НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 754
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
..........]Какво ли ме учудва като по същия начин и Дюкан пре.ба краткотрайна и бързодействаща за начален старт диета....
не го пр..ба Дюкан, а режимните десерти
Кейт Мидълтън да ти се вижда дебела Simple Smile

# 421
Атанас Узунов си пише, че неговият режим е модифициран НВ_ВМХ, не мисля, че нещо си присвоява, направил е някаква мешаница от различни режими. Той пише да не се закусва и оттам тръгва това за незакусването. Който спазва режума на АУ, да не закусва. Който е на НВ-ВМХ може да си закусва, ако му се закусва.
Пише си го, факт. Трудно бих се съгласила че нищо не си е присвоил, ама това е за цяла отделна тема.
Мисълта ми беше че на теб и на мен ни е ясно че това си е просто неговият вариант, един от всичките възможни. Обаче за много хора това дето са видяли и чули от/за него е всичко дето знаят за НВ ВМХ и си мислят че това е то. Че и понякога възприемат тоя тон с размахания пръст дето явно е типичен в неговата група. Малко ли случаи имаше и тук в темата някой да се изцепи "Това не може!" "в режим отслабване" и прочие странни неща. Ей това вече е тъжно.
Иначе човекът явно има пазарен нюх, много добре си продава нещата, той за него си е добре.

# 422
Просто е на мода според мен. Сега му е пикът. Ще мине, както отмина и Дюкан. С Дюкан си спомням същото вълнение, снимки преди-след... Определено АУ е направил миш-маш от диети, с фастове и лунуване, така че очаквам някой да дойде да пита ядем ли на пълнолуние. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз лично на пълнолуние вия, но не от глад, а от върколащина. Blush

Хвърлих око в групата му относно най-важния за мен момент - какво да правиш след като постигнеш желаното тегло. Препоръчва по-свободен режим с включване на плодове и непрекъснато следене на теглото. Предполагам, че това ще мине покрай ушите на хората и след известно време ще се завърнат към стария си начин на хранене. Накрая, който е сериозен, чете и иска да знае, ще премине от диета към режим. За останалите остават бързите и временните решения. Аз съм се отказала да проповядвам на чужди хора, всеки си знае за себе си. То с близките си не мога да се оправя, брат ми стана кръгъл, опитах да му кажа за инсулина 2-3 приказки - глупости било, личният му лекар му казал, че захарта му е добре при фланелка ХХЛ и 30 кила над норма. Такива лекари да ги запукаш с нещо ще им е малко.

# 423
Аз не мога да накарам майка ми да иде на годишен профилактичен преглед при мамолог и гинеколог, какво остава за други неща Sad

# 424
..........]Какво ли ме учудва като по същия начин и Дюкан пре.ба краткотрайна и бързодействаща за начален старт диета....
не го пр..ба Дюкан, а режимните десерти
Кейт Мидълтън да ти се вижда дебела Simple Smile
При нея мотивацията,трениривките, масажите и други екстри,които са недостъпни за нас простолюдието играят голяма роля.
Протеиновата (оригинала съм правила преди да се появи Д.)  1 месец плюс масажи и спорт ми даде голяма начална скорост преди 20 години.
Но наистина десерти,посладители и трици са препъни камък и това е във всяка диета, включително и тук.

# 425
Аз също не закусвам. Правя го, защото четох, че организмът се прочиствал до 12,00 ч. Дали е вярно не знам. Не ми е проблем липсата на закуска. Първото ми ядене е в 13,00 часа и второто 19,30ч. Това е. Не ям повече. От 4 дена съм на този режим. 160 см съм, 70 кг УЖАС! Смъкнах 1 кило, но лошото е, че не пия вода.

Не знам що напълнях толкова. Не се движа, може би това е причината. Не пия газирано, не ям нищо опаковано и нищо тестено. Сладко-само мед, но няколко малки лъжички вечер. Абе опуквах си едно бурканче от 500 г за 1 седмица... От месата само пилешко и рядко риба ям и то с неудоволствие. Друго месо не може нищо на света да ме накара да ям.  Та така. Ще докладвам, ако успея да отслабна.

# 426
spring princess

Определено е, защото не се движиш.

И аз за една година напълнях, както никога до сега. Спрях да тренирам, в университета седя, в колата седя, на работа - седя. Нормално е. Сега е пролет, всичко се събужда, както и мотивацията. Перфектен момент за нови неща, опитай поне малко да потренираш, като за начало ти препоръчвам приложенията на Shvager FM, има ги и в app store, и за android, безплатни са. Ако, си шофьор, оставяй колата за кратки разстояния. Според мен, без движение не става.

# 427
Смъкнах 1 кило, но лошото е, че не пия вода.

Ами пий вода де. Това е най-лесното. Камъни в бъбреците искаш ли? Да отслабнеш искаш ли? Вода.

# 428
А.У. е печалбар, той гони резултати.Защото хората плащат, за да слабеят, а не да ядат колкото им се яде и да чакат с години да свалят 20 кг.Болшинството искат да си легнат 90 кг и да се събудят на сутринта 55, ако е възможно...  Smiley  А той им го обещава.Пък за да стане, си трябва глад, неоспоримо.
А кой как и дали ще запази свалените кг, него не го вълнува.Ако някой качи и му се оплаче, стандартното оправдание и на диетолози, и на фитнес-гурута е "Ами, почнал си да ядеш много...!".
Ами, ще яде, как се кара на 1200 калории цял живот....
Само че хората не мислят за после, те са на вълната "Ох, да отслабна сега, пък после ще ги мисля как да задържам!".
Затова и само 5 % от хората, спазвали диета/режим, успяват да запазят сваленото тегло около 4-5 години, останалите 95 % си връщат всичко, че и отгоре, в рамките на 1-2 години МАХ.

# 429
Момичете,
Не се мъчете,а се хранете с неща които ви харесват (отговарящи на този начин на хранене,естествено) и нагласете режима по ваш вкус и нужди.
Има вариант за вегетарианците (потърсете).
Гладуването няма да ви помогне,а ще задълбочи проблемите.
Прочетете линковете,които дадох по-горе. Аз ги чета постоянно. И бъдете търпеливи,не сте напълняли за 6 месеца и няма да отслабнете за толкова. И не забравяйте,че при мъжете е различно,колкото и да се тръшкаме и крещим,че сме еднакви няма да променим заложеното от природата.

# 430
Франсоаз, те в неговата група във ФБ ако някой се оплаче или изкаже друго негативно мнение, просто го махат от там Grinning

# 431
Бях в групата и се храних по А.У., въпреки че вкъщи всички ми казваха "Недей! Не е здравословно!" Не ги послушах и за 2 месеца: - 3 кг. и доста см. Ще кажете - добре, но.... косопад, запек, болки в бъбреците, суха кожа, отпусната, недоспала. Ужас! Сега се храня по указанията от първата страница. Първо не го чувствам като диета. Не си поставям цели в кг. Хапвам балансирано 4-5 пъти на ден и се чувствам прекрасно. За 1 седмица - 0.500. Доволна и сита Simple SmileНе се притеснявам, ако прегреша или виждаш ли излизаш от кетоза и край- отначало. Много глупости се начетох в групата му. Тук чета и по-старите теми. Много момичета споделят опит и това ми помага да направя меню, което е по моя вкус. Дано, успея - бавно и най-вече трайно да се преборя с едни 5 кг.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 21:35 от meri1966

# 432
  • Пловдив
Браво! Ще споделиш ли сега какво хапваш?

# 433
Хора,  освен аспирин,  който изпих на обяд,  но не ме отпусна, нещо друго да препоръчате за мускулна треска?  Имам денонощна аптека на 5 мин.  Някакво мазило ли да си купя?

# 434
Лулу, клин клин избива - направи някаква лека тренировка, намажи с виетнамско чудо, направи масаж. Ще мине, поне сега е сигурно че има мускули (аз така се успокоявам) Hug

Общи условия

Активация на акаунт