Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 5

• 48 773
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
iovis, благодаря, миличка! Hug
Стискам палци от цялото си сърце! Heart
500 евро също не е малка сума и за ТР. И там има хора,
които работят за толкова, че и за по-малко.
Просто това е частна клиника и тези услуги не са евтини,
но си заслужават до последната стотинка!
Аз съм много доволна от доктора, от клиниката,
от отношението, от абсолютно всичко!
Толкова спокойна бях през цялото време, с голямо желание ходех,
ще ми липсват и Истанбул и клиниката. Blush
bubanka75, много ти благодаря! Heart
Късмет, миличка! Flowers Four Leaf Clover
И на мен Сиси ще ми липсва,аз съм влюбена в Истанбул,в отношението им към всичко,към любовта им към животните(аз много ги обичам).И съм си обещала,че всичко ако свърши добре,ще се връщаме в Истанбулската приказка♥🤗😘

# 301
Теб   Nina  и Сис    наистина  Ви желая да се връщате  в Истамбулската Ви приказка там не сами а с здрави истамбулски бебоци . За мен е  град  мегаполис  с много хора и магазини  коли и множество малки пърпорещи моторчета   ,и за мен има много по магнетични градове от Истамбул  но НА Вас ви харесва и затова Ви го желая от сърце .За животните просто са много хора и имат пари и възможност да се занимават с животните то и в България имя хора които се грижат за тях  .Просто за Вас там всичко е най -хубаво .Heart Eyes

# 302
Значи, професионализмът е едно, ясното обяване на цените и нагледното им представяне е друго. За мен е несериозно да няма официално обявен ценоразпис- или поне аз не открих такъв. Цените ( и то само за част от процедурите) ни бяха нахвърляни на ръка от Хафизе на първичния преглед. Например при нас цена за съхранение  или размразяване въобще не фигурира. А е логично, щом е посочена такава за замразяване, нали? Мисля, че при толкова много български пациенти, нищо не пречи тези цени да се вкарат на бланка на клиниката и просто да ти ги дават на първичния с необходимите разяснения.  Но това, хайде, бял кахър да кажем... При нас обаче в последния момент се промени процедурата- вместо пункция се наложи да направим инсеминация, тъй като овулацията се случи предния ден, въпреки cetrotide  и ovitrelle. Съответно обаче ни накараха да платим цялата сума за ivf, пък като станело ясно след прегледа преди евентуалната пункция какво е положението, щели да ни ги върнат.  След процедурата аз лично не бях в състояние да си събера акъла, но въпреки това все пак исках да имам нагледна представа за какво плащаме, пък и съм икономист все пак, че цените не са симовлични както знаете. Е, трудно беше- с две от координаторките като преводачки и рецепционистката, която урежда финансите, но странно защо освен перфектен турски, май друго не говори.  По наше настояване да се опишат ( на ръка, разбира се, да не си помислихте за нещо друго...) цените по операции, и да се извадят от платената обща сума, настана едно суетене, едно чудене...  Ще пусна двете справки в отделен пост.  Та, нямам нищо професионализма ( за момента не мога да дам мнение за него) , но по отношение на представяне на цени и по отношение на плащанията организацията не е на ниво. 

# 303
Цените варират в Турция , могат да предложат отстъпка на някой, затова изглежда не ги обявяват. А за чужденците от моята координаторка, която има и други видове пациенти цените са двойни. Уви. Затова гледайте, питайте и записвайте. Аз последно си купих от Нишанташъ, хубав магазин нещо за 150 лири, вместо за 50, както пишеше на витрината.  Усетих се на следващия ден...

# 304
  • София
Скрит текст:
От първичния преглед

След инсеминация

ALFIETKA, доколкото разбирам трябва да ви върнат 1150 евро, които сте предплатили в повече, така ли?

# 305
tido, никой не оспорва професионализма и качеството на услуги в клиниката! Но е хубаво предварително да бъдем уведомявани за цени които в началото не са били обявени. Ако не бях попитала дали дължа нещо и да се подготвя финасово.В деня на трансфера щях да бъда в много неудобна ситуация и вместо да бъда спокойна, аз да се чудя как да намеря 500 евро.

# 306
ALFIETKA, досега никога не съм имала проблем с плащанията и цените!
Всичко е било ясно и точно от самото начало до самия край!
Нямало е разминавания.
Сменила съм няколко координаторки, с всички съм се разбирала чудесно,
проблем не е имало, посрещали са ме с отворени обятия всички.
То отношенията са малко и каквито сам си ги направиш.
Всички момичета на регистратурата говорят английски.
Официален ценоразпис ми дадоха още на първичния през 2017 г.,
цените са същите на много процедури, други са леко завишени.

# 307
ALFIETKA, досега никога не съм имала проблем с плащанията и цените!
Всичко е било ясно и точно от самото начало до самия край!
Нямало е разминавания.
Сменила съм няколко координаторки, с всички съм се разбирала чудесно,
проблем не е имало, посрещали са ме с отворени обятия всички.
То отношенията са малко и каквито сам си ги направиш.
Всички момичета на регистратурата говорят английски.
Официален ценоразпис ми дадоха още на първичния през 2017 г.,
цените са същите на много процедури, други са леко завишени.

Sisi, значи си имала късмет. Затова приложих двете справки, от които е видно, че не си измислям. И други момичета се бяха оплаквали в миналата тема от неяснотите при плащания, ето и сега.   В бизнеса  не случайно има въведени сертификати за организация- тя може да бъде жизнено важна понякога! И не, определено не говорят английски всички на рецепция- може би само 2-3, другите просто се усмихват стеснително и викат помощ.

# 308
Лично на мен ценоразпис ми беше даден и всяка финансова информация не е била променяна. Това също е част от професионализма.
Инвитрото не е точна наука, плануваш едно, излиза друго, това важи и за цените.
Но за мен ще е по-добре, да ми бъде сменена процедурата (и цената) по преценка на лекаря, ако това ще ми даде по-голям шанс за успех, вместо да се кара по устав, да няма успех и да се наложи да мина по пътя отново, а и да го платя.

# 309
Лично на мен ценоразпис ми беше даден и всяка финансова информация не е била променяна. Това също е част от професионализма.
Но за мен ще е по-добре, да ми бъде сменена процедурата (и цената) по преценка на лекаря, ако това ще ми даде по-голям шанс за успех, вместо да се кара по устав, да няма успех и да се наложи да мина по пътя отново, а и да го платя.

Момичета, ако ви е актуален ценоразписа, публикувайте го тук, даже да се закове отпред в темата. Мисля, че за всички ще е от полза, защото съм сигурна, че не само на нас са пропуснали да го дадат. Иначе за другото спор няма никакъв, просто за да вземеш решение, е добре да бъдеш информиран, нали:)  И че професионализма включва непроменяне на финансовата информация, която е била предоставена на пациента за определен период от време също съм абсолютно съгласна!

# 310
Аз не се съмнявам ни най-малко в думите ти!
Познавам маса момичета, които не са имали проблеми.
Не искам да те обидя, но си настроила негативно според мен, а това вреди на самата теб.
Ще ти върнат парите, никой няма да те излъже.
Досега аз лично не съм имала наистина никакви проблеми с плащанията,
даже сега не ми искаха и бележките, че съм платила за ЗЕТ, а то беше много отдавна.
Съветвам те към Хафизе да се обръщаш за плащанията, не към новата жена.
Искай ценоразписа от нея, ако имаш съмнения.
И на рецепцията се смениха доста момичета, аз не съм случвала на такава,
която не говори английски, даже е имало случаи да не чакам преводач,
а направо на английски да разговарям и с доктора.
Дано да имаш късмет! Аз съм скептично настроена към инсеминации
на моята възраст, не бих направила, щях да изчакам следваща стимулация.
Успех! Heart

# 311
Сиси, аз не съм се съмнявала, че ще ми върнат парите, просто искам да знам кое колко струва и за какво точно плащам. Мисля, че прозрачността във всеки бизнес ( а това си е бизнес ) е задължителна! Аз наистина не предполагах до преди малко, че има допълнителни суми за размразяване и съхранение, просто не бях мислила толкова напред и бих изпаднала в тъпа ситуация, ако се беше наложило... " Ценоразписа" на ръка ми го даде Хафизе, а "оправянето" на финансите беше с по- възрастната Хафизе
( която е изключително мила жена) и Нагер. Аз не избирам коя от координаторките ще ме поеме в конкретен ден, която е свободна, тя...А препоръката за инсе при така създалата се ситуация беше на Карлъкая. Пиша тези неща заради момичетата, които все още нямат личен опит с клиниката. Иформацията е ценен ресурс. А освен това, ако представител на клиниката чете тук ( факт е че бг клиниките редовно четяха в Зачатие преди), тези дискусии са важни със скрития си потенциал за подобрение за дейността на клиниката. С което слагам точка на писанията си по темата.
А на теб също пожелавам успех!

# 312

Момичета, ако ви е актуален ценоразписа, публикувайте го тук, даже да се закове отпред в темата. Мисля, че за всички ще е от полза, защото съм сигурна, че не само на нас са пропуснали да го дадат. Иначе за другото спор няма никакъв, просто за да вземеш решение, е добре да бъдеш информиран, нали:)  И че професионализма включва непроменяне на финансовата информация, която е била предоставена на пациента за определен
период от време също съм абсолютно съгласна!
PRICING POLICY FOR BAHÇECİ IVF CENTER
You can find below the price policy applied by Bahçeci IVF Center to patients on personalized treatments and protocols.             
  IVF Treatment package prices :
Service   Price
First Examination   150 EURO
1.ICSI   2250  EURO
2.ICSI   2100 EURO
3.ICSI   1950 EURO
4.ICSI and further  trials   1800 EURO
Pooling (for each trial)   1500 EURO
Frozen Embryo Second Transfer   1000 EURO
Embryo freezing      500 EURO per one year
Uterine break for environment normalization    250 EURO
Preimplantation genetic analyse in embryo   350 EURO ( fee per embryo)

The indicated prices include follicle development follow up, oocyte pick up(OPU), embryology laboratory service, IMSI, transfer, preliminary blood tests(E2,P4,LH and 1 BHCG pregnancy test), operation room fee, anestesia fee, consumed medical devices and medications in the operating room and in the room, psycological consultation and support fee. Other than the above indicated; blood tests, operations and medications needed during, before and after the treatment are not included to above indicated prices. The IVF treatment price is included Embryoscope technique.
The visit price is included to the treatment in case patients start induction process.
 (*) In cases medically needed, if no fresh transfer is suggested to the patient, the Embryos can be frozen in order to be transferred next period  are being done with uterine break technique and fee shold be paid.
If the patient decides to preserve the remaining healty embryos after the transfer, freezing fee should be paid during the transfer. There is an annual fee for preserving frozen embryos for the following years.
Additional provided service fee
Service   Price
Spermiogram   80 EURO
Micro TESE operation   1400 EURO
Sperm freezing   500 EURO
Sperm chip   400 EURO

The prices can be changed based on yearly inflation rate.

Момичета това ми беше изпратено на имейла миналия месец като ценоразпис от клиниката. Естестевено най- отдолу с дребен шрифт пише че могат да променят цените. За 160 евро след втората година не пише обаче.

# 313
ALFIETKA, благодаря! Hug
Без значение коя координаторка ще дойде,
предварително се консултирам с Хафизе, младата.
Тя е в другата клиника, но е в течение на нещата.
Продължавам с нея да контактувам, сериозна е,
веднага ми отговаря и й имам най-голямо доверие.
Напечатан ми го дадоха ценоразписа на първичния
и подробно ми обясниха, то не че запомних нещо тогава.
Може би в момента е нямала ценоразпис, знам ли, случват се такива неща,
трябвало е на място да й кажеш какво те тревожи и какво искаш,
тук и да го пишеш, полза няма. Следващият път им го кажи,
аз така правя по принцип, обичам да казвам там, където трябва.
Твое право си е, така че питай.
Аз се информирам за цените, когато ми потрябва дадена процедура,
лично мен не ме тревожи фактът, че не знам цените на всичко,
защото няма как всичко да ми потрябва в моя случай.
За интервенциите се информирах непосредствено,
преди да ги направя, то и цените специално на тях се менят.
Щом така те е посъветвал, значи е видял потенциал,
при мен това няма как да стане, нито би ме посъветвал,
защото и с ин витро шансът е нищожен, да не кажа никакъв.
Не съм го почувствала ни най-малко като бизнес, никой не е гледал
на мен като на касичка, а като на пациент!
Получих голяма подкрепа, съпричастност и загриженост!
Без значение какъв ще е крайният резултат,
винаги ще споменавам с добро доктора и клиниката!
Много късмет желая на всички! Heart

# 314
Здравейте момичета, тези дни и при мен стана леко недоразумение относно плащането.Предстои ми пункция на Естествен.ц, има 1ф, предишният път когато още беше Фатме коментирахме цената тя отиде до фин отдел, доктора е тн.еизпринти ми   цените и на ец платих 1500евро + 200 евро .това е за ец.сега като попитах нали това е цената новата Хафизе(която е наистина  изключително отзивчива и мн съпричастна)попита старата Хафизе и тя каза че такава цена няма.Някой запознат ли е с цени на ец.

Общи условия

Активация на акаунт