Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 фев. 2019, 13:55 ч.

Хранене на дете на 2 г

 • 742
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 108
Здравейте! Надявам се, не бъркам къде да си задам въпроса ...
Дъщеря ми е на 2 г.
Отказва да дъвче манджите, супите ... Дъвче всичко друго, но тях не желае!
Не ми отказва нищо, каквото й дам ще го изяде, въпроса е в каква консистенция ще й го дам. Знам, грешката е моя, че не съм била настоятелна и т.н.
Моля ви, дайте ми съвет как да постъпя, как да я науча? Ако въобще се съгласи да яде на парчета, то ще малко като количество и ще е недостатъчно за да се нахрани!
Дъвче всичко друго - хляб, банан, ябълка, сирене, кашкавал, бисквитена торта, солети, бисквити и др. Но манджите трябва или да са пасирани или намачкани.
Моля за съвет, благодаря на отзовалите се!

# 1
 • Мнения: 11 691
Намачквай ги. Не е проблем за 2-годишно дете. Имат такива периоди. Щом други неща дъвче, не е голям проблем, че супите ги иска намачкани.

# 2
 • Мнения: 1 184
не го мъчете детето, давайте му както иска. голяма работа станала....

# 3
 • Мнения: 108
Намачквай ги. Не е проблем за 2-годишно дете. Имат такива периоди. Щом други неща дъвче, не е голям проблем, че супите ги иска намачкани.

Вкъщи не ми е проблем да й ги мачкам, но скоро тръгва на ясла, притеснявам се че и там ще отказва и ще стои гладна ... много ми е мъчно и съм притеснена.
Не знам, дали като гледа другите деца че ядът и тя ще ги яде нещата ...

# 4
 • Мнения: 11 691
В яслата/градината е различно. Там ядат. Пък и, както ми беше казала една сестра от яслата, няма дете, ходещо на ясла, умряло от глад. Дори и да не яде всичко, като е гладна, ще яде.
Моят син преди яслата ядеше всичко, но, като тръгна, явно от среса, спря да яде манджи, карахме на филии две седмици. После лека-полека прояде.

# 5
 • Мнения: 108
Дано да стане, много е инатлива това също не притеснява, и от инат че не е както тя желае, да отказва всичко което й се даде.
Първо дете ми е, да в жива и здрава, не знам как да процедирам. Не иска да я мъча, тя заради това и сигурно не иска, защото  не съм била настоятелна. Винаги което както го иска така съм й го давала

# 6
 • Мнения: 3 065
Най-малкото ще яде само хляб. Simple Smile Периоди са, ще свикне и на воднисто... Но да не се плашиш, може чак във 2-ра група да стане чудото. Simple Smile
Аз чакам момента когато моето дете ще прояде месо. Може и 1-ви клас да стане чудото, покрай дюнерите, знам ли... Simple Smile
Храни я сега да не стои гладна, пък после тя ще го измисли, не се притеснявай. Wink

# 7
 • Мнения: 108
Дано да свикне,  благодаря ви за съветите и подкрепата. Знам, нищо няма да й стане ако не яде там, ще отслабне обаче ... но каквото такова. Аз ще си се притеснявам, дано е период, няма да спра да предлагам иначе

# 8
 • Мнения: 3 065
То всички отслабват в началото, но после като се затвърди навика да се ходи всеки ден на градина, да видиш как почват да наваксват.

Моя, примерно, онзи ден за първи път ми се похвали, че бил изял 2 купички фасул (аз такова нещо у нас не готвя) в градината, а вчера и леща, която никога не е обичал, я бил изял цялата купичка. Преди 2 седмици ми се оплака, въпреки, че той месо и салами не вкусва, че Ангел му бил взел и изял салама от филията. Grinning Вярвам, че другия път ще си изяде салама, само и само да не му изчезне отново от филията. Така че, градината научава на ядене... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт