НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 760
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Няма такова изискване да не се закусва

# 406
Аз навсякъде чета също да не се закусва.

Може ли да споделяте какво ядете?

# 407
Къде навсякъде ги четете тези безумия? Сигурно в групите на онзи  тип АУ. Значи просто трябва да спрете да четете там.

# 408
Къде четете такива глупости? Закусваме си и още как. И винаги се повтаря ДА НЕ СЕ ГЛАДУВА.
Аз закусвам яйца,кашкавал,кафе със сметана. Много рядко "хляб" от смляно ленено семе,яйца и смлени бадеми/лешници или орехи. Намазвам този "хляб" с меко сирене .
Като имам време (и не ме мързи) правя омлет или "палачинка"(което пак е омлет,но с кокосови стърготини)
Погледнете НВ ВМХ за начинаещи в първия пост и ще видите и други идеи
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZGlldGR … zbXNnMzg1MjUyMDc=

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 17:09 от Анонимен

# 409
Закусвам, каквото ми се хапва, не гледам отдавна на храната като на закуска, вечеря или друга тематика. Обикновено са яйца, защото ме държат доволна и сита.
През седмицата ставам рано и бързам, тогава винаги разчитам на варени яйца и някакво мезе, маслини и/или кашкавал, ако има време и малко краставичка. Като цяло изобщо не разполагам с възможност да закусвам, но го правя, защото иначе не се чувствам добре, ако залагам само на обяд и вечеря. А и калориите, които приемам, ако липсва закуска, са прекалено оскъдни за динамичното ми ежедневие.   
Уикенда вече експериментирам с други рецепти, които отново включват основно яйца. Simple Smile Има варианти - "банички", питки, пици, милинки и какво ли не още.
В момента е направо благодат да стартираш с режима, защото доста момичета имат блогове и предлагат прекрасни адаптации, има стотици идеи. Нагаждате си ги според личния вкус и с времето всичко влиза в ритъм.

# 410
# 411
Къде навсякъде ги четете тези безумия?

По- скоро НЕ четат. Веднага става ясно, че не са прочели дори пост първи, страница първа. Angry

# 412
Всъщност прочетох цялата първа страница, но на по - предна част, от 2018 год., ако не се лъжа. Но, се записах тук, защото темата е актуална. Зададох въпроса, защото дори майка ми и майката ма бившия ми приятел, казаха, че НВ-ВМХ, не включва закуска, както и от още няколко места го чух. Не прави прибързани констатации. Питам тук, защото пропускането на закуската, за мен е точно обратното на здравословно. Благодаря за отговорите.

# 413
Всеки си подбира вариант, който му пасва на здравословното състояние, нуждите, ежедневието и прочие. За някои е по-добре със закуска, за други без, а това че напоследък почти всеки като чуе НВ ВМХ и казва "Аа, Атанас Узунов, чувал съм за неговата диета" е много тъжно.
"Неговата" е явно вариантът, който работи за него. До там. Или поне това, което маркетира толкова успешно напоследък. Не значи че това непременно е вариантът за теб или за мен.
Ядат си хората и по три пъти на ден, и по четири даже някои, други пък само по веднъж, пети като мен по два, щото от толкова имат нужда.
Накратко - щом ти е важна закуската, закусвай си и да не ти пука.

# 414
  • София
Всъщност прочетох цялата първа страница, но на по - предна част, от 2018 год., ако не се лъжа. Но, се записах тук, защото темата е актуална. Зададох въпроса, защото дори майка ми и майката ма бившия ми приятел, казаха, че НВ-ВМХ, не включва закуска, както и от още няколко места го чух. Не прави прибързани констатации. Питам тук, защото пропускането на закуската, за мен е точно обратното на здравословно. Благодаря за отговорите.
Всеки решава сам. Аз също предпочитам да не закусвам, ако хапна,после трудно издържам до обяд. Имам по- различна теория, човек вечеря, и в голяма част от случаите си ляга да спи, тази енергия от вечерята не е изразходена. Сутрин ставаш и пак ядеш, това натоварва тялото с още енергия,която се трупа.
Да не закусвам ме устройва, аз мога да издържа, но някой хора не могат.
На мен ми е трудно от обяд до вечеря, към 5 съм озверяла от глад , тогава са ми някой прегрешения.

# 415
Нати, това само доказва каква сила е Фейсбук. Някакви полуроботизирани хора, които чакат само да видят нещо сензационно и да натиснат бутона Сподели или Харесвам. Ако е просто снимка, най-добре, че най-лесно.

Откачам аз като чуя за "режим на Атанас Узунов". Колко лесно си присвои чужда идея. Наистина откачам!

# 416
Атанас Узунов си пише, че неговият режим е модифициран НВ_ВМХ, не мисля, че нещо си присвоява, направил е някаква мешаница от различни режими. Той пише да не се закусва и оттам тръгва това за незакусването. Който спазва режума на АУ, да не закусва. Който е на НВ-ВМХ може да си закусва, ако му се закусва.

# 417
  • София
Само да вметна, аз също се дразня когато всички кажат Режимът на Атанас Узунов. Все пак голям респект към човека, че превърна отслабването си в толкова успешен бизнес. Но! Теорията за незакусването не идва от него. Вече от няколко диетолога се посочва, че до 12 часа организмът се пречиствал от токсини и затова е добре първото хранене да е след 12 часа.
Примерен линк: https://blitz.bg/goreshtite-novini/d-r-emilova-zakuskata-e-proti … a_news252317.html

Не казвам, че е правилното. Ако човек обича да закусва и има нужда от това - нека го прави. Аз на сила се научих да закусвам и затова за мен не е проблем да пропускам това ядене.

# 418
Аз с голяма изненада преди няколко дни открих, че начин на хранене със 100 и повече годишна история се е превърнал в"режим на...". Да се чуди човек да се смее ли или да плаче. Жал ми е само,че много хора ще пропуснат шанса си с "режима на...", а толкова усилия полагаше Милко Георгиев за популяризирането на ВМ НВХ. За големите усилия на Шоки,Кам и другите момичета тук в бг-мамма да превеждат и обясняват (за което аз лично много съм им задължена) не ми се и говори. Труд от повече от 7 години отива по дяволите. Какво ли ме учудва като по същия начин и Дюкан пре.ба краткотрайна и бързодействаща за начален старт диета.
Този режим на хранене има предимството ,че се нагласява по вкус,нужди и цели,човек се храни нормално и НЯМА прегрешения,просто продължаваш. Тялото най-напред се лекува от това, което сме му причинявали с години и отслабването (бавно или бързо е различно при всеки) е след това.
Има предостатъчна информация на първата страница. Четете у преценете.
Ако искате да "отслабнете" 5 килограма за 3 дни не е вашата диета.Ако искате да махнете само 2-3 килограма за да сте като както сте били на 16 години също не е вашия режим.

# 419
Между другото, наистина, на когото спомена, това, което чета за НВ-ВМХ, последвалото име е Атанас Узунов, и започват да ми обясняват Simple Smile Първоначално си казах - ,,Кой е пък този?", аз нито телевизия гледам, нито се облъчвам от фб. Сега от вас разбирам.

Честно казано, на мен ми влияе супер добре, режима, който прилагате. На първо място спя по - малко, а се събуждам отпочинала. Би трябвало да има връзка. Ежедневието ми е много натоварено, и се радвам на новия си тонус. Не ми става тежко, когато ям. И, като бонус за няма и 10 дни съм -2 кг, бих искала така да си остана, висока съм 1.63, тежа 51 кг, вече Simple Smile Единствено мисля, че не бих отрязала кардинално плодовете, и от време на време ще си хапвам боб и леща, но още не съм.

Общи условия

Активация на акаунт