OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 365
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Успех на всички!
Честито за близначетата, дано се родят живи и здрави.
И аз най-вероятно няма да съм октомврийска мама, а септемврийска. Присъединих се и тук и при септемврийските мами, но там почти не пиша, само ги чета.

Момичета от Бургас имат ли някакво мнение за д-р Парушева. Моят гинеколог ме изпрати при нея след около 20 дни за изслвдвания за Даун и още нещо. Това всъщност феталната морфология ли е... Изобщо не съм на ясно

В коя седмица те изпрати?

# 481
Успех на всички!
Честито за близначетата, дано се родят живи и здрави.
И аз най-вероятно няма да съм октомврийска мама, а септемврийска. Присъединих се и тук и при септемврийските мами, но там почти не пиша, само ги чета.

Момичета от Бургас имат ли някакво мнение за д-р Парушева. Моят гинеколог ме изпрати при нея след около 20 дни за изслвдвания за Даун и още нещо. Това всъщност феталната морфология ли е... Изобщо не съм на ясно
Кой е гинеколога ти?
За Парушева, моя приятелка е ходила, каза че е доволна, други впеечатления нямам
Изследванията за Даун са първо кръвни, те показват риска, според възрастта и не само.  Феталната морфология е друго- тя се прави чрез ехограф и чрез нея се оглеждат всички жизненоважни органи на бебето- сърце, предсърдия, мозък..оглежда се за аномалии.
За фетална в Бургас мога да ти препоръчам д-р Троянчев, той е от Пловдив и идва всеки петък и събота

# 482
Здравейте окромврийски мами! Аз съм в 6гс и 2 дни все още ми е много притеснено и не мога да се зарадвам!В 5гс и 3 дни се видя плоден сак 11мм, но нищо не ми казаха за ембрион или жълтъчно мехурче, само след 10 дни да отида за сърце. Сега съм във филма дали всичко е наред и съжалявам, че не отидох по- късно на преглед. Термина ми го дават на 19 октомври , след инвитро съм преди това имах една биохимична.

# 483
Момичета, относно фолиевата киселина....тук ми казват да съм пиела такава с йод и вин.B12..., без да са ме изследвали за дефицит...И сега не знам дали да си взема такава или обикновена, както и преди...

# 484
Аз пия метилирана, евентуално ако не усвоявам другата. Но за такава с йод не знам.

# 485
И аз пия метилирана.И мен не са ме изследвали, но въпреки това ми увеличиха приема по 2 пъти на ден.

# 486
Аз пия Огестан това ми изписа на първия преглед

# 487
Преди 5дни ми изписа Витафолат и Сорбифер Дурулес. И мен не са ме изследвали за недостиг на вит. от Б групата. Според мен няма да ти навреди. Hands V

# 488
fireee, честито за близначетата Simple Smile

IkmEe, мисля че е добре да изчакаш поне 12-13 дни преди следващия преглед. На моя преглед в 5г.с +5 също се виждаше плоден сак и малко мехурче и ми казаха след 15 дни да отида за да се чуят тонове. Успех с бременността Simple Smile

# 489
Здравейте! Присъединих се вече към групата във фб. С тукашния ми ник съм и там. Искаше ми се да чуя първо сърдечни тонове и тогава да се представя, но някъде дълбоко в себе си нямам притеснения, че нещо няма да бъде наред с бременността ми, така че..., какво пък...
Аз съм и мама октомврийка 2017 г., след инвитро, на беба Хитрушка. Имам и две по-големи дъщери, на 17 и 20 г. Най-голямата кака е първа година студентка във Великобритания, а средната, в 10-ти клас я тресе пубертет. 😜
Имам заповед по фонда за асистирана репродукция, която изтича другия месец. Кърмех доскоро и тъкмо когато решихме с мъжа ми да се възползваме от нея, клиниката, която посещавам сключи договор с фонда и се наложи да премина през процедура пред фонда за смяна на клиника. Всичко изглеждаше обречено, защото вероятността да изпуснем сроковете беше реална, въпреки, че целият екип беше в готовност да реагира до секунда. Но все пак и природата трябваше да си свърши работата. Очаквахме предстоящ месечен цикъл, за да ме сложат на противозачатъчни, които да таймират правилно предстоящата стимулация, но такъв не се появи. След 5 дни закъснение, от клиниката ми се обадиха, че трябва да си отнеса документите във фонда на всяка цена, и веднага да се върна, за да проверят да не би да имам задържан фоликул, който да ни бави. Предложиха ми да пусна едно чхг за всеки случай, на което се изсмях. Все пак съм с доказано запушени маточни тръби. Е нищо де, пуснах, за да не им троша хатъра. След час вече ме издирваха. Чакаха ме целия екип, барабар с докторката. Тръгнах да разказвам как е протекло във фонда, как са ми казали, че няма смисъл, защото заседанието е твърде късно. Прекъснаха ме. Питаха ме къде съм била миналата седмица и какво съм правила. Въпросът, зададен поне шест пъти само ме обърка и смути, какво значение имаше. Бях там, правихме с мъжа ми изследвания, спермограми, цитонамазка... Тикнаха ми един лист в ръцете и аз за малко не припаднах. ЧХГ 512!!! Е какви ли чудеса не стават... Доказано запушени тръби, ама дрън -дрън... То преди предишното инвитро, което самофинансирахме, беше доказано, че имам и Аденомиоза...Някои доценти не ми даваха никакъв шанс за забременяване. А странното е, че и резултатите от скорошната спермограма бяха такива, че прогнозите за спонтанно оплождане бяха сведени до минимум.
Не посмяхме да се зарадваме. Предупредиха ме, че шансът да е извънматочна в моя случай е много възможен, така че да не се настройвам. След два дни чхг се беше удвоило. После имах една сага със спешни прегледи поради силни болки, идващи незнайно откъде, но притесненията ми бяха освен от заплашващ аборт, заради високото ми ТСХ, което от под 1 преди месец беше скочило на 36, до опасността от тромбофлебит заради скорошни лазерни аблации и склеротерапии и под нормата АППТ... Както и да е. Отвисях си 7 часа в едно спешно отделение. Така и не разбраха защо ме боли и какво ми е. На другия ден сама се сетих, че може би са бъбреци, така се и оказа... Но в това спешно на голяма известна болница не видяха и че съм бременна. Такива изтъкнати специалисти, а да не могат да видят и един сак в шеста седмица... Добре, че преди това бях минала през Надежда, където видяха не един, а дори два плодни сака! Отново чудо! Ние нямаме в рода си близнаци, а си мечтаех да станат с инвитрото. Единия сак не изглеждал много добре, малък бил, не можеха да кажат дали ще се развие. Но имам вътрешно маточна бременност все пак!
Вчера и лекарката от репродуктивната видя един сак, дори не изкоментира втори, незнам..., ако е писано ще бъде! В понеделник е прегледа за сърце! До тогава ще се радвам тихичко, после ще бъда по-шумна!

# 490
Hitrushana, историята ти ме разплака... Пожелавам ти много лека бременност и много успехи занапред. Поздравявам те за смелостта и за решението да родиш отново.

# 491
Hitrushana, колко неща сте преживели. Чудото се е случило и ти пожелавам да си го/ги гушнеш през октомври. И аз лично се убедих, че каквото и да казват лекарите, Бог и мечтата за детенце могат да ни изненадат приятно.

# 492
Хитрушана, поздравявам те! Винаги съм искала да съм толкова смела и съм се възхищавала на хора, навити на 3-то дете, а при теб е цял филм!

Ако правилно разбирам - ако всичко е наред със сегашната ти бременност, ще имаш 4-то и 5-то дете, нали така? Grinning леле-леле, аз още 1 не мога да износя до раждане Grinning

# 493
В коя седмица те изпрати?
[/quote]

Живот и здраве тогава ще съм 10-11 седмица.
При доктор Горанов се следя за сега .

# 494
Hitrushana , прекрасна история,Господ си знае работата!😍❤ Пожелавам ти всичко да е наред до края!❤

Общи условия

Активация на акаунт