НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 128

• 67 727
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За мен един от най-големите плюсове на този режим е, че има подходяща режимна алтернатива за (почти) всичко, което може да ти се дояде. В тази връзка не виждам нищо лошо ако от време на време се правят режимни пици/хлебчета. Разбира се, че да се придържаме към основните храни е по-добре, но понякога човек има нужда от храна и за душата.

Единстено пица ми се яде,пробвах с кето хлеб,с месен блат или с опалянки,ама не е същото.Похвалих се,доволна съм,единствено рибата ми е проблем,хич не я обичам и ям насила поне веднъж на седмица за разнообразие.

Аз си поизмислих една рецепта, на база рецептата за 90-секундно хлебче. Доста се хареса вкъщи, включително от хора на режима и от такива, които не го следват.
Разтопявам 20 гр. масло, после в него слагам малко сол, 1/2 ч. л. бакпулвер и разбърквам. Добарям едно яйце, разбърквам, а след това добавям и 40 гр. бадемово брашно и 5 гр. хуск, както и 40 гр. Grana Padano. Полученото тесто слагам между два листа хартия за печене и оформям блата. Предпочитам го тънък и диаметърът се получава около 25 см. Запичам във фурната за около 10 минути. После слагам плънката и връщам във фурната за около 5 минути.
"Тестото" може да се използва и за направата на чесново хлебче, като препоръчвам тогава хуска да се премахне, а хлебчето да се намаже с разтопено масло, смесено с чесън.

В Лидл е най-изгодно бадемовото брашно. Аз винаги се запасявам когато го пуснат. Ако Ви се занимава с поръчване - в Amazon UK цената също е добра.

# 511
Благодаря за рецептата,ще я пробвам със сигурност.Ще си позволявам всичко след време,но имам 10-12 кг. още за сваляне за да си влезна във всички стари летни дрехи.Знам и че не може 30 години да си ял нещо и изведнъж от раз да го спреш и да очакваш организма да не си го иска.И все пак мисля че намерих моят режим на хранене,месо обожавам,всеки ден мога да ям,млечни също обичам,яйца.До тук се докарах с недоспиване главно и много и бързи въглехидрати през цялата година след раждането.

# 512
  • София
По празниците кусах козунак - то едно кисело, едно химично ми стана после, ужас.
Бяхме на хотел и ядох разни нережимни неща, но тази сутрин се премерих и съм пак на долната граница на теглото ми, така че всичко е точно.
Таханите на Балчо са гадни...

# 513
Като ми се прияде храна за душата, просто си препичам една филийка бял/пълнозърнест хляб.Или ям истинска торта, със сметана, масло, шоколад, брашно....
Опитвам се, и мисля, че почти съм успяла, да се ПРЕвъзпитам, че десерти/сладки храни, НЕ са храна за всеки ден, а по изключение.
Тая "мода"-салата/супа, основно, десерт, е нова мода."Едно време" хората не са завършвали ВСЯКО ядене с десерт/сладкиш.
Та, следвам тази "традиция", ям 3 пъти на ден основната храна.Глезотиите за душата оставям за неделя евентуално, или дори по-рядко....Така ми е по-лесно и удобно, на мен.
За себе си лично смятам, че тялото ми се чувства най-добре и получава най-много ценни вещества от основните и естествени храни.Предпочитам да изям една хубава сочна пържола със салата/задушени зеленчуци, вместо да замествам с кето хляб или кокосови кексчета.
Но при мен, водещото е здравето, кг са на второ място.

# 514
  • София
Така и така съм се разписала, да се оплача. Направих си кръвен тест за непоносимост към храни и ми излезнаха най-високите възможни стойности за краве мляко и яйца. И общо взето това ми елиминира половината меню...

Предполагам, че това е моментно състояние и с времето резултатите ще се променят, но все пак беше лоша изненада. За кравето мляко подозирах, но яйцата искрено ме изненадаха.

# 515
  • София
И аз така с хляба и тортата.
Менюто в хотела беше "традиционно" - супа с много фиде, второ с ориз или картофи и тестен десерт. Имаше и салата. Направо седях и си мислех колко съм далеч от това хранене.

# 516
Аз си правих преди 2-3 години вега тест за непоносимост към храни и кои усвоявам по-бавно и трудно и ми бяха обяснили че за 6 месеца ограничаване от тях поносимостта ми ще стане по-добра и ще мога да ги увелича като количество.Тогава ми излезе агнешко,масло,маслини,кофеин под всякакъв вид и сирената с най-високи показатели.Бях го правила по съвет на дерматолог,че имах кожни проблеми и действително с ограничаването им и специално направен билков крем отшумяха.Не съм го повтаряла след това,но и тогава килограмите не ми бяха важни.Сега не знам дали бих направила ако имам възможност,по скоро при нужда.

# 517
4ри страници за "откъде да си купя брашно?"  ooooh! ooooh! ooooh!

# 518
На мен тези тестове за непоносимост към храни ми се струва "мижи да те лажем".
Най-сигурният вариант е да се проверяват храните по метода на елиминирането. 

# 519
4ри страници за "откъде да си купя брашно?"  ooooh! ooooh! ooooh!

За да е пълно щастието и аз искам да потвърдя, че има кокосово брашно на био-щанда на Лидъл от доста време.  Yum

Също не вярвам на тези хранителни тестове. Организмът на човек сам му показва от какво има нужда и към какво има непоносимост. Друг е въпроса, че много малко хора "слушат" тялото си за разлика от всякакви модерни хранителни гурута. Щото нали, по телевизора казаха...

# 520
  • София
О, сега прочетох какво представлява и каква е методиката на този Вега тест.
Пълен майтап, извинете.
Между другото, по едно време работех в такъв център и превеждах диети, процедури и описания на продукти. Всичко е, за да се вземат едни пари от доверчиви, богати, много био-еко балъци.

# 521
  • София
Моят тест беше кръвен, в лаборатория Рамус Hands V

Не знам съвпадение, случайност или пряка зависимост, но като спрях да консумирам сирене, заквасена сметана и яйца, за 10-тина дена бях минус 3 кг., което за мен е доста добър резултат, предвид че съм на режима 7 месеца и вече свалям с по-бавно темпо.

# 522
  • София
4ри страници за "откъде да си купя брашно?"  ooooh! ooooh! ooooh!

За да е пълно щастието и аз искам да потвърдя, че има кокосово брашно на био-щанда на Лидъл от доста време.  Yum

Също не вярвам на тези хранителни тестове. Организмът на човек сам му показва от какво има нужда и към какво има непоносимост. Друг е въпроса, че много малко хора "слушат" тялото си за разлика от всякакви модерни хранителни гурута. Щото нали, по телевизора казаха...
Днес имаше бадемово брашно, но при продукти на промоция в Лидл.
Може ли снимка на кокосовото брашно ,днес гледах в нашият и не можах да намеря.

# 523
Може снимка. Само че довечера, че сега съм на работа.

# 524
Ако може снимка и на бадемовото Simple Smile никога не съм го виждала

Общи условия

Активация на акаунт