Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 фев. 2019, 13:48 ч.

Приятелите му са на първо място

 • 7 106
 • 177
 •   1
Отговори
# 30
 • Абсурдистан
 • Мнения: 11 639
Поне в тази тема авторката звучи като интелигентно и осъзнато момиче. Вярвам, че ще вземе правилното решение👍
Именно.
Разбери, че дори и да покаже временна промяна, тя ще е временна. При първото изпитание ще се хързулне надолу, а ти вероятно ще си с дете на ръцете. Отделно с времето ще започне да те обвинява, че го държиш в затвор и го задушаваш.
Това изобщо не е сигурно и с такава категоричност не е редно да се квалифицират хора, които не познаваме. Това, че с теб се  е случило нещо такова не значи автоматично, че останалите са по същия калъп. Изобщо тук с лекота се раздават съвети на килограм и повечето са от типа на "зарязвай го, няма шанс да се промени". Вашата практика и живот не е коректив за чуждия такъв. Това момиче звучи прекалено зряло и интелигентно, за да му се дават обичайните съвети за зарязване и гонене на "грешника".
Много буквално прочитане.
На 25 млад ли е? Значи е зрял да живее с жена, да бъде обслужван от жена, но не и да има ангажимент към нея, към дома, към бюджета? Човек не расте само на години. Поне не би трябвало.
Млад е, естествено. Че не е прав с поведение и държание - не е. Но тя казва, че не винаги е бил такъв. В случая проблемът е, че се влияе от средата. Тоест, слабохарактерен е. Това поне според мен може да се промени.

# 31
 • Мнения: 24
Ааа, не. Аз от обещания не се впечатлявам, или ще видя промяна или не. А за деца и семейство няма как да стане в близките 4- 5 години, така че няма как да ме излъже и да ме "върже". Просто не знам как да му го кажа така, че да ме разбере. В крайна сметка ако промяна няма, ще си събера нещата и ще разбере какво съм говорила, пък може и да му дойде акъла. Много е кофти ситуацията като цяло, допитвала съм се до близки хора и всички казват "не знам, не мога да ти дам съвет". Затова пиша тук, защото предполагам има жени с много повече опит от моя и може да са били в подобна ситуация. Иначе и семейството му е съгласно с мен, говоря с тях открито за тези неща, но той пред майка си е един вкъщи друг.

# 32
 • Мнения: 859
И аз това щях да пиша, той вече е избрал. На "или, или" - имаш отговор отдавна.
Опитай -" това и това ме наранява и.........." (малко политика) върши работа, но само ако държи на  теб😊! Ако и това не помогне 🤔😪🤤Няма да помогне нищо друго🙅‍♀️
Иначе, спокойно! Ще те оцени веднага след като те загуби, приятелите му обърнат гръб или го прецакат😉

# 33
 • Мнения: 1 859
Млад е, естествено. Че не е прав с поведение и държание - не е. Но тя казва, че не винаги е бил такъв. В случая проблемът е, че се влияе от средата. Тоест, слабохарактерен е. Това поне според мен може да се промени.
Не съм оптимист, че слабохарактерен човек, който се е хлъзнал така внезапно, ще реши да слушка жената. Човек с добра ценностна система няма да се подхлъзне.

# 34
 • Абсурдистан
 • Мнения: 11 639
 Laughing Тук ще чуеш основно съвети да го зарежеш и че няма шанс да се промени.
То вече и се започна.
Аз пък смятам, че ако иска разбира се, човекът може да се промени. Ако те обича достатъчно и държи на теб, на това, което имате заедно, може да остави вредната среда. Но да, не се впечатлявай от обещания, а искай действия. Само така можеш да направиш правилна преценка. И спри да си слугиня. Нека и той се включва в домакинските задължения.
Млад е, естествено. Че не е прав с поведение и държание - не е. Но тя казва, че не винаги е бил такъв. В случая проблемът е, че се влияе от средата. Тоест, слабохарактерен е. Това поне според мен може да се промени.
Не съм оптимист, че слабохарактерен човек, който се е хлъзнал така внезапно, ще реши да слушка жената. Човек с добра ценностна система няма да се подхлъзне.
Ето това е разликата между моите и твоите възприятия. За теб явно нещата са или мъжа слушка, или жената. За мен нещата се основават на взаимност, в решения и дела. Компромиси, и от двете страни, както и заедно решаване на проблемите. Докато си с нагласа, че някой трябва да те "слушка", шансът да си останеш сама се увеличава пропорционално на възрастта ти.
По принцип говоря.

# 35
 • Мнения: 10 579
Аз не раздавам акъл само на база собствения си опит, който за щастие не включва някакви екстремности. За сметка на това съм се нагледала на какво ли не. Когато човек поживее повечко, вижда, че обикновено червените лампи се реализират в грозни сцени.
Нека да рискува за сметка на собствения си живот и този на детето/децата си. Нека спасява един човек, който сам не го желае. Пак ще дойде на моето, само че след години и с много повече пасиви.

На 23 години все още е прекалено млада и има всички шансове да срещне достоен човек без обременености. Но ако е решила, да си троши главата - животът си е неин.

# 36
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 326
Много се стараеш и точно там ти е грешката.
Не че е лошо да си старателна,но той не заслужава.
Както той излиза с приятели,така и ти излизай с твои приятелки.
Готвене и чистене- не заслужава .
И въобще аз се чудя какво правиш в къщата му при условие,че Мунчо няма време за теб .Ти да не си му обслужващ персонал.
Хвани си чантичката и му бий шута.
Колкото до приятелите му-има една поговорка-С какъвто се събереш ,такъв ставаш.
Трябва да имаш повече самочувствие и себеуважение.
Помисли си-ти такова отношение ли заслужаваш?

# 37
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 11 091
Има една такава особена порода млади мъже в последните години, които създават връзка, семейство, дете, но искат да си останат вечните ергени. С нищо да не ги ангажираш, да си излизат по мъжки, да го играят алфа ...Събират се със себеподобни и взаимно си подклаждат стила на мислене. Обикалят като глутница. И срещу жените си дуднат, еб@в@т се един друг, ако някой покаже елемент на съобразяване с приятелката си и т.н. Както аторката каза - чехльо го наричали.

Не знам дали може да се очаква промяна от такива типажи. Много тежки комплекси са залегнали на ниво "аз мъжкар ли съм и какво значи да съм такъв?!"

# 38
 • Мнения: 620
Ще те оцени, когато те загуби.
Много сте различни - ти се поддържаш, той се е занемарил. Това няма как да се промени. Ти внаги ще искаш да се развиваш и да растеш. Ще почне да те дразни неговата инертност. Ще го подтикваш към някакво действие - той ще почне да ти скача, че го притискаш.
 Ходите ли на почивки, излизания вечер, почивни дни? Кой органзира приятните изкарвания и свободното време? Отговори си на тези въпроси - ако той поема инициатива за нещо, може и да се получи. Но ако само ти дърпаш каруцата - пишИ я бегала тази работа. Като се появят децата, става още по-страшно.

# 39
 • Мнения: 150
Този човек очевидно не става за семейство. Бягай, докато не си се вързала за него. После проблемите ти ще станат нетърпими, а измъкването ще ти коства много.

# 40
 • Мнения: 24
Аз не живея у тях, живеем в отделно жилище, просто не искам да сме прекалено много хора. Излизам и аз със своите приятелки, разликата е там, че те не ми създават проблеми във връзката и не ми казват, че съм "чехла", ако им откажа. Темите им на разговор са коли, пари и общи бизнеси. Фантазии общо взето. И да не пропускам да кажа, че приятелите му са мамини синчета с пари, които не работят, карат скъпи коли, и нормалните жени не им обръщат внимание, защото мислят като 10 годишни.

Относно почивки и вечери и т.н или аз ги организирам или майка му. Поема инициативата и той от време на време, но много рядко. И преди си говорихме да се преместим в Бургас, той много искаше, но откакто излиза с тях е решил, че иска да си живее в родния ни град, където е доста трудно да имаш стабилна и доходоносна работа.

Последна редакция: нд, 10 фев 2019, 18:00 от Не се сърди, човече

# 41
 • Абсурдистан
 • Мнения: 11 639
Той не работи, така ли? Само ти работиш?

# 42
 • Мнения: 24
Работим и двамата.

# 43
 • Мнения: 620
Сега ти прочетох постовете в профила - пишеш, че до преди година не е бил такъв. Какво се е случило, та да се среща с тази компания? И откъде си сигурна, че не взема нищо? Аз, например, късно открих зависимостта на съпруга си. Въпреки "огромните червени фенери".
 Такава рязка промяна - не е без нищо. Може да са комплекси, че ти се справяш по-добре с всичко. Товари го с повече домашни отговорности, ако можеш.
 Можеш да му кажеш в разговор, не скандал, за промяната, която забелязваш в него и че тя не ти харесва. После го остави да обмисли думите ти без да настояваш за решение сега и веднага.
Може приятелите му, ако си нямат половинки, да му завиждат и за това така да го обработват.
 Не мисля, че на тези години трябва да се обвързваш със слабохарактерен човек. Цял живот да го влачиш на гърба си?!

# 44
 • София
 • Мнения: 5 011
Относно почивки и вечери и т.н или аз ги организирам или майка му.
Laughing
Демек ти и алтер егото ти.

Общи условия

Активация на акаунт