Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 179
И аз така съм отгледана, на 3 месеца съм била, когато на майка ми и секнала кърмата от стрес, поради липса на други алтернативи по онова време са ме хранили с кисело мляко, домашно квасено. Не ми се е отразило по никакъв начин, но децата си отгледах по предписанията на педиатъра си, макар в рамките на 9 години и те да се промениха доста. Така че по възможност ги гледайте според съвременните изисквания, за да вие мирна главата...

# 16
 • Мнения: 10
Аз съм кърмена до 1г. И 3 месеца. Майка ми е давала и км с боза и до сега съм си жива и здрава. Моята дъщеря на 4 месеца неще да вижда АМ за сега я кърма,но кърмата ми намалява и обмислям идеята за КМ нямам др. избор.

# 17
 • Бургас
 • Мнения: 88
Ето една статия с информация по темата:
http://roditel.bg/zahranvane-bebe-kiselo-mlyako-mlechni/

# 18
 • Мнения: 10
Добре разбирам... Но както казах ДЕТЕТО ми неиска да погледне АМ тогава какво да правя...??

# 19
 • Мнения: 2 091
Писаха ти вече и в другата тема како да правиш, а именно УВЕЛИЧИ КЪРМАТА. Колкото по-често суче бебето толкова повече кърма ще имаш. Ревне ли - на гърда. Може и преди 10 минути да е сукало, даваш пак. След кърмене можеш да изцеждаш дори и на празен ход с помпа. З реването и дърпането от гърда опитай кърмене на голо. Нормално е кърмено бебе да отказва АМ. Това също трябва да ти показва, че кърма имаш. Ако беше чак толкоз гладно бебето вероятно щеше да пие АМ.

# 20
 • Мнения: 10
Не винаги когато поиска имам кърма... пия чай за кърма,когато иска суче, но не винаги имам и започва да се дере... ям на сила чак ми се гади само и само да има за нея, но не и стига. Всеки ден е борба,когато успее да заспи се моля да спи по дълго за да ми тръгне кърмата та когато се събуди да има за да не плаче.

# 21
 • Плевен
 • Мнения: 1 191
Момиче,стига се назландисва!Ще си спестиш доста нерви ако просто се обадиш на консултант!Инфо няма да ти търся и сдъвквам,сама ще си я намериш,грамотна си все пак.Жените ти писаха защо не КМ на малко бебе.Няма значение дали ти харесва или не,това е истината.Седни си на д-то и потърси помощ при консултантите.Аз самата успях да кърмя  благодарение на тях.Никога не съм съжалявала,че се обадих  и потърсих помощ,когато имах нужда.

# 22
 • Мнения: 2 091
Абе жена, ти не разбираш ли, че в момента не ти тябва бебето да спи? Колкото по-нарядко суче, толкова по-малко кърма ще имаш. Ако чакаш да се събере, че да дадеш кърмата много скоро съвсем ще спре. След няколко дни рев и сукане на празен ход и на често гърдите ще получат сигнал, че трябва да произвеждат повече мляко. С това чакане да се събере кърма няма да се получат нещата.
И още нещо- количеството кърма НЕ зависи от това какво ядеш или пиеш, а от това колко често бебето суче.

# 23
 • Мнения: 13
Кали, ако се притеснявате, че няма да се справите с кърменето, по-добре обмислете захранване с пюрета, отколкото с кисело мляко. Мисля, че най-добре да коментирате с педиатъра - няма начин да няма решение, едва ли е първото бебе, което не иска адаптирано мляко. На 4 месеца действително е доста рано за захранване, да, но когато няма друг начин, е по-добре от кисело мляко.

# 24
 • Мнения: 414
Слагай го да спи на гърда, гушкайте се заедно. Това също оказва влияние. Давай го по-спокойно, с молене няма да стане. Само да гъкне и на гърда, не го чакай да почне да плаче.

# 25
 • Мнения: 7 625
Терзае ме вдин въпрос, след като прочетох някои категорични коментари тук. Дали ромите дават кисело мляко на децата едва след годинката? Едва ли!
Аз също.съм хранена с кисело мляко като бебе. Жива съм.

# 26
 • Мнения: 414
От приятелка, която работи в детски магазин, ромите купуват най-скъпите неща, като се започне през дрехи, обзавеждане за стая, и минеш през млека и детски храни. Получават повече надбавки от българките, вкл. ваучери ако са непълнолетни, и разполагат с пари. В отговор на въпроса, надали ги хранят с кисело мляко.

# 27
 • Велико Търново
 • Мнения: 618
Ама аз не мога да разбера защо обвързвате храненето с кисело мляко с липса на финансова възможност. Да ви е правило впечатление как във всяко адаптирано мляко има палмово масло....което в много страни е забранено. Как може да сравнявате киселото мляко с нещо на прах.... Да не говорим, че положение сигурно не можа конкретно физически и химически да ми обясните защо не се препоръчват кисело мляко за по-малки бебета, ами се ползва само СЗО казва Еди какво си ...

# 28
 • Мнения: 1 930
От приятелка, която работи в детски магазин, ромите купуват най-скъпите неща, като се започне през дрехи, обзавеждане за стая, и минеш през млека и детски храни. Получават повече надбавки от българките, вкл. ваучери ако са непълнолетни, и разполагат с пари. В отговор на въпроса, надали ги хранят с кисело мляко.
Това мислех да кажа и аз. Понеже бебешката борса от която пазарях когато сина ми беше бебе , се пада в близост до циганска махала , ами те купуваха най-скъпите неща, и то в големи количества.
И аз съм захранена на 3месеца с мляко , което баба ми на село е правела, но това е било преди 23години. И аз съм жива и здрава и без алергии и т.н , но в 21век е меко казано недопустимо да се дава на толкова малкобебе КМ.

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 10:22 от __MM’s

# 29
 • София
 • Мнения: 135
Не мога да повярвам какви коментари чета и то в 21в. с всичкия този достъп до информация....
Ми те едно време са давали и брашно с вода на бебетата, давайте и вие, нали децата (някои деца) са оцелели. И защо това, че ромите не хранят децата си с АМ трябва да ни е водещо в живота и да правим като тях?? И е абсурдно да се твърди, че киселото мляко превъзхожда АМ по състав на необходимите вещества за детето.
И едно време не всички сме хранени с кисело мляко, аз от раждането си съм хранена с АМ. 

А до автора, ако не иска АМ или пробвайте да го смените или можете да взимате кърма от банката за кърма. Цената е също приемлива. Може би обаче проблемът идва от това, че не може да свикне със шишето, а не от АМ.

Общи условия

Активация на акаунт