Случи ми се нещо странно XIX

• 85 759
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia, Bulgaria
При нас се случи същото малко след смърта на свекъра ми. Крушката в коридора изгърмя , но забравихме да я сменим и така до след седмица . Мъжа ми натиска ключа и крушката светна, а аз я бях видяла , че е изгоряла , но реших , че като купя ще я сменим.
След това както при вас не светна повече...
А намерихте ли някакво логично обяснение? Ние много дълго умувахме, но нищо. А предните дни на няколко пъти забравяхме, че сме с изгоряла крушка и по инерция щракахме ключа по тъмно, ама все си беше изгоряла Neutral Face
Междудругото след коментара на Ambrosia се сетих, че мама ми разказваше как когато дядо е починал и те с баба са си легнали на светната лампа на сутринта са се събудили и е било загасено, а не са ставали през краткия си нощен сън.Тя казваше, че са се надявали това да е знак от него, понеже  приживе, все така й е гасял лампата, тъй като често е заспивала на светната. Simple Smile

# 241
При нас се случи същото малко след смърта на свекъра ми. Крушката в коридора изгърмя , но забравихме да я сменим и така до след седмица . Мъжа ми натиска ключа и крушката светна, а аз я бях видяла , че е изгоряла , но реших , че като купя ще я сменим.
След това както при вас не светна повече...

Междудругото след коментара на Ambrosia се сетих, че мама ми разказваше как когато дядо е починал и те с баба са си легнали на светната лампа на сутринта са се събудили и е било загасено, а не са ставали през краткия си нощен сън.Тя казваше, че са се надявали това да е знак от него, понеже  приживе, все така й е гасял лампата, тъй като често е заспивала на светната. Simple Smile

Точно това ми се случва от известно време и на мен. Майка ми ми разправяче може крушката нещо да е хлабаво завинтена, но тя си е наред.

# 242
  • Sofia
И при нас така са гърмяли крушки,не съм го свързвала с починали,но като се върна в спомени,май все след загуба на близък се е случвало....няколко се пръскаха на парчета,но все едно сме били с предпазен шлем...стъкла навсякъде,за късмет без наранявания по нас Hands Pray

# 243
  • София
Случват ли ви се ''съвпадения''? При мен от дете са доста чести и всеки път се чувствам особено, все едно някаква невидима сила ми стои до или в главата и ме наблюдава какво правя/мисля, а после го възпроизвежда.

От вчера съм болнични, днес следобед дочетох ''Испанска балада'' на Фойхтвангер и се присетих, че навремето баба ми имаше ''Лисици в лозето'', в 2 тома. Прииска ми се да ги купя и прегледах няколко онлайн книжарници, но трябваше да отида до Спиди и така и не направих поръчка. Десет минути по-късно, минавайки покрай будка за употребявани книги на бул. Янко Сакъзов, първото нещо, което стоеше на прашната витрина беше именно ''Лисици в лозето''. Направо се заковах, чак тръпки ме побиха.

# 244
Sлучват ми се често съвпадения, но не съм им отдавала такова внимание. Но пък мен тръпки ме побиват от ДеЖавюта, особенно такива които не съм преживяла, но имам 'спомен'/усещане че се е случвало.
От малка имам някакво чувство на ужас, ей така седя си почвам да се паникьосвам, изпитвам някакъв ужас, без причина. Най лошото е че сякаш съм го изпитвала някога, но нямам спомен да се е случило нещо което толкова да ме изплаши. Дори не мога да опиша това чувство- вцепенявам се, омекват ми коленете, пред погледа ми се появяват 'снежинки' и ми изчезва гласа. Последно се случи снощи докато гледах филм, само за около 20-30 сек и после ми мина все едно нищо не е. Когато се уплаша така, не знам защо се сещам за някакъв мъж посинял предполагам от студ, но го виждам сякаш през замръзнало стъкло. (Има прилика с Краля на мъртвите от "Игри на Тронове", но сериала излезна мнооого по късно от времето когато почна този ми страх)

# 245
  • Terra incognita
Като дете получавах много често дежа вю- та. Сега по- рядко.
Аз, например, имам някакъв много особен сантимент към историческия период в България между 17-19в. Като ученичка се влюбих в Железният светлиник и Преспанските камбани и обожавах да препрочитам описанията на бита. Сякаш съм била част от това, така го чувствам, като нещо мое.

# 246
  • Sofia
И аз имам много съвпадения...не помня всичко,но сега се сетих как преди Коледните празници реших да правя едни играчки за декорация които бях гледала по тв,с налепени стъкълца,но се чудих от къде да намеря такива...излизам същия ден и се отклоних от пътя по който винаги минавам,на една циментова кашпа намирам парче счупено автомобилно стъкло цялото на малки парченца точно каквито ми трябваха...взех го Blush

# 247
Имaм дежaвю-тa, не е често, но ме спохождaт. Усещaнето е хем стрaнно, хем приятно. Поне моите усещaния сa тaкивa. Когaто ме сполетят изпитвaм едно тaковa особено чувство, но в никaкъв случaй не ми е неприятно, по скоро стрaнно, зa нещо вече прaвено или кaзaно, зa ситуaция вече отигрaнa веднъж. И някaк усещaм някaквa пълнотa и чувствaм спокойствие. Не могa дa обясня точно, но ми дaвa увереност, че нaстоящия живот е сaмо чaст от един голям цикъл и е в изпълнение нa велик зaмисъл и че нищо не е тaковa кaквото изглеждa и не е просто, едноплaстово и без смисъл. Нaпротив, смисъл имa, сaмо трябвa дa го откриеш.

# 248
  • В.Търново
Sлучват ми се често съвпадения, но не съм им отдавала такова внимание. Но пък мен тръпки ме побиват от ДеЖавюта, особенно такива които не съм преживяла, но имам 'спомен'/усещане че се е случвало.
От малка имам някакво чувство на ужас, ей така седя си почвам да се паникьосвам, изпитвам някакъв ужас, без причина. Най лошото е че сякаш съм го изпитвала някога, но нямам спомен да се е случило нещо което толкова да ме изплаши. Дори не мога да опиша това чувство- вцепенявам се, омекват ми коленете, пред погледа ми се появяват 'снежинки' и ми изчезва гласа. Последно се случи снощи докато гледах филм, само за около 20-30 сек и после ми мина все едно нищо не е. Когато се уплаша така, не знам защо се сещам за някакъв мъж посинял предполагам от студ, но го виждам сякаш през замръзнало стъкло. (Има прилика с Краля на мъртвите от "Игри на Тронове", но сериала излезна мнооого по късно от времето когато почна този ми страх)
Направи си регресия.Може да не стане от първия път.Предполагам, че страха ти е свързан с твой минал живот и  образа , за който се сещаш най-вероятно има връзка с миналия ти живот.Регресията помага точно за връщането на човек в минали животи,за да си обясни или разреши сегашни свои терзания, проблеми и страхове.
Най-известният може би в България,който се занимава с Регресия е Петър Петров.Тази година организира ходенето в няколко града за групови регресии.

http://regresia.weebly.com/1057109810731080109010801103.html

Ако си от София можеш да си уредиш и индивидуална регресия, но цената е по-висока.

Друг известен регресор в България е Стефи Божилова.Но до преди 1-2 години беше в майчинство и не знам дали сега прави регресии.

https://www.stefibozhilova.com/?tag=%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%80%D0% … D1%81%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 09:28 от rusalka1

# 249
  • София
И аз имам дежавю-та. Чувства се странно когато се случат. Преди години един психолог ми беше дал обяснение за дежавю-тата като явление, но аз не го приех и вероятно затова не го запомних добре. Беше нещо от рода на това, че понякога случките в ежедневието ни се случват по-бързо отколкото мозъкът успява да възприеме и обработи . Т.е. мозъкът обработва нещата със закъснение и затова ни се струва, че имаме дежавю. Но не виждам особена логика в това обяснение ...

И съвпадения като описаните имам. Последното се случи с детето, но беше точно навреме и всички много се зарадвахме. Тя си има любима играчка - герой  от едно анимационно филмче. За Коледа брат ми ме питаше какво да й купи и дали да не вземе въпросният анимационен герой, но аз му казах, че го имаме вече в пластмвасов вариант, в плюшен вариант, на дрехи и книжки, така че няма смисъл. Избрахме заедно друг подарък, на който детето би се зарадвало. В последния ден на детска градина преди коледните празници щерката загуби тази играчка - в градината или по пътя към къщи, така и не разбрахме къде. Много плака. С брат ми не сме се чували и не сме му казвали, че е изгубена играчката. Като дойдоха на Коледа със снахата донесоха на детето същата такава играчка - хем знаеше, че тя я има вече, но я видял на промоция и решил да й я купи, защото е с различни аксесоари от тези, които тя имаше към изгубената играчка.

# 250
  • В.Търново
За дежавюто е точно това научното обяснение.
Обаче аз съм имала много такива.
Например, слушам или чета по телевизията за някой известен, че е починал преди година, а аз знам, че това се е случило много преди това.Все едно се е повторило скоро това събитие.Не знам дали ме разбирате.
Също много пъти ми се случва нещо и аз знам и виждам, че се повтаря случката едно към едно, а всъщност е за първи път.

# 251
  • София
За дежа вю-то има научно обяснение, затова не ме шашка толкова. Рационален човек съм и ''съвпаденията'' ме стряскат - една от причините е, че не разбирам как се случват и какво означават.

Чести примери: влизам във ФБ, моя приятелка е дала линк към песен в ютюб, и в момента, в който го виждам, по радиото тръгва същата песен.

Или отпреди 2 седмици: решавам, че ще купя разни материали да си майсторим с детето, преглеждам сайтове, харесвам някакъв ''Слънчоглед''. Прибирам се вечерта и мъжът ми от вратата казва, че с щерката искат да правят проекти на различни теми, та в нета бил намерил магазин, който имал голямо разнообразие, даже бил недалеч от нас. Познайте кой беше магазинът. Уточнявам, че нито съм споменавала за идеята си, нито е ставало на въпрос. Какъв е шансът в един и същи ден, с мъжа ми да ни хрумне една и съща идея, свързана с една и съща дейност, а накрая и магазинът да е дъ сейм. Бррр.

# 252
  • България
Случват ми се,да .Като малка се плашех.Например много често се случва,казвайки някоя дума ,име и т.н,да я кажат по ТВ в същото време и мн.др.
Сякаш някой те наблюдава.С дъщеря ми много често се случва като си говорим или спорим и върви музика по радиото,да кажат (изпеят)същите думи.
Сега много се смеем и забавляваме с това Simple Smile
Изобщо не се плаша и изненадвам вече Simple Smile

# 253
  • софия
Почти всяка сутрин правя на детето мляко с какао , днес загледах пакета че остава по-малко от една лъжичка и че може и да не стига за утре.  Детето го изпи и накрая ме пита - " Мамо , това последното какао ли е " - той не знае колко има в пакета, не ме вижда докато го приготвям.

# 254
  • София
Почти всяка сутрин правя на детето мляко с какао , днес загледах пакета че остава по-малко от една лъжичка и че може и да не стига за утре.  Детето го изпи и накрая ме пита - " Мамо , това последното какао ли е " - той не знае колко има в пакета, не ме вижда докато го приготвям.

С поста си ми напомни, че аз трябва да купя какао. Satisfied От една седмица съм си го запланувала, но все пропускам да мина покрай магазина, в който продават предпочитаната от дъщеря ми марка какао.
А по същество - интересно съвпадение е, че и детето точно в този момент ти задава такъв въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт