За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Вики,навремето гледах при Ути Бъчваров една рецепта за риба хек, страхотна стана, но е с много кромид и така си я правя. За сметка на това като изключим рязането на кромид на полумесеци е много  лесна и мързелива.

Значи кромида (поне 6 средни глави) на едри полумесеци, и се запържцат със сол в тиган, докато омекнат. рибката почистена и нарязана на парчета се слага в подмазана с олио тава. ПОдправяш я с каквото искаш, и я покриваш с парчетата задушен кромид, отгпре обелени нарязани домати или доматен сос и бухваш във фурната на умерена температура. Пече се горе долуоколо 30 -40 минути, но си зависи от фурната... то се вижда като стане готова, кромида става един златно кафяв... Пържени картофи като гарнитура и си готова! Даже сега ми се прияде много и ще xoдя да търся хек!

Благодаря много между другото на двете дами които ми дадоха съвети за тестото за корите за баница. правих снощи и се придържах към вашите съвети! Страхотна стана , тестото беше невероятно меко, и добро за обработка, и сега се нахъсих всичко да си точа сама и утре да направя сладка баница и със сирене!

# 106
Мнението е на Весела, която познавам и лично, както и много от манджите и не бих и се доверила никога. Не топла, а вряла вода, за да не се прекъсва процеса на готвене

да, вряла се долива точно поради тази причина.
иначе бобът се кисне поне 12 часа /но не в студена вода/, първите 2 води аз ги изхвърлям, варя бавно в слоукукър или в тенджера под налягане. това не са лигавщини, има си нАучно обяснение.

# 107
Как готвите ориз на фурна? Колко вода слагате? Някак при мен се получава по-сух от колкото ми се иска.

# 108
  • София
Как готвите ориз на фурна? Колко вода слагате? Някак при мен се получава по-сух от колкото ми се иска.

Аз го правя така: Огретен от пиле с ориз.

# 109

Аз ориза първо хубаво го измивам.Зависи от рецептата ,но почти винаги запържвам в повече мазнина глава лук и после и измития ориз да стане стъклен. (ако ще има зеленчуци и тях слагам с лука).Заливам с гореща вода или бульон най-добре ако има (пилешки,патешки,телешки),отношение 1 към 3,но зависи от ориза,пише си на опаковката и го слагам да се пече.Изключвам преди да му е извряла всичката вода,мъничко да има,за да остане сочен(опитвам все пак зрънце,за да видя дали е готов),изваждам и покривам.Той си поема и става сочен.

С две думи-повече мазнина и да се изключи малко преди да е извряла течността.

# 110
Вики,навремето гледах при Ути Бъчваров една рецепта за риба хек, страхотна стана, но е с много кромид и така си я правя. За сметка на това като изключим рязането на кромид на полумесеци е много  лесна и мързелива.

Значи кромида (поне 6 средни глави) на едри полумесеци, и се запържцат със сол в тиган, докато омекнат. рибката почистена и нарязана на парчета се слага в подмазана с олио тава. ПОдправяш я с каквото искаш, и я покриваш с парчетата задушен кромид, отгпре обелени нарязани домати или доматен сос и бухваш във фурната на умерена температура. Пече се горе долуоколо 30 -40 минути, но си зависи от фурната... то се вижда като стане готова, кромида става един златно кафяв... Пържени картофи като гарнитура и си готова! Даже сега ми се прияде много и ще xoдя да търся хек!
Благодаря много между другото на двете дами които ми дадоха съвети за тестото за корите за баница. правих снощи и се придържах към вашите съвети! Страхотна стана , тестото беше невероятно меко, и добро за обработка, и сега се нахъсих всичко да си точа сама и утре да направя сладка баница и със сирене!

Лук имам в изобилие! Това ще направя, благодаря!

# 111
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пече се горе долуоколо 30 -40 минути, но си зависи от фурната...  

радвам се за баницата Hug

риба е абсурд да готвя 30-40мин. това е толкова крехко месо, че 7-10 мин. стигат.
лукът може да се карамелизира и в тигана. Peace

аз скоро гледах някакъв израелски шеф, много лесна рецепта: сипва се зехтин в малко тиганче, ама повечко, 2 пръста.
добавя се наситнен чесън, около 1с.л., малко по-малко наситнен лук, като се позапържат малко и се усеща вече ароматът се добавя чушки на малки парченца, пак около 1 -2 с.л. и пак като се усети ароматът се добавя наситнени домати, но без сока. отгоре се слага парче бяла риба, филе, голямо, колкото тиганчето.
започва да залива рибата отгоре със зехтина, за да поеме аромата.
след 2-3 мин. яденето е готово. не помня дали даже обърна рибата. Peace
сервира с плосък хляб и лимонов сок.

# 112
  • Русе
Моля за съвет, относно готвене на чистена риба хек. Изчетох всички рецепти тук, но за съжаление нямам бяло вино, гъби, майонеза и домати, както и подправки за риба. Рибата трябва бързо да я приготвя, иначе ще трябва да хвърлям ( без време размразена Sad ) рибена супа и панирана са аут от евентуалните възможности, тъй като едното не се яде, а за панировката нямам всички съставки Sad................................................

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_15.html

# 113
Asyalein, аз слагам на наистина умерена фурна и под обилния пласт кромид и доматите ми идват около 30ина минути. Един ги извадих малко по -рано (мрън мрън от приятеля, не обичам кромида да е прекалено изпечен!) и месото на рибката ми идваше малко като недосготвено после... на него пък му хареса! Затова казвам, гледат се просто кога е  готово... В зависимост температура, фурна и предпочитания времето си вариира!

Пейчев, а рецептата за супата я отнасям аз като куцо пиле домат направо!
Като бях с щерката в Берлин преди 3 седмици ядох в един италиански ресторант една много вкусна рибена супа, облизах си пръстите. Точно така изглеждаше!
Ще направя твоята. Благодаря много!

# 114
  • Русе
...

Пейчев, а рецептата за супата я отнасям аз като куцо пиле домат направо!
Като бях с щерката в Берлин преди 3 седмици ядох в един италиански ресторант една много вкусна рибена супа, облизах си пръстите. Точно така изглеждаше!
Ще направя твоята. Благодаря много!

Няма да съжаляваш. В къщи много си тачим тази супа. Simple Smile Само да бъдат различни видове риба. По ароматна става с морска риба.

# 115
Да, и тя беше с няколко вида риба. Сьомга имаше , и беличка една, но не знам коя от белите беше точно. 3 вида риба поне и едно огромно скампи в супата. Поднесено с тъмен сочен chiabatta-хляб с коричка... ММММ!

Не е точно кулинарен въпрос, но сега като видях на Пейчев чинийката се сещам: може ли да ми кажете тия съдове с българската шарка има ли онлайн-магазин който ги доставя и в чужбина? Мама ми донесе гювечета и други съдинки, но ми трябват още...

# 116
Благодаря, довечера ще пробвам рецептата на lady_gothic

# 117
  • Русе

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_1971.html

# 118
Съжалявам, че често ще ви задавам въпроси, но съм “млада булка” и имам нужда от точно такива бързи отговори каквито давате. Прекрасни сте и много помагате на хора с неголям стаж в кухнята’ ❤

Ще правя салата Цезар и съм взела пушен бекон. Така ли да го слагам или да го запържа преди това мъничко?

# 119
  • Русе
Съжалявам, че често ще ви задавам въпроси, но съм “млада булка” и имам нужда от точно такива бързи отговори каквито давате. Прекрасни сте и много помагате на хора с неголям стаж в кухнята’ ❤

Ще правя салата Цезар и съм взела пушен бекон. Така ли да го слагам или да го запържа преди това мъничко?

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/01/blog-post.html

Запържете бекона леко, до златисто.

Общи условия

Активация на акаунт