Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 23
Думата татус вече не е табу. В търсене на отговор дали татуировките пречат при наемане на работа днес, стигнахме до извода, че те определено не пречат. В това видео сме ви подготвили среща с едно младо момиче, което се престарши да ни покаже как избира и си прави нова, 7-ма по ред татуировка.


Останалите епизоди от поредицата можете да гледате ТУК.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 19:57 от russev

# 1
 • Мнения: 2 063
Мисля, че определено има професии, на които няма да те вземат заради татус и татуси, заради които може да не те вземат. Пробвайте в emirates да отидете на интервю с татус на ръката...никакъв шанс да ви вземат. Татусите, за мен, описват човекът и ако работодател види някакви татуси, които описват човекът по неподходящ за позицията начин, вероятно няма да го вземе.
Аз нямам нищо против татусите, но някога някъде да сте виждали банков служител с ръкав?

# 2
 • Мнения: 811
На много места пречат, ако са на видими части. На някои места, напр. при кандидатстване в АМВР или за определена позиция след това също те събличат и не те допускат с татуси. Бельото не ти свалят, де, ама Simple Smile Но пък има и много места, на които не им прави впечатление, та зависи от конкретната позиция, работа и т.н.

# 3
 • Vienna
 • Мнения: 495
Аз съм лекарка, имам татуировка на сравнително видимо място (глезен). Никога не съм я крила, никога не е било проблем. Никой работодател не е обръщал внимание.

# 4
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 895
До сега не съм виждала например учителка с татуировки на видими места.Или служител в банка.Или зъболекар с татуирани ръце....

Една моя съседка има татуировки на едната си ръка-всъщност цялата и ръка е татуирана от китката до рамото.И единия крак от глезена до коляното.Като тръгне по потник през топлите месеци е голяма атракция,всички я гледат и коментират.Тя се оплакваше,че заради татуировките отказали да я вземат на работа ,като рецепционистка в хотел.
Явно зависи от татуировката и мястото на което е направена.
Тази жена не мога да си я представя ,като класна на дъщеря ми например.

# 5
 • Мнения: 719
А какво ще стане ако една учителка има татуировки, прави ли я това по-малко професионалист?

# 6
 • София
 • Мнения: 3 183
Когато те наемат на работа, не се гледа само професионализма, а всичко включително външен вид и излъчване. Какво се правите, че не разбирате? Ако не те хареса интервюиращият, ако ще 100 дипломи и 15 г. стаж да имаш,  все тая.
При лекари и зъболекари с татуировки на ръцете, които се виждат, може някой да го е гнус да ходи. Хора всякакви. Докато татуировките са по- скоро изключение, а не правило, то винаги ще има дискриминация, при това добре прикрита и не само у нас в България. Лошо, добро, така е. Същото, ако носите забрадка.

# 7
 • Мнения: 6 269
При лекари и зъболекари с татуировки на ръцете, които се виждат, може някой да го е гнус да ходи.
Dizzy Face
Боже, прибери си вересиите! (Като човек без татуировки го казвам.)

# 8
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 895
При лекари и зъболекари с татуировки на ръцете, които се виждат, може някой да го е гнус да ходи.
Dizzy Face
Боже, прибери си вересиите! (Като човек без татуировки го казвам.)

Параход,може да ти е смешно,ама наистина има такива хора.Особено от по-възрастните.Ако види зъболекар с татуирани ръце,няма да седне на стола.

Мишето,за учителите е важен и външния вид.
Един добър професионалист знае това.

# 9
 • Мнения: 6 269
Разбира се, че е важен външният вид. Затова е пълно с дебели, грозни, безвкусно облечени и занемарени хора във всички професии (учители, лекари, директори, политици и пр.), а пък дискретна татуировка някъде - не може. Честно казано, и целия гръб да си татуира, нали като е облечен нищо не се вижда?
Странни разбирания за естетика имат хората понякога.

# 10
 • Мнения: 8 107
Едва ли някой обсъжда татуировка, която нормално не се вижда, даже няма и как да се знае за нея. Едно е татуировка на кръста, друго на ръцете.

# 11
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 895
Имах предвид голяма татуировка,която е на видно място.
Дадох пример-цялата ръка и целия крак татуирани.
Ако не се вижда,естествено няма да е проблем.
Кой директор би взел на работа госпожа,която е цялата татуирана ...?

Може да е дебела,може да не е красива,може да е старомодна,но пак да изглежда прилично и хората да я харесват.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 19:01 от -veni-

# 12
 • Мнения: 133
Познавам лекар с татуировки , че и моторист на всичкото отгоре. Прекрасен човек и професионалист и работи в Токуда. Аз лично като човек с татуировки нямам нищо против хора с такива ,независимо на какъв пост са. Незнам как една татуировка е чак такъв проблем , но начертаните вежди и джуки се приемат за нещо нормално. Не мисля също и че съм с някакви психични отклонения , напротив изразявам себе си както намеря за добре.

# 13
 • Мнения: 380
Имам позната,учителка по история в САЩ (акериканка е). Тя има оргомна татуировка на бедрото с лика на Александър Хамилтън . Ясно е,че не развява голи баджаци в час по история,но имат ученически походи,екскурзии и не са й правили проблем.
(Но пък според мен нейната татуировка привлича вниманието  на децата,та да се поинтересуват  кой е въпросният Хамилтън)-незнам.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 14 870

Предполагам, че зависи от това за каква позиция се търси човек. Ако търся тракторист или кранистка със сигурност не би било пречка. Но ако търся учител или банков служител... ами, няма да изтъкна татуировката като мотив - нито всевъзможните изпилени зъби, дупки в бузите или ушите и др. подобни... но просто друг кандидат ще се окаже по-подходящ.
И да, не бих се доверила на лекар или зъболекар с татуировки. Разбира се, може и наистина да е добър... само че няма да има шанс да го пробвам, за да разбера. На общия принцип, че ми се струва по-вероятно - не непременно сигурно - такъв без ... ам, излишни себеизяви, демонстрирани агресивно по тялото, да е бил - и/или да е - по-съсредоточен в ученето и по-късно - в професията си. И просто на принципа на следването на по-благоприятната вероятност ще предпочета такъв без. От друга страна, ако си избирам ресторант, никак не би ми попречило наличието на татуировки у шеф-готвача, миячката или сервитьорите (ако е скъп ресторант, обаче, сервитьорите не бива да са "изрисувани").

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 00:48 от katiABV

# 15
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 12 917
Не само татусите правят впечатление на работодателите. И цвета на косата и като цяло излъчването. Повечето търсят сиви мишки. Ако си шарен и не се плашиш да се себеизявяваш - не си идеалният хрисим и смачкан работник. Зависи и от сферата, де. В арт средите на никой няма да му пречи колко чалнато изглеждаш. Но като цяло сме консервативна нация. И се сещам за вица с казана с българите в Ада Whistling

П.П. Иначе се бутаме да приемаме всякакви сексуални ориентации, права да им делигираме. Но баш татусите ни пречат. ОМГ tooth

На някои места, напр. при кандидатстване в АМВР или за определена позиция след това също те събличат и не те допускат с татуси. Бельото не ти свалят, де, ама Simple Smile
Хм. Не бъди сигурна Whistling

# 16
 • Мнения: 1 120
Хм, аз принципно съм пълна консерва. Не ме кефят видими татуси, но пък си тонирам русата коса в розово. Не знам към кои се числя.

# 17
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 12 917
Аз говоря за по-шантави/ярки/отчетливи цветове, които рядко се срещят сред масовката. Едно е чисто розово, друго е тонирано русо.

# 18
 • Ямбол
 • Мнения: 24 916
Просто при някои професии е прието и е задължително външният вид да е точно определен. Обществено значимите професии трябва да се съобразяват с приемливите норми за външен вид.Татуировките не се вписват в добър външен вид, ако се виждат.

# 19
 • Мнения: 6 936
Моя приятелка е шеф на банка и има няколко видими татуировки - китка и ключица се сещам на първо място.
Въобще не знам защо банковия сектор се дава като пример за някакъв висок стил и поведение. Аз масово виждам банкови служители с потници през лятото и плетени (бабешки) или пухени(кифленски) елеци през зимата. Най- "модни" изцепки съм виждала в банките в Несебър и Банско.

Но пък пример и с друга моя приятелка. Изпусна невероятна и мечтана висока позиция в чужбина заради татуировка на китката. Дълъг ръкав, часовник, гривна, лепенка - нищо не я спаси. Много тежко го прие и си изживя "провала" После си намери идентична длъжност в друга държава, но получи голям урок.

Та така... то хубаво телата са си наши и можем да си правим каквото поискаме, но е добре да не забравяме, че понякога зависим от чуждото мнение и никога не сме напълно свободни.

# 20
 • Мнения: 245
Пречат, да. И е съвсем в реда на нещата да не се приемат, така както не се приемат в цялостната визия и определени други неща като прическа, грим и облекло. Но, ако последните можеш да промениш, то татуировката трудно можеш да скриеш.

# 21
 • Мнения: 719
В нашите задръстени и консервативни географски ширини пречат. В една Германия няма никакъв проблем да си с колкото татуса искаш и никой няма даже да те погледне странно.

# 22
 • Мнения: 6 936
Дайте да видим германски политик, лекар, учител с трайбъл на лицето или поне по врата? Wink

# 23
 • Мнения: 245
Или стюардеса.

# 24
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 12 917
Общоприетите норми за външен вид и модите са се променяли през вековете. А сега, в 21 в., когато всичко се е разпищолило...въпрос на време е различното да бъде прието и хората да не се кръстят, все едно са срещнали Дявола Laughing. А и вече е много модерно да се говори за дискриминация - нищо чудно да завалят дела и по отношение на дискриминация на база външен вид. При нас - след около 50г. tooth

Татуировките и въобще нетрадиционният външен вид - какво?! Правят хората по-малко интелигентни ли, по-малко чистоплътни ли? По-лоши служители? Или ви е страх да не ви нападнат, убият и разчленят? Laughing

# 25
 • на крайбрежието
 • Мнения: 335
Е че то и в Германия и други държави има изследвания и статии за това пречат ли татуировките при наемането на работа, имат ли хората предразсъдъци за татуираните и т.н. Ми имат. Още при предната такава тема, която не беше отдавна, си направих труда да проверя какво казва чуждестранната преса по въпроса, защото все нашите ширини били задръстени, закостенели и нетолерентни. А в Англия и в Германия ехееее..., ама статиите показват, че по всички ширини- все "зaдръстеняци".

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 13:05 от salve

# 26
 • Мнения: 5 416
Наскоро четох за Холандия или за Дания, че някои клиники са поели безплатно премахване на татута за хора, които имат проблем да си намерят работа. Тъй че не сме само ние закостенели. Особено често става дума за татуировки по лицето, бузи, чело, или примерно свастики, псувни, символи на банди и т.н.

Ето един пример, беше нашумял с оплакване, че не можел да си намери работа в Англия:

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/20 … rk-cropp.jpg?w968

Пише Devast8. Ще го вземете ли на работа?

# 27
 • Мнения: 6 936
Приятелката, от моя пример, е с негативен опит от Дания точно.

...Или ви е страх да не ви...
Лично на мен не ми пука. Но мисля, че темата е за общите нагласи, а те в доста случаи са консервативни, дори в неконсервативни общества.
Иронично е, че май е по-лесно да си джендър, отколкото с татуси. Grin

# 28
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 12 917
Значи на Запад е по-лесно да те приемат, че си хомо, безполов, флуиден, транс, емигрант, мюсюлманин, с хиджаб, отколкото че си с татуировки и ярка коса?!

Иронично е, че май е по-лесно да си джендър, отколкото с татуси. Grin
Тъкмо го пишех Grinning

# 29
 • Мнения: 453
Ако бях работодател - елатемиповече с рисунки. Като видя тъпи татуировки - по-лесно решение.

# 30
 • Vienna
 • Мнения: 495
https://www.neue.at/lokal/2017/08/22/dem-leid-begegnen-lernen.neue

Това е мой колега - лекар радиоонколог в Австрия. Има и на ръцете и на краката големи татуировки. Не е проблем нито за работодател, нито за пациéнти.

# 31
 • Мнения: 73
 
 По- добре, че се обозначават хората по този начин.

 Директно сменям канала и не гледам татуирани готвачи . Лесно ми е. 
 
Не , не искам да ме обслужват хора с татуировки! 

По повод - лекари и стоматолози...
Те са обикновени хора. Стреса си лекува човека, като го изобразява върху себе си.
Жалко, че и ние пациентите трябва да го понесем   барабар със зъбобола  ...     
 
 

 
 
 

 

# 32
 • Мнения: 1 448
В Германия имаше забрана за полицаи да имат татуировки на места извън униформата , но го отмениха ... ако татуировките са дискретни и необиждащи никого ... т.е. неутрални.

# 33
 • Мнения: 453
То и тук си я има, но системата е опорочена и може да се мине между капките. А основанието е, че не трябва да бъдат разпознаваеми.

# 34
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 12 917
Аз не знам на днешно време дали нещо може да бъде наречено неутрално. Всеки може да писка, че се чувства накърнен/дискриминиран от нещо у другия. Ще си татуирам кръст и някое мюсли ще се разкряка, че му натрисвам моята вяра. Те името на "Коледен базар" смениха със "Зимен", за да угодят на новите и да са политкоректни...Само пример.

# 35
 • Мнения: 380

По повод - лекари и стоматолози...
Те са обикновени хора. Стреса си лекува човека, като го изобразява върху себе си.
Жалко, че и ние пациентите трябва да го понесем   барабар със зъбобола  ...     


Не е лично към теб поста м,и,не се засягай Simple Smile

..Но питате ли ги горките зъболекари приятно ли им е да ровят из нечия уста с убийствено лош дъх и някакви остатъци от храна из зъбите (за кариеси и гангрени и всякави такива-те са си избрли професията, но за сума ти мърляви пациенти...

Иначе татуировки не ми пречат.
Бига ми пречили разни раздвоени езици,дупки по бузите и извратени пиърсинги,но някаква татуировка нна ръката-не.
Виж невероятната смрад пот (или хора,които просто си миришат) или разни екземи,гъбички и темподобни по-биха ме погнусили. Да-човек няма вина че има оргомна космата брадавица,но ми е по-неприятна от нечия татуировка.

# 36
 • София
 • Мнения: 3 183
N!A,
Зъболекарят сам си е избрал да работи с хора с лош дъх и лоши зъби, затова е учил. Хората на зъболекар ходят да се лекуват. Като не иска такива гледки, работи друго.

В моя немски град Коледният базар си е коледен, никой не му е сменил името.
Дискриминация има навсякъде, просто не ти казват, че не те искат на работа заради татуировката, цвета на кожата, името и т.н. Измислят си друга по-приемлива причина и толкова, за да не ги съдиш.

# 37
 • Мнения: 380
N!A,
Зъболекарят сам си е избрал да работи с хора с лош дъх и лоши зъби, затова е учил. Хората на зъболекар ходят да се лекуват. Като не иска такива гледки, работи друго.

В моя немски град Коледният базар си е коледен, никой не му е сменил името.
Дискриминация има навсякъде, просто не ти казват, че не те искат на работа заради татуировката, цвета на кожата, името и т.н. Измислят си друга по-приемлива причина и толкова, за да не ги съдиш.

Той е учил,да но пациентите би трябвало да си измият зъбите преди посещение,а не да лъхат на чесън и шкембе чорба примерно.Даже на много места иа табели да се ходи с измити зъби (при моя зъболекар има четки за еднократна употреба сложени в една кошница за хора с шини).
 Така е и за някоя неутрална татуировка на зъболекар- аз отивам на зъболекар да ми оправи зъбите,не да се снимам с него.Ако ме е гнус от татуировките му-това си е лично мой проблем и никой не ме кара да посещавам този зъболекар (особено пък зъболекарите,както са си с частни кабинети ако са кадърни и с татуировки и без ще си имат пациенти).

А това с Коледния Базар е просто нямам думи....
 

# 38
 • Мнения: 302
N!A,
Зъболекарят сам си е избрал да работи с хора с лош дъх и лоши зъби, затова е учил. Хората на зъболекар ходят да се лекуват. Като не иска такива гледки, работи друго.

В моя немски град Коледният базар си е коледен, никой не му е сменил името.
Дискриминация има навсякъде, просто не ти казват, че не те искат на работа заради татуировката, цвета на кожата, името и т.н. Измислят си друга по-приемлива причина и толкова, за да не ги съдиш.

Той е учил,да но пациентите би трябвало да си измият зъбите преди посещение,а не да лъхат на чесън и шкембе чорба примерно.Даже на много места иа табели да се ходи с измити зъби (при моя зъболекар има четки за еднократна употреба сложени в една кошница за хора с шини).
 Така е и за някоя неутрална татуировка на зъболекар- аз отивам на зъболекар да ми оправи зъбите,не да се снимам с него.Ако ме е гнус от татуировките му-това си е лично мой проблем и никой не ме кара да посещавам този зъболекар (особено пък зъболекарите,както са си с частни кабинети ако са кадърни и с татуировки и без ще си имат пациенти).

А това с Коледния Базар е просто нямам думи....
 


Никой не е длъжен да си мие зъбите, като ходи на зъболекар. Аз лично съм възпитана и си ги мия, но ако някой не е и не си ги е измил е проблем на зъболекаря.
Относно базара, може ли да сте толкова ограничени??? По-далеч от носа си не виждате.

И какво стана в този форум? Останаха биготите, които мразят всичко що е по-различно от WASP и сега си пишат без да имат коректив. Случаено? Не мисла.

# 39
 • Мнения: 753
Зависи от сферата, зависи от татуировката, зависи от мястото, зависи от работодателя. 4 от моите татуси не се виждат, освен ако не се юрна по къси панталонки, което съм правила де и пак не съм срещала проблем, но моята сфера си е по-неглеже. За видната ми, която е на рамото/гърба не са ми правили проблеми. Обаааче, моят приятел има и на врата и на пръстите, абе..рисунка ми е той, та го гледат, обсъждат, възмущават се и със сигурност на някои места (финансови институции напр.) няма да го вземат. В IT сферата или криейтив/арт областите
- няма проблем. Аз смятам, че татусите не определят какъв човек и професионалист си - те са изкуство и себеизразяване, стига да не се минава в крайности, разбира се. Крайностите биха създали проблеми, както във всички останали отношения. Обаче, мога да кажа от опит, че чуждестранните фирми приемат една идея по-широкоскроено татусите и пиърсингите от българските. Мааалко по-затворено общество сме все още. Не обичаме нови и различни, от общоприетите неща.

# 40
 • Ямбол
 • Мнения: 24 916
В нашите задръстени и консервативни географски ширини пречат. В една Германия няма никакъв проблем да си с колкото татуса искаш и никой няма даже да те погледне странно.
Хаха, на фона на всичките цигани и прости хора, с които се напълни Германия, влезли от къде ли не, едни татуировки - да, няма да направят впечатление.
Тук обаче все още се държи на добрия външен вид, който да те отличава от простолюдието.
Иначе, ей ги в махалата, ходят си с шалвари, с нощници, мръсни, скъсани, но и никой няма да ги вземе в такъв вид на работа, защото видът им е неприятен, отблъскващ. Същото е и с татуираните.

# 41
 • София
 • Мнения: 9 082
Ми не,не е същото.

# 42
 • Мнения: 6 269
Хаха, на фона на всичките цигани и прости хора, с които се напълни Германия, влезли от къде ли не, едни татуировки - да, няма да направят впечатление.
Тук обаче все още се държи на добрия външен вид, който да те отличава от простолюдието.
Head Band
Даже татуираните учители могат по-добре от това, Лиляна.

# 43
 • Мнения: 133
Не мога да повярвам , колко найтина прости хора има. Как може да сравниш татуиран човек с такъв от гетата ?И какво е хубав външен вид за нашите стандарти ? Всичко на показ, 6 реда мигли, 12 кубика джуки , еднотипни перчеми при младежите. Кое точно от това е естетическо и е мерило за "добър външен вид"?

# 44
 • София
 • Мнения: 3 183
Добър външен вид е каквото реши работодателят. А той често решава в зависимост от клиентите си - дали са консервативни, широкоскроени, богати, бедни, млади или стари.

# 45
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 12 917
Много надценявате масовия бг работодател...

# 46
 • Мнения: 47
  [list[/list]
  Пречат , поне при мен.

  # 47
  • Мнения: 1 120
   [list[/list]
   Пречат , поне при мен.

   Може ли по-подробно, ако е удобно, разбира се... Simple Smile
   Скоро гледах едно предаване по руската, разбирам езика и често заглеждам техни предавания. Темата беше подобна, бяха поканили 3 момчета, ама сериозно татуирани - лица, очи... Единият се беше изрисувал като скелет, сещате се, много грозно... Е, той съжаляваше най-много, а иначе възпитано момче, обясни, че нещо като тийнски бунт било. Другият (с очите) не съжаляваше особено, но призна, че по-скоро му пречи. Но пък работи в сферата. Третият беше откровено прост и нагъл, въпреки че искаше да убеди аудиторията, че е напредничав и неразбран! Stuck Out Tongue Closed Eyes Та, така - хора разни, и татуирани и не.
   А пък в банковия сектор на какво се нагледах, вярно бек офис, но пък там се предполага, че контактуваме със "сериозните" клиенти...

   # 48
   • Мнения: 47
    [list[/list]
    Пречат , поне при мен.

    Може ли по-подробно, ако е удобно, разбира се... Simple Smile
    Скоро гледах едно предаване по руската, разбирам езика и често заглеждам техни предавания. Темата беше подобна, бяха поканили 3 момчета, ама сериозно татуирани - лица, очи... Единият се беше изрисувал като скелет, сещате се, много грозно... Е, той съжаляваше най-много, а иначе възпитано момче, обясни, че нещо като тийнски бунт било. Другият (с очите) не съжаляваше особено, но призна, че по-скоро му пречи. Но пък работи в сферата. Третият беше откровено прост и нагъл, въпреки че искаше да убеди аудиторията, че е напредничав и неразбран! Stuck Out Tongue Closed Eyes Та, така - хора разни, и татуирани и не.
    А пък в банковия сектор на какво се нагледах, вярно бек офис, но пък там се предполага, че контактуваме със "сериозните" клиенти...
    Когато съм избирал работници тези които нямат татуировки са с предимство.
    Имам остарели възгледи.

    # 49
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    Много ми хареса мнението на Джулая. Истината е, че се търсят сиви хора, както в банковия сектор, така и като цяло в офис средите. Познавам няколко учителки, които са татуирани. Това не им пречи да преподават добре, децата да ги обичат и да имат добър външен вид. Познавам и татуирани лекари-страхотни професионалисти.
    Честно казано, предпочитам децата ми да бъдат учени от млади, разчупени хора с татуси, отколкото с миришещи, некъпани, разпуснати и кисели лелки. Предпочитам да ме лекува човек с татуси, но с професионално поведение, отколкото миришещ на алкохол, нетатуиран и нагъл "лекар".
    Не ме интересува банковата служителка дали има, или няма татуси, стига да е любезна и да си свърши работата.
    И между човек с татуси по тялото, и някой с изрисувано лице, флешове, раздвоен език, изострени зъби и прочее, има цяла бездна разлика.

    # 50
    • Майничка
    • Мнения: 6 977
    Специално за работещите в сфери, свързани със здравеопазването и храната, много повече би ме притеснил двусантиметров цветен маникюр (знам ли какво се отглежда под него), отколкото татуировка.
     
    Преди около 10-на години бях попаднала на една забавна френска статия, за наемането на служители с татуси, която подхождаше по много нетрадиционен начин.
    Хора (особено жени) с малки, дискретни татуси на видими места, се препоръчваха за служители в масовите сфери на обществения и частен сектор, за позиции докъм средно управленско ниво, тъй като били по-скоро конформисти, амбициозни, но без да стигат до етап "набиване на очи".
    Хора с големи, открояващи се, но стандартизирани татуси, били подходящи за натоварени професии с "гръмко" название и не толкова гръмко заплащане, защото били лесно манипулируеми на основа наличие на относително голямо его, но относителна липса на фантазия.
    За секторите, свързани с масова мода и млади хора (включително държавните колежи и гимназии), се препоръчваха хора докъм 30-35г., с ярки, оригинални и добре изпълнени татуировки.
    За висши мениджърски позиции обаче се препоръчваха хора без видими татуси, с които всеки би могъл да се отъждестви.

    # 51
    • Мнения: 396
    Принципно служители на високи позиции с татуировки изглеждат фалшиво и нелепо спрямо сериозното впечатление, което трябва да създават в събеседника си. Като видя татуировки и веднага се пренасям в дискотеката с въпросния човек и си го представям как пуши, пие, дрогира се, татуира се.... И в същото време очаквам сериозна и адекватна услуга от този човек.... Иначе на улицата се заглеждам в мъже с "ръкави" и ме кефят, но не вярвам да са банкери....

    # 52
    • Боса по асфалта вървя си ...
    • Мнения: 12 917
    А какво пречи служителят на висока позиция, който трябва да прави сериозно впечатление и няма татуси, също да ходи на дискотека, да фирка, да го раздава к*рв@р, да шофира с превишена скорост и т.н. Или им издават удостоверение от църквата, че са праведни tooth

    # 53
    • Мнения: 396
    Нищо не пречи, разбира се. Но тези нашарените изглеждат несериозно и с тях човек има "едно на ум", че може да са по- непредсказуеми. Simple Smile Говорим за високите постове, нали. Щото аз нямам нищо против татуирани хора. Интересни са ми. Simple Smile

    # 54
    • Мнения: 368
    Разбира се ,че пречат особено видимите.Може да съм старомодна,но хора с големи ,видими татуировки не ми вдъхват доверие.

    # 55
    • Мнения: 753
    Като видя татуировки и веднага се пренасям в дискотеката с въпросния човек и си го представям как пуши, пие, дрогира се, татуира се....
    Ехааа.. Аз имам 5 татуса, като и двете ми бедра са плътно нарисувани, а пък през живота ми не съм пробвала наркотик, не пия (изключае чаша вино по поводи), на дискотеки не ходя..а и съм на висок пост в международна, търговска фирма. Добре, че поне цигари пуша, барем се впиша в представите ви Wink.

    # 56
    • София
    • Мнения: 9 082
    Да бе,повярвахме ти.Щом си татуирана не вдъхваш доверие.

    # 57
    • Мнения: 753
    Да бе,повярвахме ти.Щом си татуирана не вдъхваш доверие.

    Ох, добре де, добре. Отивам да си купя наркотици в такъв случай Confused

    # 58
    • Най-красивия град
    • Мнения: 5 895
    Ако ходиш на работа с панталон или с не много къса пола,татуираните ти бедра не се виждат.

    # 59
    • София
    • Мнения: 9 082
    И търси някой с татуси,само те продават.Grinning

    # 60
    • Мнения: 753
    И търси някой с татуси,само те продават.Grinning
    На майка колега в болницата, едно младо докторче.. Има татуси, значи и наркотици трябва да има. Ще взема да му звънна, дано не е пиян в някоя дискотека само.

    # 61
    • Мнения: 396
    Като видя татуировки и веднага се пренасям в дискотеката с въпросния човек и си го представям как пуши, пие, дрогира се, татуира се....
    Ехааа.. Аз имам 5 татуса, като и двете ми бедра са плътно нарисувани, а пък през живота ми не съм пробвала наркотик, не пия (изключае чаша вино по поводи), на дискотеки не ходя..а и съм на висок пост в международна, търговска фирма. Добре, че поне цигари пуша, барем се впиша в представите ви Wink.


    Значи си спала със шефа. Grinning

    # 62
    • Мнения: 753
    С Шефката*..

    # 63
    • София
    • Мнения: 3 183
    Още по-добре. Гейовете и лесбийките са сила.😉

    # 64
    • Мнения: 472
    Аз пък съм почти цялата в татуировки. Най са видими ръкава и тези на кракът ми. Не разграничавам хората по това дали имат татуировки или не. Хора всякакви, дали с или без татуси. Обаче като мениджър в казино при интервюта за нов персонал, категорично отказвах на жените с видими татуировки. Причината беше далеч от тази, че щом са с татуси са долнопробни наркомани или някакви опасни престъпници. И да, доста трудно ми беше, аз седяща татуирана пред тях, да им отказвам заради това. Ама така е, понякога обстоятелствата те притискат..

    # 65
    • Мнения: 843
    Аз пък съм почти цялата в татуировки. Най са видими ръкава и тези на кракът ми. Не разграничавам хората по това дали имат татуировки или не. Хора всякакви, дали с или без татуси. Обаче като мениджър в казино при интервюта за нов персонал, категорично отказвах на жените с видими татуировки. Причината беше далеч от тази, че щом са с татуси са долнопробни наркомани или някакви опасни престъпници. И да, доста трудно ми беше, аз седяща татуирана пред тях, да им отказвам заради това. Ама така е, понякога обстоятелствата те притискат..
    А каква е била причината да им отказвате работата в казиното защото са били татуирани. Защо вие можете да работите в казиното цялата в татуировки, а други момичета като вас - не  могат. Много странно.

    # 66
    • Мнения: 472
    Аз пък съм почти цялата в татуировки. Най са видими ръкава и тези на кракът ми. Не разграничавам хората по това дали имат татуировки или не. Хора всякакви, дали с или без татуси. Обаче като мениджър в казино при интервюта за нов персонал, категорично отказвах на жените с видими татуировки. Причината беше далеч от тази, че щом са с татуси са долнопробни наркомани или някакви опасни престъпници. И да, доста трудно ми беше, аз седяща татуирана пред тях, да им отказвам заради това. Ама така е, понякога обстоятелствата те притискат..
    А каква е била причината да им отказвате работата в казиното защото са били татуирани. Защо вие можете да работите в казиното цялата в татуировки, а други момичета като вас - не  могат. Много странно.

    Защото аз с клиенти не работих, виждаше ме само персонала. Не беше приятно нито за жените, нито за мен, докато си вършат работата, вниманието на клиентите да бъде привличано от видими татуировки и да бъдат подмятани разни коментари на сексуална тематика или пък по време на цялата игра да се обсъждат въпросните татуси "ама къде си го направи, ама дай да го огледам, ама имаш ли на други места" и т.н. Униформите пък не зависеха от мен, иначе щях да измисля нещо,с което да се прикриват. Но проблема идваше все пак изцяло от клиентите, а не от моите разбирания.. Аз се чувствах най - тъпо от всички неодобрени от мен момичета, ама каквото такова..

    # 67
    • Мнения: 6 936
    Логиката в едно казино не е ли точно да се отвлича вниманието на клиента и да му се взимат повече пари?
    Супер яка мацка със супер як видим татус. Клиентът седи при нея, разпитва я и залага... Колкото повече се занимава с татуса, толкова повече пари ще хвърли...
    А това за сексуалните коментари е глупаво извинение. Охрана не сте ли имали? То сексуални коментари има и за жени без татуси. Wink

    п.с.
    ТатУс или татОс?

    # 68
    • Мнения: 472
    Логиката в едно казино не е ли точно да се отвлича вниманието на клиента и да му се взимат повече пари?
    Супер яка мацка със супер як видим татус. Клиентът седи при нея, разпитва я и залага... Колкото повече се занимава с татуса, толкова повече пари ще хвърли...
    А това за сексуалните коментари е глупаво извинение. Охрана не сте ли имали? То сексуални коментари има и за жени без татуси. Wink

    п.с.
    ТатУс или татОс?

    Ами за мен е татус - от татуировка, ама знам ли.
    Иначе нещата седят по малко по- различен начин. По принцип сте права, да, има логика. Но никак не е приятно да злоупотребяват с това. Доста случаи е имало на адски вулгарщини, за които дори ме е срам да говоря чак. За това също и не се толерират вече униформи с широко деколте. Просто наистина прекаляват, иначе както казвате, готино е да видиш яка мацка крупие с як татус, ама.... Казиното е онлайн и следователно има играчи, които влизат на масата, само за да те гледат и да ти се точат и ако си жена с достойнство и се цениш - ами никак не е готино, наистина. Ако знаеш какво и как да говориш, също доста умело можеш да привлечеш клиенти и да им вземеш парите Simple Smile

    # 69
    • Мнения: 437
    A аз какви недоразумения-учителки съм виждала - безумно облечени и сресани - застинали някъде през 1990 г.
    Ти, Лиляна, на ученици с татуировки двойки ли им пишеш? Показваш изключително закостеняло мислене. А  на гейовете - и на тях двойки... В моята чужбина много хора са татуирани и то не от вчера - не пречи. Виждала съм адвокати, полицаи, готвачи, фризьори, банкови служители...изобщо всякакви хора. Единственото, към което съм предубедена, са пиърсингите - особено на езика, дупки в бузите и т.н. просто ми е гадно. Моята българска зъболекарка също е татуирана - сега работи във Франция пак като зъболекар - не й пречи явно.

    # 70
    • Ямбол
    • Мнения: 24 916
    fmino, темата е за работодателите, а не за това дали оценявам някого според наличието или липсата на татуировки и дали моето мислене е закостеняло, а още по-малко за това как се обличат учителите. Видя се в темата, че наличието на видими татуировки е проблем и то не малък за търсещите работа. Пък ти си виждай колкото си искаш татуирани специалисти.
    Иначе аз оценявам знания и умения, не външен вид.

    # 71
    • Мнения: 4 494
    Не ме интересуват татуировките на хората, интересува ме, има ли нещо в главите им и мога ли да разчитам на тях. Отвращават ме тесногръдите учители, които преобладават и некадърните доктори, които съм сигурна, че не са мнозинство!
    Харесвам честни, щедри, сериозни и хора с добри сърца.
    Ако ще и на туземци да приличат, нашарени отгоре до долу!
    Външният вид няма нищо общо със способностите на човека.

    # 72
    • Мнения: 1 683
    както всяко нещо има красиво и грозно. като си намацан грозно като софийски подлез няма как да те харесвам. татуировките говорят много за човека. дори самия той понякога не го осъзнава.

    # 73
    • Най-красивия град
    • Мнения: 5 895
    Има значение къде е направена татуировката.
    Ако не се вижда или може да се прикрие ,тогава не е проблем.

    # 74
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    Като силно татуиран човек, с ръка на сърцето мога да кажа две неща.
    Първо, не харесвам татуси по лицето. Това наистина загрозява самия човек и някак си го прави олекнал в обществото. Това е личното ми усещане.
    И второ, ако под ръкав се вижда част от татус, не би ми направило впечатление даже. По-скоро бих го приела за нещо в реда на нещата.

    # 75
    • Мнения: 472
    Като силно татуиран човек, с ръка на сърцето мога да кажа две неща.
    Първо, не харесвам татуси по лицето. Това наистина загрозява самия човек и някак си го прави олекнал в обществото. Това е личното ми усещане.


    Е за хората с татуирани лица наистина и аз мога да кажа, че ги намирам както някой спомена за  пропадняци. Аз това го разбирам под да си обезобразиш тялото. Адски грозно е, ако ще и една точица да е. Лошото е, че все по- често започвам да забелязвам такива младежи и не спирам да се чудя след време как ли ще се приемат от хората, а и на- вече от самите себе си.

    # 76
    • Мнения: 73
    В нашите задръстени и консервативни географски ширини пречат. В една Германия няма никакъв проблем да си с колкото татуса искаш и никой няма даже да те погледне странно.
    Хаха, на фона на всичките цигани и прости хора, с които се напълни Германия, влезли от къде ли не, едни татуировки - да, няма да направят впечатление.
    Тук обаче все още се държи на добрия външен вид, който да те отличава от простолюдието.
    Иначе, ей ги в махалата, ходят си с шалвари, с нощници, мръсни, скъсани, но и никой няма да ги вземе в такъв вид на работа, защото видът им е неприятен, отблъскващ. Същото е и с татуираните.

    Ух... как ми хареса словото ти... Hands Plus1
    "Копнах" го цялото,  още веднъж да се прочете!
    Благодаря ти , Лиляна!  Flowers Hibiscus

     "По дрехите/външния вид/ посрещат, по акъла- изпращат"  - тя баба си го е казала ...Wear Necktie

    # 77
    • Мнения: 118
    От 10 години знам какъв татус искам. И от 10 години НЕ си го правя, защото трябва да е на китката на дясната ръка. Ако не е там се обезсмисля идеята, но не бих си направила на такова място. Няма как да се прикрие, това е първото, което човека отсреща вижда. Не, благодаря. Това трябва да се прави, когато означава нещо за теб, а не просто да го има. В такъв случай винаги може да се направи дискретно - на място, където няма да се вижда от много хора. Бедро, гръб, корем, рамо - места, който със нормално облекло е желателно да не се виждат. Татус там някъде, където си го знаеш ти, не би трябвало да е проблем. Даже не е и нужно работодателя да знае за него, едва ли се разхождате по потници и къси поли из работните си места.

    # 78
    • Мнения: 73
    ............ Даже не е и нужно работодателя да знае за него, едва ли се разхождате по потници и къси поли из работните си места.
    О ооо ,
    И това преживяхме..
    Назначиха млада особа с гол гръб.    Още като се появи на мен ми би звънеца...Balloon или  ще останем без премии или ще преживеем първия инфаркт на шефа.   
    След два месеца... съдби,  кръстопъти -  сапунка можеше да се снима .....Broken HeartSign UnderageMoneybagWine GlassSaxophoneLollipopAnimal Unicorn
    Па едни пари, па едни услуги, па саксофони само  за сезона на лятото.   

    Е да ...  останахме без премии и  Broken Heart....Checkered Flag

    # 79
    • Мнения: 13 357
    Не бих си имала каквато и да е работа с татуиран.

    # 80
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    Не бих си имала каквато и да е работа с татуиран.
    Може да се изненадаш с колко татуира и си си имала работа, без дори да разбереш. Защото не всеки татуиран, бие тъпана, че е такъв.
    Дискриминация усещам...

    # 81
    • Мнения: 2 913
    Татуировки-ръкав,по бедра и прасци,над гърдите,корем,гръбначен стълб....

    Професия -учител по физическо възпитание,треньор по спорт.

    И двете съм ги практикувала,без проблем.В момента не,поради здравословни и лични причини,както и смяна на града.До месеци пак ще започна като треньор,живи и здрави,а за учител чакам да се пенсионира настоящият в кварталното училище.

    Проблеми съм имала,но не за работа,по-скоро заглеждане и досаждане-къде имаш още,колко струва,при кой си я направи,какво значи и т.н.В академията,от колеги,от случайни хора,в градския транспорт- от мъже най-често.

    Ученици и трениращи при мен рядко са питали,и то еднократно.

    Против съм,лично за себе си,за татуси по лице,пръсти,отпред на врата...И има голяма разлика между татуиран мъж (съпруга ми има на видни места)и татуирана жена.За мъжете повече се приема като че ли,жените правят впечатление(хубаво или лошо,зависи от ситуацията).

    Прочетох коментара за ненаемането на татуиран персонал за казино -имаше момент,в който бяхме много зле финансово и учех.Подадох две молби за крупие,явих се на интервюта,одобриха ме(мъже).Искаха да започна обучение,веднага ако може,друг е въпроса,че не го направих.

    # 82
    • Мнения: 1 090
    Има професии и длъжности, които изискват представителен вид, определен дрескод и т.н. Ако искаш да работиш нещо такова, съобразяваш се с изискванията на работодателя и конкретната сфера, ако ли не, възможности за работа бол. И няма защо да има обидени или чувстващи се дискриминирани. Все едно служителката в банката да недоволства, че искат полата/роклята да е до коляно. Ако й се носи минижуп, в Happy примерно ще й дадат на драго сърце такава възможност.

    # 83
    • София, Лагера
    • Мнения: 1 913
    Нямам нищо против татусите, стига да не са обидни (дискриминационни). Казвам го като ейчар, който това работи от 18 години. Нито при наемане, нито при оценка ми влияят. Има куп други неща, които са истински важни. Един от най-стойностните ни проджект мениджъри е целия татуиран - крачоли и ръкави. Разбрах го на един тим билдинг. Иначе ходи с ризи с дълъг ръкав и пълъг панталон (както се ходи в офис по принцип). Би било мега тъпо да си променя мнението за него, нали? Simple Smile
    Има далеч по-силни прояви на "лош вкус", ако това въобще може да се нарече така, като например да ходиш със супер къси поли или къси панталонки, от които за ти се вижда дупето.

    А от друга страна - аз, като клиент, пациент и изобщо "другата стрна" хич не се интересувам кой как си рисува тялото. Стига да си върши добре работата, аз за това отивам при него, не да му ръчкам и преценявам личните избори. Имам няколко операции на долна челюст от прекрасен хирург с... татуировка и мотор!

    П.п. А какъв е проблемът човек да се облече така, че да си скрие татусите? Дори и на краката и ръцете да са ти, винаги можеш да носиш панталон или ризи с дълги ръкави. Ако ти е важно.

    # 84
    • Sofia
    • Мнения: 14 870
    Общоприетите норми за външен вид и модите са се променяли през вековете. А сега, в 21 в., когато всичко се е разпищолило...въпрос на време е различното да бъде прието и хората да не се кръстят, все едно са срещнали Дявола Laughing. А и вече е много модерно да се говори за дискриминация - нищо чудно да завалят дела и по отношение на дискриминация на база външен вид. При нас - след около 50г. tooth

    Татуировките и въобще нетрадиционният външен вид - какво?! Правят хората по-малко интелигентни ли, по-малко чистоплътни ли? По-лоши служители? Или ви е страх да не ви нападнат, убият и разчленят? Laughing


    Външният вид говори за човека. Стилът е... ами, начин на самоизразяване. Татусите и крещящите цветове на косата говорят, като цяло, за липса на самоувереност и чувство за собствена значимост. "Гледайте тауировката / прическата / циците / краката, не мен". Или "Аз съм незабележим и това е единственият начин да бъда изобщо видян". Не точно качества, които потенциалният работодател е вероятно да търси в бъдещите си служители.
    И не си правете труда да ми обяснявате колко това не е вярно. Не е важно какво е вярно според татуираните - важно е какво е вярно според психолозите и, дори по-съществено, работодателите и техните представители.

    # 85
    • Мнения: 753
    Аз лично имам познати и приятели психолози и такова нещо не съм чувала като заключение. Татусите са изкуство 🎨 и да, начин на себеизразяване чрез изкуството. Същото като с картините вкъщи, но са на телата. Обикновено и значат нещо съкровено.
    Това е нелогично  - значи работодателите не смятат, че да си напълниш гърдите, устните, дупето със силикон, да си сложиш екстеншъни, тясна блузка и прилечнала пола, за "гледайте съответните неща", ама, видиш ли, татусите и крещящите цветове са вик за внимание? Стииига бе!

    # 86
    • Мнения: 4 494
    Общоприетите норми за външен вид и модите са се променяли през вековете. А сега, в 21 в., когато всичко се е разпищолило...въпрос на време е различното да бъде прието и хората да не се кръстят, все едно са срещнали Дявола Laughing. А и вече е много модерно да се говори за дискриминация - нищо чудно да завалят дела и по отношение на дискриминация на база външен вид. При нас - след около 50г. tooth

    Татуировките и въобще нетрадиционният външен вид - какво?! Правят хората по-малко интелигентни ли, по-малко чистоплътни ли? По-лоши служители? Или ви е страх да не ви нападнат, убият и разчленят? Laughing


    Външният вид говори за човека. Стилът е... ами, начин на самоизразяване. Татусите и крещящите цветове на косата говорят, като цяло, за липса на самоувереност и чувство за собствена значимост. "Гледайте тауировката / прическата / циците / краката, не мен". Или "Аз съм незабележим и това е единственият начин да бъда изобщо видян". Не точно качества, които потенциалният работодател е вероятно да търси в бъдещите си служители.
    И не си правете труда да ми обяснявате колко това не е вярно. Не е важно какво е вярно според татуираните - важно е какво е вярно според психолозите и, дори по-съществено, работодателите и техните представители.

    Аз не съм татуирана, но написаното по-горе е голяма глупост. Честно, предпочитам да общувам с нашарен човек, но с чувствителност  и мозък, отколкото с тесногръд душевен инвалид.

    # 87
    • Мнения: 6 936
    От татус до татус има галактика разлика. Wink
    За първата снимка гарантирам, че 99,999% от вписващите в темата няма да го наемат на работа.
    За втората снимка - може и цял живот да не се разбере за татуса.

    Скрит текст:
    Скрит текст:

    # 88
    • Sofia
    • Мнения: 14 870
    Това е нелогично  - значи работодателите не смятат, че да си напълниш гърдите, устните, дупето със силикон, да си сложиш екстеншъни, тясна блузка и прилечнала пола, за "гледайте съответните неща", ама, видиш ли, татусите и крещящите цветове са вик за внимание? Стииига бе!


    Описаната от теб особа би имала сериозни шансове само ако подборът е за компаньонки.

    Ice Queen, второто не е татуировка от гледната точка на потенциален работодател - за него тази част от тялото на кандидата просто не съществува...

    # 89
    • Ямбол
    • Мнения: 24 916
    ...Аз не съм татуирана, но написаното по-горе е голяма глупост. Честно, предпочитам да общувам с нашарен човек, но с чувствителност  и мозък, отколкото с тесногръд душевен инвалид.

    Не само че не е глупост, а си е точно така. Напълно съм съгласна с Кати. Чувствителността и тесногръдието не се определят от шарките по хората.
    Или може би си мислиш, че всички без татуировки са тесногръди, а онези със - чувствителни?
    Това просто е външен вид.

    # 90
    • Мнения: 13 357
    Интересно колко мозък има един/една нашарен, за да се направи на плашило? Че и да се харесва с подобен... вид...

    # 91
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    Simple Smile До колкото виждам, в тази тема са се пренесли едни, иначе толерантни към различните хора. И обясняват, че да си различен, чрез себеизразяване, всъщност те прави комплексиран и несигурен в себе си човек? И това го твърдели психолозите?
    Такова нещо, един психолог не би твърдял със сигурност никога, най-малкото, защото не е вярно.

    # 92
    • Мнения: 753
    Simple Smile До колкото виждам, в тази тема са се пренесли едни, иначе толерантни към различните хора. И обясняват, че да си различен, чрез себеизразяване, всъщност те прави комплексиран и несигурен в себе си човек? И това го твърдели психолозите?
    Такова нещо, един психолог не би твърдял със сигурност никога, най-малкото, защото не е вярно.
    Комплексиран е любим довод за всичко. Имаш татуси - комплексиран си, имаш обеци - комплексиран си. Имаш различен стил на обличане - пак си комплексиран. Общо взето много комплекси Grinning . Ама не знам само как се наричат хора, които идват в една нормална дискуционна тема и вместо да си изразят спокойно и възпитано мнението, решават, че трябва да обиждат и да поставят етикети..НЕкомплексирани?
    Добре, че работодателите и HR-ите са се научили да разсъждават.
     

    # 93
    • Най-красивия град
    • Мнения: 5 895
    От татус до татус има галактика разлика. Wink
    За първата снимка гарантирам, че 99,999% от вписващите в темата няма да го наемат на работа.
    За втората снимка - може и цял живот да не се разбере за татуса.

    Скрит текст:
    Скрит текст:

    Този от първата снимка не биха го взели на работа даже и като сервитьор.
    Прилича ми на член на някоя бандитска групировка,току що излязъл от затвора.
    Ако срещна такъв на улицата ,ще се изплаша ...

    На втората снимка,татуировката е в рамките на нормалното и не би попречила на момичето да си намери добра работа.

    # 94
    • Ямбол
    • Мнения: 24 916
    Simple Smile До колкото виждам, в тази тема са се пренесли едни, иначе толерантни към различните хора. И обясняват, че да си различен, чрез себеизразяване, всъщност те прави комплексиран и несигурен в себе си човек? И това го твърдели психолозите?
    Такова нещо, един психолог не би твърдял със сигурност никога, най-малкото, защото не е вярно.
    Защо не си конкретна? Кои са тези "едни"?
    Толерантността ми, ако я имам, към различните, не би ми попречила да смятам татуирания като някакъв, дали ще го смятам за комплексиран, дали за друг, няма значение, пак мога да съм толерантна, т.е. да не обяснявам на всеки, че не ми харесва външния му вид. Обаче, ако съм работодател и не го наема, това не е липса на толерантност, а управленско решение.

    # 95
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    О, не е проблем да ви назова. За сега сте ти и КатиАБВ, но не се съмнявам, че и други ще дойдат насам, да покажат на света, колко са толерантни.
    Мисля, че проблема не ви е с татуираните, а с това дали им се виждат татусите, или не. Двоен аршин Wink
    Ако общушаш с някой , чийто гръб и корем са изрисувани, но няма как да го видиш това нещо, защото този човек не е гол пред теб, няма да се обърнеш към него и да му кажеш, че има някакви дефицити, нали?

    # 96
    • Ямбол
    • Мнения: 24 916
    Къде съм заявила, че съм толерантна?

    Тук говорим за намирането на работа и за външен вид. Видимите татуировки СА пречка за намирането на работа и не се вписват в подходящ външен вид за някои работни места. Но тъй като не се знае някога каква работа ще си потърсиш, вземането на решение да си направиш татуировка, която да се вижда, автоматично прави трудно намирането на работа. Това не е зряло и подходящо мислене, за мен, без да е свързано с това дали съм толерантна или не.

    # 97
    • Мнения: 4 494
    ...Аз не съм татуирана, но написаното по-горе е голяма глупост. Честно, предпочитам да общувам с нашарен човек, но с чувствителност  и мозък, отколкото с тесногръд душевен инвалид.

    Не само че не е глупост, а си е точно така. Напълно съм съгласна с Кати. Чувствителността и тесногръдието не се определят от шарките по хората.
    Или може би си мислиш, че всички без татуировки са тесногръди, а онези със - чувствителни?
    Това просто е външен вид.
    Изобщо не си мисля, че всички без татуировки са тесногръди.
    Но ти, например, и перо да си забиеш, по-човечна и по-широко скроена никога няма да станеш.
    На някои перата и татуировките нито могат да им помогнат, нито могат да им попречат.
    Просто се молим и стискаме палци подобни индивиди да не са учители, възпитатели, изобщо, влиятелни личности.
    Но, ако са коминочистачи, например, няма нищо пагубно тогава.
    Все пак, на комините им е все тая, дали например ти, си тесногръда или пък много широко скроена.

    # 98
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    Къде съм заявила, че съм толерантна?

    Тук говорим за намирането на работа и за външен вид. Видимите татуировки СА пречка за намирането на работа и не се вписват в подходящ външен вид за някои работни места. Но тъй като не се знае някога каква работа ще си потърсиш, вземането на решение да си направиш татуировка, която да се вижда, автоматично прави трудно намирането на работа. Това не е зряло и подходящо мислене, за мен, без да е свързано с това дали съм толерантна или не.
    Вярно е, не си толерантна и не си го заявявала. Даже си доста тесногърда в това отношение.
    И този коментар, доста се различава от първия ти коментар по темата, в който директно си твърдиш, че татуираните имат някакъв психиатричен проблем.

    За какво е темата? За реклама да се шари тялото ли?

    Татуирането не е красота. Това е психиатричен проблем. И всеки, който наема татуиран, трябва да го има предвид.

    Дали ще ми оцелее мнението...

    # 99
    • Мнения: 13 357
    Едно само не разбирам... Защо всеки с различно мнение автоматично е обявяван за тесногръд комплексар? Задължително ли е всеки да припада по татуси? Няма ли правото сам да решава какво харесва в тоя живот и да го заявява без притеснение?

    # 100
    • Мнения: 753
    Едно само не разбирам... Защо всеки с различно мнение автоматично е обявяван за тесногръд комплексар? Задължително ли е всеки да припада по татуси? Няма ли правото сам да решава какво харесва в тоя живот и да го заявява без притеснение?

    Имате го, разбира се. Можете да го изразите, аз не съм си позволила да ви опонирам за това, че не харесвате, нито ви задължавам да го правите. Но би било по-добре, ако не обиждате, защото не одобрявате, разбирате ли? Да кажете "не харесвам татуси" е окей, да кажете "всички, които имат татуси, са комплексирани и имат психически проблем"  вече е не само крайно, ами и обида + слагане под общ знаменател (нямаме мозък) на база физически признак. Има огромна разлика от изразяване на мнение до обида. Аз абсолютно приемам различието в мненията, но не приемам да ме обиждат, което вие правите. Преди пак да ме сдъвкате - моля, вникнете в какво точно ви казвам.

    # 101
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    Едно само не разбирам... Защо всеки с различно мнение автоматично е обявяван за тесногръд комплексар? Задължително ли е всеки да припада по татуси? Няма ли правото сам да решава какво харесва в тоя живот и да го заявява без притеснение?
    О, напротив.Никой не е длъжен да харесва татуси.
    Не ми пречи, много хора не ги харесват.
    Тесногръд си, когато мнението ти се изчерпва с "Интересно колко мозък има един/една нашарен, за да се направи на плашило? Че и да се харесва с подобен... вид...", и разбира се с "Татуирането не е красота. Това е психиатричен проблем.".
    Това не е различно мнение от моето. Това е обида за голяма група хора.

    # 102
    • Мнения: 13 357
    Скрит текст:
    Едно само не разбирам... Защо всеки с различно мнение автоматично е обявяван за тесногръд комплексар? Задължително ли е всеки да припада по татуси? Няма ли правото сам да решава какво харесва в тоя живот и да го заявява без притеснение?
    О, напротив.Никой не е длъжен да харесва татуси.
    Не ми пречи, много хора не ги харесват.
    Тесногръд си, когато мнението ти се изчерпва с "Интересно колко мозък има един/една нашарен, за да се направи на плашило? Че и да се харесва с подобен... вид...",
    Скрит текст:
    и разбира се с "Татуирането не е красота. Това е психиатричен проблем.".
    Това не е различно мнение от моето. Това е обида за голяма група хора.
    Ами, съжалявам, но наистина мнението ми за човек, който може доброволно да се обезобрази така
    https://3.bp.blogspot.com/-GXgmGhC-4fs/VVtCvfstTeI/AAAAAAAAHQo/i … xg/s1600/2401.jpg
    http://smile0n.com/wp-content/uploads/2017/05/pristrasteni-kam-tatuirovki-55.jpg
    https://www.vibes.bg/wp-content/uploads/2016/05/9-12.jpg
    https://m.kajgana.com/sites/default/files/2015/03/19/134627/tatt … people-6__605.jpg
    е, че определено има някакви липси.Какви са, няма как да знам, само знам, че това НЕ е нормално.
    Как да го кажа, без да прозвучи като обида?
    Не ми харесва, грозно е, отвратително е, предизвиква едни такива нелицеприятни позиви....
    Донякъде е свързано и с чувството ми за хигиена...съзнателно знам, че това не се мие, не се трие, подсъзнанието ми обаче си мисли, че този човек не е виждал баня от първата си татуировка и най-вероятно вони ужасно.

    # 103
    • Мнения: 2 913
    Шокирах се от някои изкзавания Sad  Confusedособено това,че татуираните миришат и не се мият.
    Ами мият се ,сигурно и по-често от не татуираните,защото 'пресният' татус трябва да се мие и маже редовно на няколко часа.Е цапат се дрехи и завивки в първите дни,но като зарастне няма проблем.

    И защо да е избиване на комплекси,като зимата почти нищо не се вижда?Или само лятото са комплексирани татуираните ХОРА,а като е студено изчезват с магическа пръчка всички притеснения и комплекси.

    Това е просто цвят на кожата,наистина по избор, но не виждам разлика между това и боядисване на коса,гримиране,пластични операции и т.н.

    Къде е връзката между татуировките и професионалните умения,между татуировките и психичните проблеми ?

    Това че имам,прави ли ме по-лош учител и по-неспособен треньор?

    Ако за татуираните,татуировката е красота,а красотата нали казват,че изисква жертви,какъв е проблема....
    То и да си оформиш веждите и да отидеш на кола маска,пак е болка....

    И като един човек с много татуси,мога да кажа,че ги приемам като част от мен-като формата на носа,цвета на очите или ръста ми.И за семейството и  близките ми хора е така-прави впечатление първите един-два-три пъти.

    Непривлекателният външно човек няма да стане по-красив с татуировки,нито този без интелект ще стане по-умен,ако ги няма.

    # 104
    • Монреал
    • Мнения: 1 107
    За мен големите татуировки са като да подпишеш доброволно, че до края на живота си ще носиш само една риза. Как да вярвам на такъв кандидат за работа, че ще взима разумни решения?

    # 105
    • София, Лагера
    • Мнения: 1 913
    Може да повярваш, че като къмитне веднъж, ще е завинаги Laughing
    Шегувам се, нищо лошо не искам да кажа. Просто не съм съгласна с логиката, но всеки човек си има своя Hands Plus1

    П.п. Тази тема ме замисли много. И сега искам да покажа на синовете ми татуирани хора, които те познават. Тоест, вече имат изградено мнение за тях. Такива хора, чиито татуси не се виждат, но ги има. И искам да ги питат защо са ги направили. Не е моя работа какво ще им бъде отговорено. За да си вадят сами изводите. Аз нищо няма да им казвам... искам да порастнат широко скроени, но не "формирани" от майка си.

    # 106
    • Sofia
    • Мнения: 14 870
    Едно само не разбирам... Защо всеки с различно мнение автоматично е обявяван за тесногръд комплексар? Задължително ли е всеки да припада по татуси? Няма ли правото сам да решава какво харесва в тоя живот и да го заявява без притеснение?

    Имате го, разбира се. Можете да го изразите, аз не съм си позволила да ви опонирам за това, че не харесвате, нито ви задължавам да го правите. Но би било по-добре, ако не обиждате, защото не одобрявате, разбирате ли? Да кажете "не харесвам татуси" е окей, да кажете "всички, които имат татуси, са комплексирани и имат психически проблем"  вече е не само крайно, ами и обида + слагане под общ знаменател (нямаме мозък) на база физически признак. Има огромна разлика от изразяване на мнение до обида. Аз абсолютно приемам различието в мненията, но не приемам да ме обиждат, което вие правите. Преди пак да ме сдъвкате - моля, вникнете в какво точно ви казвам.


    1. Емоционални проблеми НЕ означава психически проблеми. Прекомерната срамежливост и ниско самомнение НЕ са психични болести - но и едва ли са търсени качества у бъдещ работник / служител.
    2. Емоционално обременен човек НЕ означава такъв с нисък интелект. Нерядко дори е точно обратното. И въпреки това, освен в някои креативни сфери, не би бил добър анонс при търсене на работа.
    3. ОЧЕВИДНО е, че хора, споделящи някакви разбирания или действия, имат нещо общо. Нещото, което ги кара да извършват сходните действия.
    4. Татуировките НЕ могат да бъдат квалифицирани като физически признак. Физическите признаци са такива, с които хората се раждат - част от физиката им - татуировките са въпрос на личен избор. Като ботоксът в устните или силиконът в циците.

    # 107
    • Мнения: 2 913
    Добре,кои са тези 'повечето професии',на които пречат татуировките ?Питам от любопитство,не се заяждам .
    Моя приятелка кандидатства и я приеха за охранителна полиция,има татус на гърба,не е проблем,но са върнали момче,което е татуирано на предмишницата на ръката ,както ми обясни тя.

    Аз имам видими и не малко татуировки,които не крия,работила съм-продавач,барман,в частна занималня,треньор,учител.
    Имала съм възможност за работа в казина,в детски център като аниматор и т.н.

    А ако говорим,че е суета всяка промяна по тялото,с което сме се родили,то проява на такава ще е например скубане на вежди,обезкосмяване,гримиране,боядисване,дупки на ушите и т.н....

    Не съм "засегната",защото съм нямала проблеми, надявам се и за напред да е така,но не мога да разбера връзката между татуировките и професионалните умения (освен в случаи,когато външността е определяща,които не са повечето професии).
    Например:един татуиран спринтьор по-бавно ли бяга от нетатуирания?
    Или пък медицинска сестра с татуси-по-некомпетентна ли е от тази без?

    # 108
    • Мнения: 13 357
    Скрит текст:
    Добре,кои са тези 'повечето професии',на които пречат татуировките ?Питам от любопитство,не се заяждам .
    Моя приятелка кандидатства и я приеха за охранителна полиция,има татус на гърба,не е проблем,но са върнали момче,което е татуирано на предмишницата на ръката ,както ми обясни тя.

    Аз имам видими и не малко татуировки,които не крия,работила съм-продавач,барман,в частна занималня,треньор,учител.
    Имала съм възможност за работа в казина,в детски център като аниматор и т.н.

    А ако говорим,че е суета всяка промяна по тялото,с което сме се родили,то проява на такава ще е например скубане на вежди,обезкосмяване,гримиране,боядисване,дупки на ушите и т.н....

    Не съм "засегната",защото съм нямала проблеми, надявам се и за напред да е така,но не мога да разбера връзката между татуировките и професионалните умения (освен в случаи,когато външността е определяща,които не са повечето професии).
    Например:един татуиран спринтьор по-бавно ли бяга от нетатуирания?
    Или пък медицинска сестра с татуси-по-некомпетентна ли е от тази без?
    Не знам за другите...Аз лично, не бих дала шанс да разбера дали един/една татуиран е добър или лош професионалист.Човек с видими, и много, татуировки, за мен е, най-малкото, странен.Наравно с
    http://www.zaigravka.bg/image-curious-2-moderni-ili-piyani-stran … oto-1-natural.jpg
    http://www.zaigravka.bg/image-curious-2-moderni-ili-piyani-stran … oto-0-natural.jpg
    https://i49.vbox7.com/o/4cb/4cb728ef0.jpg
    http://www.zaigravka.bg/image-curious-2-nay-smeshnite-i-stranni- … ora-0-natural.jpg
    http://www.zaigravka.bg/image-curious-2-nay-smeshnite-i-stranni- … ora-1-natural.jpg
    https://i.ytimg.com/vi/zNgWnytEyDQ/maxresdefault.jpg
    Сега, защо хора решават и се правят на нещо подобно, включително и целите изрисувани като индианци, не се наемам да гадая.Просто, неприятни са ми, не желая да общувам с тях, пък били те и гении в областта си.
    Вие всички хора по света ли харесвате?Едва ли....
    Имам си едно наум за татуси и татуирани и това е.
    Има един готин лаф, много пасва на темата... "Всеки луд с номера си!".   Smiley
    На татуирания номера е да се шари като плакат, моя номер е да не ми харесва това.

    # 109
    • Мнения: 472
    Мисля, че спорът по темата е абсолютно излишен. Както е казано - "Разни хора, разни идеали". Грешно е обаче да се натрапват мнението и изгледите и с лека ръка да се заклеймява. Значи аз примерно мразя алкохола под всякаква форма, но не мога като седна на маса и пред мен някой изпие, да речем 2 чаши ракия и да стана и да кажа "Абе мани ми го тоя пропадняк, не е нормален човек тоя". Да не забравяме, че всеки човек си е индивидуален. Както познавам хора отрепки без нито един татус, така и познавам силно татуирани, но пък с ръка на сърцето, казвам, че са Човеци с главно Ч. Същото е със зодиите. Срещала съм няколко човека зодия овен и всичките са ми оставили лоши впечатления до някъде и какво като се запозная със следващият овен, е трябва да не му дам шанс ли..

    # 110
    • Мнения: 2 913
    Аз пак с риск да досаждам,ама...
    Нали темата е как пречат татуировките на работата.
    Ако ме наемат зимата,цялата с якета и шалове,и си върша добре работата,това означава ли,че като дойде пролет/лято ,трябва да ме уволнят,защото ми се виждат татуировките -ръкав имам цял,и на други места....

    Уважавам мнението на хората-както аз съм избрала да съм татуирана,така и някой е избрал по същата причина да не ме харесва,нормално,няма драма.

    Но все си мислех,че поне 'по дрехите посрещат,по ума изпращат',т.е.,че външността не би трябвало да е толкова определяща...Надявам се да не е такова масовото мнение,всеки заслужава шанс,така мисля ...

    # 111
    • Монреал
    • Мнения: 1 107
    Ако до лятото успееш да се докажеш като читав кадър, тогава вече татуировките нямат значение.

    Когато при наемането работодателят има колебание между двама иначе равностойни кандидати, тогава татуировка може да е последната капка.

    # 112
    • Най-красивия град
    • Мнения: 5 895
    Много зависи за каква работа става въпрос.
    На някои места има определени изисквания за външен вид.

    # 113
    • Мнения: 73
    Ако търся   тираджия за пустошта и събирач на дългове... определено ще взема  "изрод"  с много татуси.... железен , корав Мен....   
    Ми то си е направо задължително да има... поне два рога за всеки случай.... за респект... 

    # 114
    • Sofia
    • Мнения: 14 870
    Мисля, че спорът по темата е абсолютно излишен. Както е казано - "Разни хора, разни идеали". Грешно е обаче да се натрапват мнението и изгледите и с лека ръка да се заклеймява. Значи аз примерно мразя алкохола под всякаква форма, но не мога като седна на маса и пред мен някой изпие, да речем 2 чаши ракия и да стана и да кажа "Абе мани ми го тоя пропадняк, не е нормален човек тоя". Да не забравяме, че всеки човек си е индивидуален. Както познавам хора отрепки без нито един татус, така и познавам силно татуирани, но пък с ръка на сърцето, казвам, че са Човеци с главно Ч. Същото е със зодиите. Срещала съм няколко човека зодия овен и всичките са ми оставили лоши впечатления до някъде и какво като се запозная със следващият овен, е трябва да не му дам шанс ли..


    Ако си представим, че провеждаш интервю за работа и ти се яви видимо пиян кандидат, ще го наемеш ли? Ще му дадеш ли изобщо шанс да се пробва и да ти докаже какъв невероятен специалист е? Едва ли.
    Същото е и с татуировките - ами, може и наистина да е много добър, просто никога няма да получи шанс да го покаже. В много случаи, за много позиции. И никой няма да му каже "щото си татуиран". Просто нищо няма да му каже - друг ще се окаже предпочетен. И толкоз. Но ако оскубаните вежди, изправената или накъдрена коса (или боядисана) и др. подобни лесно, бързо и безболезнено могат да бъдат променени, когато / ако се промени модата / виждането на мнозинството за приемлив външен вид, то с татуировките е... трудно, в най-добрия случай.

    # 115
    • Мнения: 472
    Доста краен пример си дала за интервюто. Нямам какво да го коментирам. Същото е като да сравняваш хероинов наркоман и жена с хиляда пластични операции по лицето.

    # 116
    • Sofia
    • Мнения: 14 870

    Изобщо не сравнявам пиянството с татуирането.
    Подчертавам, че когато човек не харесва нещо - каквото и да е - свързано с външност и/или излъчване е по-вероятно да пренебрегне кандидат, носещ дадения белег, в полза на друг, който не го притежава.
    Ти каза, че не понасяш алкохола - затова дадох такъв пример. Ако беше казала, че изпитваш отвращение към пъпчиви лица, щях да дам за пример човек, покрит с белези от шарка, примерно.
    Само че докато в/у пъпките можем да влияем, в най-добрия случай, слабо, татуировките (както и алкохолизма, впрочем) са въпрос на личен избор. Извършващ се предварително.

    # 117
    • Мнения: 2 705
    Сещате ли се за водещата Ирина Костадинова, която дълги години четеше  новините на БТВ? Тази жена, горката, винаги беше с дълъг ръкав и в жегите, и като водещ и като репортер, защото ръцете й са татуирани изцяло, от рамото до китката:) Това не й пречеше да взима една от най-виксоките заплати в телевизията, наистина много добър водещ беше.

    # 118
    • Мнения: 368
    Сещате ли се за водещата Ирина Костадинова, която дълги години четеше  новините на БТВ? Тази жена, горката, винаги беше с дълъг ръкав и в жегите, и като водещ и като репортер, защото ръцете й са татуирани изцяло, от рамото до китката:) Това не й пречеше да взима една от най-виксоките заплати в телевизията, наистина много добър водещ беше.
    Щом татуировките не биха повлияли на професията,защо ги е криела?

    # 119
    • Мнения: 6 936
    Първо - Новинарски емисии винаги се водят официално облчен със сако. Оставаше да излезе по потник с тънки презрамки. Репортажите също изискват прилично-официални дрехи, а не бюстиета.
    Второ - лек сърч в Гугъл показва, че татусите ѝ са се появили през годините и не е започнала работа с тях. Wink

    п.с. Не видях ръце татуирани "от горе до долу", а само една по-голяма татуировка на едната ръка. Но може и фотоса да е стар и сега да има повече.

    п.п.с. Аз много я харесвах нея. Липсва на екран. Доколкото разбирам сега е в радиото.

    # 120
    • Мнения: 118
    Сещате ли се за водещата Ирина Костадинова, която дълги години четеше  новините на БТВ? Тази жена, горката, винаги беше с дълъг ръкав и в жегите, и като водещ и като репортер, защото ръцете й са татуирани изцяло, от рамото до китката:) Това не й пречеше да взима една от най-виксоките заплати в телевизията, наистина много добър водещ беше.
    Щом татуировките не биха повлияли на професията,защо ги е криела?
    Защото се явява лице на телевизията и въпреки че е страхотен водещ, не е редно да ги показва. Подчертавам ПОКАЗВА, а не да няма. Явно не са били фактор при наемането ѝ, но все пак (а това може и да е лично нейно решение) не смятат за редно да се виждат. И пак, това скриване е приложимо за почти всяка друга професия. Това значи, че ако човека е достатъчно обран и стилен, татуировки няма да се виждат и да са проблем. Има и летни, леки блузи с дълъг ръкав, достатачно официални и стилни, за да са приложими почти навсякъде. А в професиите, където не са, не се и гледа дали има или не татуси.

    # 121
    • Мнения: 13 357
    Идея си нямам коя е/била тая Ирина, със или без татуси.... Явно и "професионализма" й е струвал колкото татусите.

    # 122
    • където ми харесва
    • Мнения: 3 855
    То па бива да си ограничен и злобен, ма понякога се надминавате сами себе си, за да покажете, че не харесвате нещо.
    И да, визирам авторката на поста над моя.
    Извинявам се за оф-топика, просто ми писна да чета демонстрирането на лично мнение, изпълнено с обиди и дълбок потрес.

    # 123
    • Мнения: 6 751
    Пази, Боже, работодателят да ме оценява по татуировките, а не по това какво имам в главата.

    # 124
    • Мнения: 2 705
    Последните години са й в повече татуировките на Ирина, тези снимки в нета са доста стари. Най-тъпото е, че "умниците" от БТВ приеха татуировките на Ирина, както й тежкото й минало, уж я оцениха подобаващо, пък не можаха да преглътнат независимия й характер, както й свободолюбивия й нрав. Бе друго си е да си тип-тетка, като Ани Салич например:).
    Все ми се струва, че работодателите по-скоро биха прежиеели ексцентричния външен вид, отколкото някой, който е прям, смел и не му пука особено от ситуацията около него.
    И не всички водещи са непременно по сако, много често лятото са доста разголени. Тези дни ми направи впечатление Цветанка Ризова, водеше сериозно политическо предаване с една лятна блузка без ръкави, все едно на плаж беше тръгнала...    # 125
    • Мнения: 437
    Aни Салич е минимум 20 години по-възрастна - какво искате от нея?

    # 126
    • Мнения: 2 705
    От кого е по-възрастна с 20 години?Simple Smile
    Конкретно при нея възрастта няма никакво значение. Аз под " тетка" нямам предвид възраст, а манталитет, стил и поведение. Хора, като споменатата, си изглеждат...нещо средно между селска учителка и леля Айше от някой турски сериал.. Посредственост и скука. Работодателите умират за такива безобидно изглеждащи тетки:) Зрителите също, много са вървежни:)

    # 127
    • Мнения: 6 751
    ъъъъ Ани Салич тетка.... добреее

    # 128
    • Мнения: 13 357
    Ами, нормално е "тетка" да ми чете новини... Ако ми се гледат голотии и татуси, ще отида в някоя чалготека.

    # 129
    • Мнения: 2 705
    Според вас, алтернативата на " тетка" са татусите? Много жалко, ако виждате нещата в черно и бяло. Това ми звучи малко като " щом не харесваш ГЕРБ, значи си от БСП".
    Но това пък затвърждава тезата ми, че посредствеността е мнооого вървежа по нашите географски ширини. Все така ще се радваме на манджурляци, приготвяни от " шефове", които едно време бяха прости чорбари, Биг Брадъри, тетки и Мира Добрева в народна носия, в разговор с поредната 200 г. бабичка:)

    # 130
    • Ямбол
    • Мнения: 24 916
    ...щом не харесваш ГЕРБ, значи си от БСП".
    ...
    То е същото като това:
    ...пък не можаха да преглътнат независимия й характер, както й свободолюбивия й нрав. Бе друго си е да си тип-тетка, като Ани Салич например:).
    ...
    Външен вид и характер/нрав не трябва да се смесват. А телевизионните водещи трябва да са с подходящ външен вид, който не включва видими татуировки.

    # 131
    • Мнения: 2 705
    Ами аз не съм видяла водеща на която й се виждат тауировките на екран. Имам предвид на сериозни предавания, не следя тийн  или чалга канали. Татуировката се скрива много лесно, когато се налага, с подходяща дреха. Манталитетът- никога.

    # 132
    • Мнения: 429
    Ами, нормално е "тетка" да ми чете новини... Ако ми се гледат голотии и татуси, ще отида в някоя чалготека.
    Що пък в чалготека? Иди в метъл клуб. Повече и по- качествено. 😂

    # 133
    • Мнения: 2 474
    И какво му е супер дупер интелигентното или оригиналното да приличаш на вапцан абориген?!  Grinning Знам един куп сиви хорица, които са си нацвъкали татуси, само и само да покажат, че са в крак с някаква изгъзена мода.  Sunglasses И тя ще отмине. В края на краищата всеки сам решава какво да прави с тялото си, за мен лично това е неестетично и излишно и ми напомня за затворници и якузда. Grinning Ежедневно виждам по улиците грозно стоящи татуси на всякакви полове и възрасти, хеле пък лятно време.  Sick Със сигурност има и такива, които съжаляват, че са се намацотили.  Grinning Иначе е ясно, че няма връзка между професионализъм и татуировки, но в определени професии е по-естетично да виждаш нетатуирани екземпляри. Със силиконите по джуките е същата работа - като маймунско дупе.  Joy

    # 134
    • Мнения: 73
    Аз пък много харесвам Ани Салич....ми  чете хубаво жената, усмихва се нежно като майка, говори тихо , кротко...  То това и е хубавото, да ни успива преди сън. Малко ме дразни едно момче на прогнозата за времето по БНТ1 ... ми не го може като Емо Чолаков!
    Иначе ако някой татуиран вампир ни каже новините,  ще се по натръшкаме с инфаркти и инсулти.  
    Гилотинова още я помнят хората и си плюват в пазвите като я видят.  

    # 135
    • София
    • Мнения: 1 046
    Когато бях студентка, при наемане на работа в МакДоналдс, имаше изискване кандидатите да нямат татуировки на видими места. Не съм търсила обяснение, но аз тълкувах това от гледна точка на впечатлението, което оставят служителите, а и евентуалните здравословни рискове, свързани с процеса на татуиране. Вярно е, че в областта на общественото хранене има сериозни документални изисквания към здравето на хората, които приготвят храна, но може би част от клиентите са имали някакви предразсъдъци. В днешни дни виждам, че повечето изисквания към служителите в Макдоналдс са отпаднали. Всеки втори е с татус, да не коментирам останалото. Татуировката е сравнително траен начин за себеизразяване. Може да покаже нещо, което работодателят или клиентът да не харесат. Аз например не бих искала храна от човек, който изглежда татуиран непрофесионално.

    # 136
    • Мнения: 342
    Аз пък изобщо не бих кандидатствала при работодател, който поставя изискване за липса на татуировки. Ми така де! Какво ще търся при толкова ограничен шеф, за когото външният вид е по-важен от образованието, опитът и уменията ми?

    # 137
    • Мнения: 185
    Добре,кои са тези 'повечето професии',на които пречат татуировките ?Питам от любопитство,не се заяждам .
    Моя приятелка кандидатства и я приеха за охранителна полиция,има татус на гърба,не е проблем,но са върнали момче,което е татуирано на предмишницата на ръката ,както ми обясни тя.

    Аз имам видими и не малко татуировки,които не крия,работила съм-продавач,барман,в частна занималня,треньор,учител.
    Имала съм възможност за работа в казина,в детски център като аниматор и т.н.

    А ако говорим,че е суета всяка промяна по тялото,с което сме се родили,то проява на такава ще е например скубане на вежди,обезкосмяване,гримиране,боядисване,дупки на ушите и т.н....

    Не съм "засегната",защото съм нямала проблеми, надявам се и за напред да е така,но не мога да разбера връзката между татуировките и професионалните умения (освен в случаи,когато външността е определяща,които не са повечето професии).
    Например:един татуиран спринтьор по-бавно ли бяга от нетатуирания?
    Или пък медицинска сестра с татуси-по-некомпетентна ли е от тази без?
    Аз съм медицинска сестра и имам татуировки. 😍 Две от които на видими места. Може би съм некомпетентна, чалната, странна птица, не можеща да взима разумни решения.... сигурно и работата не си върша като хората..   ама ей на. .от две болници ме искат в момента, както съм си, с татуировките....😂😂😂😂😂

    # 138
    • София
    • Мнения: 948
    Върл противник съм на татуировките, не ги харесвам, а и не бих назначила човек с такова нещо, ако ще и от Харвард да идва. Знам, че ми е крайно мнението, но е такова, не мога да си изкривя душата.

    # 139
    • Мнения: 4 936
    Има професии в които не допускат татуси, пиърсинг на видими места и цветни прически. Дали е консерватизъм или превантивна мярка спрямо вкуса на случаен клиент/клиенти - никой не може да каже, но е факт. За това фирмите в обявите за работа изрично го упоменават.

    # 140
    • Ямбол
    • Мнения: 24 916
    Аз пък изобщо не бих кандидатствала при работодател, който поставя изискване за липса на татуировки. Ми така де! Какво ще търся при толкова ограничен шеф, за когото външният вид е по-важен от образованието, опитът и уменията ми?
    Ограничено е само едно мислене. Този работодател за лично ползване ли те наема, че да е важно само неговото мнение? Много ясно, че е зависим от други и за да печели, се налага да се съобразява.

    # 141
    • Мнения: 106
    Обучавам студентите си, сред които има настоящи и бъдещи HR-и, предприемачи, мениджъри и консултанти, да приемат татуировките като нещо нормално. Не ми пречи да общувам и да работя с хора с татуировки. Важни са качествата на човека, а не външният вид. Повече ме притеснява да общувам и работя с простаци, завистливи и некоректни хора, ама за сметка на това спазващи дрескода. А работодателите ... ох, скоро ще установят, че работната сила е прогресивно намаляваща и ще започнат да преглъщат и татуирани служители Wink.

    # 142
    • Мнения: 4 936
    Обучавам студентите си, сред които има настоящи и бъдещи HR-и, предприемачи, мениджъри и консултанти, да приемат татуировките като нещо нормално. Не ми пречи да общувам и да работя с хора с татуировки. Важни са качествата на човека, а не външният вид. Повече ме притеснява да общувам и работя с простаци, завистливи и некоректни хора, ама за сметка на това спазващи дрескода. А работодателите ... ох, скоро ще установят, че работната сила е прогресивно намаляваща и ще започнат да преглъщат и татуирани служители Wink.

       Щом преподавате, значи трябва да знаете, че в определени професии точно външния вид е едно от определящите условия, работника да бъде нает. Визирам работещи на рецепция, стюардеси, секретарки и т.н. Тези професии не са от лесните и кадрите там трябва да имат сериозна квалификация, но етикета не допуска татуси на видими места. Това на какво ги учите и това какво е в действителност, са две различни неща.
       Честно казано, ако ми се яви предприемач, нашарени пръсти като руски пандизчия и да иска да инвестирам в негов проект сериозно ще се замисля.
       Простаци, завистливи и некоректни хора има всякакви и татуирани и не. Но ако между двама души с едно и също ниво,трябва да избирам кой да представлява компанията ми, то определено ще е този без татуси.
       Колкото до работодателите те скоро ще установят, че няма нужда от HR-и и някой други позиции в малките и средни компании. От една страна това е излишно раздуване на щата, от друга - специалистите няма как да бъдат оценени от хора които не са експерти в областта им. Но това е друга тема Simple Smile 

    # 143
    • Монреал
    • Мнения: 1 107
    Обучавам студентите си, сред които има настоящи и бъдещи HR-и, предприемачи, мениджъри и консултанти, да приемат татуировките като нещо нормално. Не ми пречи да общувам и да работя с хора с татуировки. Важни са качествата на човека, а не външният вид. Повече ме притеснява да общувам и работя с простаци, завистливи и некоректни хора, ама за сметка на това спазващи дрескода. А работодателите ... ох, скоро ще установят, че работната сила е прогресивно намаляваща и ще започнат да преглъщат и татуирани служители Wink.
    1. Това, което е нормално за тираджия не винаги е нормално за финансов консултант.

    2. Важни били качествата на човека, а не външният вид?!? Верно?!? Външният вид не бил важен?!? Няма нито една професия в която се работи с хора, в която външният вид да е без значение, независимо дали говорим за продавачка, или президент.

    3. Първото впечатление е решаващо, което не значи, че липсата на мозък е без значение.

    4. Странно е преподавател да бърка смисъла на "ПРОГРЕСИВНО намаляващ".  В момента намаляването на работната сила в България още е на лице, но определено в РЕГРЕСИЯ.

    Татуировките днес са много по-добре приети, отколкото преди четвърт век, но не и във всякакъв вид/качество/количество/професия.

    Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 21:04 от zemonti