Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 2 190
Аз се бях "подпалила" когато комшията над нас изхвърли ползван презерватив през балкона си и той падна на нашия, а ето, че има и по-зле от него.
Не мисля, че с тази категория хора може да се постигне разбиране. Грубо се действа при тях. Иначе не схващат. Но лошото е, че не знаеш кои са точно. Щом домоуправителя не се интересува, не може ли да се говори с кварталния например. Не знам дали изобщо това е в правомощията му, но си мисля, че може да мине като вид хулиганска проява или нарушаване на реда. Обаче трябва да се знае кой е.

# 31
 • Мнения: 3 393
Една приятелка ми е казвала, че е слагала табелки с надпис до следи от разхождано куче в двор на кооперация. Целият двор е станал в табелки "л@йно" и е имало ефект.

# 32
 • Мнения: 285
аз бих събирала боклука и изсипвала пред вратата на апартаментите отгоре - по реакцията ще се разбере къде е виновника

# 33
 • Мнения: 311
Ако направя така ще се намразим с невинните съседи. В петък залепих на заподозрените по вратите бележка от два листа. От тогава не са летели боклуци, но има и друг вариант. Един от евентуалните "престъпници" е извън града и може поради неговата липса да са спрели да хвърчат обелките. Ако продължат в негово отсъствие да прелитат бомби значи двама ще са ми на мушката. Други варианти няма. Чакам да видя...

# 34
 • Добрич
 • Мнения: 958
Всичко зависи от хората, които са ви съседи. Някой наистина не разбират, че не торят, а цапат. Просто трябва да се поговори с тях. Аз така направих. При нас бяха 4 апартамента. Събрах боклука-обелки, ярко жълти луксозни салфетки, фасове и огризки в една лопатка, за да се виждат и почуках на всяка врата от тези 4. Обясних, че за последен път почиствам общите части.  Ако това не спре,  следващите пъти отново ще събирам боклуците, но ще ги разпределям пред вратите им по равно. Имаше ефект. Естествено при разговора всички отричаха, но започнаха взаимно да се наблюдават и това спря.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 16:35 от mpetkova

# 35
 • Мнения: 3 393
Чак сега видях внимателно заглавието на темата... Simple Smile

# 36
 • Мнения: 285


закачи на вратите на всички тази снимка...

# 37
 • Мнения: 311
Хахахааа! Добре Simple Smile Благодаря ти Simple Smile

# 38
 • Мнения: 65
Е като ги знам, те ще се запитат защо не съм им го казала лично и ще имат право. Аз цяло лято като съм събота и неделя на терасата не можах да ги видя кои са, а са някои над мен, че ние сме на първия етаж.

Мисля да залепя по вратите на заподозрените табелка, в която не ги обвинявам лично, а някак си те да помислят, че точно за тях се отнася. Това с цел да не обидя другите съседи, на които ще им лепна въпросната просба в опит да попадна на извършителя.

Дано не Ви разочаровам, но мисля че няма да имате особено голям успех. Или трбява да се организирате всички от входа и да му поставите ултиматом... Аз лично се сблъсквам на работа с подобно поведение. Собственик на офис яде банан или пие кафе на вратата и като свърши го замята на отсрещния тротоар. Това без да се засрами пред мен и като му направих забележка започна още повече... даже като ме видише нарочно взима нещо и го хвърля да ме дразни. Това е до манталитет и култура. От там нататък може, но доста усилия ще ви трябват да промените човек. Същото се повтаря и с други колеги около мен. Пият, пушат и хвърлят където им падне.

# 39
 • Мнения: 4
ЗУЕС ( Законът за управление на етажната собственост) предвижда глоба за хора, които го нарушават. В този случай глобата е до 100лв. Обърнете се към домоуправителя си и ги глобете!

# 40
 • София
 • Мнения: 2 190
ЗУЕС ( Законът за управление на етажната собственост) предвижда глоба за хора, които го нарушават. В този случай глобата е до 100лв. Обърнете се към домоуправителя си и ги глобете!

Или извадка от този закон да се залепи на вратите, ако изхвърлянето продължи (защото както разбрах в момента е преустановено).

# 41
 • Мнения: 311
Първо трябва да се установи нарушителят и след това да се прилага закона. Но аз смятам, че веднъж като го хвана ще е лесно вече. Ще ги тормозя да край докато не престанат.

В този ред на мисли как се доказва, че даден човек извършва деянието? Дори да го снимам, това не се приема като доказателство. Единствено мога да свидетелствам лично, но не знам дали това е достатъчно.

# 42
 • Мнения: 4
Доказателства са нужни в съда и то само ако глобеният обжалва. Хванете един, глобете го и другите ще престанат.

(2) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик, ползвател или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който наруши правилата за вътрешния ред в етажната собственост и създаде безпокойство, по-голямо от обичайното, за другите собственици и/или ползватели и обитатели, се наказва с глоба от 50 до 150 лв., когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице.

Чл. 57. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Установяването на нарушенията се описва в протокол, съставен от управителния съвет. Когато в етажната собственост няма избран управителен съвет, протоколът се съставя от управителя и двама собственици и/или ползватели, а при отказ от страна на управителя, протоколът се съставя от трима собственици и/или ползватели. Констативният протокол съдържа данни за лицето, извършило нарушението, описание, време и дата или период и място на извършеното нарушение.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Актът за установяване на нарушението се съставя от общинската или районната администрация, а наказателното постановление се издава от кмета на общината или района или от оправомощено от него длъжностно лице.

# 43
 • Мнения: 311
Благодаря ти! А ако нарушителят откаже да плати какво си случва?

# 44
 • Мнения: 4
Общината си го гони !

Общи условия

Активация на акаунт