Отговори
# 195
Може би зависи от техниката. На мен ми показа сакчето и на коремния. Виждаше се и наистина не беше кръгло, а елипсовидно, тя го нарече 'плоско'.Мен и с първата бременност ме гледаха в началото само с вагинален. Но всичко беше наред тогава. Вчера направи преглед и с двата, защото явно не хареса формата на сака и дълго гледа и на двата. Дано да имам късмет до няколко дни да се появи сърчице ...
Аз записах час и при друго АГ, за да се подсигуря
 Знам какви диагнози определят понякога и искам да се застраховам.

Та коремен ехограф ме гледа, но аз не можах да различа нищо на него. АГ беше доволна от видяното и каза, че няма нужда от вагинален. Само за следващия преглед каза да не отида пак до тоалетта точно преди да влезна при нея. За след това нямало да има значение.

# 196
Благодаря за отговорите момичета ! Ще видим следващият път на какъв и какво ще се види ❤ Смятам и аз другата седмица да отида на още едно АГ по ЗК защото ми е необходим болничен , хем да чуя второ мнение . Успех на всички 🍀

# 197
С първата бременност ме гледаха с вагинален първите месеци, не си спомням точно колко.

# 198
Здравейте бъдещи мамчета.
За първи път пиша във форума. Аз съм на 26 години. Сега съм в 5 г.с. и преди 2 дена бях при гинеколожката ми на преглед. Видя се сакчето и ми каза след 2 седмици отново на преглед. Вероятният термин ми е на 12 ноември. Това ми е втора бременност, но за съжаление първата не беше с щастлив край (още 10 дена след закъснението приключи). Надявам се този път всичко да е наред. Пожелавам на всички безпроблемна бременност Simple Smile

# 199
При мен в 6 г. с. и 5 дни се видя с вагинален ехограф само плоден сак и според докторката някакво трептене, но без, точка..  много се притеснявам и все повече влизам във филми.. сакът бе голям- 14 мм, а не се видя точка.. утре, ще разбера какво се случва, точно една седмица от първия преглед. Моята докторка беше спокойна, отначало и аз бях спокойна, но от няколко дни само чета за размери на сакове, седмици, точки и само за това мисля.....  
Момичета, много съм притеснена. Бях на преглед днес. В 6г.с. съм ,видяхме плоден сак, но нямаше сърдечна дейност. С първото ми бебе по това време засякохме сърдечен ритъм, а сега -не. Лекарката каза, че формата на сака била "плоска",един вид неправилна и има вероятност да няма развитие на бременността. Обнадежди ме, че може да е още рано и ме извика другата седмица пак на преглед. Обаче дотогава ще откача. Някоя имала ли е подобен случай. Знам, че трябва да чакам и да се успокоя, но съм много обезпокоена. Нямам кървене, имам всички симптоми на бременността - подути и напрегнати гърди, гади ми се вече наистина много, постоянно ми се спи, кръста ме боли, когато съм по-активна, често сменям настроенията, пия вода и пишкам много често.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 17:11 от Slynchogled88

# 200
При мен в 6 г. с. и 5 дни се видя с вагинален ехограф само плоден сак и според докторката някакво трептене, но без, точка..  много се притеснявам и все повече влизам във филми.. сакът бе голям- 14 мм, а не се видя точка.. утре, ще разбера какво се случва, точно една седмица от първия преглед. Моята докторка беше спокойна, отначало и аз бях спокойна, но от няколко дни само чета за размери на сакове, седмици, точки и само за това мисля.....  
Момичета, много съм притеснена. Бях на преглед днес. В 6г.с. съм ,видяхме плоден сак, но нямаше сърдечна дейност. С първото ми бебе по това време засякохме сърдечен ритъм, а сега -не. Лекарката каза, че формата на сака била "плоска",един вид неправилна и има вероятност да няма развитие на бременността. Обнадежди ме, че може да е още рано и ме извика другата седмица пак на преглед. Обаче дотогава ще откача. Някоя имала ли е подобен случай. Знам, че трябва да чакам и да се успокоя, но съм много обезпокоена. Нямам кървене, имам всички симптоми на бременността - подути и напрегнати гърди, гади ми се вече наистина много, постоянно ми се спи, кръста ме боли, когато съм по-активна, често сменям настроенията, пия вода и пишкам много често.
И аз съм така днес цял ден.😂 При мен пък - никакъв сърдечен ритъм не се отчете. Прегледът ми е чак е сряда.Но не се надявам вече, защото дори да допусна хипотетична късна овулация (аз съм на 28-30 дневен цикъл,откакто се помня), по мои сметки не сме имали контакт с ММ на по-късен етап. Детето беше с 40 градуса температура и бяхме много притеснени за него. Така че ако материалът се е "съхранил" седмица за хипотетична късна овулация, тогава бебето ми може да има шанс. Спирам с всякакви ровения и търсения. Невероятно забременях и ако пак така невероятно се появи сърдечен ритъм, направо ще падна. Късмет на всички момичета. Ще пиша какво е станало другата сряда, защото всички много ми помогнахте със съвети и подкрепа. 😍😍😍

# 201
Аз не съм много наясно, но ако ЧХГ-то не се покачва двойно за 48-72 часа тогава би трябвало да има проблем нали? Т.е.  ако си направите кръвен и се покачва нормално, това не гарантира ли, че всичко с плода е ок?

# 202
Аз не съм много наясно, но ако ЧХГ-то не се покачва двойно за 48-72 часа тогава би трябвало да има проблем нали? Т.е.  ако си направите кръвен и се покачва нормално, това не гарантира ли, че всичко с плода е ок?
Единствено показва бременност без да гарантира нищо.

# 203
Аз днес изкуках и си направих уринарен тест за бременност Smirk
Понеже последния ми преглед беше преди седмица, се притеснявам дали всичко е наред, дали продължава да се развива... Не бях виждала толкова наситени две черти Joy

# 204
Привет и от мен Simple Smile
Ние видяхме двете чертички на 8ми март! Представете си как се чувствах този ден Simple Smile Първо дете ни е, на 27 години съм. Стана доста бързо, аз се бях подготвила психически за дълго чакане. Последният ми цикъл беше на 9ти януари. Мислех, че съм в 9та седмица, а док вчера каза, че размерът е като за 5та, но всичко изглежда добре. Даже спомена нещо за втори сак Grinning От октомврийче, стана ноемврийче. След две седмици ще ходим пак, за да се чуе сърдечен ритъм.
Силно се надявам всичко да е наред!
От симптомите - лека гадене сутрин, докато не хапна нещо. Гърдите ми са АД. Усещам и напрежение в кръста. Но с това общо взето се изчерпват.
И аз съм в голяма чуденка за доктор по ЖК, болници и раждане, но имам време да намеря отговор на всичко.
ЗА фб групата как да се присъединя?

# 205
  • Наблизо
Добре дошла!
И моите гърди са ужас,боли ме често корема и кръста като при цикъл..но не взимам нищо за болката.Търпя си.
Другата седмица се надявам да видим и чуем сърчице!

# 206
Аз засега намам гадене, само зърната са ми по-чувствителни. Други симптоми нямам никакви.

Момичета, вие заедно с мъжете си ли ходите на преглед? Аз досега все сама, но в понеделник приятелят ми иска да дойде с мен, а аз пък искам да е по-натам  Grinning Първо да се убедя, че всичко е наред, защото все пак мина седмица и малко от последния преглед

ohhappyday, цикълът ти с каква продължителност е? Малко ми е странно такова разминаване в седмиците. Дали може да е заради късна овулация?

# 207
Maми, не знам защо не се появяват коментарите ми. С риск да се повторя,за което се извинявам, пожелавам на всички бъдещи мами леко бременеене Simple Smile Записвам се и аз с термин през ноември. Сега съм в 6 г.с. Simple Smile

# 208
Винаги съм била с нередовен цикъл. 28-40 дни, различно е. Пропуска някой път. Някой път си е точен на 29тия ден.
Вчера отидохме заедно, той настоя. Каза: "Естествено, да не си някоя самотна майка да ходиш по лекари сама Simple Smile" Но той е много подкрепящ и разбиращ за всичко, така че не се изненадах.

# 209
Честити 2в1 Heart пиши ми лично съобщение с имейла ти за да те добавя Simple Smile
Привет и от мен Simple Smile
Ние видяхме двете чертички на 8ми март! Представете си как се чувствах този ден Simple Smile Първо дете ни е, на 27 години съм. Стана доста бързо, аз се бях подготвила психически за дълго чакане. Последният ми цикъл беше на 9ти януари. Мислех, че съм в 9та седмица, а док вчера каза, че размерът е като за 5та, но всичко изглежда добре. Даже спомена нещо за втори сак Grinning От октомврийче, стана ноемврийче. След две седмици ще ходим пак, за да се чуе сърдечен ритъм.
Силно се надявам всичко да е наред!
От симптомите - лека гадене сутрин, докато не хапна нещо. Гърдите ми са АД. Усещам и напрежение в кръста. Но с това общо взето се изчерпват.
И аз съм в голяма чуденка за доктор по ЖК, болници и раждане, но имам време да намеря отговор на всичко.
ЗА фб групата как да се присъединя?

Общи условия

Активация на акаунт