНК тест, да не завърши средно образование (опс, май не може), до 26 да няма и една година трудов стаж, нито да е била студентка, да има проблеми с извършването и планирането на елементарни действия... Въобще, защо се мъчат тия жени да се образоват и да работят, като е все тая и винаги могат да им отнемат децата?

# 787
 • Варна
 • Мнения: 3 047
След като трудно отоплят къщата до степен температурите да са поносими, без да се нафиркат, как ще гледат новородено в същат тази къща?
Отоплението е с печка на твърдо гориво.
Бебето е с проблеми покрай секциото.

Предполагам, че социалните, правейки оценка,
то има и такава от пожарната, обвързана с комин и газове.

ПП няма значение преди 1-2 века как са отглеждани/оцелявали новородени,
правейки асоциация на тема дали ще оживее.

# 788
 • София
 • Мнения: 3 601
. Въобще, защо се мъчат тия жени да се образоват и да работят, като е все тая и винаги могат да им отнемат децата?

Защото те не са се образовали и не работят, за да не им вземат децата, а за да задоволят някакви други свои потребности. Което не значи, че на необразованите и безработните трябва да им се вземат децата.

# 789
 • Варна
 • Мнения: 3 047
Което не значи, че на необразованите и безработните трябва да им се вземат децата.
Детето е временно настанено, а не отнето.

Защо се бъркат понятия като информираност и образованост,
относно нужди на дете?

Писала съм и преди - не може майката на Симона да я "вписват"
като подкрепяща среда, за внуче, при положение,
че не е била такава за детето си (един от синовете си).

# 790
 • Мнения: 11 917

Защото те не са се образовали и не работят, за да не им вземат децата, а за да задоволят някакви други свои потребности. Което не значи, че на необразованите и безработните трябва да им се вземат децата.

Вземат се деца за постоянно като най-най-крайна мярка, след като никоя от временните не е подействала и, честно казано, на някой, който е толкова неадекватен и неспособен да си гледа децата, които е нашляпал, и представлява опасност за тях, най-доброто е да му гледа някой друг, поне докато стигнат до възраст да се гледат криво-ляво сами. Ти ги изкара някакви егоисти образованите и работещи хора, заради факта, че не им е цел номер 1 в живота да задоволят само най-минималните си свои и на децата си потребности и съвсем минималните изисквания от страна на социалните за неотнемане на децата, ами дръзват да си задоволяват и второстепенните потребности и да искат някакви абсолютно незадължителни неща като това да не разчитат на пенсията от 400 лева на една стара баба петима човека и пр.

# 791
 • Пловдив
 • Мнения: 5 383
С доста от изказванията на Ондин в темата не съм съгласна, да не кажа нещо повече, но +1 към това:
Цитат
Ама разбира се, животът без майчина ласка, размятван в супер зле организирани социални служби и неизвестни приемни семейства е песен. Всяко дете мечтае да бъде просто субект на нечия заплата, вместо да расте с майка, която не си е взела матурите!
В последно време хората здраво се оливат с изискванията тип маркови пелени, уроци по танци и английски от 3-годишно и следване в Харвард като минимално необходими за едно дете.
Верно ли детето щяло да е нещастно с майка, на която не и пука какво образование има? А може би и с такава, която няма докторска степен? Все пак докторската степен също би трябвало доста да помага при професионалната реализация.
Детето нямало да може да получи образование - тва, щото в село Арда никой не е ходил на училище и няма и да ходи, предполагам.
А че Симона изглежда не много в час, съм съгласна. Това, с което не съм съгласна, са някои от доводите за извеждане на детето от семейството - безумни са.

# 792
 • Мнения: 725
В този студ бабата ако се нагласи с ракия, а останалите не са много в час и не им идва на ум да слагат постоянно дърва на печката, то това довод ли е?

# 793
 • София
 • Мнения: 3 601
В този студ бабата ако се нагласи с ракия, а останалите не са много в час и не им идва на ум да слагат постоянно дърва на печката, то това довод ли е?

Не е довод, а са нечии фантасмагории.

# 794
 • Мнения: 562
Родителите да са си каквито искат,но да не пречат на децата си да се развиват.Само че си трябват все някакви пари,безплатно няма нищо.Не лукс,но приемливи условия.

Общи условия

Активация на акаунт