НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

  • 67 739
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 24 742
При другите сладкарски "материали" беше последно като вземах. Там където са бакпулвери, кувертюр и прочие. Гледах че нещо май са пренареждали магазина, дано да си е на същото място.

# 496
  • Мнения: 2 146
При другите сладкарски "материали" беше последно като вземах. Там където са бакпулвери, кувертюр и прочие. Гледах че нещо май са пренареждали магазина, дано да си е на същото място.

Не съм виждала там, а редовно вземам бадем и ковертюр от него щанд. Ще питам следващия път.

# 497
  • София
  • Мнения: 5 593
В Лидл къде стои бадемовото брашно? Никога не съм виждала там.
Там където са сметаните, стафидите и др.за сладкиши, но се купува и трябва да проверяваш често кога е налично

# 498
  • Мнения: 76 079
в много рецепти се се ползват кокосово брашно, бадемово брашно - от къде ги купувате?
До сега смилах на дребно бадеми или заменях с кокосови стърготини, но предполагам, не е същото?

Във всички големи вериги ги има- обикновено на био щандовете.
В Лидл често пускат на промоция кокосовото.

В Лидл няма кокосово брашно. Има стърготини. Кокосово брашно последно гледах в кауфландската брошура.

Бадемово има - на Белбейк. Ситно смлени бадеми представлява.

# 499
  • Мнения: 713
В Лидъл има кокосово брашно,мисля че беше на Дракон или нещо подобно.
В ТМаркет също има такива брашна.

# 500
  • Мнения: 76 079
Не съм сигурна...само в Лидл пазарувам, основно, и то от години....до сега за толкова години не съм виждала кокосово брашно. Трябва да съм много зле в такъв случай Simple Smile

# 501
  • София
  • Мнения: 1 434
В Лидъл на био щендера съм виждала

# 502
  • София
  • Мнения: 5 623
Кокосово брашно има и в Билла, на био щанда, при рожкова. Също в аптеки Ремедиум Simple Smile

# 503
  • Враца
  • Мнения: 3 962
В кауфланд също има ,
аз от там си купувам.  Peace

# 504
  • Мнения: 7 303
Кокосово си намерих,ама бадемово в нашия град само в дм има.300 гр. за 16 лева.Не мерси.
Направих 2 пълни месеца,първият с малко повече въглехидрати и либерално,втория с около 25 на ден.Три хранения,без междинни хапвания,сита и доволна,спяща почти добре (с ревлю на година и три месеца с избиващи зъби и неспокоен сън не толкова ама пак се подобри съня ми).Равносметка 6 кг.,сантиметри не съм мерила.Козунак не обичам,въобще и не се изкуших на празниците.Единстено пица ми се яде,пробвах с кето хлеб,с месен блат или с опалянки,ама не е същото.Похвалих се,доволна съм,единствено рибата ми е проблем,хич не я обичам и ям насила поне веднъж на седмица за разнообразие.

# 505
  • Мнения: 978
Какви подсладители използвате?
И откъде ги купувате?

# 506
  • Мнения: 18 539
На мен не ми харесват печивата правени с режимни брашна. Много по-лесно ми е да не ям никакви. Така си стоят кокосовото и бадемовото ми брашна. Свикнах без тестени изделия и не ми липсват изобщо вече.
Подсладители също не ползвам. Може да не вдигат кръвната захар, но съм сигурна че поддържат желанието за сладки храни, което е, по мое мнение, противопоказно за оттърваването от зависимостта към тях.

# 507
  • Мнения: X
Подсладителите влияят на инсулина.Не ги ползвам.
Също и брашна....ако толкова ми се прияде тесто/захар, ям обикновени....
Оказва се, цялата тая "гимнастика" с аналогични режимни храни не е за мен.
От торта/хляб/спагети веднъж на 2-3 месеца никой не е умрял.А режима и без това не толерира заместването на основните храни-месо, риба, яйца, зеленчуци, с режимни заместители, така че, за мен е безсмислено.

# 508
  • Мнения: 7 303
Подсладител не ползвам,единствено шоколад 85 процента слагам в режимен сладолед.Решимните брашна ги ползвам за разни десерти или блатове за пица,или за овалване на кюфтета или кашкавал.И с хуск ги правя понякога,но с ленено брашно стават по плътни.Купихме си машина за мелене на месо,наскоро правих гнезда,руло стефани и домашни наденици.Мисля да се пробвам за домашна луканка.Има и приставки за домати,ще правя на есен домашна лютеница,че тези биото без захар от магазина имат ужасен вкус.

# 509
  • Мнения: 2 201
Дадох 12 лв за 250 г бадемово брашно, но повече не бих купила толкова скъпо. В нашия Лидл нямаше, май там е най на сметка. Купила съм и други брашна и си правя кексове, защото ми се прияжда сладко. Подслаждам с мед, еритритол не намирам, а и той скъп. Стевия не искам.
Миналия ден си взех Хуск, уж обирал влагата в печивата, но май не се получи това. Дали щото слагам мляко ми стоят влажни отвътре, без значение сладък или солен кекс. Другото нещо е, че хич не ми се надуват или пък става, но после ми спадат, но аз и така си ги ям.
Тези дни правя 3 месеца на режима, свалих повече отколкото исках, но то е защото ме е страх да спра и си продължавам, надявам се наистина да ми се превърне в начин на хранене. Все по либерално го карам, но следя кантара. Пък и морето е далече, какъв смисъла до тогава да върна някой и друг кг.
Искам да мога да си хапвам картофи и ориз без да ми влияе на теглото (обожавам пържени картофи).
Много е била полезна изварата, но освен в миш-маш и някой кекс да я сложа, иначе не ми е вкусна.

Общи условия

Активация на акаунт