Любители на котки - Тема 128

• 39 891
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Таня67, днес ми направи усмихната вечерта с новината, че “дебеличкото” коте е вече с дом! От както сподели за него го мисля. Милият, късметът не го е изоставил!
Моите данъци:
Ален Делон (Альо), по-светлият и Ванчо-1,5 г.
Всички котета в темата са приказни! Чудни муцунки! Снимката на Епона е гвоздеят.
Жив и здрав да е Кирчо! Ама много е хубав!

# 16
  • София
Благодаря за новата пухеста тема (с един плешивко) Simple Smile
Какво се прави с вечно ненаяли се котки? Дъщеря ми казва, че нашето не издържа и 15 мин. без храна. Вечно иска и си проверява паницата. Дажбата от 60гр суха храна за нищо я няма. Ако не е суха, ситуацията е малко по-добра. Не е дебел, даже напротив. Ходи по няколко пъти на ден до тоалетна и щръклее непрекъснато. Има дни, в които расте осезателно от сутринта до вечерта.
От едно известно време пишка в тоалетната си, а другото - до нея. Май му е малка и утре ще сменя със сходна, но по-голяма. Сега размерите са 42x32x12.
Ето го малкият бяс Майки, който само събаря неща и се катери (затова тънките пердета са вдигнати):
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 00:19 от Simantro

# 17
Идваме и ние

На 17 години, некастриран котарак.
Остарява вече, само яде и спи.
Стана претенция към храната - яде малко неща и то предимно ако стопанката му седи до него.
За водата - също. От купичката не пие много. Кеф му е от тоалетното казанче (счупен му е капака). Даже се е научил да чака пред вратата и като някой излезе, влиза да пие прясна водица.
Има и друг номер - миеш си ръцете, той стой на капака на тоалетната чиния и те гледа настоятелно. Иска вода да пие. Запушване мивката с тапа, смесваме топла и студена вода и той пие, но само ако човека е излязъл. Притеснява се да го гледат.

Имам въпрос:
Ползвахме открита тоалетна с пясък, дадоха ни я. Искам да я сменя, но каква да взема и откъде?
Въобще ... Какви видове и модели съд за тоалетна има, откъде се купуват и какви цени са?
Пясъка се оказа най - изгоден от финансова гледна точка - за няма и 3 лв чувал около 40 кг от строителен магазин. Открихме го когато с четири разнополови  котки не смогвахме финансово на котешки тоалетни.

# 18
  • София
Да е жив и здрав 17-годишния дядо! Още дълги години да сте заедно!  Heart Eyes

Тази седмица има евтина тоалетна в Кауфланд. Размерите са 54х39х40 см. за 20 лв. Само за сравнение - на борсата в хаджи Димитър с такъв размер бяха около 30 лв, а по-голямата, която взехме беше 53 лв. Но не съм виждала кауфландската отблизо и нямам представа как е като качество и закопчаване. При този вид вратичка задължително трябва да се маха капака при почистване. Има едни други, чийто капак се вдига нагоре и не е нужно да се отваря напълно. На дъщеря ми е такава тоалетната, но на мен пак не ми е удобно и пак я отварям напълно.

# 19
Ооо, не! Гледах я и аз тая тоалетна от Кауфланд. На нас не ни трябва, защото ще ни е стрес. Все едно на стара баба да дадеш телефон с тъч скрийн като тя си знае джиесем с копчетата или домашния телефон с шайбата, Не, не! Не е това за нас.

Открита тоалетна ни трябва.

П.П.
Знам, че ми остава малко време с него. И ми е гадно ...

Как да облекча живота му?
Прилича на старец с деменция. Иска нещо, но и той не знае какво иска.

# 20
  • София
Тогава купи един най-прост по-дълбок леген от "Домашни потреби". Като е дълбок, почти не изкарват пясък навън. Всички открити тоалетни, които съм виждала са били много плитки по моите разбирания. Дори и да имат борд отстрани, "копачите" ще разпилеят добро количество от съдържанието.

Не подценявай деденцето! Може да си поживее още няколко годинки. Има котки, които подминават 20-те. Но с това, че "не знае какво иска", може и да иска да ти каже нещо. Знаеш ли как се ядосвахме на Мъро, че в последните години мяукаше сутрин около 5-6 часа? После си дадохме сметка, че артритните му болки са се усилвали по това време. Нарочно разсипваше и купичката си с вода. В последствие разбрахме, че зениците му не се затварят и всъщност не вижда добре. Разплискването е, за да разбере нивото на водата. Sad Може би някакви изследвания биха дали яснота и при вашия котарак?

# 21
Таня, благодаря за новата тема.

Аз с Мими, само тя позира.
Гледаме телевизия (висим на топло)

И работим (пак висим на топло)

# 22
  • София
Моя си беше с демнция. Тръгваше забързано нанякъде, тичайки през стаята, и изведнъж спира и започва да се оглежда.
Седеше с часове с глава завряна зад хладилника или вторачен в стената съсредоточено. То и тичането му беше едно залитане една охлювска скорост. Обаче си му личеше като тича, щото като не бързаше му отнемаха към пет минути да прекоси 5 метра хол.
И много държеше да спи на дивана. Не всеки път успяваие да скочи от раз, последните месеци редовно се изтърсваше, та му направих стъпалце или го вдигах, като си бях вкъщи го вдигах.

Но не ву пречеше, нищо не съм го правила. Силна храна и витаминки и спокойствие. Само за един период му давах успокоителни, беше започнал да мяука неистово посред нощ, а сиамец мяука кошмарно. В съседния квартал го чуваха.

# 23
  • Козлодуй
Благоадря, Таня за темата и Мърки не виждаше когато я боли и се разширяват зениците и не вижда. Сега е добре не я боли но отпаднала налага се да я нося до паницата да яде и по много малко яде - правих и домашен пастет от варен пилешки дроб и го подправих с витамини и яде ама малко Simple Smile
Много ми харесаха всички снимки - направо страхотно мили котачета имате - много благодаря че споделихте красотата им Simple Smile Много поздрави от болна баба Мърки Simple Smile
Скрит текст:

# 24
Прекрасна е Мърки, всички показани по-горе сладури - също! Heart
Плава, наистина бих ти предложила и аз ако искаш нещо по-голямо и дълбоко да вземеш един леген от домашни потреби. Не знам какъв е най-големият размер котешка тоалетна, който се предлага в магазините. Cold Sweat Нашата също в един момент ще му я сменим, защото ще му умалее, тя и сега не е много голяма май. Мисля докато намеря да използвам основата на една клетка, която имаме. Ще махна горната част с решетките и ще оставя основата, която представлява един доста голям правоъгълен леген. Ще видим, ще го мисля по-късно, има време.
В момента се опитвам да го захранвам с различни видове храни и гранули. Досега е хранен само с един вид, които се оказаха доста лоша марка и ми се иска да го прехвърля на нещо по-хубаво и по-добро. Той обаче не иска явно засега. Смесвам му ги в купата новите и старите и го гледам как само неговите си обира, другите не. Ще видим докъде ще я докараме. Не ми се иска да го мъча и да му тормозя стомахчето, но отзивите, които чух и от ветеринари и от хора в зоомагазините - голям боклук яде в момента, предимно имащ миризма и вкус, за да се хареса на котето. Както и да е, той е инат явно, но аз съм по-голям и ще се постарая да сменим към нещо по-добре. Засега замествам с applaws. Паучове и пастети ми отказва абсолютно. Предлагам му, слагам му я до гранулите, той хапва 1-2 пъти и я оставя.
Чета нагоре, че давате по определени грамажи на ден, това само по веднъж ли е или на порции през различно време от деня? Понеже нашият си яде когато иска. Купата му я пълня и той яде колкото пожелае, ако съм му я препълнила може и два дни да яде от нея. Не знам дали това е правилен вариант и затова ми е интересно да науча вашите.

# 25
  • София
Добро утро! ❤🐈

Аз давам два пъти на ден храна. Понякога капризничи, понякога изяжда всичко за 10 минути. На настроения, които не мога да предвидя. Различни неща давам. гледам да са без зърно.

# 26
  • София
докато бяха кльощави имаха винаги пълна паничка моите. Ама сега са на сутри ивечер.

Давам им тия консерви
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/cosma? … eMcXuIEmAG86EeKs8 - на Сиси
и https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/fering … zUbdleeeo6qSuM6Qg - на Джуджи, защото имат различен вкус. И двете са много добри, препоръчвам ги.
И пак препоръчвам таз тоалетна, идеално им е вътре и не излиза почти ннищо https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/lu … i_toaletni/602475

взела съм и туй, да пробваме хубаво ли е https://www.zooplus.bg/shop/kotki/kotki_suha_hrana/concept_for_life_cat/701717
като се има предвид колко е чувала, ще го ядът, ако ще и да не им хареса.

# 27
Моята маймунка не яде всички консерви и паучове.
Пробвахме с Карни анимонда ,едни гръцки (забравих името)  ,Бозита ,яде на nature's protection някои видове .

По принцип давам сутрин и вечер паучове , а гранули си има постоянно в купичката,но ги слагам два пъти на ден тях ,грамажът е според възрастта.
Сменям водата всеки ден и ежедневно мия купата ,тя е стъклена.
Другата е бамбукова мисля.
Имахме и една от стомана,но я махнах,защото самата купа мирише гадно и не ядеше гранулите от нея.
Ние утре ще я водим пак на вета,звъннах му преди малко,аб който й инжектира в неделя ,сега ще трябва да се инжектира утре пак.
А конците са били резорбиращи и няма да се махат.
Днес ще мина да ми даде един спрей,с който да пръскаме раната.

# 28
  • София
pvacheva, хубаво да я нагушкаш от мен прелестната Мърки. Милата душичка! Дано успеете да я предпазите от болката с хапчетата!

Много ми домъчня и за старците, особено когато Таня разказа за нейното старче как се е мъчило.
Когато нашият предишен кот почина беше още млад, но внезапно се разболя тежко. След като разбрахме за болестта му си дадох сметка, че някои негови поведенчески промени са били резултат от заболяването, за което дори не подозирах, че съществува. Изведнъж стана по-кротък, повече се гушкаше, спеше, не скачаше вече по високите секци. Шегувах се с него, че остарява, а той просто вече е бил болен. Иначе в началото се хранеше и изхождаше нормално. Чак когато спря да се храни си дадохме сметка, че има проблем.

И за да не ми е толкова тъжен поста ще взема да ви кажа наша Елза колко е смешна като вземе да ни "вика" да я погалим. Пльосва се някъде по гръб и започва характерни движения с лапичките тип "Ехо, виж ме! Сладка съм, нали? Ела да ме погалиш!". И почва едно въртене на тялото. Обаче нещо не успява да прецени разстоянията и най-редовно тупва на пода, ако се е пльоснала на легло, диван или стол, защото все се пльосва към ръба и то място за превъртане не остава.

# 29
Здравейте момичета и момчета, ако има.
Реших да се запиша във вашата темичка т.к. отскоро сме стопани на  вече около 5 месечно женско коте с гръмкото име Мая. После ще пусна снимки, че са на телефона и не съм ги качила на компа.

Имам въпрос - какво мислите за котешката суха храна за бебета от ДМ. Състава ми се видя добър. Прилича ми на среден клас, ама знам ли. Купих и малка консервичка с пиле и витамини за бебета пак от там, одобри се.
Като цяло е всеядна. Пробвам с различни видове, да видя какво и допада. Засега не хареса консервите от Лидъл. Иначе гранулите - да, но пък аз не ги харесах. Мисля, че не са добро качество.
Купувам и насипна храна за малки котета Брит, но не искам насипна, искам в пакет. Вета ми препоръча Роял Канин.
Не е евтина, а не съм убедена, че само тази храна е добра. Има ли и други добри марки.
Моля ви, не се дразнете на въпросите ми, сега се учим да сме добри стопани и се опитваме да се ориентираме.

Котана е обезпаратизена. Като дойде време ще я кастрираме. Имам колебания относно ваксините. Вие на какво мнение сте.

ПП Забелязах, че много обича пилешко. И още една питанка, мога ли да и давам от време на време по някое парченце салам, бекон, луканка.

Общи условия

Активация на акаунт