Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Торта Raffaello

  • 60 368
  • 58
  •   1
Отговори
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Торта Raffaello

Блат:

за 26/28 см форма


6 яйца
180г захар
160г пресято брашно

Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая до въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на три.

Крем

1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г
250г меко масло
около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък).
(по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко)
Първо се разбива маслото с кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и после се прибавят стърготините. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника.

Сглобяване(как бих го направила аз):
Блата може да се сиропира леко с ром или някакъв сироп, компот или мляко. Маже се с крема, като между редовете може да сложите ягоди, малини, банан, ананас или друг плод. Отгоре се намазва с крема и се посипва с кокосово брашно. ако ви остане крем, прибавете му още кокос и оформете топчета, които топвате в бял шоколад и овалвате в кокос. Може да полеете и цялата торта с бял шоколад.


Това си е моя измислена рецепта и съм много доволна от резултата! Блата е този който си правя винаги за торти, а крема е взет от крема за фалшивите топчета Рафаело, но вместо със сухо мляко, с кондензирано. Не съм го карамелизирала(както за други рецепти), не съм го варила(както Морена беше правила за една своя торта). Стана превъзходно!

Тъй като аз я правих за рожден ден, е украсена по-празнично, но следващият път ще я направя с топчета ала Raffaello както съм описала. Вкуса е божествен!



Последна редакция: чт, 27 дек 2007, 18:08 от natalyna

# 1
  • София
  • Мнения: 74
Благодаря за чудесната рецепта!  bouquet
 Ще се пробвам да я направя. Flutter

# 2
  • София
  • Мнения: 10 859
Ау, обожавам Рафаело! Ще направя тортата задължително, но ще взема готови блатове, че не мога да режа с конец.
Благодаря за рецепатта, копвам си я!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Вивиан, тъкмо щях да пиша, че може да се направи с готови блатове и тогава става лесна и бърза торта без варене. bowuu Hug

MamaKati, ако намериш още ягоди, опитай с тях - вкуса е страхотен!  Heart Eyes


Момичета ще се радвам ако споделите дали ви харесва!    bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 10 859
Лошото е, че напоследък мъжа ми изобщо не яде сладко, не му се яде нещо, дъщеря ми също не яде,и  ако я напарвя ще тр. да си я изям сама... #Cussing out Embarassed но това изобщо няма да ме спре!!!

# 5
  • Мнения: 1 320
natalyna  , дай снимка на твоята торта .
и още нещо .... " консерва подсладено кондензирано мляко " ... какво представлява ? Това прясно мляко ли е ?
 
 

# 6
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
natalyna  , дай снимка на твоята торта .
и още нещо .... " консерва подсладено кондензирано мляко " ... какво представлява ? Това прясно мляко ли е ?
 
 


Снимка на тортата съм пуснала в Моите любими торти(но ще сложа малка снимка тук), а тук исках да пусна само разрез, но мъжа ми взе фотоапарата да снима, така че след обед ще я сложа.

Кондензираното мляко е в консерви от почети 400г, доколкото знам в БГ има някакво което се казва Dutch Lady. Да това е прясно мляко, но много сгъстено - консистенцията му е като на течна глазура или топинг. Доста е сладко, затова не се слага в крема захар.

ПС: vpam и твоята торта е много апетитна, но ние не сме по шоколадовите неща и затова повечето ми торта са с бели кремове.

# 7
  • София
  • Мнения: 665
Как ще ви даде сърце да я срежете тази прелест. Страхотна торта си направила   bouquet

# 8
  • Мнения: 3 251
Леле, Наталина, това не е торта, това е произведение на изкуството!Браво!  bouquetПреекланям ти се до земи! bowuu

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 15 726
.. 400г, доколкото знам в БГ има някакво което се казва Dutch Lady...Доста е сладко, затова не се слага в крема захар...
Simple SmileИма и подсладено и неподсладено, по-малки и по-големи разфасовки.... точно Дъч Лейди е.

Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 13:38 от Morena

# 10
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Благодаря Нинка Hug - вече я разрязахме и свърши учудващо бързо! Laughing

Ето парче от нея(нямах време за по-красива снимка - това парче буквално го грабнах под носа на любимия, за да го снимам). Rolling Eyes

# 11
  • Мнения: 5 183
Нямам думи просто!!!   bouquet

# 12
  • Мнения: 164
Ох ,изглежда нещо страхотно ,а аз съм на диета ,но ще е направя на моите мъже.Я ми кажи само ,а тези украси отстрани и върху нея как ги направи.Моите мъже опустошават всичко сладко у дома.Дори и да направя нещо то свършва за часове.Те ще ти бъдат много благодарни за рецептата.Поздравления!!!!!!!!

# 13
  • Мнения: 7 914
То как ти е дало сърце да нарежеш тази прекрасна торта? ooooh!

# 14
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
То как ти е дало сърце да нарежеш тази прекрасна торта? ooooh!

Запазих обувките! Whistling Laughing

# 15
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 071
 newsm10
 newsm20

# 16
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
nevdjin, украсата е от захарен фондан. Ето ТУК съм обяснила как се прави. На вкус е много приятен.

Момичета, сега се сетих за нещо - да не оставите крема много дълго в хладилника за да не стане много твърд - ако се получи такова нещо, го оставете отново да се разпустне и го разбийте отново с миксер. Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 17:15 от natalyna

# 17
  • София
  • Мнения: 31 869
Изглежда страхотно и мисля, че много ще ми хареса. Peace
Благодаря  bouquet
Само дето украсата трябва да я тренирам няколко пъти преди това newsm78и пак не съм сигурна дали ще успея...

# 18
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
О, спокойно и аз правих обувките три пъти, докато нацеля големината и от какво да ги направя. Тази торта я бях планирала още от началото на месеца и постоянно мислех как да я направя. Оказа се обаче, че ми липсват различни джаджи, с които да я усъвършенствам - напр. има специални клещички и изрязващи форми и печати за английска дантела, без които крайният резултат е такъв какъвто виждате - само с подръчни средства.  Simple Smile

# 19
  • Мнения: 1 182
Наталинка  bouquet  bouquet  bouquet супер е тортата!Ще я пробваме задължително.  cook

# 20
  • Мнения: 7 914
То как ти е дало сърце да нарежеш тази прекрасна торта? ooooh!

Запазих обувките! Whistling Laughing

Само? newsm09 newsm62

# 21
  • Мнения: 5 475
Леле, Наталина, това не е торта, това е произведение на изкуството!Браво!  bouquetПреекланям ти се до земи! bowuu

Страхотно изглежда...а предполагам,че и вкуса си го бива!  Peace

# 22
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Да покажа и аз моята торта Рафаело и да благодаря на Наталина за прекрасната рецепта  bouquet!
Тортата е невероятно вкусна и е вече сред фаворитите на цялото ни семейство.





# 23
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
mari_eta, какво съвпадение и аз днес я правих за рожденния ден на свеки! Mr. Green
Твоята изглежда много изкусително! bowuu Радвам се, че ви е харесала!  Hug Heart Eyes

# 24
  • Варна
  • Мнения: 689
Ще я пробвам за някой следващ повод, благодаря за рецептата  Hug
mari_eta, изглежда страхотно!

# 25
  • Мнения: 147
     Аз правих тортата за Нова година и после още веднъж, защото много ни хареса. Наталина, благодаря за хубавата рецепта! newsm51
Ето я и моята, като украса не е нищо особено, но на вкус беше разкошна! Рафаело

# 26
  • Мнения: 3 830
Нямам думи просто!!!   bouquet

Чудничко Crazy

# 27
  • Мнения: 7 209
 У!Тази торта е точно по моя вкус! Grinning

# 28
  • Мнения: 27 525
За пръв и единствен засега път, съм яла торта Рафаело в пицарии Виктория. Наистина са страшно вкусни. За вкус не знам, но видът им не е като на снимката на Наталина. Там са многобройни и много тънки блатчета. Тънки слоеве крем, незабележими съставки. Много е вкусно. Има един кусур - доста сладко е  Crazy

# 29
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
За пръв и единствен засега път, съм яла торта Рафаело в пицарии Виктория. Наистина са страшно вкусни. За вкус не знам, но видът им не е като на снимката на Наталина. Там са многобройни и много тънки блатчета. Тънки слоеве крем, незабележими съставки. Много е вкусно. Има един кусур - доста сладко е  Crazy

Блонди, аз  не претендирам, че прилича на някоя от тортите, които се продават под това име. това беше мое хрумване и понеже е на вкус много подобна на бонбоните Рафаело, реших да я кръстя така. Wink  Иначе и тази е сладка и затова на мен най-много ми харесва в комбинация с ягоди. Peace

ПС. Чувала съм големи суперлативи за торта Рафаело (на някоя известна сладкарница беше), но никога не съм опитвала.  Rolling Eyes

# 30
  • Мнения: 27 525
Нати, ни най-малко не съм искала да те засегна  Hug Просто за сефте чух за тези торти сега, след ядените от мен. Пицариите Виктория не правят торти, карат ги отнякъде, явно за същия цех става дума, но не знам къде е. Те също предлагат и невероятна бисквитена торта, просто няма равна на себе си   chef
Тортите наподобяват вкусово прословутите бонбони, просто са по-лепкави, сладки и тежки на вкус, парчетата, които се предлагат не са малки и човек не може да им насмогне.  Simple Smile

# 31
  • Мнения: 2 760
Правих тортата точно по тази рецепта, но нещо не ми се надигна блата -  да не кажа,че се степа. Предполагам, че може да се дължи на фурната. Ама крема оправя всичко. Много се хареса. Глазурата само не мога да отворя, ако може да я пуснеш тук  bouquet Благодаря за рецептата, имаш страхотен усет за сладкишите.

# 32
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Блонди, споко не съм се засегнала! Hug

acer не знам защо така се е получило. Колко голяма беше формата ти? На колко градуса пече?
Аз досега не съм имала проблем с този блат и основно него ползвам за всичките си торти. newsm78

За глазурите - всички са описани в първият пост на отчената тема за тортите, която обикновено е винаги на 1 страница.
Благодаря за милите думи - сладкишите са наистина моя страст(без шоколадовите)! Simple Smile

# 33
  • Мнения: 27 525
сладкишите са наистина моя страст(без шоколадовите)! Simple Smile

Кажи защо, моля те  Hug

# 34
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
сладкишите са наистина моя страст(без шоколадовите)! Simple Smile

Кажи защо, моля те  Hug
Ами шоколад не обичам - правя изключение само за млечен Милка или бял и то винаги в чист вид и по малко. Шоколад с високо съдържание на какао направо не понасям. Embarassed Не обичам шоколад и в сладкиши(когато преобладава), в сладолед, в кремове. Същото се отнася и за сладкиши и прочие с вкус на кафе, канела или ром. Просто са ми силни като вкус - не мога да го обясня. Не че не слагам понякога настърган шоколад в някой кекс или сладкиш. Канела и  ром също слагам, но много малко. Интересно е, че и мъжа ми е не е много по шоколадовите сладкиши - затова и не правя. Децата и те са така научени.... Rolling Eyes

# 35
  • Мнения: 27 525
Ами шоколад не обичам - правя изключение само за млечен Милка или бял и то винаги в чист вид и по малко. Шоколад с високо съдържание на какао направо не понасям. Embarassed Не обичам шоколад и в сладкиши(когато преобладава), в сладолед, в кремове. Същото се отнася и за сладкиши и прочие с вкус на кафе, канела или ром. Просто са ми силни като вкус - не мога да го обясня. Не че не слагам понякога настърган шоколад в някой кекс или сладкиш. Канела и  ром също слагам, но много малко. Интересно е, че и мъжа ми е не е много по шоколадовите сладкиши - затова и не правя. Децата и те са така научени.... Rolling Eyes

Интересно... ами те коледните сладки са все с карамфил, канела... пък тортите без какао и шоколад май не са толкова много... всъщност за спец като теб сигурно не са малко  Hug Аз обичам, нали казват, че виското съдържание на какао даже е полезно, горчи, ама се свиква  Simple Smile С дъх на кафе и аз не обичам, с ром - също. Но шоколад и канела  да. Е, освен ванилия тогава, и нещо плодово, какво друго ползваш?  Thinking

# 36
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Коледните сладки не ми пречат - харесвам много екзотични подправки и канелата в тях (когато е смесена с другите неща не я усещам толкова - просто вкуса и се "убива" сред другите. Индийски ястия например много харесвам - а там също се ползва доста канела - не я усещам.

Сега като ти кажа, че заради мъжа ми почти не ползвам и сметана и желатин сигурно ще паднеш. Mr. Green

Тортите - ами истината е, че не мога да импровизирам много - кремовете ми са предимно на маслена основа - с пудинг, с млечен крем, с Филаделфия, с извара, с яйца, с кондензирано мляко, с карамел. Стават доста варианти като прибавям задължително плодове и понякога ядки. Като есенции и вкус ползвам много ванилия, портокалова, бадемова и карамел.

# 37
  • Мнения: 7 209
  В шоколада има някакъв дяволски дух .Вибрациите му са доста низки.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil (но това не ми пречи да го обичам,особено натуралия  Mr. Green)
  Много хубава торта Рафаело правят в Нилана. Simple Smile А глазурата отгоре е направо божествена! Praynig(ако някой случайно знае  нейната рецепта... newsm78)
 
  Като гледам блата в рецептата на авторката ,бих разделила продуктите на 2 и бих направила 2 отделни блата.За блат от 6 яйца трябва да имаш много голяма форма,според мен.

# 38
  • Мнения: 1 369
 Не знам дали мога тук да попитам. Отдавна съм фен на тортите на Наталина и разглеждайки албумчето със снимки, попаднах на една, чиято рецепта никъде не намерих. Казваше се "Целувчен Рафаело". Търсих с търсачката, рових назад по страниците... Ако може Наталина да ми каже ... ще съм много благодарна:)

# 39
  • Мнения: 4 274
Ето това е моята торта!  Sunglasses Браво natalyna, още днес ще пробвам да я направя. Изглежда много вкусна.  Flutter
Ако се справя, ще пусна снимка.   Laughing

# 40
  • Мнения: 764
Аз също не понасях шоколадова торта и въобще шоколадов сладкиш....докато не родих.....тогава изведнъж ми се промени вкуса и сега е обратното.Така,че напълно разбирам Наталина.Преди се чудех как може торта Гараш да е толкова популярна и обичана.....
Наталина,можеш ли да пуснеш рецептата за този чийзкейк , мисля е,който е на първата снимка в рецептите ти,че дъщеря ми го видя и ме врънка да го правя.Благодаря ти !

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 21:44 от pipilota viktualia

# 41
  • Мнения: 4 437
Обожавам Рафаело и задължително ще пробвам тортата,но малко по-нататък,понеже съм на диета в момента.Изглежда супер вкусна.Браво за рецептата.  bouquet Между другото Наталина и аз искам  рецептата,която иска pipilota viktualia . Blush Снощи я видях и ми се прияде.

# 42
  • Мнения: 1 269
Наталина, поздравление за тортата! Обувките са като истински! Записах си и рецептата, но само крема използвах. Имах от 2 дена един какаов домашен блат, дето така и не измислих с какво да го украся, просто като го пекох имах едно бурканче "Нутела", но се отказах от този вариант. Сега с твоя крем "Рафаело" стана греховна вкуснотийка! Жалко, че не се сетих да снимам поне едно парченце! ooooh!
  bouquet

# 43
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Момичета, колко сте изписали докато ме нямаше...
Благодаря за милите думи!  bouquet

Сега отговарям на въпросите:

Не знам дали мога тук да попитам. Отдавна съм фен на тортите на Наталина и разглеждайки албумчето със снимки, попаднах на една, чиято рецепта никъде не намерих. Казваше се "Целувчен Рафаело". Търсих с търсачката, рових назад по страниците... Ако може Наталина да ми каже ... ще съм много благодарна:)

KikiNiki,  тази торта си е такава моя вариация на тази торта Рафаело. Крема е същият - кондензирано мляко, масло и кокосови стърготини. Но вместо блат, реших да направя платки от целувчено тесто, защото ми бяха останали белтъци от козунаците по Коледа. Така че, разделих 9 белтъка - по 3 за всяка платка.

За едната платка са необходими:

3 белтъка
250г кристална захар
щипка сол
няколко капки лимонов сок или оцет
1с.л готварско нишесте - царевично или картофено(каквото ви попадне)

Започвате за разбивате белтъците с щипка сол на най-ниската степен, докато белтъците станат на пяна. Прибавяте лимоновия сок и пускате миксера на най-високата степен и постепенно(най-малко на три пъти, прибавяте захарта). И биете поне 6-7 мин. Накрая прибавяте и нишестето и биете още минута. Снега трябва да е наистина много гъст.

През това време, си очертавате на хартия за печене кръг с диаметър - 26/28см(аз очертах с формата за торта-28см) и намажете с масло(иначе се отлепя трудно). С помоща на пош или найлонов плик, нанесете сместа върху начертания кръг, като правите спирала от края към средата и се стремите тестото да е нанесено по-дебело. Дори ако имате достатъчно смес, може да направите още един кръг отгоре. Не заглаждайте с нищо за да не се разлее.

Същото повтаряте с останалите белтъци. Ако имате фурна с вентилатор, може да сложите всички три тави с очертаните кръгове и да сушите на 100/110 градуса за около 2 часа. Ако нямате, занятието ще ви отнеме тройно повече време. Но хубавото е, че платките могат да се приготвят и няколко дни предварително(или да се пекат ден след ден). Платките се остават да изстинат в топлата печка и се отлепят от хартията, чак когато са студени и твърди(трябва да са много твърди).

Количеството крем в началото не ми се стори достатъчно, защото тъй като платките са твърди, не могат да слегнат към крема веднага. Но след няколко часа, нямаше проблем. А да аз сложих и банан между платките.

Може да ползвате и друг крем - шоколадов или с орехи. Още и различни плодове... Но е добре крема да не е много течен , за да не попие много и да не се размекнат платките.

Ами това е, ако нещо не е ясно, питай.


  В шоколада има някакъв дяволски дух .Вибрациите му са доста низки.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil (но това не ми пречи да го обичам,особено натуралия  Mr. Green)
  Много хубава торта Рафаело правят в Нилана. Simple Smile А глазурата отгоре е направо божествена! Praynig(ако някой случайно знае  нейната рецепта... newsm78)
 
  Като гледам блата в рецептата на авторката ,бих разделила продуктите на 2 и бих направила 2 отделни блата.За блат от 6 яйца трябва да имаш много голяма форма,според мен.

Селма, аз съм написала, че формите ми са 26/28. Дори когато искам по-висока торта, правя блата във 28 см. форма от 8 яйца. (Имам го и сниман - висок е колкото формата). Забележи обаче, че в рецептата за блата няма набухвател - той си бухва само от яйцата. Аз затова го харесвам този класически пандишпан, защото не е много тестен, а е въздушен, дунапренен. Peace


Аз също не понасях шоколадова торта и въобще шоколадов сладкиш....докато не родих.....тогава изведнъж ми се промени вкуса и сега е обратното.Така,че напълно разбирам Наталина.Преди се чудех как може торта Гараш да е толкова популярна и обичана.....
Наталина,можеш ли да пуснеш рецептата за този чийзкей мисля е,който е на първата снимка в рецептите ти,че дъщеря ми го видя и ме врънка да го правя.Благодаря ти !

Всъщност това е полу-парфе, полу-cheese cake измислено от мен:)

Ягодово-боровинково парфе

Форма - 26 см.

Подложката е готов блат за парфета, но може да си направите тънък блат от 2 жълтъка разбити с 60г захар, към тях прибавяте 2 разбити на сняг белтъка и леко бъркате с дървена лъжица. Към така получената смес по малко прибавяте и 60г пресято брашно и леко бъркате с дървената лъжица. Пече се на около 160 градуса за 10-15 мин.

Заливката е от 500г сирене Риkота(суроватъчно сирене), 250г заквасена сметана и 150мл сладкарска сметана(може и без нея- аз просто имах останала), пудра захар на вкус, 3 желатина и малко от замразените плодове. Всичко с изключение на желатина и плодовете, се разбива добре с миксер до образуването на гладка маса. Прибавя се разтвореният на водна баня в 200мл вода желатин и плодовете. Блата се слага в тортена(отделяща се)форма(за по-удобно), отгоре се налива заливката и като се постегне малко, отгоре се нареждат замразени плодове по желание(може и от компот) - ягоди, малини, боровинки, беше моят вариант. Отделно отново се разтварят 2 желатина(аз използвах в случая червени) в 500мл. вода+ захар на вкус или компот. и се заливат плодовете. Оставя се да се стегне няколко часа в хладилника!

Ако не намерите Риkота, може да замените с безсолна извара, но вкуса малко ще се промени!

Иначе за вкусовете - аз така след едно 15 дневно гладуване (заради бъбреци) изведнъж проядох зелении, а преди не можех да ги гледам, а пък свинското месо започна да ми мирише....

# 44
  • Мнения: 7 209
  ДА,Наталина,знам,че пандишпановото тесто бухва от белтъци и в него не се слага набухвател......И,понеже бухва наистина много,аз лично бих използвала по-голяма форма(трябва да премеря моята,която ми се струва средна големина newsm78) или бих разделила тестото на 2. Simple Smile
 

# 45
  • Мнения: 11 534
тортата е страхотна и аз мисля да я направя, но имам един въпрос - трябва ли да се слагат плодове между блатовете? струва ми се, че малко ще се позагуби кокосово-шоколадовия вкус?

# 46
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
тортата е страхотна и аз мисля да я направя, но имам един въпрос - трябва ли да се слагат плодове между блатовете? струва ми се, че малко ще се позагуби кокосово-шоколадовия вкус?

Здрасти Simple Smile

Аз шоколад не слагам (имай предвид, че и така е сладко). А от плодовете слагам ягоди, банани или ананас. Най-много ми харесва с ягоди, но още не им е сезона. Разбира се, че може да я направиш и без плодове, а например с бадемови ядки - въпрос на вкус.

Само забравих да кажа - не забравяйте да сиропирате блатовете (не много) за да не ви се стори суха. За българския вкус това е задължително (тук обаче са свикнали на сухи сладкиши).

# 47
  • Мнения: 11 534
благодаря наталина   bouquet
аз мислех да взема и малко шоколад за да направя топчетата, не за самия крем.

# 48
  • Мнения: 63
Страхотна е!  bouquet

# 49
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
тортата е страхотна и аз мисля да я направя, но имам един въпрос - трябва ли да се слагат плодове между блатовете? струва ми се, че малко ще се позагуби кокосово-шоколадовия вкус?

Аз сложих между блатовете нарязани на дребно плодове от консерва тропически плодове / ананас, манго, гуава/, а самите блатове сиропирах със сока от консервата. Стана много добре и се "върза" страхотно с кокосовия вкус Peace.
А топчетата направих от ситно смлени бисквити, орехи, малко масло, пудра захар и гореща вода до получаването на тесто.

# 50
  • Мнения: 11 534
mari_eta, благодаря за идеята   bouquet

# 51
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Хайде и аз да се престраша да покажа втория си опит за "Рафаело" Embarassed.Между блатовете сложих ягоди от сладко-собствено производство.И сиропа за блатовете е пак от сладкото,размито с малко вода и повряло на котлона.

Благодаря, Наталина за лесната и вкусна тортичка, а също и за съветите  bouquet

# 52
  • Мнения: 1 369
Благодаря ти, Наталина. Сега ще чакам вдъхновение и се хващам за работа:)

P.S. Дойде вдъхновението:) Не за целувчения Рафаело, за другия. И понеже видях,че вече са пуснали от онези грамадните ягоди и набързо стъкмих тортата. Много вкусно! Оказа се, че съм си купила неподсладено кондензирано мляко, но с малко пудра захар го докарах на вкус, даже така не е и много сладка. На единия ред сложих ягоди, на другия- киви. И направих захарен сироп с портокалови корички за напояване на блатовете. Прилагам и малко снимков материал:)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187775&photo=40
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187775&photo=41
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187775&photo=42

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 20:57 от KikiNiki

# 53
  • Мнения: 4 274
На мен крема нещо не ми стана както трябва, за това няма да пускам снимки.  Embarassed Иначе беше вкусна, изяде се.

# 54
  • Мнения: 21 154
Не знам как съм пропуснала да се изфукам  Embarassed с моята тортичка, потърсих я и не я намерих. Правих я през лятото, стана чудесна и много се хареса. Блатът е много сполучлив, кремът много вкусен. И стана много лесно, а аз преживявах, че няма да се получи, струваше ми се сложна на пръв поглед, при това бях на гости, а не вкъщи, но понеже показах рецептата, решихме да я опитаме. Наталина,   bouquet  bouquet  bouquet

# 55
  • Мнения: 27
Аз имам въпрос? Направих крем по рецептата, а краве масло ме все едно пресече.Защото така?

# 56
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Аз имам въпрос? Направих крем по рецептата, а краве масло ме все едно пресече.Защото така?

Здравей!

Получило се е така, защото маслото и кондензираното мляко не са били с еднаква температура. Ще оправиш много лесно нещата, ако интензивно бъркаш за кратко време крема на водна баня (достатъчно е само леко да се затопли и отпусне маслото. Има и друг вариант, да го пуснеш в миквовълнова печка за няколко секунди. Peace

labrex твоята тортичка я помня,беше я показвала в темата за тортите май.  Hug Heart Eyes

Момичета тортите ви изглеждат прекрасно!  bouquet

ПС. Аз съм се наточила скоро да експериментирам и с същия крем, но с бишкоти и с вафли - хем по-лесно, а и си мисля, че вкуса ще е подобен. Така изникват и нови варианти.

# 57
  • Мнения: 21 154

labrex твоята тортичка я помня,беше я показвала в темата за тортите май.  Hug Heart Eyes


Там ли съм се осмелила да я сложа? Embarassed Затова се чудех, че я няма в темата, а аз съм я сложила при баш майсторките. Смела постъпка! Embarassed Все едно, тортичката е супер!  bouquet

# 58
  • Мнения: 506
Вчера пробвах тази торта и май е много маслен крема за мен,но само за мен защото вече я няма Laughing.Направих я по идея на Наталина с бишкоти,защото е по-лесно и ми хрумна как да направя от тях сърце и понеже ягодите навсякъде бяха свършили по случай празника, сиропирах бишкотите с сок от кайсии и сложих плодовете между блатовете,съчетанието сладко-киселко много се тачи в къщи.
По-късно ще сложа и снимчицата.

Последна редакция: ср, 27 фев 2008, 10:40 от янамед

Общи условия

Активация на акаунт