Сякаш може да обсъждаме и маслини, сортове, откъде да се купува и т.н.
След известно позлване на популярните марки на пазара ни, като Сан Лазаро и Дел Алма, да кажем, реших да потърся малко по-висок клас зехтини, и като цяло нещо различно. Известно време ползвах ELIA, и колкото и сякаш да е качествен и с ниска киселинност ( под 0.4), много ми нагарча и го спрях.
Сега съм на GAEA, и скоро ми свършва бутилчето 0.5л. Водят го много добър, като този на снимката и GAEA Fresh са печелили много награди из целия свят. Мисля да пробвам Fresh, като свърши Спартата. За съжаление е някаква лимитирана серия с ограничени номерирани бутилки и в нета го намирам на много малко места. Интересно в сайта им не го видях.
Едни от най-хубавите зехтини са именно от о.Крит и сорта Коронейки.
Нещо ми хваща око на Monini Bios предложението, някой пробвал ли го е ?
Маслини откъде купувате?
Аз обичам само зелени без костилка екстра качество - купувам ги от щанда в Халите в София. Кисна ги 24ч. във вода задължително, защото си ги стабилизират със натриев глутамат(като сложиш вода и отгоре излизат едни бели мехурчета), а и идват леко соленички. Обичам безсолно да е. На следащия ден вече са чудни и хрупакви.
Надявам се да е интересна темата и полезна .