Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 540
 • Монреал
 • Мнения: 1 298
Тя не е казала татуировката дискретна ли е или не.
Именно! Генерализира без да уточни дали става дума за пеперудка на дупето, или свастика на челото.

# 541
 • Мнения: 506
Zemonti, става въпрос за видима татуировка.  На ръката или зад ухото, да кажем. Лицевите татуировки не са често срещано явление дори и на интервю за работа.🙂
 В темата имаше достатъчно изказвания, определящи татуиращите се като идиоти. Например твоите. Или на Лиляна. Сигурно и на някои, отговарящи за подбора на персонал тук-там.
Колкото до киселото грозде, бая ще е кисело, ако се набия в колектив гейове или чалга фенове, изобщо, хора, с които и разговор за времето трудно ще ми потръгне.
Пп. Зачудих се, що за работна униформа предполага пеперудка на дупето да е видима...

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 14:04 от лейди Рамкин

# 542
 • Монреал
 • Мнения: 1 298
Определено нямам бъдеще във фирма, чийто шеф смята татуираните за непредвидливи идиоти
В темата имаше достатъчно изказвания, определящи татуиращите се като идиоти.
Предполагам сега ще се откажеш прекалено заета да цитираш поне 1-2 от тези "достатъчно изказвания", които определят татуираниТЕ, като "идиоти".

Също така не казваш каква връзка правиш между гейове, чалгаджии и темата?

# 543
 • Мнения: 1 101
zemonti, малко в страни от темата, но ако един прекрасен ден твоето дете ти цъфне с една хубава и голяма татуировка, какво ще си помислиш или направиш или какво ще му кажеш Grinning Сега само недей казва, че след като ти си с такива нагласи, си ги предал и на детето и е изключено да си направи. Никога не знаеш с какво може да те изненада.

# 544
 • Ямбол
 • Мнения: 25 455
Защо излизате от темата и навлизате в лични обсъждания?

# 545
 • Монреал
 • Мнения: 1 298
zemonti, малко в страни от темата, но ако един прекрасен ден твоето дете ти цъфне с една хубава и голяма татуировка, какво ще си помислиш или направиш или какво ще му кажеш Grinning Сега само недей казва, че след като ти си с такива нагласи, си ги предал и на детето и е изключено да си направи. Никога не знаеш с какво може да те изненада.
Имам 3 деца и съм наясно с вероятността поне едно от тях да се нашари отвъд интимната сфера.

Въпросът е дали ще има неблагоразумието да си направи сериозна, нескриваема татуировка въпреки намеренията му тепърва (!!!) да се лансира в конкурентна професия, където се работи с клиенти и опаковката е фактор.

Аз например последните 15 години работех нещо което направи предполагаше, че трябва да съм татуиран. Тази година обаче започнах нов бизнес, който налага ежедневна среща с нови клиенти, които трябва да убеждавам, че съм компетентен и надежден. Даже и 10% от тях да изберат другиго вместо мен заради нехаресана татуировка, това може да означава разликата между печалба и фалит на края на годината. Всяко начало е трудно.

Или трябва да заявя: Щом за тях татуираните са "идиоти", не им ща миризливите пари?

# 546
 • Мнения: 43
Конкретно за намирането на партньор. Няма как една татуировка да стесни кръга на потенциалните партньори.
Аха. Нали?

Както пее Рейхана: "Намерихме любов на безнадеждно място".

Викаш НЯМА КАК един счетоводител с куп татуировки стил "Стамат и Минка 1962" да му намалеят шансовете с колежка, която като мен предпочита чиста кожа?

Да не споменаваме крайности тип свастика на челото направена след колежански запой. Как ще тръгна да свалям комшийка с такава?!? Нямало как една татуировка да ти стесни кръга на потенциални партньори?!?
Без да искам ни най-малко да те обиждам - явно не можеш да схващаш или спориш просто заради спора...или аз не съм се изразила достатъчно ясно. Но ще се опитам за последно да ти обясня какво съм имала предвид. Средата на един човек няма само материални измерения. Нивото на съзнание, ценностите на човека, определят средата му. Това че по случайност счетоводителят с татуси и противничка на татусите работят заедно не означава, че са от една среда в пълния смисъл на думата. И аз обитавам един блок с противни за мене хора, но те не са ми средата, просто живеем в общо пространство и се засичаме от време на време, както сигурно се засичат хирурга и санитарката в болницата, която работят. Щом някой го влече да се татуира, най-вероятно таргета му с потенциални партньори са хора със същото съзнание - приемащи татуировките.

# 547
 • Мнения: 2 492
Свастиката дали ще е на челото ,дали на крак или ръка,няма значение.
Такова татуировка говори много за човека,който я носи.
От такъв бих стояла надалеч.

Защо  Simple Smile  Може пък да си е татурирал тракийска свастика - такава като по църквите в Несебър или например вила Армира, на която мозайките са целите обрамчени в свастики, или от която преливат народните ни шевици   символ за щастие, късмет и култ към Слънцето, който води началото си от Балканския полуостров  Grinning
Което идва само да покаже, че притежателят на татуса може да си мисли едно, а останалият свят съвсем друго.

# 548
 • Монреал
 • Мнения: 1 298
Без да искам ни най-малко да те обиждам - явно не можеш да схващаш или спориш просто заради спора...или аз не съм се изразила достатъчно ясно. Но ще се опитам за последно да ти обясня какво съм имала предвид. Средата на един човек няма само материални измерения. Нивото на съзнание, ценностите на човека, определят средата му. Това че по случайност счетоводителят с татуси и противничка на татусите работят заедно не означава, че са от една среда в пълния смисъл на думата. И аз обитавам един блок с противни за мене хора, но те не са ми средата, просто живеем в общо пространство и се засичаме от време на време, както сигурно се засичат хирурга и санитарката в болницата, която работят.
Ти за втори път ни обясняваш своето екзотичното разбиране за "среда" с троснат тон. Ще продължа да ползвам общоприетата дефиниция, според която щом си до някой ежедневно, виждаш/чуваш/миришеш го и търпиш последствия от някои от действията му, тогава той определена спада към "средата" ти, независимо дали ти харесва, или не.
Да ти постна няколко линка към речници и тълковници за "среда"?

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 19:53 от zemonti

# 549
 • Мнения: 5 684
    Това какво си е татуирал си е негов личен избор. Може и скитайски/японски йероглифи да си е нашарил но това не означава, че е китаец или заклет привърженик на чаената церемония Wink  Не искам да коментирам,какво изкуство е да се нашариш с канджи и какво произведение на изкуството е.
    Определено се навлиза в следната ситуация. Някой се е нашарил, но за другите татуса е неприемлив. Естествено притежателя му няма да си признае, че има кофти татус и се почва един лют спор, в основата на който е ЕГО-то на изрисувания. Такъв спор няма край и се вади вода не от 9 кладенеца, а от 999999 ! Няма никакъв смисъл да се спори и убеждава, просто си е чиста загуба на време.
     Така, това за средата на човека и нивото на ценностната му система е поредната глупост. Има много мъже/жени, които имат за партньори хора, които са на светлинни години от интелекта им и ценностната им система със и без татуси. Просто става въпрос за пари а не за кой как и къде се е нашарил. А в нашия свят виждаме, че всичко се търгува, а ценностна система в индивидите почити няма. Така че, такъв аргумент просто не върви.
      Темата е за работната среда, там където човек си вади хляба, а не за личните и интимни възприятия на татуирани или не хора. 

# 550
 • Мнения: 524
Беше ми интересно да изчета цялата тема. Аз съм с цял ръкав, мъжът ми с два и цял гръб. За щастие нямаме шеф пред, когото да се доказваме. Сигурна съм, че на определени работни места няма да бъдем приети, независимо какви хора сме всъщност. Аз се харесвам така, харесвам и него, както и той мен разбира се, но разбирам и тези, за които татусите са отблъскващи и грозни, няма как видимите големи татуировки да не пречат, но ние сме избрали да бъдем такива и да приемем негативите на другите. Неодобрение за първи път видях в болницата докато бях бременна. Една от акушерките явно не харесваше ръката ми, но след няколко дни разговори всеки ден всъщност разбра, че съм нормален човек, бъдеща майка, с всичките ми тревоги и емоции. тогава ми сподели, че това хич не и харесва.. един бъдещ работодател няма време дни и часове да те опознае, за това първото впечатление обикновено е решаващо. Всеки сам избира какво да прави с тялото си и живее с този избор. Аз не съжалявам, дори напротив, искам и другата ръка да си направя. Осъзнавам и че това ще повлияе на детето ми. Един ден може би ще поиска също ръка, гръб, крак. Не мога да го спра, но поне мога да му помогна в това да помисли добре над идеята, която иска нарисувана върху себе си и до какво може да доведе това. Лично за моята татуировка вложих много време, мисъл, сърце. За мен това е картина(без да обиждам великите художници:)
 но по темата - пречат ли татуировките при търсене на работа - да пречат, не винаги, но обикновено е така! За мен това не е правилно, но е разбираемо, когато това трудно се приема от повечето хора.

# 551
 • Мнения: 518
Тая тема още ли е жива? Grinning

# 552
 • Монреал
 • Мнения: 1 298
Сега се сещам за една професия, която направо изисква зловещо татуиран, брадясал мъж - този, когото ти изпраща банката да ти вдигне колата от улицата/двора ако не си плащаш вноските. Има хиляди клипове на repo-men, с техните неволи, сблъсъци, заплахи и прочие. Даже няколко филма.

Общи условия

Активация на акаунт