СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 556
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Във Вторник бях на фетална морфология. Повече от 50 мин ме гледа. Измери всичко възможно, пусна кръвоток (макар че е рано), страшно доволна съм от прегледа. БХС е с чудесен резултат, така че за сега това не ме притеснява. В Понеделник бях с болки и съм за задържане в болница, но пък откриха бактерия, та ще видим какво ме очаква от тук нататък. 😊
Би ли споделила какви са ти болките, че и аз имам и се чудя дали да се обадя на АГ или да си дочакам прегледа, който е чак на 02.04.
Успех ти желая!

# 376
Във Вторник бях на фетална морфология. Повече от 50 мин ме гледа. Измери всичко възможно, пусна кръвоток (макар че е рано), страшно доволна съм от прегледа. БХС е с чудесен резултат, така че за сега това не ме притеснява. В Понеделник бях с болки и съм за задържане в болница, но пък откриха бактерия, та ще видим какво ме очаква от тук нататък. 😊

Къде беше на ФМ, че се чудя къде да отида за втората. Изобщо не съм доволна от първата, продължи не повече от 5-10 минути и сега търся лекар, който да ми обърне малко повече внимание на следващата.

# 377
Аз днес отскочих до Бебемания в Експо Центъра, най-вече за да сравня различни модели и марки колички. Има 15-20 процента намаление на някои модели, но на мен ми се струва много рано за покупки и не се престраших да пазаря, но за ориентиране в обстановката какво има на пазара мисля че е доста подходящо.

# 378
Моят съвет към тези,на които им предстои да се оборудват-набележете си нещата,които харесате,дебнете си за намаления,а такива има постоянно и по възможност си вземете уредите и количката възможно най-последни.Казвам го с оглед,че гаранцията започва да тече от момента на закупуване.Едни от най-хубавите намаления са покрай първи юни,но все пак,ако нещо много си заслужава,не ме слушайте изобщо.Satisfied

# 379

Къде беше на ФМ, че се чудя къде да отида за втората. Изобщо не съм доволна от първата, продължи не повече от 5-10 минути и сега търся лекар, който да ми обърне малко повече внимание на следващата.

В Пазарджик при др Корсемов. Дълги години е работил и в Пловдив и всички го познават като страхотен специалист. Многократно съм се убедила в това.

# 380
Здравейте и от мен, момичета Simple Smile Записвам се при вас с термин 07.09.19г. Очакваме близнаци, имаме и две по-големи деца на 11 и на 8 год. Имах всички екстри за първия триместър на бременността, но вече се чувствам добре. Преминах изцяло на дрехи за бременни, имам си сериозно коремче. Пия витамини + но-шпа и магнезий заради контракций. Днес съм на преглед, стискайте палци да видим пола.. двуяйчни са, има шанс да са разнополови Simple Smile

# 381
Здравейте и от мен, момичета Simple Smile Записвам се при вас с термин 07.09.19г. Очакваме близнаци, имаме и две по-големи деца на 11 и на 8 год. Имах всички екстри за първия триместър на бременността, но вече се чувствам добре. Преминах изцяло на дрехи за бременни, имам си сериозно коремче. Пия витамини + но-шпа и магнезий заради контракций. Днес съм на преглед, стискайте палци да видим пола.. двуяйчни са, има шанс да са разнополови Simple Smile
Здравей и добре дошла, радвам се, че има още една мама с близнации станахме май 3 или 4,това е страхотно. Чакам с нетърпение да споделиш какъв пол са малчуганите? Поздрави

# 382
  • София
Здравейте, момичета!
Моя ранен скрининг мина и ще си имаме момче, много исках първото да е такова Hug Иначе всичко си му е перфектно, изравниха ми термина, вече ми е 22.09, а прегледа беше около 30 минути. Тепърва ще се записвам на ЖК по каса и ще пускам първоначалните изследвания, които се полагат, надявам се не е късно, тогава ще съм 13+3 г.с.
Не мисля да ходя на изложението, но реших да купувам всяка седмица по нещо малко, а по-големите покупки само ще ги набележа и чакам подходящ момент с намаления Simple Smile

# 383
Здравейте, отдавна не съм ви чела... попрехвърлих на бързо.
Днес минах преглед, не се видя пола, доктора не беше сигурен. в 15+5 дни съм. Бебчето върви добре. Забавляваше си се...
Покрай каката, просто съвсем забравям за тази бременост... Изпъкналите форми и многото качени форми ми напомнят за това... Стресирана съм... Вече +5 до тук. Sad(((
Сравнително в кондиция съм, само два три пъти ми е станало лошо до сега.

# 384
И при мен откриха бактерия, не се притеснявай, всичко се лекува

# 385
Здравейте момичета!

Бях на спешен преглед тази седмица, поради кървене (като предния път, тъмно на цвят) на 14/03, което премина в ужасни болки на следващия ден. Бях на работа и ми беше много натоварено, може би заради стреса се е получило. Обадих се на доктора, и веднага последвах съвета му за спешен преглед в главната болница в Малта. Отидох и казаха, че не знаят от какво се получава, но да се консултирам с доктора ми за това. На 21-ви съм на контролен преглед при доктора, може да се наложи да ми изпишат пак Дуфастон, както бях в началото на втори месец. Този месец се очаква да се запиша в главната болница и да уведомя работодателите с официален документ за бременността и очаквания термин.
Иначе бебчо е много добре, расте си нормално и няма опасения за него никакви. Беше супер активно по време на прегледа, едва успяхме да намерим позиция, за да чуем сърцето как е, но и това беше супер. Изглежда ще си имаме спортистче/акробатче. Smiley

Докторката реши, че ще е момче по време на прегледа (шегуваше се през цялото време, няма все още информация за истинския пол).
По повод това, искам да питам Вас нещо. Тук в Малта имат събитие, което се нарича "Baby shower", събиране с приятели/семейство и др., при разкриването на пола(предполагам сте запознати). В България не се сещам да има такова нещо, но има ли момичета, които мислят да правят това? Според мен е хубаво преживяване, и ще дам възможността на една приятелка да подготви мини-парти, на което да се разбере пола на бебчо и да се почерпят за здраве(в духа на тяхната култура). Мисля да го направим средата/края на Май месец, след като мина прегледа за пола и развитието му.

ПП. Да добавя нещо и още един въпрос.
Аз започнах бременността 58 кг., без видими признаци съм до ден днешен (освен леко коремче вече). Не съм имала нито един от нормалните признаци (повръщане и т.н.) за първи триместър, но леко съм притеснена за килограмите. По принцип не съм качила и тук ми идва притеснението, защото като се меря съм 57кг, сякаш падам надолу, вместо да седя на едни кг. или да кача малко.
Въпроса: Не трябва ли вече да се започне с качването, при разтежа на бебчо или зависи от метаболизма на човек? Лично аз ям като за двама по принцип, а сега е още по-зле, защото трябва да ям нещо на всеки 3 часа иначе стомаха започва да къркори веднага. Ще повдигна въпроса и на прегледа, но исках да питам и вас, дали е нормално.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 13:01 от Лия Венециано

# 386
Въпроса: Не трябва ли вече да се започне с качването, при разтежа на бебчо или зависи от метаболизма на човек? Лично аз ям като за двама по принцип, а сега е още по-зле, защото трябва да ям нещо на всеки 3 часа иначе стомаха започва да къркори веднага. Ще повдигна въпроса и на прегледа, но исках да питам и вас, дали е нормално.
Няма проблем да не качваш, още е началото, аз специално питах предния път на прегледа.

# 387
Danito87, здравей! Simple Smile На теб кога ти е термина? Май не сме те вписали в началния списък. Ако искаш да те добавя кажи.
... Разбрах, че си от юнските майки. Леко бременеене! Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 15:26 от sun_777

# 388
Danito87, здравей! Simple Smile На теб кога ти е термина? Май не сме те вписали в началния списък. Ако искаш да те добавя кажи.
Дам, в юнските мами съм, но при вас ми харесва повече Wink Гледам да не преча, а и да помагам, ако има въпросчета, на които мога да помогна.

# 389

Пишете ме и мен!  Smile Терминът ми е на 26-ти Септември. Днес бях на фетална морфология и докторът каза, че всичко изглежда наред с бебо Smiley

Общи условия

Активация на акаунт