Хайде, Пролет, идвай вече, чакаме с нетъпрение АПРИЛското човече – ТЕМА 5

• 57 351
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Тази таблица имам  от ФМ във Фемина, за теглото на бебето.
Качвам я, за да не се впрягате на разни свекърви, че даже да ги образовате 😂

# 121
Много благодаря за таблицата. Според нея сме си баш в границата.

# 122
Тази таблица имам  от ФМ във Фемина, за теглото на бебето.
Качвам я, за да не се впрягате на разни свекърви, че даже да ги образовате 😂
Благодаря от ♥️🙏😘

# 123
Всички сме си в границите, а и нека да не забравяме, че ехографа не е кантар. Ако на прегледите детето си се развива съразмерно, няма голямо отклонение в размерите, значи всичко е ок. В крайна сметка и бебетата са като възрастнити-има дебели, слаби и с нормално тегло.
Това за кг. на бебобоците още в корема винаги ме удивлявало( визирам мнението на нашите майки и баби).Едно време, повечето кг. са били повод за радост, а в днешно време медицината  вече обяснява на какви здравословни проблеми се дължат и до какви усложнения водят при раждане.

# 124
  • София, България
Свекървата ми е интересно откъде знае колко ТРЯБВА да бъде Simple Smile По нейно време никой не е измерва детето. Я ѝ извади таблиците и статиите и нека прочете малко Simple Smile

Иначе и аз като bib4o, само казвам "Добре е. Всичко е наред"

Майка ми и тя вчера вечерта "Е не е ли много рано да се е обърнало?! Scream"

# 125
Момичета как сте с хемоглубина? При мен от 113 е станал 116, но доки веднага ми предписа прахчета със желязо и отделно витамини... С предните бременности винаги съм била около и под 100. Относно свекървите, моята не пита как съм нито аз нито бебсън. От друга страна майка ми скоро ме питаше точно кога ми е термина, да си взела отпуска. Останах като гръмната и директно и казах, че това не е това не зависи от мен. Не е като да съм си запазила час за някоя кръчма хаха.

# 126
Бабите са опасна работа Joy. Моите съм ги пресекла още в началото на бременността, когато започнаха да ми носят разни неща да пия  , защото били полезни. В началото не ме взеха на сериозно и се наложи и мъжа ми да им разясни, че си имам АГ и не ни интересуват разни бабини девитини. От тогава до сега, има затишие. Надявам се да продължи и след раждането, защото иначе пак ще си говорим 😆. Аз съм много директна и се опитвам да парирам всичко още в зародиш.

# 127
Добре...на моето лекарката ми каза, че се е обърнало в 6ти месец ? Кога трябва да се обърне всъщност? Не е ли в 8ми или пак нещо не съм в час...
И да ви се оплача, днес за първи път получих контракция ( как се наричаха те, подготвителни ли нз точно). Ужасно се уплаших,после се сетих ,че е нормално но близо 30 секунди имах чувството че ми се разкъсва вс.отвътре и е уаау...доста по силно от спазми при цикъл. Бях "смела " за естествено раждане 😆,ама след днешното усещане се позамислих рЕзко за предстоящото изживяване 😰😄

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 20:07 от JoyJoy86

# 128
До последно никой не е наясно кога ще се обърне. Чела съм за случаи,  отива майката да ражда секцио заради седалищно, а то докато стигнат до плановото секцио- в същият ден се завъртяло главично. Колкото родилки, толкова и различни теории.
 Желязо пия от началото на декември. Януари ХБ ми беше 109. Започнах с ампули Тотема, но ми бяха гадни и ми ги смениха с Ферофолгама.  За 109, аг-то каза, че е поносимо, но иска да си вдигна ХБ възможно най-много, понеже при раждане секцио спадал драстично и да избегнем евентуално кръвопреливане.
Аз пак да питам, на какви матраци сте се спряли за бебоците?

# 129

И да ви се оплача, днес за първи път получих контракция ( как се наричаха те, подготвителни ли нз точно). Ужасно се уплаших,после се сетих ,че е нормално но близо 30 секунди имах чувството че ми се разкъсва вс.отвътре и е уаау...доста по силно от спазми при цикъл. Бях "смела " за естествено раждане 😆,ама след днешното усещане се позамислих рЕзко за предстоящото изживяване 😰😄
От известно време насам корема ми става твърд, срязване ме, но както пишеш ти за около 30 сек. минава, но днес докато пазарувах така ме заболя, целия ми крак изтръпна едва се прибрах, държа ме може би 15-20 минути, но от тогава не се е случвало

# 130
  • Sofia
Матрак не съм купувала сега. За баткото ползваме някакъв на Икея.
Контракции имам от 4ти месец и съм влизала няколко пъти в болница. Напоследък вечер са болезнени и с болки в кръста. Което не ми харесва. От месеци съм на магнезий, ношпа и утрогестан вагинално.
За желязото наложи ми се да правя консултация с хематолог. Важното за усвояването му са вит. С, Б12 и фолиевата киселина. Поставиха ми няколко ампули Б12 и започнах прием пак н фолиева. Аз имам проблем с приема на железни препарати стигам до жестоко разстройство. За сега с ферофолгама по една на ден държа фронта: хемоглобин 110.

# 131
  • София, България
Нашият матрак е на Лорели с кокос и пяна Simple Smile

Хемоглобин скоро не са ми изследвали. Предполагам следващите в седмици ще ми пусне изследвания.

# 132
  • София
Мина третата ФМ, при доц. Марков, засега всичко изглежда наред Nature High Brightness бебчо е 1,500 кг., точно в нормите за тази г.с., шийката ми е много дълга, водите са ок Simple Smile

Имаме матрак, който купихме за пренодимата кошара, не е ползван почти, но тогава се водеше за един от най-добрите на пазара - ето такъв.

# 133
Мен тази нощ ме приеха с силни болки през 30 минути и съм на системи, бебчовците са в 30 сед. 1330 и 1215 кг. Казаха че са добре, да се надявам да устискам поне още 4 седмици.

# 134
 Стискам палци, дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт