Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 3 / Февруари 2019

• 200 085
  • 4 000
  •   1
Отговори
# 3 435
А Гергана иманю двойно повече абонати..

# 3 436
Хора, не гледайте абонатите. Броят на абонатите няма никакво отношение към дохода (е, да, има по-висок шанс абонат да изгледа рекламата в началото на видеото ти, да, но точно доходите от реклами са мижави и не се разчита на тях).
Те имат значение единствено за фирми, които искат да правят спонсорства с блогъри, но си нямат идея за реално важните показатели за "стойността" на един ютюбър/инстаграмър и ги мързи да си направят рисърча/да си платят достъп до база данни, в която ги има.

Горният въпрос за парите е твърде относителен, но да кажем, че 750-1000 лв е напълно реалистичен доход за еднократно спонсорирано видео на често коментирани тук ютюбърки. Тарифите им понякога са по-високи от тези на баш известните личности (eдна, чиято цена е сравнително лесна да се намери, иска 1000 лв за 3 поста в инстаграм, например), което доста говори за влиянието им. Ся, ясно е, че Николета Лозанова взима повече, но определено тенденцията е към по-добро заплащане на инфлуенсърите, а не на олд скуул "звездите".

П.С. Преди някой да се е загрижил за топлата връзка между инфлуенсъри и НАП, споко, плащат си данъците върху тия пари, няма мърдане.

# 3 437
Семейство Здравей са постигнали Българската мечта, България страната на неограничените възможности. Simple Smile

# 3 438
  • Русе
Интересно, ако живееха във видински, врачански район или някъде в Родопите , пак ли щяха да са толкова успешни с такива високи доходи и неограничени възможности. Май малко трябва да си направят екскурзия в милата ни родина да видят каква е действителността извън столицата.

# 3 439
Те по видинския край с 1000 лв ще са царе..това е тъжното..

# 3 440
Добре, аз си нямам представа как вървят разните там заплащания за реклами и т.н., така, че оставям това на страна.

Но се чудя има ли тук или познавате ли жени с добре платени професии, които да издържат само със собствените си доходи 4 членно семейство, което поддържа висок стандарт без помощ от съпруг или родители?

Защото аз не, или поне всички, за които се сещам са постигнали такова ниво след доста години труд, а не от днес за утре, без да имаш някакъв първоначален старт.

# 3 441
Според мен е невъзможно от единия канал (блога никой не го чете вече) да имаш такъв лЯйфстайл. Карина има около 30К абонати и не получава почти никакви пари от канала, само разни пиар пратки, което не го броя за плюс.
А Пепито какви неща говори за Дания, чудно ми е дали това е истина. Ще говоря с моя приятелка, която живееше там да я питам, аджеба хората палят ли лампите и пият ли чай с книга по 15 пъти на ден. Отделно влогър било най-популярната професия там - bullshit, за това съм убедена че НЕ е така.
Сами се оплитат в лъжите си, само за да показват тоя розов бъбъл, в който са се самонастанили

# 3 442
Чудно ми е тогава как Зорница си кърмеше и двете деца (вероятно) много по-дълго от Пепе нито веднъж не го е правила във видео?!?
Зорница въобще не снима децата си. Или е инцидентно, не знам, не съм ги виждала досега. Влоговете им са коренно различни, едната говори за конкретен проблем/проблеми, другата споделя ежедневието си, а темата рядко е в центъра на влога, освен ако не е по-сериозна. Няма как да се сравняват несравними неща.

Също и всичко зависи от конкретния човек, ако той смята нещо за интимно, нормално е да не го показва, ако за него е нещо, което е допустимо, не виждам причина да го реже, само защото друг можело да го приеме зле. Ами има и много хора, които не желаят да снимат децата си, това си е тяхна граница и решение, за тях е странно и демонстрация въобще показването на деца, дори на снимка.

Има граница, която за всеки човек е допустима, "моята" Пепе не я прекрачва. Моята в смисъл, която ми е допустима, гледайки друг, аз самата никога не бих могла да показвам тези неща, дори за пари. Безинтересни и скучни са ми, няма какво да ме провокира да ги снимам, обсъждам и т.н. Но да не забравяме, че хората са воайори по природа, този тип влогъри ще са винаги търсени.

Гледах ги в "Преди обед", тези журналисти все едно си копират въпросите един от друг, никаква интрига, едно и също се повтаря до откат. Нищо де, запълниха си времето, направиха реклама на фитнеса на Джеферович и бъдещата изложба на Филип Simple Smile

Нали имаше малка фирма в Дания..Нищо не им разбирам..
Явно са разбрали, че не става това с пътуването, пак навреме се спряха, иначе не ги виждах дълго като семейство. Но можеше да пренесе опит и апаратура тук, пък пак да си рисува.

И аз не вярвам, че сами се издържат Simple Smile човек без твърди, постоянни доходи, не би избрал апартамент, който е токова неудобен и за толкова пари. Да, изкарват, но това са плаващи приходи с негарантиран размер, в който няма никаква сигурност. В което няма нищо лошо, просто не трябва да повтарят, че сами са постигнали това, защото са го постигнали благодарение на здравия труд и връзки на родителите им. Те са им дали шанс за свободно време и сигурна основата. В стандартния случай хората доста години работят здраво, за да стигнат дотук.

П.П. За Дания ги разбирам, не бих могла да живея в държава с такъв климат. Не че е страшен, просто не е "моят". Това за отношенията м/у поколенията също, нормално е да изберат да са близо до тези, които по принцип са по-отворени за близък контакт, а с другите пак си се виждат на същия интервал, без значение къде живеят.

# 3 443
Според мен е невъзможно от единия канал (блога никой не го чете вече) да имаш такъв лЯйфстайл. Карина има около 30К абонати и не получава почти никакви пари от канала, само разни пиар пратки, което не го броя за плюс.
А Пепито какви неща говори за Дания, чудно ми е дали това е истина. Ще говоря с моя приятелка, която живееше там да я питам, аджеба хората палят ли лампите и пият ли чай с книга по 15 пъти на ден. Отделно влогър било най-популярната професия там - bullshit, за това съм убедена че НЕ е така.
Сами се оплитат в лъжите си, само за да показват тоя розов бъбъл, в който са се самонастанили

Това за блогър , че е най-популярната професия е най-голямата лъжа евър. Северната култура е съвсем различна - тя не можеше да пробие в Дания затова се прибра в България. Тя е по датчанка от датчанките - смешник и тя и той.

# 3 444
След като влогър е най-популярната професия в Дания, следва да е и добре заплатена, тя какво прави тук? Лично аз бих избрала да имам повече средства там, отколкото тук да чакам мама и тате да ми дадат парички и да ми платят наема.
С тоя канал не може да се издържа, това е меко казано смешно.

# 3 445
Нали и Жана Бергендорф каза, че е трудно в Дания да се пробие. Колкото и да си талантлив...трудни те приемат, защото не си кореняк..

# 3 446
  • София
Не мога да коментирам цени, защото всеки си фиксира такива. А и в повечето договори има клауза за конфиденциалност и не могат да се обсъждат такива неща,съответно дори и да попитам "колега" колко взима, няма да ми отговори. И броят абонати изобщо не е определящ толкова. Много по-важно е каква е аудиторията. Едно е да е основно под 18, съвсем друго е да е предимно жени 25+. От огрооомно значение е и колко развит бизнвс нюх има влогърът. Не всеки го може.
Но при един развит канал с достатъчно спонсорства може спокойно да се изкарват няколко заплати месечно. Високи заплати.
Друг е въпросът, че не е сигурен доход и не е ясно колко и какви кампании ще имаш. Няма как да приемаш и всичко наред, ако имаш уважение към себе си и към аудиторията си. Днес може да си на върха, а утре никой да не се сеща за теб... Рисковете на професията.

# 3 447
# 3 448
Бих го гледала това интервю, но не знам онлЯйн къде да го намеря.
Не се сърди, човече, Зорница преди две-три години си показваше децата (Анастасия, де, КАтерина още не беше родена) и е говорила много за кърменето. После спря, понеже твърдеше, че границата към личното и пространство  е прекрачена.
А Пепе си кърми точно демонстративно. Иначе не виждам защо ще се разхождащ в кръг, кърмейки в Лувъра, ще заснемеш и добавиш във видеото тоя момент. Каква стойност има точно това за цялото видео?
Няма как Филип да си пренесе бизнеса тука, понеже няма да отговаря на ляйфстайла да е бояджия или зидаро-мазач. Аз не виждам нищо лошо в тези професии, всички си търсим добри такива, изкарват се добри пари и често имаш възможността сам да си определяш работното време. Все едно да си фрийлансър, блогър, влогър... Simple Smile

# 3 449
Моите впечатления от Дания, бях там за близо 7 месеца на стаж. Аз съм в рекламната индустрия, и имам наблюдения предимно там. Всички са много забързани, книги не се четат масово, слушат аудио такива обаче и аз от там се научих(много е удобно). Кафето е в литри на ден. В семейството отношенията им са доста странни за мен. Всичко е като бизнес уговорка. Родителите отпускат заем на децата си, ако имат нужда от помощ, винаги е с някаква уговорка за връщане. Рядко съм чувала някой да са му помогнали за покупка на каквото и да е било неангажиращо. Отделно и има много млади хора на социални помощи с заможни родители. Определено са много различни от нас. Сега това разбира се не го приемайте като абсолютно правило, много обобщавам.

Общи условия

Активация на акаунт