СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 566
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Дали да пробвам с тези по-солените разтвори на морска вода, които са за отпушване на нос?
Добре дошли на новите мами! Лека и безпроблемна бременност! Simple Smile
Не знам точно какъв е проблема ви с носа. Преди време попаднах на тази статия:  Лек за запушен нос при бременност.

# 406
При мен се получи някакъв странен обрив около глезените. През нощта адски ме сърби и се зачервява, чак се събуждам, а през деня утихва. Пия Б12, Б6, фолиева, вит. Д, пробиотик, слагам през ден Клексан. Чудя се да не е от предозиране с някой от витамините и сега ги спрях. Само да не е от Клексана...Минах и на диета. Мисля да пускам изследвания и да отида на алерголог. Направо какво е това нещо пък сега 😒 Депресирано ми е 😫 Някой ако има някакви идеи за избавяне от проблема, да сподели! Мерси момичета! 🤗
А за Хашимото правила ли си изследвания? На една приятелка така ѝ го откриха - нощни сърбящи обриви, които изчезваха до сутринта. Беше ги снимала и дерматоложката я беше изпратила да изследва щитовидната. Не зная каква точно е връзката, но явно има някаква.
От самите витамини не би трябвало да е, по-скоро от някоя допълнителна съставка.
Да, това го четох и аз...Утре ще пусна и щитовидните хормони, нищо чудно да има някакъв проблем, понеже TSH ми беше ниско последния път. 😔

# 407
  • София
Kendy.du, дано стане ясно от какво е и да успееш да го контролираш.

# 408
Болката в тазобедрените стави наистина се оказа временна и ту отшумява, ту се появява. Сега обаче друго ме мъчи. Grinning Носната ми лигавица напоследък е доста набъбнала и от време на време получавам леко кръвотечение от някое спукано носно капилярче. Четох, че било нормално, заради хормоналните промени и повишения кръвоток по време на бременността. Неприятното в случая е, че като си легна, ми е трудно да дишам... Та се чудех с какво мога да пробвам да си облегча състоянието. Дали да пробвам с тези по-солените разтвори на морска вода, които са за отпушване на нос? Вие сблъсквали ли сте се с подобен проблем? Ще съм благодарна на всякакви съвети Simple Smile
И аз се включвам - това с носа минава като хапвате повече витамини Ц, а запушването като легнете - за успокоение минава за няколко седмици и след това към 25-та седмица започва пак.. При мен и кървене от венците има доста и то не само като си мия зъбите, а и като отхапвам разни неща (не само твърди). Иначе да, всичко това е нормално.

# 409
Момичета с Хашимото (понеже знам, че сме няколко) - как ви е TSH в момента? Аз миналия месец бях 0.36, ендокринологът каза, че съм в граница, но долна и смени дозата, та сега съм 1.79, което ми се струва в норма. В самото начало на втори триместър съм.
И аз съм с хашимото, резултата ми беше завишен и ми смениха схемата на прием на елтироксина- сега приемам 3дни по 100мг и четири по 0.75мг. Казаха , че е нормално да се е завишил с напредване на бременността и ще гледаме сега да го овладеем. Всички други изследвания са ни ок.
А аз да ви попитам имате ли бодежи в коремчетата, не чести но странни, леко стресиращи?

# 410
  • София
Момичета с Хашимото (понеже знам, че сме няколко) - как ви е TSH в момента? Аз миналия месец бях 0.36, ендокринологът каза, че съм в граница, но долна и смени дозата, та сега съм 1.79, което ми се струва в норма. В самото начало на втори триместър съм.
И аз съм с хашимото, резултата ми беше завишен и ми смениха схемата на прием на елтироксина- сега приемам 3дни по 100мг и четири по 0.75мг. Казаха , че е нормално да се е завишил с напредване на бременността и ще гледаме сега да го овладеем. Всички други изследвания са ни ок.
А аз да ви попитам имате ли бодежи в коремчетата, не чести но странни, леко стресиращи?

Аз имам. От вчера пия магнерот. Иначе по принцип се водя рискова бременност, два пъти се наложи да лежа вече в болница заради кървене (двурога матка), но не зная има ли връзка с бодежите. Като цяло почти не ставам от леглото, работя изцяло онлайн и даже използвам масичка за хранене в легло, че да не е върху мен лаптопът Grinning

# 411
Да, особено след като се изморя повече, от някакви ежедневни дейности. И след това започват бодежи, придърпвания.. все едно бебчо казва - айде, поспри се малко вече ! Grinning
Относно ТСХ, моят беше много висок и сега го регулираме с Л- тироксин 75.

# 412
Да, особено след като се изморя повече, от някакви ежедневни дейности. И след това започват бодежи, придърпвания.. все едно бебчо казва - айде, поспри се малко вече ! Grinning

Grinning Grinning Grinning И на мен това ми е индикатор, че съм се преуморила Hands Thumbsup

# 413
Магнезий и почивка за бодежите Simple Smile

# 414
Здравейте на всички от мен. Аз съм от Октомврийски мами 2019 термина ми е на 02.10, но искам да попитам дали има някоя от вас която не си е правила бхс между 11 и 13 г.с понеже днес бях на преглед а съм в 11г.с + 6дни и АГ не ми е споменавала нищо.. не трябваше ли до сега да ми предложи или трябваше да я питам и тогава .. Извинявам се за безпокойството Simple Smile

# 415
Здравейте на всички от мен. Аз съм от Октомврийски мами 2019 термина ми е на 02.10, но искам да попитам дали има някоя от вас която не си е правила бхс между 11 и 13 г.с понеже днес бях на преглед а съм в 11г.с + 6дни и АГ не ми е споменавала нищо.. не трябваше ли до сега да ми предложи или трябваше да я питам и тогава .. Извинявам се за безпокойството Simple Smile
При някои лекари не се прави ранната между 11 и 13-та, а правят директно в 16-та и после късна ако се налага. Ако се следиш по ЗК е очаквано..

# 416
  • Sofia
Казаха ли ви кога ще се прави следващата ФМ? Мен ме инструктираха да си запиша час 17-та седмица, но ми звучи малко рано.

# 417
Казаха ли ви кога ще се прави следващата ФМ? Мен ме инструктираха да си запиша час 17-та седмица, но ми звучи малко рано.
Моята АГ ми каза за 20г.с и за тогава си записах час.

# 418

Не съм правила, ще правя между 17-20 седмица.

# 419
Здравейте момичета,

Мина и моят преглед днес (12г.с. + 5д.). От ехографията всичко изглежда перфектно ми каза лекарят, пуснах кръвен тест за тризомии 13, 18 и 21 (от който ще стане ясен и полът на бебето). Резултати от нормалните кръвни изследвания ще имам до 2 дни, а от неинвазивният тест (мисля, че се води подобен на Пренатест) - след около седмица.

Общи условия

Активация на акаунт