Косопад - тема 15

• 61 138
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Оплесках положението със постовете. Моля да ме извините, че са един след друг Flushed

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 08:34 от pyypi

# 421
  • В къЩи.
S.Magnifica  Каква ти е себореята? Мога да ти пиша как аз се отървах от нея ако искаш.

Опитах да пиша на Лични,но си забранила получаването им.
МОля те да споделиш как се справи със себореята.
Благодаря.

# 422
Малкия ми тийн се сдоби с пърхут. За мой ужас кетозал не помага. Дайте идеи. Ох не е май по темата, ама на мен кетозал ми помага за косопада...

# 423
  • В къЩи.
За този има много добри отзиви https://remedium.bg/anti-dandruff/selsun-blue-deep-cleansing-sha … AYASAAEgL4wPD_BwE . Мой колега и до днес ми благодари,че му го препоръчах.
На Виши също са добри.

п.п. Нямам пърхот не пиша от личен опит ,а от събрани мнения и коментари.

Аз се боря със сърбящ скалп...нямам пърхот,няма бели прашинки по косата.По едно време си мислех,че е мазен пърхот,но нямам мазни плаки по кожата,като се почеша се събира "нещо" по нокътя...Видимо скалпа е чист,но сух,чувствителен и ужасно сърбящ...

# 424
Точно същото го имам и аз, дерматолог го нарече себорея и чувствителен скалп. Изписа шампоан някакъв си, но кетозал ми помага най много.

# 425
За себореята, аз ползвах 1 шампоан на билка за себорея. Бях доволна от него. После минах на безамонячна боя за коса и всичко се оправи (да чукам на дърво). Ноо косата си ми пада. След сушене просто се почва едно бършене на пода с мопа и като видя колко коса се събира, направо понякога се чудя как още имам по главата.

# 426
  • В къЩи.
Аз си мислех,че себореята е тежка форма на пърхот...
Първоначално си помислих,че претоварвам скалпа с всичките мазила против косопад,който ползвам,но сърбежите започнаха много преди да започна с по-сериозна грижа за косата.
Сега си взех шампоан на Еусерин за сух скалп,да го видим как ще  е.

Момичета,тези от вас ,който пият Приорин да са забелязали по-малко омазняване на косата?
Взимам по една хапче от няколко седмици и забелязвам ,че на втория ден косата ми все още е чиста и свежа,а преди я миех всеки ден,защото се омазняваше страшно много.
Не се боядисвам,ползвам къна.

# 427
  • София
Кетчър, ако решиш да го вземеш, може да го пиеш един месец, да починеш 2 седмици и да направиш изследване, за да видиш как се движат показателите.Той помага много и за унищожаването на бактериите, които пречат на усвояването на желязото.Когато започнах да го пия имах проблеми със стомаха, за които бях пила антибиотик без резултат.След 3-тия ден на Лактоферин тези проблеми изчезнаха, а и както се вижда от изследванията ми, вече нямам проблем с усвояването.

pyypi, няколкото дерматолози, при които съм ходила казват, че е себорея, но аз не съм много убедена.
Скалпа ми е сух, чувствителен, зачервен и изключително болезнен, но нямам пърхут и само веднъж съм имала натрупване на плаки.
Предния път редувах Низорал и Юсерин с Урея, облекчение изпитвах и от ампулите с Аминексил на Лореал, колкото и да е странно.По същото време бях разкарала и всички храни, които повишават хистамина и за няколко месеца всички оплаквания изчезнаха, включително и косопада.
Според мен тези ми проблеми със скалпа са свързани със стомаха и симптомите на хипофункция.
Ще се радвам да споделиш какво помага при теб Simple Smile

Само мога да завиждам на червенокоските, че имате къна като алтернатива Simple Smile
Аз си реших моя проблем с белите коси като си направих кичури, направо съм нов човек Smile

♥ HAPPY ♥, единствения шампоан, който помага на мъжа ми когато му се появи пърхут е Селсън Блу, също съм чувала добри отзиви и за Виши.
*Л-и-я* на мен не ми е направило впечатление да имам имам промяна в омазняването докато пиех Приорин.

# 428
Благодаря, снощи купих селсун точно и ще пробваме. Има и хипофункция, която беше под контрол, но сега се е влошила и работим и по този въпрос,, което вероятно значително допринася.
За лактоферина ми е интересно, сега давам на дъщерята коластра, но ще взема лактоферина на джароу. За феритин на долна граница двама лекари казват, че е нищо. Което малко ме разочарова ...

# 429
  • В къЩи.
Ооо,аз не съм червенокоса. Ползвам черна къна на ХенаФокс, е не става черна като с боя,но и аз не искам катранено черно.
Виж,ако сте с много бели коси ще е проблем.Аз имам 3-4 само и не ги покрива много добре.

# 430
  • София
♥ HAPPY ♥, за докторите не ми се коментира...аз имах късмета чак на дърти години да се сблъскам с тях, но за детенце това им безхаберие е абсурдно!
При всички положения е следствие на влошената хипофункция, по себе си съдя.
За Лактоферина има много публикации, аз четях денонощно и до момента не съм попаднала на лоши ревюта, чак ми е странно, но действително отзивите и от изследвания и хора са само положителни.

# 431
  • Бургас
Ох, момичета вие ме объркахте! Щом нямате себорея,  значи може да е  от многото третиране на скалпа с различни мазила. Някой лосиони и шампоани за косопад и не само са меко казано с по агресивни съставки, скалпа изтънява и става чувствителен и зачервен. От дългото и продължително третиране на косата, не е изключено и това да се случи.
Ще кажа че за моята себорея от трихоложката прехвалена козметика грам не се повлия (дори и за косопада).
Ходих на друг дерматолог, който ми изписа схема на лечение, която е доста агресивна и ако имате сериозен проблем със чувствителния скалп може да стане още по страшно.
Изписаха ми Екзодерил и Дебросалик по схема за скалпа.
Но си мисля ако не е толкова сириозен проблема, хубав шампоан, който ползвам и до днес са Селсун блу и Неовал.
Лия, съжалявам ще оправя проблема със пощата си!
Magnifica във лилията караха ли те да изследваш  (полови и щитовидни)хормони, витамини, инсулини и пр.?

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 11:19 от pyypi

# 432
  • Бургас
Magnifica  много си права за хипофункцията, че ни трови живота яко, но не мисля че за всичко тя е виновна.
Познавам жени със Хашимото и пр. със гъсти лъскави коси. Косъм не им липсва. Според мен освен щитовидната  се влачи и нещо друго с което провокират косопада комплексно.
Моята коса е страшно суха, посърнала, цъфтчща, къса се...направо ад. Скъпи маски не ме оправиха. Обаче спра ли тренировка за 2 седмици ела да видиш, става мека и лъскава. Но при мен има и проблем със естрогена. Иначе с дугите хормони съм на ред..Та така...
А себореята се провокира и от силен стрес, проблем със червата и още много неща.

# 433
  • София
pyypi, да изследвала съм всичко по няколко пъти с изключение на инсулин и кръвна захар.
Моя косопад продължава 1год и половина, като през изминалите 3 месеца ми беше спрял и сега пак е нещо страшно...Косата ми като структура за сега е добре.
И аз мисля, че хипофункцията не е виновна за всичко, то докато се стигне до нея много неща се разбутват, но когато и тя е вече факт положението става още по-сложно.
При мен има леко повишен ТСХ-2.36 и понижен Т3-2.39, антителата са ми в норма.Сега ми предстои дълго обикаляне по ендокринолози, защото най-вероятно никой няма да ми обърне внимание, понеже всичко е в “норма”.
В момента от много години насам нямам никакъв стрес, освен косопада.
Чудя се много дали с Витекса не разбутах нещата, но пък навсякъде пише, че даже действа добре при хипофункция...Дано да попадна на читави специалисти, че съвсем се обърках и явно сама не мога да се справя.

# 434
Магнифика, кога си прави кичурите?
Да не би това да е активирало пак косопада? Знаем, че за кичури си трябва агресивен изсветляващ продукт.
По колко пада в момента, та казваш, че пак е страшно?

Общи условия

Активация на акаунт