СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Моля, да кажете кога беше и от колко часа започва изложението в Интерескпоцентър? А вход плаща ли се?

Благодаря Simple Smile
Вход свободен.
Петък и събота от 10 до 18ч
Неделя от 10 до 17ч
Зала 4, Интер Експо Център

# 361
Моля, да кажете кога беше и от колко часа започва изложението в Интерескпоцентър? А вход плаща ли се?

Благодаря Simple Smile
Изложението е 15-17.03. от 10-17ч(18ч), вход свободен.
http://www.bebemania.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0% … PMFaTcJafIhKnIFKX

# 362
Delfincheto, Deteliniii, възрастта и резултатите от БХС са близки на моите, говорих с генетик и жената каза, че резултатите са добри и не се налага повторен бхс във втори триместър Wink

# 363
Delfincheto, Deteliniii, възрастта и резултатите от БХС са близки на моите, говорих с генетик и жената каза, че резултатите са добри и не се налага повторен бхс във втори триместър Wink

Да, говорих и с други по - запознати. Идеални са ни резултатите, Благодаря, че и Вие ме успокоихте Simple Smile

# 364
Здравейте, искам да попитам според Вас, нормални ли са стойностите ми на PAPP-A?

# 365
Здравейте, искам да попитам според Вас, нормални ли са стойностите ми на PAPP-A?

Малко са ниски, моите бяха подобни стойности. Генетичката в Майчин дом ми обясни, че не е повод за безпокойство, но наблюдаващият гинеколог да следи внимателно как се развива плацентата.

# 366

Малко са ниски, моите бяха подобни стойности. Генетичката в Майчин дом ми обясни, че не е повод за безпокойство, но наблюдаващият гинеколог да следи внимателно как се развива плацентата.
На мен нищо не ми каза моята докторка и не знам защо, дано да няма проблем.

# 367
Здравейте, момичета!
Имам малко глупав въпрос.
Понеже ми е първа бременност и нямам търпение да усетя бебето. Може би си внушавам, но понякога усещам нещо, като гъделичкане - ту от ляво, ту от дясно. Възможно ли е да е бебето????
В 14г.с. + 3д съм.
Макар, че в предходни коментари сте писали за плацентата и кога точно се усеща бебето спрямо нея. На мен ми казаха, че е ниско разположена и нищо повече, но следващия път ще питам докторката, да ми обясни....
Благодаря Ви.

# 368
  • София
Възможно е да го усещаш Simple Smile след няколко сесмици ще се усили усещането и ще разбереш дали е било бебето.

Аз днес се записах на ЖК (11с+3д). Всичко изглежда наред. Предстои да си пускам кръвните изследвания, а след 5 дни съм на БХС. Бебето отговаря на 12с+0д. Понеже съм с термин 30.09 съм още назад спрямо вас - сега започвам с нещата, които обсъждате от няколко сесмици. Simple Smile

# 369
Здравейте, момичета! Следя ви от доста време, включвам се с втора бременност, имаме момиченце, което другия месец става на 2 годинки, а сега с термин в края на септември и понеже съм с късна овулация точна дата нямам, по последния преглед по ехограф 30.09. Имам въпрос към тези,които са правили ранна фетална морфология какво точно гледаха при вас и колко обстойна беше? По спомен от предната ми бременност,когато бях обаче при друг лекар,беше сравнително подробна, сега измерихме 3 показателя и днес бях на кръвни изследвания и БХС. Има ли смисъл според вас да ходя при лекар специалист за фетална морфология или се вманиачавам...

# 370
Здравейте, момичета! Следя ви от доста време, включвам се с втора бременност, имаме момиченце, което другия месец става на 2 годинки, а сега с термин в края на септември и понеже съм с късна овулация точна дата нямам, по последния преглед по ехограф 30.09. Имам въпрос към тези,които са правили ранна фетална морфология какво точно гледаха при вас и колко обстойна беше? По спомен от предната ми бременност,когато бях обаче при друг лекар,беше сравнително подробна, сега измерихме 3 показателя и днес бях на кръвни изследвания и БХС. Има ли смисъл според вас да ходя при лекар специалист за фетална морфология или се вманиачавам...
Не знам дали бих помогнала, но моят преглед продължи 30мин и измериха много неща... Понеже ми е за 1 път и почти нищо не разбрах. 😁😁😁
Но, моята АГ ме насочи към специалист по ФМ. И тя си прави измервания, но каза, че все пак трябва да отида при специалист.
За Ваше спокойствие - отидете. Още едно мнение никога не е излишно, а когато е от специалист е най-добре.

# 371
Аз се чудя дали да ходя на изложението. Май приятелка ще ми даде количка. Но евентуално да видя някоя подобна от същата марка и да "усетя" как ще се бута и дали ще ми е удобна. Ако ходя, ще обикалям сама.
И аз с нетърпение очаквам да усетя бебчето, но май още ми е рано. Днес съм 14-6г.с. А съм и кльощава, надявах се да усетя по-рано от обичайното. Иначе най-често към 20г.с. се усещало.
Добре дошла, Miss K3! Лека и безпроблемна бременност! Не съм ходила на ФМ. Още обмислям дали да отида. За БХС - моята АГ ме прегледа и измери необходимите размери. Бебчето доста се въртеше и прегледа беше може би 15-20 минути, докато застане подходящо.
Имам намерение обаче да ходя на фетална ехокардиография. Мисля, че се прави 20-22г.с.

# 372
Моят термин също е 30.09 и чак другият четвъртък съм на фетална морфология при Марков, нямам търпение вече. Някоя от вас била ли е при него? Подробно ли обеснява всичко, тъй като ми е първа бременност и мисля че имам куп неясни неща и въпроси

# 373
  • София
Здравейте! Много време не съм се включвала. Миналата седмица бях на първата ФМ, докторът каза, че е доволен от това, което вижда. (Засега предположенията са за момиче.) За мен този преглед при добър специалист е много по-важен от кръвния тест за БХС и не бих го пропуснала. Както и втората морфология + ехокардиография.
Записах се на ЖК, взеха ми секрет, без цитонамазка, защото малко преди да забременея си бях правила. Другата седмица ще пускам кръвните изследвания.
Гледам килограми сте коментирали... в края на 12. седмица съм +2,5 кг. Не че са толкова много, но този път старирам с 5 повече спрямо предишните бременност и ще видим как ще тръгнат нещата нататък.
За болките в кръста силно препоръчвам йога за бременни, ако нямате противопоказания. Ще се опитам да се организирам по-рано този път с посещенията, защото преди това чак като ми започна 45-дневния болничен, успявах да ходя.
На изложението не мисля да ходя, твърде рано ми е, въпреки че нищо не пазя от големите деца - всичко раздадохме на приятели или продадохме, когато сменяхме жилището.
Хубав ден и добре дошли на новите попълнения Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 16:38 от Шантава Калинка

# 374
Във Вторник бях на фетална морфология. Повече от 50 мин ме гледа. Измери всичко възможно, пусна кръвоток (макар че е рано), страшно доволна съм от прегледа. БХС е с чудесен резултат, така че за сега това не ме притеснява. В Понеделник бях с болки и съм за задържане в болница, но пък откриха бактерия, та ще видим какво ме очаква от тук нататък. 😊

Общи условия

Активация на акаунт