Косопад - тема 15

• 61 164
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
С много рядък гребен се реша, най- малко щети сякаш има. Задължително балсам или маска иначе...не ми се мисли. Сигурно същата коса пада, ама директно в сифона и не я виждам

# 346
Tian de ! С шепите ми падаше косата.Аз ползвам шампоан и маска с корен от жен шен.Прегледай им нещата, имат за различните типове коса.Също спря да ми цъфти косата,стана лъскава и здрава,а преди това беше като слама, а е много дълга.Страшно съм доволна.Сега мисля да им пробвам и превръзките с билки.

# 347
Здравейте,  момичета! Родих преди 4 месеца,  преди около месец ми се появи косопад. Купих си шампоан и тоник Parusan. Ползвала съм вече около месец, но не виждам ефект. Някой скоро да е ползвал шампоан или нещо подобно против косопад , което да е ефективно и от, което да е доволен? Ще съм много благодарна ако някой сподели.

Опитай Фитовал, аз лично съм доволна от него, от Парусана направо имах чувството, че ми капе повече. Преди него ползвах някакъв друг, същата работа. Едно момиче хвалеше и този от серията на Арома за косопад, не си спомням как точно се казваше, май Здраве Актив.

# 348
  • София
Здравейте,  момичета! Родих преди 4 месеца,  преди около месец ми се появи косопад. Купих си шампоан и тоник Parusan. Ползвала съм вече около месец, но не виждам ефект. Някой скоро да е ползвал шампоан или нещо подобно против косопад , което да е ефективно и от, което да е доволен? Ще съм много благодарна ако някой сподели.
Съвсем скоро си родила, изчакай да ти се успокоят и наместят хормоните.В момента шапоани и лосиони няма да дадат очаквания ефект.

# 349
Здравейте, момичета! Идва пролет и нека тя донесе красиви и блестящи коси!
При мен за съжаление няма и няма нови косъмчета Sad Отстрани на челото, когато косата ми е назад, прозира скалпа, а уж там би трябвало да има бебешки косъмчета, които да сгъстят положението. При мен си хвърчат някакви такива бебешки, но си прозира. Sad
Бях отново на ендокринолог, ТСХ ми е 3 и продължавам с дозата си Еутирокс и витамин Д. Докторът отрича да има връзка щитовидната жлеза с косопада.
От турския Bioblas с чесън, сега минах на друг турски с чесън, билки и масла - BIOZ. Хубав шампоан е, само където по-бързо ми се омазнява косата.
Какво да пробвам, за да стимулирам нови растежи? Преди търках чесън, но няма резултат. Маслата пък не ми влияят добре.

# 350
Последните 3 месеца ползвам нон-стоп хининова вода и хининов шампоан на Милва и съм като таралеж в главата от новите растежи. Преди това бях изразходила една опаковка от лосиона на Гарниер, та може и от него да са, просто сега са достигнали дължина около 5см. От 2-3 седмици ползвам и Сериоксила на Лореал, но не ми се вярва да са от него, няма как да станат толкова бързо. Същия резултат имах преди година с гела на Давинес, но сега реших да разнообразя малко. Миналогодишните растежи от Давинес-а вече са достигнали около 20см дължина, някъде до ушите ми стигат. Косата ми вмомента е гъста в корените и ужасно рядка в краищата, изглежда ужасно, но пък се радвам че расте. От Давинес обаче като че ли имах малко повече растежи, а и не ми омазняваше косата толкова, затова нямам търпение да си го купя пак като приключа със Сериоксил. Хининовата вода я пръскам, за да порастват по-бързо косъмчетата на дължина и съм много доволна и от нея.

# 351
  • Близко съм
Аз си мисля,че хора, които имаме проблеми с ЩЖ оттам идва всичко останало. Аз какво да кажа вече съм на ръба. Сега не знам пак все да капе бая от 4-5 дниспрях ревалид таблетките и сигурно от тях може да се и засилил а ги пих само месец. Но всякаш ми засилиха окосмяването по лицето и затова се чудя дали да ги купувам, тя пък пак тръгна за ппада като луда. Единственият плюс е, че  съм имала гъста коса та ляттоото ще избутам, но май зимата ще умувам вече "вечна" коса.

# 352
  • София
Честит празник, момичета! Hug
Пожелавам ви да сте много здрави, обичани, харесвани и желани!И да не спирате да чувствате красиви и женствени независимо от проблемите с косата Heart Exl

Questar, аз се мажа с Денсифик за нови растежи, но не мога да кажа все още дали има ефект.
Мазала съм се и с Давинес лосион, не гел и от него определено нямах нито един поникнал косъм.
Ендокринолога греши, точно от ЩЗ е косопада.Твоето ТСХ не е много високо, може би си струва и чрез хранителен режим да се опиташ да го намалиш.

Моя приятелка ми похвали тези хапчета https://follixin.com/bg/formularz.php5
Тя имаше около 6 месечен косопад в следствие на лечение с много силни лекарства и ми каза, че на 2-рия месец с тези хапчета е поспрял, а след 3-тия има много нови растежи.
Не съм ги проучвала, едвам намерих какво съдържат и честно казано малко ме притесняват такива уж потайни добавки, но пък кой знае може и действително да помагат.
Скрит текст:

# 353
Честит празник, момичета! Hug
Пожелавам ви да сте много здрави, обичани, харесвани и желани!И да не спирате да чувствате красиви и женствени независимо от проблемите с косата Heart Exl

Questar, аз се мажа с Денсифик за нови растежи, но не мога да кажа все още дали има ефект.
Мазала съм се и с Давинес лосион, не гел и от него определено нямах нито един поникнал косъм.
Ендокринолога греши, точно от ЩЗ е косопада.Твоето ТСХ не е много високо, може би си струва и чрез хранителен режим да се опиташ да го намалиш.

Аз ТСХ от 15 го свалих на 3 с Еутирокс. Не знам, ако спра Еутирокса дали няма отново да съм с хипофункция и ме е страх да го спра, за да не се засили косопадът. А какъв хранителен режим би ми препоръчала за намаляване на ТСХ?

# 354
Еутирокс не се спира. В 99 % от случаите се приема до живот

# 355
  • София
О не, нямах предвид да спираш Еутирокса, а да подпомогнеш процеса с хранене.Не съм се интересувала подробно, но със сигурност се спира глутена и е хубаво да се пият пробиотици.Има много информация из нета, а също и книгите на Изабела Уенц, за които писахме по-напред.
Аз също възнамерявам да пусна кръвни изследвания за ЩЗ.На ехографа всичко беше наред, но мина повече от година откакто съм се изследвала и не се знае какво е положението.

# 356
Здравейте, момичета! Записвам се да ви следя.
Не мога да си уголемя снимката, за да видя кои са активните съставки на този фоликсин. Но все пак мисля, че нямат право да са тайни, но май в Щатите ако не са медицински продукт, няма проблем.

Да споделя и аз опита си. От 12 год имам алопеция ареата, като съм на приливи и отливи. Стрес- кръгов косопад, киста-кръгов косопад, раждане- кръгов и цялостен косопад...

Пробвала съм мазане с чесън, но повръщам от миризмата му, така че за ефект не мога да кажа.

Два пъти съм пробвала Ревалид. Когато излязоха на пазара, имаше само хапчета. Пих ги една година, ефект получих на 6тия месец, но петната бяха големи колкото малък женски юмрук.
Втория път, преди година, ги пих ударно- хапчета, ампули и шампоан. Веднага спря косопада,а на 3тия мес вече и плешивите петна бяха добре окосмени. Пих ги 6 мес и спрях, защото чисто финансово нямах повече възможност.

Използвала съм Алпикорт Ф лосион, но ефекта е временен. Петната се окосмяват, но пада здрава коса.
Ползвала съм ампулите на Лореал 3 мес, за мен без ефект. Дори не ми спря косопада.

Дълго време при косопад правех маски с тривитаминол, но скалпа ми привикна към високите дози и спря да действа.

Сега съм се насочила към препарати, които съдържат Миноксидил. Има добри мнения за тях, но ще се радвам, ако тук има хора, които да споделят и опита си от него.

# 357
  • София
Здравейте, момичета?Как сте?
От много време никой не е писал, надявам се заради хубави поводи!

Рано е за месечен отчет, но минавам, за да си споделя Simple Smile При мен положението през този месец е супер странно...Един ден ми падат 10 косъма, а на следващия 50 или 2-3 дни около 20 и след това 100.
Изгубих всякаква логика и пак поднових четенето и ровенето.
До края на седмицата съм си обещала, че ще пускам изследвания колкото и да не ми се иска, явно няма как да установя какво става без тях.
Друго, което ме подтиква към изследванията е , че от около месец и половина имам страшно учестен пулс, такъв имах и няколко месеца преди началото на косопада, та се зачетох по-подробно за ЩЗ и изгледах няколко клипа с Изабела Уенц.Един вид се подготвям Smile Направи ми впечатление, че тя на няколко пъти споменава заплетена коса като един от ранните симптоми за проблем с ЩЗ и се сетих, че sharpy има такива оплаквания, разбира се не е задължително да е това.
Ето едно кратко видео https://youtu.be/8JInu1-SPBg

# 358
На мен не ми е цялата коса заплетена, а само един участък отгоре, което ми става като гнездо, когато се къпя. То ми е най-трудно за разресване. Аз отдавна се отказах от изследвания, защото ги правя и после едно голямо нищо. Надявам се, че щитовидната все още ми е добре, както каза преди 2 години ендокринолога, след преглед с ехограф "Не съм виждал по-здрава жлеза в последните 10 години".
Откакто съм с Еукапила, съм се кротнала. На края на трети месец съм, поръчах и четвърта опаковка. Това е най-добро нещо, което съм използвала за косопада, както съм казвала и по назад. На ден ми падат по около 10-15 косъма макс. Няма значение къпане, не къпане, мръсна, чиста, цикъл или не. Вече се виждат и новите растежи, като ми е сресана на път, стърчат като антенки. Дай, Боже, все по-добре да става!

# 359
  • София
sharpy, супер!Много се радвам Hug пу-пу!
Ще го купувам, то се е видяло!
А другите момичета с Еукапил какви са ви впечатленията?

Изследвания грам, ама грам не ми се правят...Вит.Д, Щитовидна и някои и други витамини и минерали ще погледна, мъжки и женски хормони, не.Пропуснах да напиша, че имам усещане за душене в областта на ЩЗ, също го имах и преди косопада, тогава уж всичко беше Ок , макар и тсх-то ми да беше малко над 2, казаха контрола след 2год и чао.
Сега покрай видеата на Изабела Уенц разбрах, че признаци може да има години преди нещата да рухнат, поне преди няколко месеца правих отново ехограф и сега остават изследванията...

Общи условия

Активация на акаунт