Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 фев. 2019, 23:56 ч.

МНОГОДЕТНИ МАМИ № 70

  • 8 061
  • 136
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 106
Здравейте, радвам се , че все още има семейства , които искат и отглеждат повече от две деца. Аз лично съм майка на четери невероятни деца. Съответно на 18г. , 14г. , 4г., 2г. Наскоро се сблъсках с един парадокс и ми се иска да получа и вашето мнение Многодетна майка ли съм или не съм ?! Когато записвах малката на ясла  ми казаха , че мога да ползвам само 50% отстъпка от таксата тъй като не се водя многодетна майка , защото децата са от двама бащи, било 2+2? Някой има ли подобен случай? И как да си обесня факта в случая, че бащите са ги раждали ? От Велико Търново съм , ако това има някакво значение изобщо. Благодаря ви.
Добре дошла в отбора на може би многодетните! Моето първо дете е на 20 и сега кандидатствах за дг като двудетна, а не като многодетна майка. Колко удобно държавата гледа не че е родено трето или четвърто дете, а на колко години е първото!
Иначе за таксите съм поставяла въпроса къде ли не, включително пред политици на демографски форуми. Всяка община решава за себе си този въпрос. Само в София-град всички общини освобождават от такси многодетните. В София-област си решават отделните общини! Ако кметовете вземат решение, може никое дете да не плаща за дг или ясла и има такива населени места - без оглед колко са децата в семейството. Така че пишете до кметовете, изисквайте, настоявайте за насърчаване на многодетните.

И моето трето дете е от друг баща и като питах за държавната кухня на бебето ми казаха, че ще ползваме намаление, в системата за яслите пък в София ни се начисляват автоматично точки за многодетно семейство, децата са присъдени на мен, но не знам при прием и записване ще ми искат решението от съда, така или иначе и всичките да са от различен баща аз съм им майка и аз ги отглеждам
Трябва да са регистрирани в едно домакинство по адресна регистрация. В системата пише точно какви документи ще Ви искат.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 19:34 от AnMary

# 136
  • София
  • Мнения: 2 621
Честит празник на Св. св. Константин и Елена, да са здрави и успешни всички, носещи техните имена! 

За тези, с които нямаме връзка във Фейсбук, пускам и тук поканата за среща на Клуб "Пълна къща", отворена за всички многодетни родители, които биха проявили интерес:

На 18 юни (вторник) от 17.30 ч. каним всички многодетни семейства, които се интересуват от дейността на Клуб "Пълна къща" към Асоциация Родители, на неформална среща в офиса на асоциацията, за да се запознаем и да споделим опит в отглеждането на три и повече деца!

Какво да очаквате от срещата?
- Кратко представяне на Асоциация Родители и Клуб "Пълна къща".
- Запознанства с други многодетни родители
- Разговор за обществените нагласи и политиките, касаещи многодетните семейства
- Възможност да станете член на клуба
- Кафе, чай и лека почерпка от нашите любезни домакини

Адресът е: офис на Асоциация Родители, гр. София, жк. Яворов, бл. 73, ет. 2, звънец "Охрана";  телефон за връзка - 02/944 17 99

Ето и линк към събитието. Ще се радваме да поканите ваши многодетни приятели!

Общи условия

Активация на акаунт