Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 фев. 2019, 14:10 ч.

Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 7

  • 33 111
  • 573
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 28 255
Хиляди благодарности, и последен въпрос Nac 2 таблетки на един прием ли се взимат
NAC      2х1 капс.
Инозитол 2х2000мг
Много е важно да са на отделни приеми (т.е да се приемат два пъти на ден)
 

# 556
  • Мнения: 1 828
denis и аз ти благодаря затова, че винаги отговаряш на всички.
В темата за Изледване на хормони коментирахме, че FSH на 4ти ден от цикъла ми е FSH - 7,8 (реф. фоликурярна фаза 3,5 - 12,5).
На 40 години съм, не целя да забременея, а само да се погрижа за здравето си. Предполагам, че с добавки мога да посмъкна FSH и  да подобря състоянието на ЯР.

Взимам от пролетта с почивки витамин А и Е, отскоро Калмацин с вит. D (калмацинът добър вариант ли е според теб?). Рибено масло и колаген пия постоянно.
Да добавя ли и още нещо?

# 557
  • София
  • Мнения: 28 255
denis и аз ти благодаря
Скрит текст:
затова, че винаги отговаряш на всички.
В темата за Изледване на хормони коментирахме, че FSH на 4ти ден от цикъла ми е FSH - 7,8 (реф. фоликурярна фаза 3,5 - 12,5).
На 40 години съм, не целя да забременея, а само да се погрижа за здравето си. Предполагам, че с добавки мога да посмъкна FSH и  да подобря състоянието на ЯР.

Взимам от пролетта с почивки витамин А и Е, отскоро Калмацин с вит. D (калмацинът добър вариант ли е според теб?). Рибено масло и колаген пия постоянно.
Да добавя ли и още нещо?

Hug
Внимавай с калция, защото се натрупва където не трябва. Приемай го по схема, напр. 10 дни прием - 10 дни почивка.
Може да се приемат също МВИглика, Астаксантин, Ликопен, СoQ10, Омега 7, Магнезий, Цинк, Селен, В-комплекс и т.н

# 558
  • Мнения: 3 184
Здравейте,
Интересуват ме няколко въпроса, надявам се тук да получа помощ;
1. Какви кръвни изследвания да си направя преди започване на  опитите - пълна кръвна, желязо, фолиева, вит. Д. Нещо друго за изследване?
2. Фолиевата на гладно или след хранене се пие? Има ли нещо, което пречи на усвояването й? Вит. Ц?
3. Мога ли да пия колаген и добавки за коса, кожа, нокти? В отделно време от фолиевата ли?
4. Аспирин трябва ли да се приема или мога да го пропусна?
5. Нещо друго важно мога ли да направя?

Благодаря на отзовалите се!

# 559
  • Мнения: 41
Здравей, Денис! Каква е препоръчителната доза за Коензим Q10? Капсулите са по 100 мг.

# 560
  • София
  • Мнения: 28 255
Здравей, Денис! Каква е препоръчителната доза за Коензим Q10? Капсулите са по 100 мг.
Ако е форма Ubiquinol: 2х1 на ден, след хранене, от М до М
Ако не е посочена формата 2х2

# 561
  • Мнения: 41
Здравей, Денис! Каква е препоръчителната доза за Коензим Q10? Капсулите са по 100 мг.
Ако е форма Ubiquinol: 2х1 на ден, след хранене, от М до М
Ако не е посочена формата 2х2

Благодаря, бъди здрава и щастлива!

# 562
  • Мнения: 1 828
А масло от вечерна иглика дали може да се комбинира с див ямс?

# 563
  • София
  • Мнения: 28 255
А масло от вечерна иглика дали може да се комбинира с див ямс?
Да, може.
Див ямс се приема след О. или последните 12-13 дни на МЦ.
МВИ - от М до М, или постоянно.

# 564
  • Мнения: 1 828
Много ти благодаря.

# 565
  • Мнения: 2
Здравейте на всички, включвам се и аз в темата - от месеци само чета темите-   сега пиша за пръв път. Съжалявам ако постът е хаотичен - старая се да го структурирам поне малко.  Ще съм благодарна за Вашите съвети, Ще помоля и denis. да ми даде насоки. на 30 години съм и от година вече правим опити за бебе и засега нищо  не се получава.
При мен засичала съм ОВУ с фоликулометрия и всеки месец правя ОВУ тестове с урина вкъщи, поликистозни яйчници, но има Хашимото за което от година пия еутиорокс 25мг, последните изследвания от този месец (правени на 5ти ден от МЦ) показват:
ТSH 2,58 ( по съвет на лекаря 2 пъти седмично ще взимам по 50мг за да падне под 2.00),
поради висок пролактин от години (без странични ефекти) пия и бромокриптин по половин хапче всяка вечер преди лягане (вече над година)и пролактинът е в норма 243.3   mIU/l    реф.102- 496,
тестостерон 0.686   nmol/l   0.12-1.78,  
вит D 24.1   ng/ml   20.0-43.0,  
ИР тествана също и нямам проблем,
Cortisol   343.5   nmol/l   101.2-535.7,
Total calcium    2.32   mmol/l   2.20-2.60,
norganic phosphates    1.18   mmol/l   0.77-1.56.

Пия фолиева киселина на Johnson 400mcg по 1 вечер преди лягане (обмислям дали да не се върна към инофолик комби)
Взела съм си Вечерна Иглика (NATURES WAY Масло от вечерна иглика 1300mg x 60 caps) и пия по едно вечер ( прочетох че трябва да вдигна приема на 2 пъти по 1 хапче). ЦС отчетлива и разтеглива не съм виждала от месеци,(последно март тази година) но на гинекологичните прегледи са ми казали че лигавица и всичко останало изглеждат добре.
мисля да почна да взимам и :
    Селен 200мг по едно вечер, магнезий по 1 вечер.
      NAC от М до М. 2х500мг, на гладно, с вода ( 4 часа разлика с еутирокса?)
        вит C 1000mg след хранене
         Denis. дали може да ме посъветваш дали схемата е добра и има ли нужда от корекции?

        При ММ излезе мъжки фактор на СГ: oligozoospermia,hypovolemia (изследване от Щерев края на май месец)после още една но само с 1 ден въздържание в МАЛИНОВ през август- оligoastenozoospermia, по Крюгер единият път бяха 5% и втория път едва 3% ...Sad
        Сега скоро ще го пращам за микробиология поради открити висок брой левкоцити при последната СГ.

        Помолих да ми донесат от щатите 'малко' добавки и се чудя на каква схема да ги разпределя( прикачам и снимки) :
        Молбата ми е за съвет дали да прибавя още добавки за себе си и кои най-вече да дам на ММ, тъй като се дърпа да пие много хапчета... (един месец пи фертилейд)
        Сега на ММ му давам вечер след хранене вит С 1000мг, вит B complex и Вит Е.... а сутрин няколко дена пи Л-карнитин и Л-аргинин, но сега почна да се дърпа че съм го дрогирала... и много станали хаповете,та се чудя как  да се боря с това твърдоглавие и дали не трябва да приоритезирам кои хранителни добавки да му давам...
        Искам да му давам NAC ( четох че е добре да се приме а с Инозитол и Аргинин - denis. дали  може да препоръчаш дозировка и схема на прием).
        *направила съм и бърканицата с мед - поне това му харесва....
        чудя се дали да пробвам и билките ( бабини зъби и магарешки бодил) и трябва ли да се консултирам с лекар за тях.
        Благодаря предварително на всички! успех и щастие пожелавам!

        забравих да публикувам снимките на витамините - извинявам се
        Скрит текст:


        [/img]










        Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 11:52 от AnMary

        # 566
        • Мнения: 54
        Здравей Денис,
        ако трябва да предложиш само един продукт за подобряване на качеството на яйцеклетките , кой ще е той?
        Цената е без значение.

        # 567
        • София
        • Мнения: 28 255
        Здравейте на всички, включвам се и аз в темата - от месеци само чета темите-  
        Скрит текст:
        сега пиша за пръв път. Съжалявам ако постът е хаотичен - старая се да го структурирам поне малко.  Ще съм благодарна за Вашите съвети, Ще помоля и denis. да ми даде насоки. на 30 години съм и от година вече правим опити за бебе и засега нищо  не се получава.
        При мен засичала съм ОВУ с фоликулометрия и всеки месец правя ОВУ тестове с урина вкъщи, поликистозни яйчници, но има Хашимото за което от година пия еутиорокс 25мг, последните изследвания от този месец (правени на 5ти ден от МЦ) показват:
        ТSH 2,58 ( по съвет на лекаря 2 пъти седмично ще взимам по 50мг за да падне под 2.00),
        поради висок пролактин от години (без странични ефекти) пия и бромокриптин по половин хапче всяка вечер преди лягане (вече над година)и пролактинът е в норма 243.3   mIU/l    реф.102- 496,
        тестостерон 0.686   nmol/l   0.12-1.78,  
        вит D 24.1   ng/ml   20.0-43.0,  
        ИР тествана също и нямам проблем,
        Cortisol   343.5   nmol/l   101.2-535.7,
        Total calcium    2.32   mmol/l   2.20-2.60,
        norganic phosphates    1.18   mmol/l   0.77-1.56.

        Пия фолиева киселина на Johnson 400mcg по 1 вечер преди лягане (обмислям дали да не се върна към инофолик комби)
        Взела съм си Вечерна Иглика (NATURES WAY Масло от вечерна иглика 1300mg x 60 caps) и пия по едно вечер ( прочетох че трябва да вдигна приема на 2 пъти по 1 хапче). ЦС отчетлива и разтеглива не съм виждала от месеци,(последно март тази година) но на гинекологичните прегледи са ми казали че лигавица и всичко останало изглеждат добре.
        мисля да почна да взимам и :
          Селен 200мг по едно вечер, магнезий по 1 вечер.
            NAC от М до М. 2х500мг, на гладно, с вода ( 4 часа разлика с еутирокса?)
              вит C 1000mg след хранене
               Denis. дали може да ме посъветваш дали схемата е добра и има ли нужда от корекции?

              При ММ излезе мъжки фактор на СГ: oligozoospermia,hypovolemia (изследване от Щерев края на май месец)после още една но само с 1 ден въздържание в МАЛИНОВ през август- оligoastenozoospermia, по Крюгер единият път бяха 5% и втория път едва 3% ...Sad
              Сега скоро ще го пращам за микробиология поради открити висок брой левкоцити при последната СГ.

              Помолих да ми донесат от щатите 'малко' добавки и се чудя на каква схема да ги разпределя( прикачам и снимки) :
              Молбата ми е за съвет дали да прибавя още добавки за себе си и кои най-вече да дам на ММ, тъй като се дърпа да пие много хапчета... (един месец пи фертилейд)
              Сега на ММ му давам вечер след хранене вит С 1000мг, вит B complex и Вит Е.... а сутрин няколко дена пи Л-карнитин и Л-аргинин, но сега почна да се дърпа че съм го дрогирала... и много станали хаповете,та се чудя как  да се боря с това твърдоглавие и дали не трябва да приоритезирам кои хранителни добавки да му давам...
              Искам да му давам NAC ( четох че е добре да се приме а с Инозитол и Аргинин - denis. дали  може да препоръчаш дозировка и схема на прием).
              *направила съм и бърканицата с мед - поне това му харесва....
              чудя се дали да пробвам и билките ( бабини зъби и магарешки бодил) и трябва ли да се консултирам с лекар за тях.
              Благодаря предварително на всички! успех и щастие пожелавам!

              забравих да публикувам снимките на витамините - извинявам се
              Скрит текст:


              [/img]










              Здравей!
              Вит. Д е нисък - трябва да го приемаш като добавка.
              ФК - трябва да е метилирана форма.
              Селен - трябва да е форма селенометионин, приема се вечер, след хранене
              За NAC - Ок., но е  добре да се приема с Инозитол ( 2х2000мг) и Аргинин (2х500мг) - имат синергично действие
              Вит. С - еднократна доза, не по-висока от 500мг, защото ако е повече не може да се усвои.
              NAC+ Инозитол+Аргинин - на гладно, с вода, един час преди или 2 часа след хранене и кафе
              Всичко друго се приема след хранене - както и когато искаш.
              За подпомагане на СГенезата:
              Л- Карнитин се приема 3 х 2000мг, на гладно, с вода
              NAC 2x1000мг - на гладно, с вода
              Аргинин -  3х 1000мг , на гладно, с вода
              .... могат да се приемат на един прием
              Вит. С - 2000мг/ дн.  / напр. 4х500мг/, след хранене
              В-комплекс - трябва да са метилирани форми
              Вит.Е да е форма d-Alpha Tocopherol - 400 IU на ден, след хранене ( този, който посочваш не е хубав)
              Селенът който посочваш не е хубава форма
              Витамин С - чупи на две и приемайте по 1/2 (500мг) на прием
              В-комплексът не е хубав ( повечето форми са с ниска бионаличност - напр. В12, който за СГ е много важен)



              Здравей Денис,
              ако трябва да предложиш само един продукт за подобряване на качеството на яйцеклетките , кой ще е той?
              Цената е без значение.
              Здравей!
              Не мога да отговоря. Според мен, няма такъв продукт - добавките имат синергично действие и колко са повече на брой, ефекта от тях е по-голям.
              Всяка една от тях, приета самостоятелно, няма почти никакво въздействие върху репр. с-ма, не и за постигането на ефекта, който ние искаме - напр. вит.Е, вит.А, вит. Д, вит. В12, Инозитол, Ресвератрол, NAC и т.н.

              Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 13:40 от denis.

              # 568
              • Мнения: 2
              denis. благодаря сърдечно за подробния отговор !!!

              # 569
              • Мнения: 3 184
              Здравейте,
              Интересуват ме няколко въпроса, надявам се тук да получа помощ;
              1. Какви кръвни изследвания да си направя преди започване на  опитите - пълна кръвна, желязо, фолиева, вит. Д. Нещо друго за изследване?
              2. Фолиевата на гладно или след хранене се пие? Има ли нещо, което пречи на усвояването й? Вит. Ц?
              3. Мога ли да пия колаген и добавки за коса, кожа, нокти? В отделно време от фолиевата ли?
              4. Аспирин трябва ли да се приема или мога да го пропусна?
              5. Нещо друго важно мога ли да направя?

              Благодаря на отзовалите се!

              Denis, може ли малко помощ по моите въпроси?

              Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 16:22 от Fifiana

              Общи условия

              Активация на акаунт