Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 фев. 2019, 02:52 ч.

Радикализира ли се Форума?

 • 9 044
 • 346
 •   1
Отговори
# 210
 • Мнения: 10 520
Епитетът "помийни теми" не е ли по същество език на омразата?

За мен това са дискусионни теми по политически въпроси. Въпроси, които интересуват достатъчно хората, за да се задържат на първите страници. Не допускам модераторите нарочно да ги поставят там. Наред с тях има и всякакви други теми без никаква връзка с политиката.

Аз лично не съм попадала на нито един нецензурен израз в тези теми. В тях се излагат доста факти, в болшинството от случаите с надеждни и общоприети източници. Разбира се, не е необходимо всеки, който дава оценка за "помийност", да се запознава с фактите. За някои хора е достатъчно да видят изписана думата "циганин" или "арабин", за да поставят тази оценка.

Спекулациите относно IQ-то на списващите не бих отнесла към проявите на толерантност.

В общи линии изострянето на тона е израз на повсеместната досада от политическата коректност, от нескончаемото набиване на канчето с лицемерни пози и от опитите за тотален ценностен релативизъм. Аз лично благодаря на модераторите, че започнаха да позволяват на хората да изказват реалните си мнения по интересуващите ги въпроси. Не считам, че това е радикализиране. Светът се променя и това се вижда по изборните резултати в световен мащаб. Хората започват да осъзнават, че казването на истината не е синоним на разни ....фобии,  а просто признаване на проблемите. Признаването на проблемите е първата стъпка към тяхното решаване. Маркузианският релативизъм и демагогия губят почва.

Всъщност, най-ниската степен на толерантност и приемане на чуждото мнение се наблюдава именно от най-гръмогласните защитници на либералните идеи. При първото несъгласие с позицията им, те се нахвърлят с обиди към опонента, без да си правят труда да излагат никакви фактически аргументи. По същество това, което искат, е налагане на цензура върху истината. Цензурата е нещо, което много хора чудесно си спомняме. Странно е, че уж се присъединихме към демократичния свят, а той започна да прилага техники на развития социализъм.

Волтер го е казал преди време: Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.

# 211
 • Мнения: 14 992

А на твоя коментар, че Цветелина Уланд не била добре в БГ може да се разглежда като клевета, защото е насочен към контретно лице.


Вероятно имаш предвид обида, а не клевета, защото последното е нещо съвършено различно. Но ако аз напиша тук, че си тъпа, не можеш да ме осъдиш даже за обида, защото според българския НК, за да бъде довършено престъплението "обида", то тя трябва да бъде възприета лично. Ако не вярваш, подсети се как министър-председателят заплати съдебните разноски на Бареков, след като загуби делото, което заведе срещу него заради дъщите думи. Затова пък управата на този форум, не само собствените си правила нарушава системно поддържайки и развивайки от дълго време хомофобски настроения и паника, ами и съвсем реални текстове от НК настъва. Но явно някой много дебел човек ги пази, докато си взема парите за да им плаща все пак заплатите. Жалко не за форума, ами за факта че се приема, че той е огледало на живота в България. Аз никога не съм вярвала в последното, но им пожелавам на собствениците някой най-сетне да напише нещо по въпроса и да го прати в съответната европейска институция. Изглежда като да е близо този момент.

# 212
 • Мнения: 6 332
Някои бягат от теми,от форума после пак се връщат.....не могат да избягат от себе си.
Скрит текст:
Защото колкото и да се въртиш г@за ти все отзад.Българска народна мъдрост.

# 213
 • Мнения: 113
Сума ти страници локуми и накрая пак не разбрахме ясно и категорично кое е радикалното на темите..
Тази тема беше нещо като обвиненията срещу радикалния тероризъм, който Щатите измислиха и с който света трябва да се бори - Дайте да се обеденим срещу неизвестния враг който е навсякъде, особено в бгмама)

# 214
 • Мнения: 10 520
Аз никога не съм вярвала в последното, но им пожелавам на собствениците някой най-сетне да напише нещо по въпроса и да го прати в съответната европейска институция. Изглежда като да е близо този момент.
Т. е. желаеш да се задейства цензурата върху общественото мнение. Ами така си го кажи Simple Smile

# 215
 • Ямбол
 • Мнения: 24 684
Всеки си има някакъв предел на търпимост. Като му писне, просто напуска. Не ми е подходящо сравнението с на българина откарднатото. Пускам си филм с любими актьори, обаче в един момент ми става тъп и го спирам. Чета книга от любим автор, но нещо не върви и я зарязвам(рядко, но се случва). И тук така - участваш в някоя тема и като се появяват няколко неприятни и започнат да намилат едно и също, просто няма смисъл. Сега се случва нещо подобно, Елеонора ще тръгне да обяснява на всеки как може да информира модератор, ако смята нещо за нередно, после леко ще заплашва, че еди си кой е обидил еди си кого и няма право да прави така, защото еди си какво и това през пост и хората млъкнаха, а Василена в неин си стил обяви, че напуска.
От темата за мен стана ясно, че не само на мен са ми неприятни споменатите в началото теми и колкото и налазилите да се опитват да обърнат топката и да се изкарат обидени, то е кристално ясно на всички кое е помията и кое прави впечатление. Мирела ще направи разбор на тази тема в емигрантската, ще се посмеят на "умните" си изказвания, може и на лични или другаде вече да са го изговорили коментара и всичко ще си е както си е било.
Само се надявам на админите да им е светнала лампичката, че форумът е залитнал малко с тези теми, а предстоят избори и ни очаква по-голяма вълна, та е време за лека чистка, особено на крайните.

# 216
 • София
 • Мнения: 271
Защо да казваш истината е радикалност.Ето какво казвам аз:
Не всички мюсюлмани са терористи,но всички терористи са мюсюлмани.Факт!
Населението на Африка е станало 1 милиард,а е било 300 милиона преди 50 години.Това доказва,че африканците сами са си виновни за съдбата.Не може да раждаш по 10 деца и да искаш да си добре.
За индобългарите(хората с културни особености)Ясно е,че с нашите пари от нашите данъци и осигуровки,се хранят тези паразити,които не работят,не плащат осигуровки,но искат да имат права.Като се дават пари за тях,се опразва хазната и от там няма за нашите деца нищо от държавата.Аз не съм толерантен към това?!Извинявам се на петте процента индобългари,които работят и са интегрирани.
Какво радикално има в това.Кое не е истина?

# 217
 • Мнения: 14 992
Т. е. желаеш да се задейства цензурата върху общественото мнение. Ами така си го кажи Simple Smile

Защо цензура? Има си написани правила, които се нарушават в този форум, за което са предвидени наказания или поне санкции. Ако аз съм на мнение, че не ми се плащат данъци, а Айшето или Пенчо са на мнение, че имат право да се сдобият с част от имуществото ти по който начин намерят за добре, ти и съответните институции ОК ли ще сте?


Не всички мюсюлмани са терористи,но всички терористи са мюсюлмани.Факт!

Ти току що роди бисер, какъвто наистина рядко се среща. Joy И после що ви обиждали на интелект.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 23:44 от Check Please

# 218
 • Чужбина
 • Мнения: 2 387
Затова пък управата на този форум, не само собствените си правила нарушава системно поддържайки и развивайки от дълго време хомофобски настроения и паника, ами и съвсем реални текстове от НК настъва. Но явно някой много дебел човек ги пази, докато си взема парите за да им плаща все пак заплатите. Жалко не за форума, ами за факта че се приема, че той е огледало на живота в България. Аз никога не съм вярвала в последното, но им пожелавам на собствениците някой най-сетне да напише нещо по въпроса и да го прати в съответната европейска институция. Изглежда като да е близо този момент.

Чек Плийс, за такива твърдения се изискват доказателства.

Твоят коментар е чиста спекулация и не мога да приема сериозно.

Съжелявам, но не съм забелязала модераторите да не си вършат работата.

Докладвай някой от постовете ми и ще видиш, че ще го премахнат.

Това е механизмът, който дори фейсбук използва. Ако някой публикува видео с насилие във Фейсбук, социалната медия ли е виновна за публикацията?

Не, но социалната медия е отговорна за премахване на коментара, когато той е докладван.

Принципът на БГ мама е абсолютно същият.


Аз лично не се обиждам, ако модераторът реши да премахне мой пост, защото съм пресолила манджата. В крайна сметка, БГ Мама не е моя собственост.Чек Плийс, ти БГ Мамата ли ще тръгнеш да съдиш? За какво?

Няма радикални теми във форума. Вероятно има по-радикални коментари.


Т. е. желаеш да се задейства цензурата върху общественото мнение. Ами така си го кажи Simple Smile

Защо цензура? Има си написани правила, които се нарушават в този форум, за което са предвидени наказания или поне санкции. Ако аз съм на мнение, че не ми се плащат данъци, а Айшето или Пенчо са на мнение, че имат право да се сдобият с част от имуществото ти по който начин намерят за добре, ти и съответните институции ОК ли ще сте?

Чек, тези твърдения изискват доказателства. За кои точно теми става въпрос? Кои теми нарушават правилата?

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 23:33 от Eleonora_27

# 219
 • Мнения: 6 332
Покрай споменаването на европейските институции се сетих как хора от Русе и Перник са им писали,че  парите за  разни проекти потъват в джобовете на разни хора и се правят бутафорни строежи и ремонти.Онези отговорили,че всяка държава сама си носи отговорността.Ние само даваме парите.Imp

# 220
 • където ми харесва
 • Мнения: 3 794
Ок, Лиляна Simple Smile само че, тя каза друго. След като е получила лично съобщение със заплахи, просто е спряла да пише в темата.
Може би, асоциацията ми не беше добра, но масово се практикува това-вместо да си потърсим правата, просто бягаме от проблема.
Можеш сама да го видиш нагледно в не една тема в този форум, нали?
Ти си интелигентен човек и вярвам, че ме разбра прекрасно.

# 221
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 227
Епитетът "помийни теми" не е ли по същество език на омразата?

За мен това са дискусионни теми по политически въпроси. Въпроси, които интересуват достатъчно хората, за да се задържат на първите страници. Не допускам модераторите нарочно да ги поставят там. Наред с тях има и всякакви други теми без никаква връзка с политиката.

Аз лично не съм попадала на нито един нецензурен израз в тези теми. В тях се излагат доста факти, в болшинството от случаите с надеждни и общоприети източници. Разбира се, не е необходимо всеки, който дава оценка за "помийност", да се запознава с фактите. За някои хора е достатъчно да видят изписана думата "циганин" или "арабин", за да поставят тази оценка.

Спекулациите относно IQ-то на списващите не бих отнесла към проявите на толерантност.

В общи линии изострянето на тона е израз на повсеместната досада от политическата коректност, от нескончаемото набиване на канчето с лицемерни пози и от опитите за тотален ценностен релативизъм. Аз лично благодаря на модераторите, че започнаха да позволяват на хората да изказват реалните си мнения по интересуващите ги въпроси. Не считам, че това е радикализиране. Светът се променя и това се вижда по изборните резултати в световен мащаб. Хората започват да осъзнават, че казването на истината не е синоним на разни ....фобии,  а просто признаване на проблемите. Признаването на проблемите е първата стъпка към тяхното решаване. Маркузианският релативизъм и демагогия губят почва.

Всъщност, най-ниската степен на толерантност и приемане на чуждото мнение се наблюдава именно от най-гръмогласните защитници на либералните идеи. При първото несъгласие с позицията им, те се нахвърлят с обиди към опонента, без да си правят труда да излагат никакви фактически аргументи. По същество това, което искат, е налагане на цензура върху истината. Цензурата е нещо, което много хора чудесно си спомняме. Странно е, че уж се присъединихме към демократичния свят, а той започна да прилага техники на развития социализъм.

Волтер го е казал преди време: Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.

Най- сетне нещо смислено от доста страници насам. Браво, Сапфир.

# 222
 • Мнения: 10 520
Т. е. желаеш да се задейства цензурата върху общественото мнение. Ами така си го кажи Simple Smile

Защо цензура? Има си написани правила, които се нарушават в този форум, за което са предвидени наказания или поне санкции. Ако аз съм на мнение, че не ми се плащат данъци, а Айшето или Пенчо са на мнение, че имат право да се сдобият с част от имуществото ти по който начин намерят за добре, ти и съответните институции ОК ли ще сте?
Цензурата се изразява в забраната за отрицателен отговор на втория ти въпрос.

# 223
 • Мнения: 25 106
Всъщност това, което става в целия интернет, започна преди няколко години. Хората наистина се измориха от политкоректност. Започнаха да се споделят и обговарят мнения, държани дълги години настрана. Съответно отговорът е цензура и "лишаване от платформа", и това не е само БГ Мама, а целия нет е така - Туитър, Патреон, даже целия Габ замина заради липса на финансова платформа.

Разбира се, всяка реплика към защитената страна се следи по-изкъсо, предполагам има намесена и някаква автоматизация, която е обучена да търси правилните думички. Всички останали обиди се забелязват по-трудно и наистина трябва сам да информираш. Но има една защитена страна на въпроса, която се пази яко от модератори,
не само в Бг Мама, а навсякъде.

Не знам кое е за чудене, ясно се виждат двата лагера на "културните войни" в български вариант. Полярни позиции по отношение на общество, закони, бъдеще, всичко.

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 23:43 от The Siren of Titan

# 224
 • Мнения: 10 520
Аз бих предложила на авторката на темата да постави една анкета с отговори "Да" и "Не" на въпроса от заглавието. Така ще придобие най-точна представа за настроенията във форума.

Общи условия

Активация на акаунт