СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 553
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Аз съм с термин 3ти Септември и чакаме момче☺

# 391
Здравейте мами. За пръв път пиша при вас .Термина ми е 28.09 .2019г. Часове за АГ, при която искам да се запиша нямаше в скоро време ,затова ходих при друга докторка ,прегледа продължи около 5 мин.Каза само , че бебето е добре , нищо повече. Това е трета бременност.Имам 2 момиченца и сега се вълнувам от пола на бебето. Разбира се , че най - важно е да е живо и здраво, но все пак се вълнувам. Това е единствената снимка , която ми даде. 12 г.с и 6 дни. ( вдигнало си е крачетата на горе ) Предположения ?.

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 13:36 от Elinka 85

# 392
Здравейте. Чета темата с интерес и най-накрая реших да се включа и аз, ако мога да бъда полезна с нещо. На 25 години съм. Първа бременност, желана. Терминът ми е на 19.09.2019. Очаквам момче. Бременноста ми се следи в МЦ Фемина от д-р М.Цолова.

# 393
Здравейте! Simple Smile

Болката в тазобедрените стави наистина се оказа временна и ту отшумява, ту се появява. Сега обаче друго ме мъчи. Grinning Носната ми лигавица напоследък е доста набъбнала и от време на време получавам леко кръвотечение от някое спукано носно капилярче. Четох, че било нормално, заради хормоналните промени и повишения кръвоток по време на бременността. Неприятното в случая е, че като си легна, ми е трудно да дишам... Та се чудех с какво мога да пробвам да си облегча състоянието. Дали да пробвам с тези по-солените разтвори на морска вода, които са за отпушване на нос? Вие сблъсквали ли сте се с подобен проблем? Ще съм благодарна на всякакви съвети Simple Smile

# 394
Здравейте! Simple Smile

Болката в тазобедрените стави наистина се оказа временна и ту отшумява, ту се появява. Сега обаче друго ме мъчи. Grinning Носната ми лигавица напоследък е доста набъбнала и от време на време получавам леко кръвотечение от някое спукано носно капилярче. Четох, че било нормално, заради хормоналните промени и повишения кръвоток по време на бременността. Неприятното в случая е, че като си легна, ми е трудно да дишам... Та се чудех с какво мога да пробвам да си облегча състоянието. Дали да пробвам с тези по-солените разтвори на морска вода, които са за отпушване на нос? Вие сблъсквали ли сте се с подобен проблем? Ще съм благодарна на всякакви съвети Simple Smile

И аз съм така. Пробвай със сребърна вода. Тя е абсолютно безвредна. Сипала съм си я в едно шишенце от спрей за нос и си пръскам.

# 395
Здравейте! Simple Smile

По-добре само с физиологичен разтвор.Аз бях със силна хрема в началото на втори месец и от спрейовете с морска вода лигавицата ми се раздразваше още повече.

# 396
Здравейте! Simple Smile

Здравей! Всяка сутрин съм така, както ти! Абсолютно едно към едно ми е носа с твоя Laughing
Нищо не взимам, защото не знам какво! Но моята лигавица си е възпалена и от преди това, но сега вече е дооста.  И от нищо нещо кихам, сутрин си имам маалко количество кръв.
Ако някой знае как да облекчим това (макар че се задава пролетта)моля, да дава съвети Simple Smile

# 397
Здравейте! Simple Smile

Низита кремчето помага при мен 😊

# 398
Момичета, не е за вярване, тъкмо чета коментарите ви и понеже тези дни имам доста секрети от носа, се духам и хоп-салфетката в кръв Grinning
Явно наистина е нещо нормално...

# 399
Благодаря на всички за отзивчивостта Simple Smile Ще пробвам промивки с физиологичен разтвор и мазане с Низита унгвент, защото видях, че е подходящ при крусти, а аз доста често имам кървави такива. Hands V

# 400
  • София
Абсолютно същоти е и при мен - набъбнала лигавица и от време на време малко кръв. Използвам хипертоничен разтвор (с по-високата концентрация на сол). От него се пооправям, но като стане по-добре го забравям и ако не си сложа няколко дни и хайде пак запушен нос и малко кръв.

Днес мина най-после и моя БХС. Всичко с бебето е наред, казаха, че се развива много добре, рисковете засега са ниски, но чакаме и резултатите от кръвните изследвания и тогава ще има окончателни резултати. Разрезът от предичните операции е много добре, но плацентата е пак ниско прилежаща, както беше с първото ми дете. Частично дори е върху изхода. Ще чакаме да се вдигне, но дори да не се вдигне, нямам много шансове и без това за естествено раждане, заради предишните две операции. Успокоява ме само, че е задна. Ако беше предна, щеше да е по-лошо, защото тогава имаше голям шанс да е върху белезите от предишните раждания и има риск от кръвоизлив при раждането. За пола предположението е, че е момче. Ще видим със сигурност на следващата фетална морфология Simple Smile

# 401
  • София
Момичета с Хашимото (понеже знам, че сме няколко) - как ви е TSH в момента? Аз миналия месец бях 0.36, ендокринологът каза, че съм в граница, но долна и смени дозата, та сега съм 1.79, което ми се струва в норма. В самото начало на втори триместър съм.

# 402
  • София
Момичета с Хашимото (понеже знам, че сме няколко) - как ви е TSH в момента? Аз миналия месец бях 0.36, ендокринологът каза, че съм в граница, но долна и смени дозата, та сега съм 1.79, което ми се струва в норма. В самото начало на втори триместър съм.
Аз утре ще пускам контрола и ще пиша как е положението. Твоите стойности ми изглеждат съвсем наред.

# 403
При мен се получи някакъв странен обрив около глезените. През нощта адски ме сърби и се зачервява, чак се събуждам, а през деня утихва. Пия Б12, Б6, фолиева, вит. Д, пробиотик, слагам през ден Клексан. Чудя се да не е от предозиране с някой от витамините и сега ги спрях. Само да не е от Клексана...Минах и на диета. Мисля да пускам изследвания и да отида на алерголог. Направо какво е това нещо пък сега 😒 Депресирано ми е 😫 Някой ако има някакви идеи за избавяне от проблема, да сподели! Мерси момичета! 🤗

# 404
  • София
При мен се получи някакъв странен обрив около глезените. През нощта адски ме сърби и се зачервява, чак се събуждам, а през деня утихва. Пия Б12, Б6, фолиева, вит. Д, пробиотик, слагам през ден Клексан. Чудя се да не е от предозиране с някой от витамините и сега ги спрях. Само да не е от Клексана...Минах и на диета. Мисля да пускам изследвания и да отида на алерголог. Направо какво е това нещо пък сега 😒 Депресирано ми е 😫 Някой ако има някакви идеи за избавяне от проблема, да сподели! Мерси момичета! 🤗
А за Хашимото правила ли си изследвания? На една приятелка така ѝ го откриха - нощни сърбящи обриви, които изчезваха до сутринта. Беше ги снимала и дерматоложката я беше изпратила да изследва щитовидната. Не зная каква точно е връзката, но явно има някаква.
От самите витамини не би трябвало да е, по-скоро от някоя допълнителна съставка.

Общи условия

Активация на акаунт