НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 735
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Личното ми мнение е,че използването на кето диетата за отслабване (махане на малко килограми ) не е добра идея. Постига се трудно,поддържа се още по-трудно и специално при жените може да доведе до здравословни проблеми. При заболявания (епилепсия ) и много голямо надебеляване е оправдано.

Какви по-точно здравословни проблеми?
Най-вече с щитовидната.
Момичета тук са се оплаквали от безсъние,депресия и проблеми с месечния цикъл. Доколкото си спомням има хормони,които се нуждаят от висок инсулин (за кратко,естествено )от там идва и идеята за т.н. въглехидратно зареждане или "мръсен ден/вечер".
На някои (мен) кетото не им пречи, но пречи на съседите като съм в 5 часа сутринта на кростренажора. На почти 65 години съм , нямам здравословни проблеми ,не обичам плодове и зелени салати и мога да живея без тях. Нямам проблем да не се храня 1-2 дни (повече не съм опитвала). Това е ЗА МЕН и МОЙ избор, но отказвам категорично да препоръчвам кето диета на млади,здрави и активни жени. Кето адаптирането не е лесно и не е бързо.
Говоря за здрави хора. При тежки заболявания (жена,която има 40 кг в повече не е здрава!), за бързо и спешно регулиране на КЗ и /или инсулин ДА,но за 3-4-5 кг не е необходимо да си го причинявате.

# 481
Скрит текст:
Личното ми мнение е,че използването на кето диетата за отслабване (махане на малко килограми ) не е добра идея. Постига се трудно,поддържа се още по-трудно и специално при жените може да доведе до здравословни проблеми. При заболявания (епилепсия ) и много голямо надебеляване е оправдано.

Какви по-точно здравословни проблеми?
Най-вече с щитовидната.
Момичета тук са се оплаквали от безсъние,депресия и проблеми с месечния цикъл. Доколкото си спомням има хормони,които се нуждаят от висок инсулин (за кратко,естествено )от там идва и идеята за т.н. въглехидратно зареждане или "мръсен ден/вечер".
На някои (мен) кетото не им пречи, но пречи на съседите като съм в 5 часа сутринта на кростренажора. На почти 65 години съм , нямам здравословни проблеми ,не обичам плодове и зелени салати и мога да живея без тях. Нямам проблем да не се храня 1-2 дни (повече не съм опитвала). Това е ЗА МЕН и МОЙ избор, но отказвам категорично да препоръчвам кето диета на млади,здрави и активни жени. Кето адаптирането не е лесно и не е бързо.
Говоря за здрави хора. При тежки заболявания (жена,която има 40 кг в повече не е здрава!), за бързо и спешно регулиране на КЗ и /или инсулин ДА,но за 3-4-5 кг не е необходимо да си го причинявате.
Питам защото аз нямам наднормено тегло, нито регистрирани заболявания и това хранене, до сега, ми е донесло само ползи. Не обичам зелении и не съм особен фен на плодовете та режимът не ми тежи, напротив, хранене с 95% животински продукти ме кара да се чувствам по-добре отколкото бкато бях на 25-30г.
За момента (5м.) нямам никакви негативни проявления. Спя добре, цикълът ми е "нормален", ревматоидните ми болежки изчезнаха още в началото. На 42г съм и нямам признаци на менопауза за момента и ако съдя по роднините ми от женски пол, не я очаквам в близките 5-10 години.
От това което чета, оставам с убеждението, че този начин на хранене (в различните му вариации) е препоръчителен за всички хора.
За нужда от висок инсулин дори за кратко, за пръв път чувам. Ако може да ми препоръчаш източник от където да погледна тази информация, ще съм ти благодарна.   

# 482
Здравейте.  Аз да се поФаля,  че вече отстраних пораженията от празниците с 24-часов фаст. Иначе доста нережимни неща ядох в събота и недля - козунаци,  торта, ориз (в дроб сармата), а толумбичките в неделя вечерта ме довършиха. Но фаста свърши добра работа и сега ми е лекичко на корема. Всички нережимни неща свършиха и от днес пак на режим.

# 483
Миоки , ние сме от малкото безпроблемни. И аз мога да живея на 0 въглехидрати.  Ще потърся информация.
Преди години имаше във ФБ група НВВМХ с администратор Андрей Димитров, разсърди се човека и махна всичко. Там имаше много информация, преведена и с източници,клипчета и др. Много хора (и момичета от форума тук) положиха големи усилия и ...нищо. Та там съм го чела, но за съжаление нищо не записах.

# 484

Блягодаря ти, TaniaDimi  bouquet
Аз се опитвам да търся из нета, но до сега на камък удрям за този инсулин. Навсякъде се говори в контекст на диабет тип 2 и проблеми с хронично висок инсулин.
Другата линия на дискусии е диета изцяло на животински продукти (carnivore diet) която аз следвам с някои малки изключения като пържени дробчета с лук и по малко боровинки и орехи от време на време. Гледам да са в съвсем минимални количества, защото ако прекаля на другия ден започвам да усещам стягане в дясното рамо, което ми беше проблемно.

# 485
# 486
Аз нямах предвид тази статия от блога на Шоки, а точно за хормоните. Но и тук има полезна информация още повече, че семейство Жамине са се хранили ВМНВ и имат собствени наблюдения .
А ето тук ми харесва как е обяснено,че няма нужда всички да са кето
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/01/blog-post_28.html?m=1

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 15:45 от Анонимен

# 487
  • Бургас
Здравейте.  Аз да се поФаля,  че вече отстраних пораженията от празниците с 24-часов фаст. Иначе доста нережимни неща ядох в събота и недля - козунаци,  торта, ориз (в дроб сармата), а толумбичките в неделя вечерта ме довършиха. Но фаста свърши добра работа и сега ми е лекичко на корема. Всички нережимни неща свършиха и от днес пак на режим.

лу лу би ли казала в какво се състои фаста?

# 488
Фастът ми - само течности, но такива които не повишават кр. захар и инсулина. Изкарах на 1 горчиво кафе (сутринта) ,  2 зелени чая и много вода. Така 24 часа.

# 489
в много рецепти се се ползват кокосово брашно, бадемово брашно - от къде ги купувате?
До сега смилах на дребно бадеми или заменях с кокосови стърготини, но предполагам, не е същото?

# 490
  • София
в много рецепти се се ползват кокосово брашно, бадемово брашно - от къде ги купувате?
До сега смилах на дребно бадеми или заменях с кокосови стърготини, но предполагам, не е същото?
Кокосово - от биомагазините, бадемово от Лидл, но не винаги го има, а сега си взех лешниково от гръцки Лидл.

# 491
  • София

Във всички големи вериги ги има- обикновено на био щандовете.
В Лидл често пускат на промоция кокосовото.

# 492
  • София
От DM купих кокосово и бадемово последно, но ми се видяха по-скъпи.

# 493
Бадемовото брашно си е точно смлени бадеми, не е по-различно. Кокосовото е смляно след като е извлечена мазнината, така че там не е точно като смлени стърготини, те са си пълномаслени. Или поне би трябвало да са. Самото брашно стои доста сухо и поема страшно много течности, то с толкова фибри. Вижте по био магазините, от такъв съм вземала кокосово по-изгодно отколкото е например в ДМ. Бадемовото май това в Лидл е най-изгодното като цена, което съм намирала.

# 494
В Лидл къде стои бадемовото брашно? Никога не съм виждала там.

Общи условия

Активация на акаунт