Медицински център за репродуктивно здраве Ню Лайф (In Vitro New Life) - Тема 3

• 54 463
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Интересува ме как протича самата пункция. Правят ли се някакви консултации с кардиолог и анестезиолог преди това?

Здравей! Не е нужно нищо да се прави преди това. Всичко става в деня на пункцията. Анестезиологът задава няколко въпроса, в това се състои консултацията. Също правят кардиограма преди пункцията и пускат система за оводняване, защото отиваш гладна и жадна сутринта. Това е. Ако си с по-малко фоликули, може да не те боли изобщо след пункцията. Ако са повече, си боли доста за няколко дни.
Успех! 💐

# 316
Здравейте, момичета. Днес бях на втори ден от цикъла за преглед и подготовка за инвитро. Пациентка съм на др. Минчев, но днес стартирах стимулация при др. Танев. Изброи фоликулите, каза ми, че са 8, мислите ли, че се преброяват по-големите фоликули и дали имам шанс да пораснат още няколко други при стимулацията? При вас как е било? Доста се притесних.

# 317
Здравей! Не се притеснявай, 8 е добър брой. По принцип при стимулация се цели да пораснат от 8 до 12 фоликула, така ми каза д-р Петрова. Ако са повече от това има голям риск от хиперстимулация, а и при големия брой се понижава качеството. По принцип при нормален яйчников резерв трябва да са общо поне 14.
Иначе, при мен бяха много антралните фоликули, над 20, тя изобщо не ми каза колко са. Изписа ми лека стимулация, за да не 'изригна' както се изрази. Целяхме точно този брой 8-12. Пораснаха 10 фоликула, от които извадиха 8 яйцеклетки, 7 хубави. Станаха 5 ембриона с добро качество.
Аз съм много доволна от клиниката. Харесва ми това, че не правят силни стимулации да рискуват здравето на пациентките. Наистина начина им на работа отговаря на логото: Стани родител с грижа за здравето 🙂
Желая успех 💐

# 318
Миналата година лятото ми изброиха около 20 фоликула на преглед, аз за това се шашнах с тези 8. Все се надявам да са броени по-големите размери. ФСХ ми е 8.6, антимюлеров октомври месец измерен в писанец е 6.5, при референтна горна граница 10.... ами ще си покаже какво ще се случва. Стимулацията е с декаптил и менопур 150.

# 319
Брезеида, и аз съм на мнение че не трябва да се притесняваш, важното е да са качествени Ф и дано всички са с Я. Аз по време на стимулацията минах през деня всички лекари и но почти не  казва точна бройка и големина, аз си ги гледах, когато ги пишеха. Не се притеснявай, не се изнервяй излишно, че няма нищо страшно в самата стимулация и найстина е лека, при мен поне беше почти без никакви болки. Желая ти успех.

# 320
Brezeida, не се притеснявай. Аз винаги имах по много фоликули, но точно като започвахме стимулацията нещо ми се обърка ФСХ. Явно от стреса от постоянното отлагане, защото ние сме с мъжки фактор и моите показатели бяха бетон по принцип. Та имах само 4 по-големи фоликули. В последствие тръгнаха и доста други, от които разбира се не успяхме да се възползваме. Извадиха само 4 хубави яйцеклетки. От тях само две се развиха нормално. Не успяхме да замрази нищо, но сега съм бременна с едно момченце в 6ти месец Blue Heart
Стартираш си много добре. Нали знаеш, ако е писано да стане, ще стане та дори и едно ембрионче да има човек Nature Sunny

# 321
Да, наистина може да е и стрес. Ние също отлагаме, отлагаме, ковид-19, изследвания на мъжът ми .... все някакви пречки, ние също сме с мъжки фактор. Ами, благодаря за подкрепата 💗. Желая късмет на всички!

# 322
Момичета, искам да ви питам кръвения тест на кои ден след трансфера го правите, по инструкциите на клиниката са на 16 и 18 ден, но по други форуми пета че след 10ти ден вече се показва резултата. Ако направя теста по рано ще го запетат ли от клиниката?  Успех и много положителни тестове.

# 323
При мен показа на 9-ти ден на уринарен тест, направих го за мое любопитство, иначе си изчаках дните. Кръвен направих на 15-ти и 17-ти ден, защото 18-тия се падаше събота, а в моя град е сложно. Щом сте се доверили на клиниката, следвайте техните препоръки.

# 324
Аз правих теста на 17ти и 19ти ден и резултатите бяха категорични. 16тия ден се падаше в неделя и не ми се ходеше до централната лаборатория на Писанец, бях и на работа тогава. Според мен е излишно да го правиш по-рано само да се вкарваш във филми и да се бодеш много пъти. Уринните тестове много често не са точни, аз не съм правила.

# 325
Аз винаги ги правя по-рано, за да знам имало ли е имплантация. Винаги са отрицателни, пиша на докторката и тя ми казва да си продължавам лекарствата до 16 ти ден и тогава пак тест. Та, ако е положителен ще е по-малко чакане, но ако е отрицателен, лекарствата продължават и Фраксипарина все по-болезнено влиза

# 326
При мен на първия трансфер (неуспешен) беше положителен, но с по-ниско ЧХГ и после падна още повече. Правих ги на 15 и 17 ден тогава. Те затова искат по-късно да се прави теста, за да е категоричен резултата и да не се правят много пъти тестове.
С Фраксипарина едвам издържах до 12 седмица да го слагам. Ужасни синини и сърбежи, смених го с Клексан, същата работа. Добре, че нямам тромбофилия и го спрях в 12 седмица.

# 327
Момичета, искам да ви питам кръвения тест на кои ден след трансфера го правите, по инструкциите на клиниката са на 16 и 18 ден, но по други форуми пета че след 10ти ден вече се показва резултата. Ако направя теста по рано ще го запетат ли от клиниката?  Успех и много положителни тестове.
Здравейте,
Със съпругата ми бяхме страшно нетърпеливи и направихме кръвен тест още на десетия ден. Спрямо референтните стойности на лабораторията бе положителен.
След това всеки ден до 16 правихме за наша сметка кръвен тест и стойностите на всеки следващ бяха 2 пъти по-високи от предходния ден. На 16 и 18 ден си бяха също положителни, а на 20 ден чак се престрашихме за уринарен.
С пожелания за успех!
Поздрави,
Мигел

# 328
Здравейте момичета, при евентуална необходимост от вливка на Октагам, от къде си го набавяте? Дори и да не е Октагам, може и имуновенин-предполагам, някой знае ли от къде мога да поръчам 🤔?

# 329
Момичета, включвам се да ви споделя само колко съм доволна от Ню лайф.
Имам 4 трансфера (сега си чакам след 4ия). За последния трансфер имах останали 2 ембриона само. С мъжки фактор сме. И казах, че искам да рискуваме и да ги изчакаме до 5ти ден. 2 ембриона (тоест последните останали от общо 7), това е много голям риск. И от тях ми отгледаха 2 бластоциста, без никакво забавяне в развитието. Докторката все говори колко са им добри ембриолозите според нея, сега и аз се убедих.
Относно Октагам, мисля, че вчера чух, че пратиха едно момиче да иде в Аптека Запад и да каже, че от Ню лайф я изпращат. Мен там ме пратиха за Интралипид, но мисля, че вчера говориха за Октагам.

Общи условия

Активация на акаунт