Нежелана бременност

• 14 237
  • 158
  •   1
Отговори
# 30
По-добре двамата, за да чуе мъжът директно от лекаря каква е ситуацията. Много ясно, че двамата трябва да отидат на лекар. Недей така. То бива, бива еманципация, но чак пък толкова...

Ами ако й стане зле в някакъв момент докато чака, все пак бременна жена е. Дори и само от тази гледна точка мъжът трябва да е до нея.

# 31
Аз не разбрах - кое от трите те притеснява най-много - че физически и емоционално не си готова за второ дете; че не се разбирате с мъжа ти; или че мъжът ти е некадърник, който хвърчи из облаците, а ти поемаш всички негативи от това?
Щото и трите имат решение, включващо да останете заедно, но пак трябва сама да вложиш много нерви в манипулации, докато некадърникът си фантазира че печели от тотото. А те виждам, че си от хората, които се мъчат и накрая просто вдигат ръце и оставят на самотек... разбира се, пак за собствена сметка.

# 32
  • София
По-добре двамата, за да чуе мъжът директно от лекаря каква е ситуацията. Много ясно, че двамата трябва да отидат на лекар. Недей така. То бива, бива еманципация, но чак пък толкова...

Ами ако й стане зле в някакъв момент докато чака, все пак бременна жена е. Дори и само от тази гледна точка мъжът трябва да е до нея.

Да, разбира се, а ако каже докторът че няма проблем, все ще го роди живо, тя да плюе на себе си и да върви по гайдата и на двамата?

# 33
Да, разбира се, а ако каже докторът че няма проблем, все ще го роди живо, тя да плюе на себе си и да върви по гайдата и на двамата?
АКО, АКО. Ред по ред. Първо да се види ситуацията от медицинска гледна точка. Още повече, че никой лекар не може да гарантира нищо на никого при бременност. Няма лекар (още повече в чужбина, където имат лекарски застраховки и т.н.), който да си сложи главата в торбата.
И вече АКО всичко е наред и/или най-малко прогнозите са добри - тогава сядат и обсъждат.
Ти директно скочи на финала. Има достатъчно много АКО в цялата ситуация.

# 34
Аз не разбрах - кое от трите те притеснява най-много - че физически и емоционално не си готова за второ дете; че не се разбирате с мъжа ти; или че мъжът ти е некадърник, който хвърчи из облаците, а ти поемаш всички негативи от това?
Щото и трите имат решение, включващо да останете заедно, но пак трябва сама да вложиш много нерви в манипулации, докато некадърникът си фантазира че печели от тотото. А те виждам, че си от хората, които се мъчат и накрая просто вдигат ръце и оставят на самотек... разбира се, пак за собствена сметка.
[/quo
Като се замисля, най-много ме мъчи това, че не се разбираме добре, така както се разбирахме преди детето. Живеем заедно, но сякаш всеки се затвори в собствения си свят и го няма споделянето и разбирателството като семейство. А пък сега ме убеждава, че всичко ще бъде цветя и рози след второто дете. Ами не ги виждам толкова розово нещата, след като съм ги слушала тези думи и преди да родя и подобрение няма. Много ме дразни егоизмът му, как изобщо не се интересува от моето здраве и от чувствата ми, а винаги неговите желания са на преден план.
Може би е време и аз да помисля първо за себе си този път.

# 35
Еми то няма въпрос тук.

# 36
Значи неразбирателство и раздразнение от некадърността му.
Първо изясни пред себе си дали искаш наистина да си с този човек. Ако искаш - като начало се дистанцирай от финансовите му крахове. Не знам за какво конкретно е теглил кредити, но щом си била против, а и те обижда на материалистка- не е твоя работа да участваш в плащането на неговите дългове.
Такива хора обикновено тровят нервите на околните, но винаги има кой да им поеме масрафа, докато те самите продължават да правят фалове . Лечението им започва, когато ги оставиш сами да си сърбат попарата. Стига да имаш нерви за това, де.
За детето, струва ми се, че по-скоро го искаш, но те дразни как баща му не се съобразява с теб. Не е ок да правиш аборт заради това.

# 37
На мястото на авторката не бих лъгала за такова нещо. Не, защото не е редно да се лъже, а защото не виждам смисъл да влиза във филми заради льольо, на който на чужд гръб и 100 тояги са много. Това е решението на този, на чийто задник се пише и точка по въпроса. На авторката трябва да ѝ тежи думата в семейството и ако излезе с опашата лъжа от ситуацията, само олеква.

# 38
  • София
Те са семейство, а тя е в отпуск по майчинство, какви съвети ѝ даваш да го оставела сам да се оправя с борчовете ИМ?

Тя и детето, и евентуалното друго, на слънцеядене ли ще карат или ще се запишат в кухня за бедни?

Не го разбирам това мислене, че и технически как си го представяш, също не ми е ясно.

# 39
  • Fort Worth, TX
Направи това, което ти смяташ за редно.Това е важно решение и трябва добре да обмислиш.

# 40
Аз не бих направила аборт на твое място. Особено след като имате планове за още едно дете. Две породени се гледат по-лесно и бързо отколкото две с по-голяма разлика.

# 41
  • София
След появата на детето винаги отношенията се променят, но след като не вървят аз лични не бих оставила тази бременност. По добре сама с едно детето, от колкото сама  с 2 деца, след като той мисли толкова лекомислено и не приема сериозно обстоятелствата и само те успокоява как нещата ще се оправят.

# 42
Аз не бих направила аборт на твое място. Особено след като имате планове за още едно дете. Две породени се гледат по-лесно и бързо отколкото две с по-голяма разлика.
Така ли мислиш? Стават нещата за твоя сметка, доброто е ,че  свършваш гледане на деца едновременно.Докато ги гледаш обаче ти си знаеш как.

# 43
Не, породени НЕ СЕ гледат лесно, по-лесно е с разлика 5 години. Проверено, и двата варианта. С породени е по-трудно.

# 44
  • София

Това, твой собствен опит ли е?
Би ли разказала как си се справила сама без никаква помощ?

Общи условия

Активация на акаунт