НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Хаха ....  Тц, не моА са мръдна в момента.  Ама ши са намажа ей сега, имам виетнамско чудо,  хич не се сетих.
Ай ши им са не види и мазнините... То ограничения, тренировки, глад, нама шоколад, няма бонбони ...  и пак са там, на корема. Пфуу, нямат разкарване значи тия мазнини.

# 436
Браво! Ще споделиш ли сега какво хапваш?
Закусвам задължително (това ми е навик от Зоната)- обикновено 200 гр. кисело мляко, малко ядки и плод. Друг вариант за закуска- варено яйце, малко сирене и домат. Обяд: някакво месо със салата или пържени яйца със салата. За вечеря също комбинирам месо (често пиле, но ям и вратни пържоли, ребърца на скара, риба)със салата.Обичам много сирене с маслини. Подправям само със зехтин и ябълков оцет. След обяд, ако огладнея хапвам малко ядки. Пия 2-2.5литра вода. Понякога вечер си позволявам 1-2 чашки сухо бяло вино. Не знам дали всичко е в точните правила на НВ - ВМХ, но не стресирам организма си и ям все любими храни.

# 437
Хора,  освен аспирин,  който изпих на обяд,  но не ме отпусна, нещо друго да препоръчате за мускулна треска?  Имам денонощна аптека на 5 мин.  Някакво мазило ли да си купя?
Бих препоръчала и магнезий.

# 438
Смъкнах 1 кило, но лошото е, че не пия вода.

Ами пий вода де. Това е най-лесното. Камъни в бъбреците искаш ли? Да отслабнеш искаш ли? Вода.
Аз не закусвам от сигурно 20 години. Не съм гладна, а в миналото забелязах, че ако закуся, после огладнявам много по-бързо.

Не искам да съм контра, но вода пиех много рядко до преди да мина на режима. Сега пия малко повече, защото ми се пие. Пия само когато съм жадна, не се наливам насила. Въпреки това количествата не са литри на ден. Нямам камъни в бъбреците. Не се движа активно от доста време и не съм напълняла заради това, така че причините за напълняването и камъните в бъбреците явно не са точно от непиене на вода и заседнал живот.
Камъни в бъбреците се получават от прекалени количества оксилати (вероятно и от други подобни вещества) които се съдържат в растенията, особено така любимият на някои спанак. 

# 439
Това с огладняването ако взема че закуся и при мен беше "в миналото", ама тогава бяха много по-традиционни закуски... та не е за чудене. Ами аз такова нещо по което и време на деня да изям, до два часа ще съм гладна пак.
Режимна закуска обаче си ме държи дълго време, в случай че ми се закусва изобщо де. При мен това е рядко, но аз винаги съм си била така.
Пак до това опира - на кой как му е по-добре, другите можем само всеки за себе си да говорим.

С водата понеже преди време зорлем се приучвах да я пия повече, там малко си е както свикне човек. С години не пиех кой знае колко и както много хора казват - ами сигурно не ми трябва, щом се чувствам добре и така. После имах лек проблем с бъбреците и трябваше да пия количества над обичайните ми за известно време. Ами... както преди ми беше добре с малко вода, взе че се оказа че с повече ми е и още по-добре. Сега си я търся и ми прави впечатление ако не съм пила достатъчно по някаква причина, не се чувствам добре. Не конкретен симптом, но като общо състояние, усещам си че и по-добре може да е. То ако почна да усещам жажда чак и да ми пресъхва устата, значи вече съм дехидратирана, трябвало е по-рано да пия. Трябва всеки да си намери баланса и там.
Скрит текст:
И другия мит, че се ходи много често до тоалетната, като се увеличи водата - това е само за известно време, после някакси се регулират нещата. Поне моят опит е такъв. Говоря за увеличаване от твърде малко до нормални количества, разбира се, не за наливане с твърде много вода. Това го пиша за който се притеснява че би му нарушило ритъма на работа и прочие, неведнъж съм го срещала като довод.

# 440
Според уролозите дехидратацията и съответно рядкото и оскъдно като количество уриниране повишава риска от камъни. Повишеното тегло прави същото. Консумацията на кафе пък дехидратира допълнително... И непиенето, и преналиването все не са препоръчителни. Не знам какъв довод е "на мен не ми се е случвало, значи е малко вероятно". Разбира се, никого няма да преследвам с чаша вода. Wink

# 441
Казвам, че това не е основната причина за камъните. Може да усложнява състоянието, на някой който има камъни или се храни по начин, по койтое вероятно да придобие камък, но не и причина.
За протокола, пия много кафе от години и инкога не съм била почитател на салатите.

# 442
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Чета ви отдавна и съм на режима от декември. Запали ме колежка, която членува в групата на АУ и за 4м смъкна 15кг, макар да хапва млечни и ябълки. Много крайна ми се струва тази група, но я чета и отбирам каквото ме интересува. Работя от 11 до 17ч и храненето на работа е трудно. По идея на колежката ми закусвообядвам към 10.30 обикновено с яйца, бекон и салата. Понякога към 16ч ям ябълка, когато се прибера у нас вече съм гладна и хапвам малко сирене или кашкавал, краставица, ядки. От 18ч съм на тренировка, вечеряме към 19.30. Макар да не спазвам режима на 100% за 4 м съм свалила 5 кг и съм доволна. От 68 станах 63, 173см, 37г. Искам още 3кг да смъкна и да ги задържа.

# 443
  • пак там
Здравейте,

Може ли вместо краве / кокосово масло, да се използва какаово?

# 444
Може,  да.  Стига да е студенопресовано, нерафинирано.

# 445
  • пак там
Благодаря, Лулу! Hands Open Hands

# 446
Как сте момичета, готови ли сте психически с неравната битка с козИнаците😂🤪🐷🐷🐷
Аз не, сигур ще се предам на изкушението поне веднъж, че да не го мисля:)

Напоследък ми се ядат само млечни, което не е ок! Яйца всеки ден и риба през ден.
Месото не ми върви нещо.
Запеканка от тиквички със сирена готвих днес, подядоха ме всички😂🐷
Теглито ми се е 53-54, явно оптимално за мен.
За съжаление дъщеря ми на 18 има не оснено добри резултати от глюкозното обременяване, висок инсулин на втори час:( значи ИР я дебне..
За сега само сме ограничили всички бързи В.
Бобови веднъж седмично, ориз или картоф веднъж седмично. Общо взето се храни като мен, но с повче плод и калории като цяло.
За две седмици на режим спря да пие толква много и да става по 5-6 пъти нощем до тоалетна, чувства се добре и вече свали 2 от 5-те рязко качени килограми.
През уикенда си праиви режимен десерт или печиво.
Дали и е генетично от мен наследена ИР?

# 447
При мен е наследствена, но какво да се прави, това е живота
400гр телешка кайма с две малко тиквички правят чудесни кюфтета
Козунаци дали ще ям зависи само от свеки, ще ли или не да ме изкуши Laughing

# 448
  • Пловдив
И аз мнооого обичам козИнак Stuck Out Tongue Winking Eye обаче ми се иска или домашен, ама няма кой да направи, или от фурна с мнооого захар по коричката! Мммм! Всичко друго не ми е вкусно...
Днес накупих риба от Лидл.
Чакам и агнешко, домошарче Simple Smile
Обаче напоследък нищо конкретно не ми се яде... музата за готвене също ме напусна, та да видим.

# 449
  • Някъде по Дунава
Козунаците и за мен са изкушение. Освен че обичам да ги ям, обичам и да ги меся, а и не само козунаци.
Доволна съм от себе си, защото уикенда съм на обучение, но не съгреших. Е, пих винце вечерта, но това е необходимо за доброто психично здраве и сближаване с колегите Simple Smile От нас си носих солен кекс с лопуш без брашно, варени яйца, краставица и бекон за двата обяда. Закуската я хотела е достатъчно разнообразна, а на вечеря пържола и салатка.

Общи условия

Активация на акаунт