Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автобусни екскурзии с куче

 • 754
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 305
Търся в София дружелюбна и отворена към животни агенция. Не разбирам защо така дискриминират..... Чак ми идва да протестирам! Проверих няколко и все отказват... Хем говоря за НЕалергизираща дребна порода! Влак може, автобусни превози - не!

# 1
 • Мнения: 3 524
Щом е малка порода, ако е в клетка, пак ли не може?

# 2
 • София
 • Мнения: 7 507
Вие искате да транспортирате кучето от т. А до т. Б или да дойде с вас на автобусна екскурзия, тип обиколна на Италия, например?

# 3
 • Мнения: 8 822
До колкото знам се допуска и превоз на животно в самолет ако е в клетка и има необходимите документи. Изключения има само за кучета водачи. Обаче с куче на екскурзия в автобус - не знам и не съм виждал.

# 4
 • Мнения: 9 370
 Значи ли, че всеки може да си води домашния любимец ако е неалергизиращ? Някой гледат алигатори, а други паяци и всички много си ги обичат.

И аз имам йорки, но екскурзия с автобус не бих причинила на него и на хората наоколо, макар да е много кротък и само да трепери.

# 5
 • Мнения: 2 305
Не в клетка, но в чанта - тип дамска. Питам за екскурзии в БГ и близко-чужбински.

# 6
 • Мнения: 8 822
В дамска чанта не се допуска. За превоз на животно се изисква специална клетка. Направете си справка. За самолетите е следното:
http://kosmatko.com/curiosity/456-pravila-za-prevoz-na-domashni-lubimci-v-samolet

Скрит текст:
Цитат
1. Наличие на имунизационен паспорт и чип.

2. Разрешение от авиокомпанията – издава се преди издаването на самолетния билет на пътника и се отразява в резервацията

3. Заплаща се такса в зависимост от теглото на домашният любимец. За домашни любимци с тегло до 5 кг. таксата е 50 евро, а за тегло от 6 до 32 кг. тя е 80евро. Същата се заплаща на летище преди полета.

4. Домашните любимци с тегло до 5кг. могат да пътуват заедно със своите стопани в кабината на самолета, като задължително трябва да бъдат поставени в подходящи за целта клетки с размери не по-големи от 48х35х22см. Общото тегло на животното и клетката не може да е по-тежко от 8 кг.

5. Домашните любимци с тегло от 6 до 32кг. не могат да пътуват заедно със своите стопани в кабината на самолета, а единствено в товарното помещение.  Задължително трябва да бъдат поставени в подходящи за целта клетки с размери не по-големи от 110х80х76см. Общото тегло на животното и клетката не може да е по-тежко от 32 кг.

6. Моля да имате в предвид, че всяка авиокомпания има различни изисквания за превоз на домашни любимци, а също така много държави имат ограничения относно превоза на животни.

Вижте и това:

Според мен не сте правили проучване по въпроса,  а искате някой друг да го направи вместо Вас. Всичко от написаното по-горе излиза с едно търсене в Гугъл. Аз повече няма какво да коментирам.

# 7
 • Мнения: 2 305
Не искам проучване, а информация, ако знаете,за агенция с автобусни екскурзии,на които се допуска куче.

Общи условия

Активация на акаунт