Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте,
може ли някой да ми каже колко често трябва да ходи на прегледи бебето след като се роди? Този въпрос много ме интересува защото след като се роди бебока ни ще живеем извън Б-я, но вапреки това ще си ходя на прегледи тук и искам да знам горе долу колко често ще ми се налага да се връщам. Много мерси на всички мами които ще споделят мнение   bouquet

# 1
 • Мнения: 2 003
парвиа пат на 21 му ден след това всеки месец

# 2
 • Мнения: 4 621
В началото се ходи всеки месец за консултация и ваксини. След 6 месец мисля започнахме да ходим на 2 месеца веднъж на консултация и когато се налага за ваксина.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 787
Тук педито идва още на следващия ден след изписването.После след 2 седмици ние ходихме.И нататък всеки месец-горе-долу по едно и също време.

# 4
 • Mediterraneo
 • Мнения: 23 239
парвиа пат на 21 му ден след това всеки месец

Първият път какво  newsm78
До годинката се ходи всеки месец на консултации. После на всеки 3 месеца.
И ти смяташ всеки месец да си идваш с малкото бебе до БГ само за консултациите?!

# 5
Много ви благодаря за отговорите! Смятам всеки месец да се връщам в БГ. Пътя е само 1 час със самолет а и ще тръгнем след като бебето навърши 3 месеца.
Поздрави и пак мерси  Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 2 900
бебето се посещава от педиатър у дома до 24 часа след изписването, после се започва ежемесечно посещение веднъж при педиатъра в кабинета му за имунизации, теглене и мерене и консултации. След навършване на годинка, можете и да не ходите всеки месец, а само за имунизациите и контролните прегледи и изследвания.

Според мен е лудост да се връщаш до Балгария само за прегледите при педиатъра - помисли трезво 2 неща:

- педиатър е не само този, при когото поставяш ваксината и мериш и теглиш детето. Той е този, към когото се обръщаш, когато си притеснена от нещо за бебето, когато му има нещо и е нужно дори да ви посети вкъщи. Той се избира и е един и познава детето ти.
- би трябвало страната, в която ще живеете да има изисквания за определени задължителни имунизации - в краяна сметка, те не могат да разчитат на твоята съвест, че ще си ги слагаш навреме и няма да подложиш местните деца на някакъв риск.
- 1 час път със самолет далеч не е малко. С всичкото време по летища и път до/от там, тези прегледи въобще няма да са ти кратки! Как пътува така често бебе в самолет - колко обезопасено може да бъде на една самолетна седалка и въобще с толкова чести полети във въздуха - а и рискът ти е по-голям.

Съветвам те да си намериш педиатър в страната, в която ще живееш - и по-спокойна ще бъдеш, а и вероятно на по-компетентни медици ще попаднеш като цяло. Иначе "само един час път със самолет" е по-далече от Атина и кой знае още къде...

Иначе ти сериозно ли или ни ебваш тука?  newsm78

# 7
извинявай, но какво искаш да кажеш с "Иначе ти сериозно ли или ни ебваш тука? " ?????? newsm78

# 8
 • София
 • Мнения: 2 900
извинявай, но какво искаш да кажеш с "Иначе ти сериозно ли или ни ебваш тука? " ?????? newsm78

Ами точно това, което съм казала - сериозно ли говориш за тези идвания в България за прегледите на бебето и то особено в светлината на това, което съм ти написала в моя постинг. Сериозно ли си се замислила по въпроса или въобще не си си го представяла така - толкова често, толкова важно и т.н. Илби просто ни ебаваш, за да гледаш сеири - съжалявам, но и такива сме ги "виждали" доста... Просто пък и сега като се замисля - да не разбереш, какво означава моето "Иначе ти сериозно ли или ни ебваш тука?"  newsm78

Регистрирана си преди малко, започваш с хит, просто, имаме право да се съмняваме, нали? Можеше просто да ми отговориш по същество, а не да се "хванеш" за мнителното ми изречение...

# 9
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 638
споко, Валентина. Може да е странно на пръв поглед, но има и такива ситуации - казвам го като човек, който беше поставен пред подобен избор. Не е толкова страшно нито за бебето да лети, нито 1 час е много като път. За здраво бебе, говоря. Предполагам, че става дума за някоя от балканските държави - е, разбирам писмис. За спешни случаи, разбира се, ще ползват местни педиатри, но щом бебето е бг гражданин, добре е да бъде следено тук, да си има картон и т.н.

# 10
Валентина, щом толкова смяташ че те "ебавам" да не ми беше отговаряла!!! Всеки сам си преценява как ще си гледа бебето и аз не сам искала ти да ми казаш как да го правя и дали може по един или друг начин или не. Питах единствено колко често се ходи на прегледи и всички савсем нормално и спокойно си ми отговориха без да си мислят, че ги "ебават" щом ти мислиш така това си е лично твой проблем. И не мисля че това кога е регистриран някой има някакво значение.  Нямам намерение повече да коментирам невъзпитаното ти поведние.
Пак благодаря на тези които ми отговориха без заяждане!!!

# 11
 • София
 • Мнения: 2 900
E, добре - спокойна съм...

Аз също ти отговорих спокойно и после също толкова спокойно се позамислих, просто ти беше тази, която можеше да пропуснеш въпроса ми и да изкоментираш мнението ми или да ме поставиш под общ знаменател с останалите, когато раздаваш благодарностите.

Когато постоиш повече във форума, ще разбереш, какво имам предвид, а дотогава аз ще пусна пограй очите си "невъзпитаните" ти думи.

И други са се позамислили, но не са написали думата, към която явно си вувствителна. Чак пък невъзпитана  Crossing Arms

# 12
Вече почвам да си мисля, че май седиш прекалено дълго във форумите и за това си толкова мнителна  newsm78. Спирам повече да коментирам  Crossing Arms

# 13
 • Мнения: 1 006
И на мен  ще ми се налага да пътувам за консултацията на бебо от София до Плевен.Все още не сменям педиатъра,защото незнам къде ще се установим за постоянно.ще пътуваме всеки месецНо имай впредвид,че след ваксина не трябва същия ден да пътувате,защото детето не я понася добре и вдига температура и много плачка.Поне при нас беше така.

# 14
 • Мнения: 992
от начало като се роди първия месец ходихме на две сдмици , после всеки месец и мисля до годинка да си ходим всеки месец пък после ще го мислим  Peace
успех и леко раждане  Peace

Общи условия

Активация на акаунт