Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 фев. 2019, 08:41 ч.

Резерват за сърнички в София

 • 1 042
 • 19
 •   1
Отговори
# 15
 • Кърджали
 • Мнения: 3 089
Така... Резерватите не са създадени с цел човек да ходи да си играе и милва животните /което всъщност да пипаш диво животно не е добра идея/. Те си имат друга цел. 
Едно време, когато следвах в университета ни водиха на посещение в парка "Кричим". Там има доста голямо стадо сърни. Още на входа ни беше обяснено набързо че по никакъв начин не бива да смущаваме животните. То и самите животни бягат далеч само като усетят присъствието на хората, но и от служителите там не бяхме допускани да се доближаваме прекалено много и да вдигаме щум /което не беше и възможно защото само като ги мернахме и всичко живо сякаш затаи дъх. /
Много пъти и пътувайки тук в Родопите се е случвало да мернем набързо по някоя сърничка в гората край  пътя. Чувствах се все едно съм наминала през Рая за кратко.

Много обичам дивите животни, но съм на мнение че човек трябва да им се радва отдалеч. Че където се е доближил човек, в общи линии нищо хубаво не се е случвало.

# 16
 • Мнения: 982
В Старазагорския зоопарк има сърнички и могат да се пипнат, тъй като оградата им е ниска.

# 17
 • Sofia
 • Мнения: 255
Zhani, разбрахме какво има предвид жената, надявам се и вие да разберете, че не подкрепям и за мен е противоестествено това да се пипат диви животни и да се създава връзка с тях. Представете си сега, че някак, не знайно как, сте попаднала сред мечки, затворили са ви в някакво пространство, което според тях ви стига, идват гледат ви, пипат ви, "радват ви се" .. какво ще е вашето усещане ? Или примерът , който посочих, да се изредим само целия форум да ви гледаме и пипаме детето?

Silverstone, коалите са най-мръсните животни на планетата. Ядат изпражненията си и под ноктите са им открити три менделееви таблици с бактерии. И аз ги харесвам, ма внимавайте.

Не може ли да разберете, че всеки насилствен (а в резерватите е такъв) допир на човека с животни, които не са еволюирали или не са създадени, не са устроени, така че да общуват с човека, не е ок за животното, дали на психическа или физическа основа, все тая.

# 18
 • на брега на морето
 • Мнения: 2 868
Коалите хич не са мили и сладки плюшки. Не си спомням причината да ядат изпражненията си. Зайците също го правят, нещо заради витамините ли беше, не помня. Имах зайче и много го целувах, не по устата естествено.

Елизабет, Flowers Hibiscus

# 19
 • Мнения: 857
Елизабет, 😁никоя мечка  няма да ти се радва, да те пипа и да те гали, направо те е изяла, но разбрах ти примера . Всеки има право на мнение. Не виждам лошо да се порадваш на някое животно, животно свикнало с хора не е диво - опитомено е. Нямам предвид да гониш някое животно за да го галиш,да го гушкаш. Не говоря за мечки, мечката е много вероятно да нахалства и сама да дойде да те "гушка".
Иначе, никак не ми харесва да гледам животни в клетка без логична причина, нито диви, нито опитомени.

Представете си сега, че някак, не знайно как, сте попаднала сред мечки, затворили са ви в някакво пространство, което според тях ви стига, идват гледат ви, пипат ви, "радват ви се" .. какво ще е вашето усещане ? Или примерът , който посочих, да се изредим само целия форум да ви гледаме и пипаме детето? 

Не може ли да разберете, че всеки насилствен (а в резерватите е такъв) допир на човека с животни, които не са еволюирали или не са създадени, не са устроени, така че да общуват с човека, не е ок за животното, дали на психическа или физическа основа, все тая.

Общи условия

Активация на акаунт