Декемврийчета 2018 - тема 2

• 58 310
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Аз качих 20 кг и ги оставих в болницата....като цяло в и преди и сега си имам едни 20 кг излишни,но кога ще ги сваля идея нямам ....

# 316
Аз на килограми съм си както преди и всичко останало си ми е като преди, обаче имам корем 😢 с много сериозна диастаза съм и все се каня да правя упражнения за диастаза, ама все нещо става и не почвам. Освен всичко ребрата са ми разпънати и подгръдната ми обиколка и талията са по-големи от преди. Иначе винаги съм била слаба, сега също, само пустия корем 🤔
Не знам дали ще се свият, но не мога да почна и да тренирам докато не посъбера диастазата... не предполагах, че такава огромна дупка ше се отвори.
Иначе сме на море в края на май... ще си взема цели бански и ще си ходя с корем като бременна в 5-ти месец... защото точно така изглеждам.

# 317
И аз имам да боря диастаза, ако някой знае ефективни упражнения моля да сподели Simple Smile

Ние вчера бяхме на преглед и ваксина, мъникът е 7 070 и 64 см, както казва ММ - едно голямо кюфте, ама пък е сладур.  Обръщането не му е силната страна - от корем по гръб се завърта, но е по-скоро инцидентно, от гръб може само до страна да се завърти самичък.  Иначе хваща абсолютно осъзнато,  даже схвана, че може да дрънка с едната играчка (според мен).  Гука много, залива се от смях като го гъделичкаш/пееш/ти се смееш и като цяло е много контактен - раздава усмивки на килограм. 
На цялото семейство ни пада косата (вече май имам по-добраа представа какво би било да имаме куче), но се надявам на поне двама от трима да порасне обратно Wink

# 318
Аз на килограми съм си като от преди да забременея, но и аз продължавам да си имам коремче. Не знам дали ще се прибере Sad Иначе килограмите ги смъкнах доста екстремно още втората седмица като вдигнах 39 градуса температура и ме хвана една диария, та 10 дни бях на глад и обикновени бисквити Sad  Аз и бях качила само 13кг, но смъкнах почти всичко тогава. Иначе знам че мои приятелки правят доста успешно 90-дневната диета, но не знам дали е подходяща при кърмене. Според мен дори и само да намалите значително (не да спирате напълно) сладкото, хляб, картофи, ориз и като цяло бързите въглехидрати, пак би трябвало да има някакъв ефект, или поне да не ги ядете след 17ч. Поне при мен има резултат, но се иска доста воля и търпение, че става бавно ...
Иначе и Лора започна да се опитва да се обръща от гръб по корем - за момента успява само да се гъне като червей до позиция настрани. От корем обаче изобщо не се сеща да се обръща, само мрънка че не иска да е в тази поза Simple Smile

# 319
Здравейте! Имам нужда от съвет, момичета. Дъщеря ми още от родилното е със секретиращи очи, там не направиха абсолютно нищо по въпроса. На първата консултация ни изписаха капки Тобрекс, капах ги, мина за няколко дни. След 20-тина дни обаче отново започнаха да секретират, пробвахме пак с Тобрекс, нямаше ефект. Заведохме я на очен лекар, изписаха Вигамокс, капах ги, но от тях нямаше почти никакъв ефект. Другата седмица ще ходим да и вземат секрет, според личната лекарка може да се касае за запушен слъзен канал, според очната е някаква бактерия. Някакви съвети, насоки или ако сте имали такъв проблем да кажете какво ви е помогнало? Всеки ден почиствам очите с физиологичен разтвор, почиствах и с лайка, но очната лекарка ми каза да не я ползвам, така и не разбрах защо. От вчера започнах да и правя масажи също.

# 320
Apple, масажи. При моята дъщеря беше същото положение. Запушен слъзен канал, при изплакването при раждане не се е спукала някаква ципичка там. За това масажи до дупка. При нея има на двете очи и за 3месеца почти изчезна. Капки слагам офталмосептонекс, които намаляват секрет. Тобрекс лекуват инфекции, ако има. Но те са временно решение. Ние ходим на очен в ресбиомед.

# 321
Applegarden, пробвай да капнеш кърма, много помага. Изпитано е и на бебета около мен и самата аз си слагам, че боря едни ечемици.

# 322
  • София
Applegarden, както са те посъветвали момичетата, масажи и кърмата също. Аз така лекувах нашето запушвано слъзно каналче. Очето и течеше до скоро. От месец вече няма. Но ни казаха, че от време на време може пак да се случи.

Ако е бактерия, обаче само лекар може да каже.

# 323
  • бургас
Имахме същия проблем с окото. Ползвахме същоте капки, но ефектът беше временен. Доскоро си беше така, но се оправи от само себе си и сега е добре.

# 324
Благодаря, момичета. От вчера съм започнала с масажите и се надявам, ако се касае за запушен канал да успеем да се справим с масажи, защото само като чух как ги сондират, лошо ми стана. Запазих час за второ мнение при друг очен лекар, но е чак след месец.
Исках и още нещо да ви питам, при вашите деца БЦЖ-то поду ли се, изтече ли секрет? При дъщеря ми стана точно така и вчера като я видя лекарката ми изписа Неомицин, каза да я напръскам 1-2 пъти колкото да помогна да не забира повече.

# 325
Момичета, понеже скоро ще започнат да се обръщат мъниците, а по пода дори всеки ден да се мие си се събира прахоляк, какви кошари сте измислили?  Някоя мама с опит със сигурност ще е полезна 🤔
Каква големина и форма? Квадратна, осмоъгълна, правоъгълна? Дървена или платнена? При кой вариант ще е по-лесно да се хващат мъниците като се опитват да се изправят?
Аз съм отгледана в мрежеста кошара и по мрежата съм си пъхала ръчичките и съм се набирала, ам сега не виждам такива да се предлагат

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 13:26 от Fluffy Fluff

# 326
Здравейте! Имам нужда от съвет, момичета. Дъщеря ми още от родилното е със секретиращи очи, там не направиха абсолютно нищо по въпроса. На първата консултация ни изписаха капки Тобрекс, капах ги, мина за няколко дни. След 20-тина дни обаче отново започнаха да секретират, пробвахме пак с Тобрекс, нямаше ефект. Заведохме я на очен лекар, изписаха Вигамокс, капах ги, но от тях нямаше почти никакъв ефект. Другата седмица ще ходим да и вземат секрет, според личната лекарка може да се касае за запушен слъзен канал, според очната е някаква бактерия. Някакви съвети, насоки или ако сте имали такъв проблем да кажете какво ви е помогнало? Всеки ден почиствам очите с физиологичен разтвор, почиствах и с лайка, но очната лекарка ми каза да не я ползвам, така и не разбрах защо. От вчера започнах да и правя масажи също.
Имахме същия проблем, предписаха ни Макситрол като преди да се капне от тях да се почиства с физиологичен разтвор. Аз имах много съмнения за тях, тъй като във всяка аптека ми казваха,  че са най силните капки,  съдържали кортикостероиди и прочие,  но след още няколко мнения се престраших. Оченцето се оправи за 4дни. Бебо беше на 24 дни. Да добавя също,  че и аз бях се спряла на лайката защото уж няма нищо опасно, нали е билка,  но ЛЛ както и още няколко лекари бяха твърдо против,  тъй като можело да стане още по - зле, та не съм я ползвала.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 13:22 от Iva_6

# 327
Забравих да напиша за лайката, че е силен алерген и за това не е ок да се чистят очите на бебетата. На ММ лекар, светило, му каза да си чисти така очите. Оказа се алергичен. Няма да ви казвам какво мазало стана. А като я пие няма проблем.

# 328
  • София
Момичета, понеже скоро ще започнат да се обръщат мъниците, а по пода дори всеки ден да се мие си се събира прахоляк, какви кошари сте измислили? 
Аз не съм ползвала кошари за игра. Приготвила съм ей това, скоро ще обезопася:

Килимчето е плътно и изолира добре.

# 329
С големия ми син имах правоъгълна сгъваема кошара, една приятелка ми я беше дала, но той започна да се заседява в нея, след като можеше вече да се изправя сам, преди това не му беше много интересно. Но после много си я ползвах, слагах го вътре и го затрупвах с играчки и можех да си свърша нещо. Сега пак имам такава под ръка, останала от племенника и ще я пробвам по нататък Blush

Общи условия

Активация на акаунт