OКТОМВРИйски мами 2019

• 36 358
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Преди малко бях на преглед. Сутринта писах тук, че чувствам тежест и напрежение. Казаха ми, че са контракции и ми изписаха Дуфастон 2х1 за 7дни. Въпроса ми е на някоя от вас изписвали ли са го без да има кървене или зацапване и без да се е видяло на ехографа нещо притеснително?

# 511
На мен ми изписаха дуфастон (превантивно предполагам, защото имам една ранна загуба) 2х1т. казаха , че до 3м.ще го пия...не съм имала никакви оплаквания, още на първия преглед

# 512
Аз съм в 8г.с. и 2 дни, обаче от обсъждане на други нещас АГ, не попитах за термин и затова ми стана интересно. Значи съм към 5-6 октомври, което ще означава, че секциото ще е септември.
Здравейте и моя термин е 5-6 октомври Simple Smile къде сте се насочили да средите бремеността ?

# 513
Здр., аз днес минах преглед 5г.с.6дни, видя се ембрионче, но още не се чува сърце. Калкулаторът ми изчислява 24.10.2019г., док.още не ми е изчислила, имам чувството, че ме претупва малко (прегледът ми трае до 5мин.)
И аз търся лекар , който да прави фетална и доплер за Пловдив

# 514
И аз исках да попитам колко време протичаха вашите прегледи . Моя ми се стори че беше мн кратък не повече от 5, 7 минути. Като самия ехограф беше няколко секунди

# 515
Малко странен въпрос, но: вие по- жадни ли се чувствате напоследък? Аз значително по-жадна. Чудя се... дали е нормално това?

# 516
За ЖК не се ли записваме след края на 3 месец? Нещо се обърках ...
При моята лекарка (частни прегледи) се избира пакет за следене на бременност след 13 г.с. до тогава си ходя на прегледи при нея, но не се водя ЖК. Или може би когато си с направление от личен лекар се избира ЖК ?
Не знам, може да е различно навсякъде. Аз и миналия път се следих по здравната каса и си платих само някой друг ехограф и ФМ за цялата бременност. Другото си вървеше с направлението от самото начало. Даже и днес ме питаха нося ли направление, но аз не носех и съответно си платих прегледа.
И моят преглед беше десетина минути, а с ехографа няма и минута, но то и без това не е за препоръчване. Мисля, че няма какво толко да гледат на този етап, освен има ли нещо или не. Simple Smile

# 517
Преди малко бях на преглед. Сутринта писах тук, че чувствам тежест и напрежение. Казаха ми, че са контракции и ми изписаха Дуфастон 2х1 за 7дни. Въпроса ми е на някоя от вас изписвали ли са го без да има кървене или зацапване и без да се е видяло на ехографа нещо притеснително?

Здравей, и на мен ми предписа дуфастон 3х1. Вече пия 2ра опаковка. Нямам абсолютно никаквк проблеми, нито зацапване, кървене или каквото и да било друго. Зачудих се дали е нормално са го пия в такава голяма доза без никакъв проблем, но имам голямо доверие на гинеколога ми. На следващия преглед ще го питам все пак защо и докога ще го пия.

# 518
Днес на птегледа питах лекарката ми за цитрусите - каза, че няма никакъв проблем, освен ако не изям 10 кг на ден Grinning вече ми е по-спокойно.
Моят червей е 1 см Heart Щастлива съм!

# 519
Здравейте, моя преглед продължи някъде около 20-25 Мин, но имаше и документация , докато запише всичко, прегледа резултатите от изследванията, напише рецептите, на ехограф  незнам колко време, но не повече от 5 Мин, може и по -малко да е било, но си говорихме и мина бързо. Вече съм в 7 г.с. кървенето още продължава, продължавам да пия утрогестан 3 по 2, но шпа, папаверин и фолиевата, пия вече и витамин Д, всяка сутрин, резултата е под допустимата граница. Док. Каза, че мога да го пия през цялата бременност. Другата седмица съм пак на преглед, док. не може да ми каже защо е това кървене, виждала, че всичко е наред, някоя от вас дали е получила повече инфо за това. А също така имам болки и долу в ляво. Лежа по цял ден вкъщи и доста ми се спи.

# 520
Здравейте. И на мен ми се очертава октомврийско бебче около 6 октомври. Имам две момчета. Преди две години забременях неочаквано, но пиех лекарства, несъвместими с плода и се наложи да абортирам. Сега пак бях изненадана, но този път си искам бебчето! Дано Господ е с мен и да се роди живо и здраво! Имам контракции и ми изписаха 3 х 1 но шпа. Като съм в къщи гледам повече да лежа. Още не сме казали на никой, децата не знаят, само майка ми и една приятелка. Малкият ми син е болен и аз усещам, че ме почва гърлото. Знаете ли какво мога да смуча за него?
Надявам се да споделяме много приятни мигове с вас! 🙂

# 521
Здравейте, момичета! Реших и аз тихичко да се запиша - първа бременност, 6 г.с и термин 15-ти октомври. В събота бях на преглед - видя се плодно сакче и жълтъчно мехурче, но за сега е само това. На 9.03 ще ходя пак да видим дали има ембрионче. 🤞🏻 И аз също имам болки /като менструални/ появяват се за малко и то предимно вечер, доста ме притесняват, но док каза че е нормално и за всеки случай изписа Но - Шпа.
Пожелавам на всички спокойствие и леко бременеене 😊

# 522
  • София
Здравейте! Чета ви тайничко от една седмица и реших че е време и аз да се включа в темичката. Видях двете чертички още 4 дни преди датата макар и втората бледичка, днес, 6 дни след датата чертичките са от ясни по-ясни. Още не съм ходила на преглед, На един калкулатор ми дава 5г.с., на друг 6-та, та термина е между 28ми и 31ви октомври Smiley
Накратко за мен. Октомври ще стана на 32г Innocent Имам две прекрасни принцеси на 8г и 12г. Надявам се всички да гушкаме здрави и пухкави бебчета на финала. Purple Heart

# 523
Искам да поздравя многодетните майки, както и тези, които няколко пъти са имали проблеми, но са продължили напред! За мен вие сте героини, момичета! Казвам го съвсем сериозно...Пожелавам на всички в групата, да сме добре, да сме здрави и много, много силни! Kissing Heart

# 524
Здравейте. И на мен ми се очертава октомврийско бебче около 6 октомври. Имам две момчета. Преди две години забременях неочаквано, но пиех лекарства, несъвместими с плода и се наложи да абортирам. Сега пак бях изненадана, но този път си искам бебчето! Дано Господ е с мен и да се роди живо и здраво! Имам контракции и ми изписаха 3 х 1 но шпа. Като съм в къщи гледам повече да лежа. Още не сме казали на никой, децата не знаят, само майка ми и една приятелка. Малкият ми син е болен и аз усещам, че ме почва гърлото. Знаете ли какво мога да смуча за него?
Надявам се да споделяме много приятни мигове с вас! 🙂

Здравей ,и аз съм леко настинала от няколко дни .Веднага взех мерки .Вече 2 дни си стоя вкъщи да не стане по-зле.За гърлото можеш да пиеш "Прополки" има ги с най-различни вкусове.Можеш да си вземеш и хомеопатични хапчета за настинка .Знам също ,че при температура може да се пие парацетамол, но дано не се нагала. На мен лично проблема ми е най-вече запушения нос.Взех си капки подходящи за бременни ,но явно са много слаби , защото няма никакъв ефект и вече няколко дни се мъча, особено вечер когато немога да заспя...Ако някой може да помогне , моля да сподели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт