Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

82 ОУ "Васил Априлов", кв. Горубляне- впечатления от последните години?

 • 2 602
 • 8
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 191
Здравейте скъпи родители,

След 5- годишно относително спокойно пребиваване на голямата ни дъщеря в ОДЗ, тази година и на нас ни предстои "ужасът", наречен "Прием в 1-ви клас".

От темите, които съм чела, това не е от най- приятните преживявания. Предстои ни да разберем.

Същевременно, миналата година предприехме сериозната стъпка да се преместим от Младост- 2 в Горубляне. И докато възможността за "кварталното училище" тогава изглеждаше далечна и дори неприемлива, сега това не е така. Дочухме добри неща за новия директор- че бил млад, амбициозен и предприемчив и, че полека децата се завръщали в училището, но това е всичко. Трудно попадаме на каквато и да било информация, а много ни се ще да чуем лични разкази и впечатления от последните години.

Привлича ни това, че освен, че е в квартала, е и по- малко училище и класовете не са от по 30 деца. До нас достигна информация, че преди 2-3 години училището е било заплашено от затваряне, но е оцеляло- би следвало да си "пазят" децата, или не сме прави?

Благодаря предварително на отзовалите се! BusPeople Two Women Holding Hands

# 1
 • Мнения: 2
За нищо на света не си записвайте детето там. Има отвратителен директор и отвратителни учители. Наказват децата за щяло и не щяло. Последния път са ги изкарали навън без якета на студа с вдигнати ръце с букварите а другия първи клас са ходили с патешко ходене по стълбите. Не им дават да ядат хвърлят им храната в коша не им дават да си пишат домашните не им дават да ходят на танци и други изродщини. Директора не зачита мнението на родителите и сякаш си в комуна обладават те и те облъчват. ЗА 4 МЕСЕЦА учене в това училище ни се скъсаха нервите с тоя директор. Накрая пожела на мен и мъжа ми да отидем при майка му която е умряла... Това за довиждане. Мерси
Ако искате детето ви да психяса запишете го там. Относно класния на 1 клас беше " отстранен" за да замаже директора положението.  Ако сте от родителите на които няма да им пречи това запишете си го.
Има къде къде по добри училища в София сте потърсете добре. Директора крещи на децата, къса им тетрадките, казва им че са лъжци и че заради тях класния е уволнен. Кажете ми кой нормален човек ще говори така? Да няма лошо да се наказват но само тези които са виновни а не целия клас и не по тоя начин. Мога да ви разкажа много ако желаете. Слава Богу и ние се преместихме в друго училище. Сега е много щастлива и спокойна. Беше си изяла ноктите и кожичките от страх и притеснение да не влезе оня директор. Сега си учи спокойно и е щастлива. Когато са били наказвани целия клас прави и с вдигнати ръце горе, дъщеря ни ни попита каква трябва да е, добра или лоша. Сбъркана работа е там казвам ви.  Лично директора на една родителска среща в салона каза - Като не ви изнася знаете къде е вратата... Правилно но и за него важи същото...Крайно време е да се отворят очите и да се погледне реално на нещата. Не знам и не мога да повярвам че има хора които проверяват децата си в такова място. Залостими са се и това е. Някои деца не споделят и родителите са в недоумение какво става, а други просто си затварят очите. Жалко просто тези невинни дечица унижавани по такъв грозен начин. Радвам се, че спасихме детето ни от това място. По нейни думи дори и да падне новото и училище за нищо на света мамо и тате не ме връщайте там. Ходете и вижте. Директора каквото казва, не го е спазил. На който сме разказали за методите му, хората питат защо не е осъден...  На приказки го удря, на действия--не! Съжалявам за травмата която детето ни преживя! И на враговете си не пожелавам да си запишат невинните деца там. Който има реален поглед върху възпитателните методи там няма да запише детето си в това западващо училище. На който му е все едно че детето му ще бъде до 17:30 там и има кой да го гледа въпреки всичко--учи в 82 ОУ.. Помислете си добре дали ви се вкарва във филм с безкрайни нерви и главоболия. Директора налага методите си и НЕ позволява да се чува друго мнение. Налага го и точка. Ако имаш проблем ти казва знаеш къде е вратата. Каза го и на извънредната родителска среща, на която крещя като обезумял по младо и старо. Разбирате ли, че така не се печелят ученици. Оставя децата в 1 клас Сами на двора на училището твърди че има камери. Като стана случката с наказанието на вън и поискахме да ни покаже записите крещеше на мъжа ми сякаш е дошъл да краде... Невъзпитан, крайно отвратителен човек. Няма нормален диалог. Пълна трагедия.

# 2
 • Мнения: 2
Аз не си измислям и стоя зад всяка казана дума тук. Съжалявам само че повечето родители там не виждат с нашите очи как се държат със собствените им деца. Мога да ви разказвам още потресаващи неща. Съжалявам за милите дечица там, дано не им повлияят психически и родителите им да се осъзнаят навреме.
Мъжа ми отива да попита класния за случая с изкарването им навън,  онзи "директор" се появява и започва да му крещи без дори да му е даден повод... Не е нормално това. Даже му казал "тая твойта" за дъщеря ни... Кой себеуважаващ се директор ще говори с такова неуважение за нечие дете? Тая наща си има име при това доста хубаво, но понеже е кретен изразяването му говори достатъчно. Дъщеря ни го е чула да казва на класния:
- Наказвай ги, не ги жали!
 До тук казаното от мен оставям на вас читателите да си вадите изводите.

# 3
 • Мнения: 1
Имали други мнения по темата? Моля уточнете за стария директор или за г-н Ганчев говорите? И ние обмисляме да запишем дъщеря си във втори клас

# 4
 • Мнения: 3
Исках да попитам детето ви сега къде учи?
И дали сте доволни?

# 5
 • Мнения: 45
Здравейте!
Виждам, че темата е от миналата година, но към момента не успях не намеря по-нова такава за 82 ОУ в Горубляне.
Накратко, преди 3 месеца се преместихме от Красно село в Детски град (между Горубляне и Панчарево). Момиченцето ни е родено 2014-та година и реших да започна проучване за училищата в региона. По новият ни адрес се водим в регион към училището в Герман, като гранични райони са Панчарево и Горубляне. И Герман и Панчарево са ни логистично по-трудни и в посока обратна на местоработата на мен и съпруга ми. Отделно на това и за тези две училища няма почти никакви актуални мнения от родители.

В крайна сметка записахте ли дечицата си в 82-ро училище и имате ли актуални впечатления? Има ли други опции за училища за този регион?

Благодаря от сърце за отделеното време !

# 6
 • София
 • Мнения: 191
Здравейте,

След споделеното мнение тук+ мнението на още една майка на първокласничка във ФБ, ние се отказахме от 82- ро.

Записахме детето в 39 СОУ в Младост-2 и засега нямаме оплаквания.

Малката ни дъщеря също е родена 2014г и едва ли ще я записваме в 82- ро.

От гореизброените училища съм чувала много добри отзиви от колежки, на които внуците учат там, за училището в Герман.

# 7
 • Мнения: 45
Благодаря Ви Juleto!
Явно ще пропуснем и ние 82-ро.
И аз разбрах за Герман, че е страхотна и базата и учителите, та ще се примирим с логистиката, за доброто на децата!
Успех и на вашите дечица и дано се наслаждават и с любопитство да ходят на училище!

# 8
 • София
 • Мнения: 1 178
Дали някой може да сподели по скорошно мнение по темата?

Общи условия

Активация на акаунт