За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 46 730
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Търся рецепта за сладкиш, кекс или нещо друго сладко с извара и шоколад...

Непретенциозен сладкиш с извара и шоколад

# 136
# 137
# 138
Тръгнах да правя торта Гараш и трябва да направя ганаш. Разбира се съм объркала сметаната. Вместо сладкарска сметана съм взела обикновена, за готвене. Т.е. не пише за готвене, ами просто млечна сметана, неподсладена. А трябваше да взема от онази, която се разбива на сняг ли?

# 139
тя и готварската се разбива, стига да е по-висок % масленост . Добавям и пудра захар към края.

# 140
Ами тя всъщност не се разбива за ганаша, ами горещата сметана се разлива върху натрошен шоколад, за да се разтопи и да стане шоколадовия крем... Та не знам с тази сметана дали ще стане. Пише сметана от краве мляко 31%. Притеснявам се дали ще стане достатъчно сладко.. в рецептата си пише сладкарска сметана..

# 141
да,  недогледах, че писа Гараш. Слагай я, ще стане. Ако шоколадът ти е черен - слагай и малко пудра захар.

# 142
Благодаря ти Hug Черен е шоколада в рецептата, но по принцип имам и млечен. Мога да сложа 2/3 млечен и 1/3 черен, че да стане по-сладко. Или 50/50 и после да пробвам на вкус и ако трябва да добавя малко захар..

# 143
  • Montana, Bulgaria
Здравейте сладури. Имам нужда от помощ. След 2 седмици синковеца навършва 2 години, а аз съм в кулинарна черна дупка. Може ли да дадете предложения за меню и торта. Очаквам 2 партиди гости в 1 ден. За сега само знам, че ще направя 2 питки и крекери. Единствено не мога да използвам шоколад и ядки. Ще съм ви много благодарна за идеите. Направо ме е срам от себе си, никога не съм изпадала в такова мозъчно затъмнение, да не кажа затъпяване.

# 144
За тортата - моето предложение е бисквитена с маскарпоне. От нешоколадовите тази ми е любимата.

Ох сега се замислих пак за тази сметана, като не е сладкарска може ли да се консумира без термична обработка (само се загрява)?

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 23:46 от moonriver

# 145
Никакъв проблем нямаш със сметаната. Ако не ти е достатъчно сладко можеш да добавиш захар. Неподсладената сметана също е за ядене, нали?

# 146
Ами предполагам е за ядене Grinning просто досега съм я слагала в някакви манджи, които малко или много си се готвят. Пък не знам сладкарска дали не в с нещо по-различна, обработена, или и аз не знам. Абе в готвенето съм гола вода. И тези блатове за гараша ми разказаха играта, станаха много тънки, лепкави, начупиха се докато им махам хартията, абе ужас.. не знам какво ще излезе от тази торта, хем не е никак икономична.. Sad

# 147
като я сглобиш във формата и с крема,  начупените платки ще се наместят.  Не я мисли сметаната, имаше време когато само готварска  ползвах за торти и сладкиши.

Мони, предлагам да изпечеш големи парчета месо.  Можеш и по-рано да го направиш, дори предния ден. После стопляш, заливаш с топлия сос и поднасяш. Ако искаш различно за двата комплекта гости, виж и пилешкото руло https://pep-4o.blogspot.com/2019/01/blog-post_22.html
Можеш да приготвиш брускети и разни мазилца - всичките разядки се правят по-рано, което ще ти е от полза.
Преглагам ти и въздушната салата - също от предния ден, колкото повече стои, по-хубава става https://pep-4o.blogspot.com/2019/02/blog-post.html естествено тук к артофи не бива да предлагаш за гарнитура на основното, но зависи какво ще избереш - винаги можеш да ползваш микс зеленчуци, който да бланшираш и задушиш с масло - става бързо.

# 148
  • София
Здравейте сладури. Имам нужда от помощ. След 2 седмици синковеца навършва 2 години, а аз съм в кулинарна черна дупка. Може ли да дадете предложения за меню и торта. Очаквам 2 партиди гости в 1 ден. За сега само знам, че ще направя 2 питки и крекери. Единствено не мога да използвам шоколад и ядки. Ще съм ви много благодарна за идеите. Направо ме е срам от себе си, никога не съм изпадала в такова мозъчно затъмнение, да не кажа затъпяване.

Здравословна салата от ряпа дайкон

Пълнени картофи на фурна

Салата от пушено пиле с боб и краставица

Гъби на фурна с елда и сметана

Пилешки бутчета с чипс панировка

Лимонова торта - шоколада за украсата го пропускаш и слагаш някаква детска.

Салата с авокадо

Топло предястие от чедър, мек колбас и белтъци

Пилешки гърди по бретонски

# 149
Здравейте, пилешките бутчета на фурна необходимо ли е да се мариноват предварително? И вкусна рецепта приемам Hug

Общи условия

Активация на акаунт