OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 401
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
За чайовете май се оказа, че само от липа и от шипка може. Аз си купих точно тези от аптека и си взех и няколко плодови, на които изрично пише "без кофеин".

# 436
Специално питах доктора има ли храни с които да внимавам и ми каза плодове и зеленчуци - неограничено количество :/
В днешно време явно всичко трябва да проверяваш от допълнителен източник.
Все пак преди не е имало толкова информация и жените са се справяли. Според мен просто наистина не бива да се прекалява с нищо и да си създадем разнообразно дневно меню.
По-добре пийвайте малко кафе за кръвното и с времето го намалете. Аз си бях направо пристрастена, но го намалявам. Сега ми стига и само аромата му и 1-2 глътки Simple Smile

# 437
Според мен това за цитрусите е абсурдно. Най-вероятно се има предвид за наистина големи количества с оглед на това, че може да предизвикат стомашно разстройство. По един, два портокала на ден, грейпфут, ако ви се яде кисело или пък фрешче, според мен в нормална употреба не би навредило, та това са плодове...Сега, ако ядем по килограм цитруси знам ли, но ми се вижда прекалено това твърдение..за пръв път чувам подобно нещо...Аз в момента скоро няма да мога да попитам медицинско лице по въпроса, но ако някоя от вас скоро е на преглед и се сети да попита е супер за да знаем със сигурност, какво се има предвид Simple Smile

# 438
Не мисля, че нещо може да стане от някой друг цитрус на ден или фреш.
Иначе тотално  съм спряла сушито с риба, меките сирена, не ям листни салати навън, защото се притеснявам дали са добре измити. Знам, че не е добре и сурови колбаси, луканки и т.н., но такива не ям по принцип.

# 439
Момичета,и аз се съмнявам,че от някой друг портокал или фреш е пробрем,по-скоро става дума за големи количества.Тъй като ми го "сервираха" 2 различни човека,затова обърнах внимание и реших да го споделя с вас.😊 Иначе то ако тръгнем да се съобразяваме с всичко къде що пише и кой какво казал,буквално нищо не трябва да ядем. 😂

# 440
Когато имах зацапване, док ми изписа 2х1000мг витамин Ц, след седмица г/д се наложи да остана в болница за 2-3 дни като ми се вливаше и витамин Ц, а много хора се притесняват от приемането на витамин Ц. В ранните месеци, когато се разболяват бременните им се казва да приемат повече Вит. Ц, фрешове и чай с лимон.Имаше и мнение, че от фреш портокал може да се повръща повече, а когато на някой му се гади пие фреш и му минава!? Не знам вече от толкова противоречива информация на какво да вярваме!?

Вие как се чувствате, как прекарвате дните си? Аз след зацапването съм в ужас и паника... само вкъщи лежа, от страх да не се повтори....
Имаше мами с такива зацапвания, как сте сега?

# 441
И аз имах. Пия 2 дуфастона на ден и това е. Не съм се впрегнала толкова.

# 442
Здравейте, банда!  Аз чакам пред лекарски кабинет за 2ри чгх и ще попитам за цитрусите. Тъкмо ще сравним българската  и американската школа😉

# 443
За цитрусите, АГ ми каза да избягвам да ги ям заради газовете, които причиняват, каза че може на фрешове. До миналата седмица ми беше постоянно подут корема, имах болки и все цитруси ядях, кивито също не го препоръчваше тя(заради семките), затова го сдъвквам добре.
 И аз бях с два пъти зацапване, изписа ми утрогестан и лежане. Много обичам уикендите да пътуваме на някъде и да се разхождаме, но за сега съм го отложила. Като всичко е наред още седмица ще включа различни дейности.

# 444
аз имах/имам такива зацапвания - един ден е малко петънце, а друг е повечко (не знам на какво се дължи това). Аз бях писала, че съм на утрогестан 2т вечер вагинално и го приемам вече 25 дни. На 01.03 съм на преглед и мисля да питам дали да го спирам вече. Снощи имах размисли дали е добре да се приема дълго или не и днес като се рових из нета видях, че доста жени го приемат до към 13г.с
Иначе и аз гледам да лежа вечер и да нямам прекомерно натоварване през деня.

# 445
Здравейте на всички ! Надявам се всички да сте добре и ни предстои да чуваме само хубави новини.Както обещах попитах моят АГ за цитрусите и той ме погледна доста въпросително Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Самата аз съм мед. лице и му се строи нелепо да задавам такъв въпрос. Истината е ,че понякога независимо от знанията ,които имам става ли въпрос за детето ми , а сега и за новата ситуация ,предпочитам да питам по 100 пъти ,пък било то и глупави въпроси.Та…. отговорът е няма проблем. Излишно е да казвам ,че всичко трябва да е умерено . За всички ,които вече са изпитали разочарование от мисед  и най-невероятната глупост е повод за страх. И аз съм в този отбор . Предпочитам да се презастраховам , защото чувството е безкрайно неприятно .Знам ,че много от вас споделят моя страх, а трябва да мислим положително. Само да преминат тези първи седмици...…..успех.Ще успеем ,този път ще успеем

# 446
Успокоение е това за цитрусите😁 Много обичам помело и грейпфрути, сега спокойно ще си хапвам, естествено в нормални количества и да искам 1 кг немога да изям.
Аз да ви се оплача, че от известно време имам ужасна хрема, днес се събудих и с болезнено гърло, втрисаше ме, дано да нямам температура. Сега взех горещ душ, прополки за гърлото и хомеопатични хапчета за хремата. Дано да се размине леко всичко.

# 447
Здравейте, тъй като питахте как сме - на мен ми е лошо по цял ден 😃 дори в 11 вечерта. Нищо не помага - пробвах с малко хапване, за да не ми е празен корема, джинджифилови бонбони, ... въобще не ми се яде, а дори не мога да повърна. Дано това гадене приключи до 3 месец.
В сряда съм на преглед и съм си записала да питам за цитрусите и също за кои сирена точно може / не може, че ми е голямо чудене всеки път в магазина.

# 448
Момичета, усещате ли придърпвания в коремната област? Много странни болки имам, наподобяват менструалните. И това е от самото начало, не ми се мисли по-натам...

# 449
Момичета, усещате ли придърпвания в коремната област? Много странни болки имам, наподобяват менструалните. И това е от самото начало, не ми се мисли по-натам...
И аз имам такива придърпвания, в 6та г.с съм, гинеколога ми каза, че до 3тия месец ще ги има тези болки но после ще поотихнат, това се дължи на уголемяването на матката, на мен каза да не ме притеснява това!! Определена съм за 28 октомври и сега се включвам за първи път в тази тема 🤗😊😊

Общи условия

Активация на акаунт