Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 769
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Този чай е ябълка, шипка и малина. Освен, че шипката запича, малината е алерген. Малко вероятно е да е от тиквичка, при въведена тиква. От едно семейство са, малко вероятно. Аз бих подходила по-внимателно с ябълката следващия път, за да съм убедена,че не е и тя.
Вероятно детето е повърнало,заради чая. Съвсем излишно е в момента да му се дава такъв. Не пишете колко е изпило, но в момента трябва да пие мляко, не чай. И вода колкото то си прецени от чаша със накрайник или друга.
Това,че продават чай и сок за 4+ месеца и пълни джобовете на производителите, не значи да се дава на бебета. Аз скоро опитах подарено ми пюре за 6+, озаглавено грис халва със забележителните 18 процента грис (все едно е страшно скъпа суровина, та не им се е откъснало от сърцето повече) със адски много захар и нишесте. Ами беше отвратителен бълвоч, отиде в кофата директно. Това,че някой го продава за бебе за мен е чисто престъпление.

Оставете чая за по-натам, няма да избяга.

# 496
Не е изпила много от чая, защото сега се учи да пие от чашка и повечето отива в пазвата.
До сега не бях давала нито вода, нито чай, но предната седмица бебка имаше Кетони в урината и педиатърката каза, че е показател за загубен апетит. Предписа едни прахчета за обезводняване и каза да и давам чай със захар, за да възвърнем апетита. Два дена давах един друг на Хип, но реших да разнообразя. Моя грешка. Ще предлагам вече само вода.
Утре ще продължа с пюренцата.
Благодаря Ви!

# 497
Сменяй и предлагай храна, докато му се прияде на детето. Пробвай да променяш и консистенцията, да не би там да е ключето.

# 498
Не давайте чай със захар, какъв безумен съвет. Давайте АМ/кърма, водичка и да опитва твърда храна.

# 499
Избягвай наистина сладкото, защото ще спре да ти яде друго и ще търси само него.

# 500
Честно казано за кетони в урината на бебе бих потърсила по-адекварно обяснение от загуба на апетит и поне още 1 лекар за съвет, ама вода със захар не звучи като адекватно решение дори за възвръщане на апетит.

Сигурно ви е изписала някакви електролити за хидратация, трябва да й предлагаш вода, особено след като е захранена (тя ако е жадна ще си пие), защото обикновено намалят количеството мляко с въвеждането на твърдата храна.

С колко е наддало бебето през последния месец?

# 501
Честно казано за кетони в урината на бебе бих потърсила по-адекварно обяснение от загуба на апетит и поне още 1 лекар за съвет, ама вода със захар не звучи като адекватно решение дори за възвръщане на апетит.

С колко е наддало бебето през последния месец?
Не знам колко... Не съм в България и тук консултациите са през три месеца. На 17 декември беше 6900, а миналата седмица  я изтегли и беше 7680.
Бях в болница, заради бъбречна криза, вливаха ми много силни обезболяващи и не можех да кърмя. Имах замразена кърма, но когато тя свърши бебка не искаше адаптирано мляко.. Така 24 часа беше пила около 50мл, та за това идохме на лекар и тя и провери урината. Идеята на чая със захар е, че ще събуди апетита на бебето и ще прояде АМ. Да, ама не. Тя все още не иска.. Кърмя я, но кърмата ми със сигурност не е същото количество като преди. За това сега св форсирам с това захранване и искам да разнообразявам.

# 502
Т.е. е наддала 780 гр за 3 месеца.
Захарта не е решение приучава бебето към сладко, АМ не е с такъв сладникав вкус, знам че някои изключително кърмени бебета пропиват по-трудничко АМ.

Друго нещо на което може да обърнеш внимание е с какво шише и биберон й предлагаш АМ, избери някоя марка, чиито биберони наподобяват формата на гърда (доколкото е възможно) също и с какъв поток е биберона.

Въпреки, че ако си е пила кърмата от шише едва ли е проблема в шишето/биберона.

# 503
Захранване няма как да се форсира, а и главният източник на калории до годинката си остава млякото.

Може да дохранвате с АМ със сонда, хем да се стимулира лактацията, хем може да приеме добавката от АМ. В първи пост в тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1100777 има публикувано инфо за дохранване със сонда, а може и в темата да пишете, има мами с опит в подобни ситуации. Пишете ни там малко по подробно как се кърмите в момента 🙂

Това със захарта е голяма глупост. Само се натоварват бъбреците на детето излишно с тая захар.

# 504
Захарта няма как да накара бебето да прояде АМ. Кърмено бебе трудно можеш да го накараш да яде АМ( поне моето беше така) моят съвет е ако нямаш достатъчно къма и трябва да даваш добавка, пробвай с друга марка АМ и му давай по малко пе да може да свикне с вкуса. И ти трябва много търпение.

# 505
Аз да питам от кога може да се дава обикновена вода, не бебешка, не преварена. И сигурно е рано, но да питам за водата от чешмата кога може?

# 506
  • Плевен
След годинка. Аз още си давам изворна, макар че нашата вода е хубава.

# 507
В този ред на мисли - вода от филтрираща кана ок ли е? На 10 месеца е.

# 508
В този ред на мисли - вода от филтрираща кана ок ли е? На 10 месеца е.
Не знам дали е ОК, но аз давам.

# 509
Здравейте!

Домашно приготвено пюре, колко време може да седи на стайна температура?

Общи условия

Активация на акаунт