Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 фев. 2019, 14:07 ч.

Фигурно пързаляне - 9

 • 10 557
 • 345
 •   1
Отговори
# 330
 • MJF
 • Мнения: 5 490
4K
Волните дами и крайното класиране:
Скрит текст:
Еми Лин  в регрес , съотборничката ѝ юньор Jenny SHYU я изпревари. В първата група блесна само Шумахер, голям валидол е тази юньорка. След срива в кратката , въпреки борбата и на волната със скоковете беше по-добра гледка, да се себеопознава като състезател. Втората група бе по-приятна/силна гледката на леда. Килани далече от най-добрата си форма. С отново 2 приятни програми и изпълнения.
Последните 2 групи много ми харесаха , направо празник. Една от друга различни фигуристки, всяка с различни силни страни, постараха се със слабите си страни, бяха се настроили сериозно, ....въобще празник се получи . Ако не бяха съдиите разбира се.
Пино не я помня на моя екран с такъв добър старт, браво , хареса ми като цяло и в двете си изпълнения. Тъй като тя бе последната от трите канадки на леда се сещам за куриоза на канадския фронт. На предстоящото СП ще видим 1 мъж и 2 канадски дами, така са квотите. Да се смее ли да плаче ли фигфена Rolling Eyes.  Hongyi CHEN въпреки голямата ножица от съдиите на мен ми хареса на волната, получи се атмосфера в изпълнението ѝ. Трите корейски дами за този старт се бяха подготвили много добре, особено Иелим и Ън Су, като отчетем каква гледка гледахме от тях в първата половина на сезона. Браво за това и се радвах на това което показаха и двете, явно максимума им към момента. Гледайки корейското трио така стегнато се размислих как се получи при тях. Тъкмо догониха технически дамското фигурно за да са сериозни медални претенденти и останалите сили "дръпнаха" към 3А и четворните. И поколението на Иелим и Ън Су - те са набор 2003, останаха образно казано " с пръс в уста". Не че само те, но на корейския фронт това някак си много силно се получи. Понеже бяха сила набираща видно скорост и аха , аха...Браво на Иелим за това PB състезание. Нея трябва да видим и на СП, стискам ѝ палци там да повтори този си  резултат. Абър Глен и Карън Чен повториха за мен добрия си старт от националното за което голямо браво. Признавам че се съмнявах а те ....взеха че се стегнаха. Хем Амбър можеше и доста повече, особено този последен аксел на волната ме  Naughty , ех тези невярващи си 2 скици. Хем този път показаха характер относно себе си, а могат толкова повече. Както и да е . Голямо браво имат и двете от мен за този старт. Да вземат да се стегнат и да не се губят тотално в м/усезона а после да набират форма за националното само.
Ън Су вече споменах. Diavolo   трябва да е доволен. Това е максимума от нея към момента. И реално sb.
Двете ми японски торпеда пак едно след друго като на кратката се бяха подредили. И двете искаха да ме "шашнат" но не сполучиха въобще, даже и мърморех. Развалиха ми волната си гледка така. Уакаба далече от 3А а Каори от 4Т. Не са готови за това а още по-тъпото е че така ще се претрепят , очевидно и при двете за съответните 2 скока трябна друга спортна форма Peace , справка Рика, да открият приликите и разликите. Туй не толкоз към тях ами към треньорите им и сие, но всичко е за тяхна сметка.  Tired. Без програми, без презентация, без ......Точно те двете.
Финалното трио и то се стара. Една Брейди без "шаш и паника". Поне някакво спокойствие за мен като зрител. Във волната не е толкоз органична като в кратката нашата Тенел но пък компенскира с желание и хъс. Чудесен старт за Брейди. Хем това не бе максимума ѝ.  Радвам се че е в прогрес и дано устиска така до СП. Това е първи медал за Брейди от такъв ранг турнир и е напълно заслужен. Въобще на този старт Брейди се показа като силен състезател и това ме радва, туй нещо го улових още от началото на този сезон, съвсем правилен настрой и воала и резултати.  В нея на СП вярвам повече от колкото в Марая , въпреки и нейния прогрес към момента. Да видим.
Ю влетя този сезон при сеньорите със скорост и 3А. Добър състезател към момента е. Технически какво събира в програма никой не може да отрече, както казва isu-литератора /плямпалото "айскечинг рокля, хубава музика,...." и ... от този род но... Но за да ме спечели за тези места които печели,  искам поне малко презентация. Сега с юношата Кагияма са  в една лодка - булдозери с техника Peace. И той на пиедестала тук. Но ако бях аз туй нямаше да се случи и за двамата. По тази именно една важна за мен причина. До колко тепърва ще ги хваля и ще им се радвам зависи само от самите тях, дали ще поработят над себе си в презентация и интерпретация. Разбира се че могат и това хич не е толкоз трудно колкото аксела и камарата четворни Stop.
Нашата Рика борец. Прекрои програмата  а аз такива неща двойно уважавам. Браво на Рика. Тя си е при мен без звук целия сезон Simple Smile милата но аз даже не мърморя отдавна вече. Даже открих големи плюсове в такова гледане благодарение на isu-плямпалото.
На всички участници тук, които ще видя и на СП им стискам палци да се подготвят добре, а сериозните претенденти и ментално да се подготвят. Не се знае , леда е хлъзгав.... и може да се получи борбата с вятърните мелници. Да дочакаме и видим.
Diavolo, нищо не каза за Ю На Ким ти. Имах си аз и да си я пропуснал Open Mouth Wink

Постфактум :
Previewing Four Continents, Catching up with Calalang/Johnson
Сезона още не е приключил но почнаха новините за разпади: руския дует Ефимова-Коровин, на италианския фронт също но забравих кой по -точно.

Специално за Diavolo , като ценител, на този канал има любителски записи на изпълненията на  корейското трио , без плямпало и с нормален звук от залата   https://www.youtube.com/watch?v=5MVVZb3GBos&list=UUaos3iGFL5GcOYUkMH0zeKA

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 09:55 от Шошулчо

# 331
 • София
 • Мнения: 6 870
Да, това и е максимума към момента на Су Лим. Аз много сън писал за нея и не искам да се повтарям, искам да видя нещо по-различно. Явно не може и не може да пребори тези скокове и себе си по-точно. От там и всичко отива по дяволите. Не е малко това което постига, но просто има много повече потенциал и не може да надгради и не може.

Ю На??? Нещо не мога да разбера, да, изтървал съм. Да не е имало някакво специално нейно участие, като някакъв бенефис нещо. Ма тя се отказа много отдавна. Уф.

# 332
 • MJF
 • Мнения: 5 490
Натрупаха се неща при Ън Су, с тамошната ѝ ситуациа на място не съм наясно-учене, финансови възможности, тя-федерация и от този сорт. Но видните неща само да вземе- промените в ръст, пубертет, "американската афера". Не е лесно хич. И видно страда.
Но ще стигна и до федерацията им като си догледам и се изкажа важно , важно за волните мъже  Mr. Green

Ето, ето я Юна   https://www.youtube.com/watch?v=-nUKYq0HgCA&list=PLuiPiC1Hk8 … MLpD&index=14  виж кой дава мечетата. Внимавай щото тя не иска да отнема вниманието от медалистите и делово и кратко гледа да мине.

# 333
 • София
 • Мнения: 6 870
Уф, ама това е пълното видео от 4 ч. на цялата волна, кога точно да гледам. Коя минута. Когато са корейките ли или конкретно, някоя от тях? Simple Smile

# 334
 • MJF
 • Мнения: 5 490
Ой, ой, Diavolo извинявай. Не съм пратила линка като хората.
https://youtu.be/-nUKYq0HgCA?list=PLuiPiC1Hk8eJZ0vTyO-ojtMBv2KXEMLpD&t=13608
Ако пак не се отваря на церемонията на награждаването, превърти там и виж. Вмеско цветя този път плюшена играчка и тя се дава от ......

# 335
 • София
 • Мнения: 6 870
ааа, видях вече, уфф. Ами не, не гледах награждаването. Само на Юзу гледах. Ето защо съм изтървал. Как само масово се извика от публиката, хах. А изражението на Брейди е един път. Ю На е икона в този спорт. Голяма чест е за призьорките. Simple Smile

# 336
 • MJF
 • Мнения: 5 490
Мда, харесвам аз такива решения на церемониите по награждаванията. Зарадваха се и трите медалистки.
А наш Лакерник драпа ли драпа да дава медали а анатомично трудно му се отдава.

Ето Мина Здравкова-Кристофър Дейвис волната програма на турнира в Италия . И на този старт има няколко интересни ми дуети , тъй че и него ще прегледам до следващия голям старт.
Татьяна Волосожар
Зои Джонс/Кристофер Бояджи


Изгледах първите 2 групи на волните мъже :
Скрит текст:
Началото с приятното пързаляне на Калуза. Линет не толкоз но сносно. Додс друг тип фигурист, но за себе си добре се показа.WONG бавен трудяга, стара се. Chih-I TSAO след голямата борба с първата порция скокове , бе гледаем. Миналия сезон всъщност пауза от голям старт при него , а бе победил аксела в оли и предоли сезона, ех. За десерт в тази група Джеймс, който също с пауза един сезон на моя екран. Жизнерадостен  в голямата борба с пубертета.
Хъ Джан остана водач в първите две групи , въпреки че за него това не бе sb изпълнение, но се стара въпреки не получилия се четворен в самото начало. На Sihyeong   Ли бих му сложила по-висока втора оценка отколкото съдиите. Въпреки грешките гледаем, запази цялост на презентацията. June Hyoung LEE себе си бих казала . От корейското трио той най неподготвен добре за този домашен голям старт. След него и Садовский твори на воля.  Направа се престара Роман  Tired. CELESTINO още по -зле, реално с единични аксели и нито един чист скок в цялата волна, рекордна гледка за голям старт за мен, признавам си. Въобще по нанадолнището след първите двама се тръгна а на финала бе наш Донован и аз с нерви вече преди да стъпи човека на леда. Добре че той обърна нещата и групата завърши на плюс. Ако не бе паднал на луца щеше да е идеално за него. sb и pb старт за Карило и голямо браво. Милия даде всичко от себе си на леда. Още офп му трябва видно. Да дерзае, не знам как е с техминимумите за СП. Мързи ме да ги погледна сега.
Въпреки че гледах лайв последната група в неделя, смятам като изгледам третата група да повторя последната.

# 337
 • Мнения: 2 838
Мда, харесвам аз такива решения на церемониите по награждаванията. Зарадваха се и трите медалистки.

И на мен ми хареса.

Мина е красавица, дано да просперират.

# 338
 • MJF
 • Мнения: 5 490
Шизука Аракава не един път съм я виждала в тази роля, Ю На Ким също. Но май най -веселия такъв случай бе награджаването на скорошното световно по синхронно пързаляне когато бе в САЩ. Там 3 команди с я има един мъж я не в тях и на цереманията на награждаването се появиха Джейсън Браун, Джошуа Ферис и сега не се сещам кой беше третия. И настана ....голяма еуфория Party Mr. Green, хем при синхронистите таз процедура не е майтап работа, то медали то чудо Laughing

Ксения Столбова
Елизавета Худайбердиева
Lukáš Csölley

Eто таблицата на турнира ISU Egna Dance Trophy
В светлината на драмата с канадските квоти на "канадското" СП разбрах че Гоголев се е показал добре в Оберстдорф. Погледнах го - кратката и волната - вярно без четворни но предвид проблемите му така и трябва, браво от мен и на него и на екипа му. Стьопа ако не бъркам догодина може да затесни големите.
Канадците още мъдрят състава си за СП, така е то   Mr. Green  а аз съм  Crossing Arms  като искам и Кийгън и Нам и Роман.
И като ги споменах всички тез левенти - последните 2 групи на волните мъже на
Скрит текст:
Кери един вид за загрявка бе на това което последва, той прехвърлил се на руския фронт от едно на друго място гледам, хептем разстроен към момента. Хан Ян показа максимума си към момента, ей така с ръце в джобовете както той умее само свободно и цял да се пързаля. Не ми се коментират китайската и корейската федерация. Там явно гъмжи от бюрократи без въобще понятие от този спорт. Пуфтя гледайки и Ян и Бо ... и Хонбо който все повече ми заприличва на неприятен функционер  Peace . Пулкинен по-трудно спаси четворния от колкото на кратката и веднага след това направи чудесен аксел, даже го върнах да го видя повторно. Но сили и физически и психически Камден още няма за чиста волна. Все пак на северноамериканците им отпускам намаление като критики заради гъстия им график и важното им национално седмица-две. Томоно цял спектакъл. Ето един който ме възрадва на този старт, още има колебания но човека се възвръща с целия си арсенал и бори, sb и pb старт за Казуки и голямо браво от мен. Хиваташи почна мтого добре но в един конкретен момент-преди бонус зоната видно загуби и сили и концентрация но оправдание има пред мен Томоки. Доволна съм от него на този старт. На СП той не е в основния състав. Но да поживеем , да стигнем до СП. Нам реши да напромни за себе си така да се каже, тук по-трудно ще намеря оправдание. И тримата канадци на волната  ooooh!  и сега канадската федерация в шах и мат. Не помогна прегръдката им и на Кийгън след това. Доста грешки направи за жалост. Гледам го Юма втори път и играя на "открийте разликите" с Шома, Уакаба и от този сорт. Прекалиха според мен съдиите при него с втората оценка все пак.  Кагияма тук аналог на Даниелян на ЕП. Но за Юма следва ЮСП а за Артур СП. Техническо торпедо на 2 крака, което още няма презентация и интерпретация като горните му японски аналози. Юзу на пресконференцията ме подсети , че все пак към Юма трябва да проявя гоолямо разбиране, заради състезаването и при юньори и при сеньори този сезон и съответните промени в програмите. Ча такова волно  изпълнение на моя екран не е правил много отдавна, да не кажа че като сеньор не е . Голямо браво има от мен. И ако аз бях съдия разликата м/у него и Кагияма нямаше да е толкова голяма а дори за сметка на компонентите и липса на дразнители в залата , бих го сложила на трето място. Юзу ясен, прекроен , уморен Сеймей. На пресконф. разбрах че докато Ча си чака оценките Юзу с дупка на леда се е занимавал. Ей на , режисьор и оператори.  Бо след Юзу този път. От плануваните 4 се получиха 2 четворни. И все пак тормоза луц-бортик остава. Това видно му е проблем и то за начало на всяко изпълнение. Виси му като дамоклев меч. Голямо мъчение е да гледам такъв изтормозен Дзин. Джейсън за втори път в рамките на месец ме изненадва със силен старт за себе си и то със събиране на двете си програми, браво за което.
Съдиите и оценките повече от това не ми се коментират. Раелно волната се получи сносно. Предвид че гледах волни мъжа , които  в повечето случаи са "негледаеми" този път имаше сравнително достатъчно светли моменти. Доволна съм, даже много. Повишиха ми желанието за мъжкия турнир на СП така да се каже Simple Smile

# 339
# 340
 • MJF
 • Мнения: 5 490
Вадим Popcorn за лятото , иде конгрес, за загрявка - https://olympics.nbcsports.com/2020/02/13/figure-skating-scoring … changes-proposal/
Всеки път като чуя тоз Фабио и Rolling Eyes  Tired . Не е смешно.

Аделина Галявиева/ Луи Торон Не са в основния състав за СП на френския фронт. Там кашата продължава.
Канада с отложеното си решение за СП - https://skatecanada.ca/2020/02/skate-canada-updates-isu-championships-teams/

Гледам спортните дуети на националното руско първенство за юньори. Идилия с наш Тед. Направо си излекувах лошия вкус от ЕП и 4К , който ми докара ISU транслацията. Кратката видях и почнах волната. Чудесни неща виждам. Давам така линк към транслациите с Тед  https://www.youtube.com/results?search_query=Pairs.+Free+Skating … ing+Championships
Видях че първи канал качваше текущо "нарязани" и отделните изпълнения на техния туб-канал.

# 341
 • София
 • Мнения: 392
Здравейте, хора, как сте? 😊❤️
Гледам всичко, въпреки че не съм писала!
Отсега мисля за Световното и не мога да го измисля, не мога и да предположа кои ще са победителите, въпреки, че очаквам разбира се, руските момичета да са на подиума, но в каква конфигурация, не знам. Дано Александра си направи програмата, най- сетне! Ако не, Альона има голям шанс и Ана, ако се справи и с трите четворни скока. Рика ще си включи четворния салхов най- вероятно и ако изпълни всичко друго правилно и оценяването не фаворитизира трите А, има шанс за подиум.
Нейтън или Юзу, напрежението е голямо!Нейтън кефи, Юзу си е Юзу, драма отвсякъде. 😁

# 342
 • Мнения: 64
Ще стискам палци за Юзу и Альона, пък да видим какво ще стане. Чакам и аз СП с нетърпение.

# 343
 • Мнения: 2 838
Ще стискам палци за Юзу и Альона, пък да видим какво ще стане. Чакам и аз СП с нетърпение.

Това са и моите любимци.

# 344
 • MJF
 • Мнения: 5 490
Eeee а ЮСП в Талин няма ли да гледаме а? А?   Naughty  Wink

Изгледах спортните дуети на юношеското руско национално. Квотите са 3  на ЮСП а аз с цели 7 спотни дуети -големи любимци. Confused поредната патова ситуация. За любителите на тази дисциплина препоръчвам националния старт. То туисти, то поддръжки, то музика, то като цяло вид на изпълнението. Ами че то по тези показатели всички се показаха на висота. След северноамериканските национални и  4K  гледката ми дойде като мехлем. Ни валидолните северноамерикански туисти, ни треперещите стативи на поддръжките ..... Само на волната едно падане и то зловещо, но на повторението малко се успокоих.
https://fsrussia.ru/results/1920/junnat1920/RUS/CAT003RS.HTM
От тези за които сезона приключи без ЮСП най жаля за Диана МУХАМЕТЗЯНОВА / Илья МИРОНОВ и Полина КОСТЮКОВИЧ / Дмитрий ЯЛИН.
Нарочно си избрах да гледам варианта записи с наш Тед. Направо ме излекува от кошмара на ЕП и 4К. Домързяме да се правя на фокусник за картина от сайта на първи руски канал на 4К- там бе без коментатор. Но за СП ще трябва да се "размърдам" и видя варианти. Не ми се гледа фигурно без музика, имам граници в туй занимание Peace

Ето видеоинтервю с Тед Бартън взето от Максим Транков. Последния нямам избор и го изтърпях макар че мишока ми с хъс го редактира , където можа Mr. Green, ей на заради Бартън се жертвах, но той заслужава човека.
Han Yan
Руския танцов дует Бетина Попова и Сергей Мозгов обявиха за край на състезателните си кариери в състезателното фигурно. Едно интервю с тях

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 11:25 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт