Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 фев. 2019, 13:38 ч.

Консултации с адвокат

 • 18 891
 • 398
 •   1
Отговори
# 390
 • Мнения: 5 066
Здравейте, един малко по различен въпрос ще задам. Може ли да дам предизвестие за напускане, докато съм в отпуск по майчинство? Имат ли право да ме принудят да се върна на работа, за да си изкарам предизвестието?

В темата "Майчинството счетоводно" питай.

# 391
 • Мнения: 20
Здравейте имам следния въпрос развеждам се със съпруга си,по исков път ще е делото още нямаме насрочена дата.Имаме едно дете.Разделени сме от близо половин година.Сега си имам нов приятел възможно ли е това да е проблем при делото ,всмисъл при определяне на родителските права това че вече имам приятел да окаже някакво влияние в решението на съда при кого да остане детето.

# 392
 • София
 • Мнения: 5 097
Не. Освен ако не е пропадняк. Но за някои съдии това не е проблем.

# 393
 • Мнения: 64
Здравейте, отново.
Пак ще се извиня, че опирам до групата, но вече наистина се чувствам безсилна и оставам с впечатление, че да получаваш издръжка е мисия невъзможна. На кратко, разделена съм с бащата на 2те ми деца от почти 4г. Имахме съдебно споразумение за тогавашната минимална издръжка 130лв на дете. Ходя до ДСИ пускам молба, чакам, пуснат запорно съобщение 1вия път 4 мес му запорираха заплата, после напусна. Пак молба, ново запорно съобщение и пак напусна, трета молба ново запорно, удържани 1м пари 236лв защото беше на 4 часа и пак не е на работа. Уж заради пандемията. Сега до колкото знам ще работи при брат си на морето имал някакви каравани без договор. Последно ми даде на ръка 100лв и това е за 3-4 месеца. Уговорката беше до края на март да започне да изплаща дължимата сума за стар период. Пуснах и жалба в прокуратурата, мина делото дадоха му 9м условна и 2 пъти седмично подписка. И така, само лъжи, лъжи и пак лъжи, за да чакам. Аз имам нов човек до себе си и дете, вече съм на минимално майчинство и с това неплащане на издръжка ще ми е много трудно. Чета, но не мога да разбера, как да получавам издръжка поне от общината, макар че е 80лв на дете до колкото разбрах. Изплащат ли за заден период? Какви документи са ми необходими? Трябва ми да знам какво да пиша в молбата към ДСИ, за да отида и да я входират. Имоти няма. Ще съм ви много благодарна, ако ме насочите как да си оформя молбата, ако е възможно да стане с едно ходене. Благодаря предварително.

# 394
 • Мнения: 3 995
Момичета,здравейте.И друг път съм писала в темата,че има изпълнително дело спрямо бившия ми съпруг за неизплатени назад във времето суми.Даден е на ЧСИ.Делото е от октомври 2019.Имам адвокат.Нищо не се случва—примирих се,че в държавата ни нещата стоят така.При мнигото си разговори с адвоката разбрах,ме е внесено искане за опис на автомобила му,който е съпружеска съсобственост.И чакам,вече 7 месеца.Онзи ден,за първи път реших да отида на място.при съдебния изпълнител и научих,че никога не е входирано искане автомобила да бъде запориран или описан.Понеже бях като изплюшяна с мокър парцал,изслушах цялата тирада йак тенишо няма как да предприемат ,ако аз.като страна не съм го заявила че желая.Адвоката ми не си вдигна телефона,не ми е и върнал обаждане вече цяка седмица.И понеже това е така,взеха да ми минават едни мисли каква може да е причината да ме е лъгал.Попълних си искането за опис лично и седмица след това вече такъв е насрочен.Разбирам,ме моя адвокат не обслужва моите интереси и се приеснявам с пълномощното,което има от мен дали няма да ми навреди в конкретния случай.Честно казано идея си нямам какво трябва да направя,но факта че 7 месеца ми се обяснява как всичко което трябва е входирано и аз чакам,а аз сама свърших ваичко и то с резултат само за седмица—ми е достатъчно показателен.Какво да правя,моля посъветвайте ме.Обясниха ми че след като се насрочи.описа на МПС-то,миже да бъде извършен само ако.бъде връчено съобщение на длъжника.Ако се крие, трябва да входирам друг документ ли?

# 395
 • Мнения: 94
Здравейте!Искам да попитам адвокатите за съвет.Искам да прехвърля имот но как да го направя?Чрез дарение или завещание.Кое е по добрият вариант за мен?

# 396
 • Мнения: 3 995
Mirena, имам лист.Оригинала адвоката го входира при ЧСИ и понеже това е единствното нешо,което явно е свършил аз ще трябва да платя 750 лева.Имам ли право при сегашното положение да не му.платя нищо и да си изтегля пълномощното от него,какъв е реда за това? Понеже се притеснявам,че тъй като обслужва различни интереси от моите,може да ми създаде всякакви неприятности.

# 397
 • Дълбоката Провинция
 • Мнения: 1 198
Mirena, имам лист.Оригинала адвоката го входира при ЧСИ и понеже това е единствното нешо,което явно е свършил аз ще трябва да платя 750 лева.Имам ли право при сегашното положение да не му.платя нищо и да си изтегля пълномощното от него,какъв е реда за това? Понеже се притеснявам,че тъй като обслужва различни интереси от моите,може да ми създаде всякакви неприятности.

Просто си поискайте оригинала на пълномощното и напишете едно уведомление до ЧСИ, че адвокат ........ не е Ваш представител от дата......

Здравейте!Искам да попитам адвокатите за съвет.Искам да прехвърля имот но как да го направя?Чрез дарение или завещание.Кое е по добрият вариант за мен?
Зависи какъв резултат искате да постигнете. При завещанието, лицето на когото завещавате, ще стане собственик на имота след Вашата смърт.
При дарението, надареният става собственик на имота веднага. Но има и още поне десетина подробности, които са важни. А има и други начини - например с издръжка и гледане.... Но пак казвам, зависи какво се цели с една такава сделка. Консултирайте се с адвокат за конкретната сделка, защото така общо не може да се даде отговор. Но не се консултирайте с нотариуса, той само изповядва сделките, но едва ли ще Ви консултира за най-добрия вариант.... /Мое мнение, затвърдено през годините./

# 398
 • Мнения: 71
Здравейте!
Имам дете на 1,4г, с баща му сме разделени вече 1 година, но нямаме дело за родителските права. Вижда го без проблеми, винаги когато поиска, но за по няколко часа. Не съм го давала за нощувка при него, за което той настоява, а аз съм против. Той не е сменил един памперс на детето, не знае как да го нахрани и всички останали грижи, които изисква малкия, не мога да го дам за нощувка на този етап. Въпросът ми е, при евентуално дело за правата, дали веднага ще му разрешат да го взима със спане при него? Ще се вземе ли в предвид възрастта на детето?  Или има някаква възраст, която да навърши, когато е една идея по-самостоятелно ?

Общи условия

Активация на акаунт