Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 294
Събирате боклука в торбичка и го оставяте пред вратата на този,който го е хвърлил.

# 16
 • Мнения: 312
Да де, ама аз няколко пъти тук писах, че не знам кой е. Ако знаех-става лесно.

# 17
 • Велико Търново
 • Мнения: 1 942
Щом отпадъците са различими продукти ( цитруси, ананннаси, чай и яйца) помисли кой от хората над вас може да консумира предимно такива.... Може да питаш в кварталния магазин кой от съседите купува Х продукт. Кварталните магазинерки знаят ВСИЧКО! И последното което се сещам е да оглеждаш покупките на съседите. Все ще ти направи впечатление ако лицето Х го засечеш с по една торба плодове.
П.с. в това грипаво време се направи на болна и обиколи съседите един по един да поискаш чай от Мащерка напр. Ако изобилстват от чайове ще ти предложат поне 5други.

# 18
 • София
 • Мнения: 1 289
Събирате боклука и го слагате пред входа на блока.

# 19
 • Мнения: 100
Имам абсолютно същия проблем, решение засега не съм намерила за 10 години. Хората, които го вършат, са на едно друго ментално ниво, и нито бележки по стените, нито пряка устна забележка, нито глоба  може да ги изплаши. Почиствам чат-пат, с чувал и ръкавици. Мизерницата ме гледа през прозореца. Ми не искам да живея в мизерията около блока. А на нея не и пречи. При нея и навън и вътре и е все толкоз мръсно. И какво като и сложа чувала с боклук пред вратата. Там ще си седи, докато мине чистачката на входа.Няма оправия... Тук гледам съветвате как намеци да им се направят. Това са идиоти, те не могат да разберат, когато в прав текст им се казва.

# 20
 • София
 • Мнения: 64
При положение, че се знае кои са, няма ли вариант за жалби и глоби?
Такива селяндури най ги боли като им бръкнат в джоба.

# 21
 • Мнения: 100
Пропаднали хора, които почти нямат доходи. От сутрин до вечер пият. Живеят под наем, който не знам дали плащат или просто са ги пуснали да живеят там. Парно и вода не са плащани дълго. От какво да им се вземе глобата? Към кого да е отправена жалбата, до кмета ли? Пари за разходи по етажната собственост, ако успеем да им вземем един път годишно е успех. Доходи - тук там почасова работа- чстене, метене. На някой строеж мъжът ходи, ако го викнат.   Нито ще идат да платят глоба, ако им бъде наложена, нито има от къде да им се вземат, защото не работят на договор и заплата нямат.

# 22
 • София
 • Мнения: 11 340
Ако само два апартамента са заподозрени, звъннете и на двата и поговорете. Предполагам, че ще отричат, но може да си вземат бележка. Ако ли не, поискайте увеличаване на таксата за почистване, както казаха по-назад. Ако другите са против, кажи, че ти е писнало да живееш в бунище и ще пуснеш жалба в общината. Може да се стресне този, който хвърля.
Все ще се разбере кой е точно, ако не спре. Тогава събираш боклука и го изсипваш пред вратата му. Ако трябва няколко пъти, докато не спре.

# 23
 • София
 • Мнения: 9 734
Щом са все органични отпадъци, вероятно въпросната личност си мисли, че прави добро и тори градинката.
Поговорете добронамерено със съседите, виновникът вероятно няма да си признае и да се разкае публично, но е възможно да осъзнае, че "торенето" не работи

# 24
 • Мнения: 1 825
Пред нашия блок така се появяваха на едно и също място, но само обелки от мандарини и портокали и изстискани лимони. Блокът ни също е малък и вината падна върху едни наематели. Съседката, която чакаше гости от чужбина побесня, беше написала много смешна обява, ходи да се разправя с наемателите, те отричаха. След като се изнесоха обаче, обелките продължиха да се появяват. В един момент спряха. Съседката ми сподели, че е разбрала източника - млада дама с много престижна професия. Каза, че е говорила с баща и, не му е казала в прав текст, но му е намекнала. За момента не виждам обелки, пък бъдещето ще покаже.

# 25
 • Мнения: 419
Бих предложила, да монтирате ,някак си, една камера, за да разберете , кой го прави със сигурност и да ви е чиста съвестта, когато провеждате разговора. Може да я контролирате от телефона си и да хванете “престъпника” в крачка. Ние имаме такава вкъщи, с която наблюдаваме кучето. Има и за външни условия и не са особено скъпи. Ще ви е от полза и в бъдеще, особено щом сте на 1-я етаж.  

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 00:55 от jullliana

# 26
 • Мнения: 477
И аз имам същия проблем.. На втори етаж съм от осем. Лошото е, че терасата ни е открита и половината мизерия пада на терасата ни... Rage Вече шеста година. Писах молба да се спре, лепнах я на таблото на партера и беше скъсана след 1 час и хвърлена на пода.. Кво да ви кажа. Намирала съм от обелки до найлонова опаковка от вакумирана пържола. Най-тъпото е, че става въпрос за оживена градинка на голям варненски булевард, минават сумати и хора на ден оттам и пак тия мизерници не се трогват. И без това не останаха зелени площи, как им дава сърце да хвърлят. Пред съседните входове е сравнително чисто, под нашия е като бунище. А да не говорим, че ние сме наематели и ме побърква мизерията, а нагоре са само собственици и хич не им дреме за кочината, в която живеят Sad

# 27
 • Хасково
 • Мнения: 213
Позната история... Няма да е лошо да монтираш отсреща някаква камера за наблюдение, може и истинска а пък работа ще свърши и фалшива камера с мигащ LED диод. Това ще има страхотен ефект, поне докато мизерникът не я счупи или открадне. Но това е поправимо, защото ти ще сложиш една истинска на твоята тераса, която пък ще заснеме мизерника.
 Това е един вариант, а ти си решаваш дали да го приложиш.
Бутафорните  камери поне са евтини.
ПС: сега виждам, че преди мен някой е дал идеята за камерата.

# 28
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 432
С риск да ви разочаровам, ще ви кажа, че никак.
Можеш да извадиш селянина от селото, но не и селото от него.
У нас остъклихме и приобщихме терасите, че беше аман от мизерии преди.

# 29
 • Sk babe
 • Мнения: 169
Някой от съседите ни си изхвърля всичко що е обелки, яйца, шишета, чаени торбички и прочие през балкона. До нас е празно място с тревичка. Сега като се махна снега всичко това "цъфна" в огромни количества. Кооперацията ни е много малка и заподозряните са само три апартамента като изключвам себе си, разбира се. Омръзна ми да чистя. Не мога обаче да разбера кой точно хвърля, за да си поговоря с него.

Дайте идея лист с какъв текст да разлепя по вратите им.

Ех, жалко - мислех си, че само аз имам този проблем. При нас редовно има плюене, храчене, прелитащи неизгасени фасове, салфетки, обелки от салам, филии, напоследък даже оглоозгани кокали и манджа (все едно някой си е изсипал яхнията през прозореца). Всичко това пада директно пред входа, в градинката (която уж плевим) и върху минаващщи отдолу хора, разбира се.

При нас се знае кой го прави. Пари за чистачка така и не успехме да съберем, понеже човекът - "има жена, 2 коли и малко дете и няма излишни пари за глупости". Ако лепиш бележки - гледай да не те види никой, понеже или ще я скъсат или ще ти отвърнат на удара с повече болкук (изпитано).  Гласувайте блока за чистачка - ако успеете, ще има кой да чисти.

Аз съм се обаждала в общината 2 пъти, понеже въпросният съсед редовно си "забравяше" торбата с боклук до вратата на входа.

Общи условия

Активация на акаунт